✅خواص زیتون و روغن زیتون
✍زیتون درخت مبارکی است که در قرآن هم از آن نام برده شده و جای کار و تحقیق فراوان دارد تا بخشی اسرار آن بر آدمی کشف شود.
اما خواص زیتون که به ما رسیده.
🔸خارج کردن بادها و التهاب ها از بدن
🔸افزایش آب منی در مردان.
🔸سلامت قلب و دستگاه گردش خون.
🔸بهبود کبد چرب و جربی خون.
🔸کمک به هضم غذا
🔸بهبود عملکرد مغز و اعصاب
پست مفید🌸
در زمان هارون الرشید، خلیفه عباسی، یک پزشک نامدار مسیحی در بغداد زندگی می کرد که او را بختیشوع می نامیدند . روزی این پزشک از دانشمند معاصر خود، به نام واقدی، پرسید: آیا در قرآن شما، درباره طب هم چیزی هست؟ واقدی گفت: آری، یک جمله کوتاه «کلوا و اشربوا و لاتسرفوا» که خداوند در این آیه به مسلمانان دستور می دهد: از خوردنی ها و آشامیدنی ها استفاده کنند، ولی در خوردن و نوشیدن زیاده روی و اسراف ننمایند .
امام رضا ( علیه السلام) می فرمایند: بدان که بدن انسان همانند زمین پاکیزه ای است که برای آباد کردن آن، اگر اعتدال در آن رعایت شود و آب به مقدار لازم به آن داده شود، نه آن اندازه که زمین زیر آب غرق شود و نه آن اندازه کم که تشنه بماند، چنان زمین، آباد می شود و محصول فراوانی می دهد . ولی اگر از رسیدگی صحیح غفلت شود، آن زمین فاسد و تباه می گردد . بدن انسان نیز چنین است . با توجه و مراقبت در خوردنی ها و نوشیدنی ها، بدن سلامت و صحت می یابد و نعمت و عافیت را به دست می آورد .
https://eitaa.com/joinchat/3794927733C5600e75f9e
پزشک مسیحی پرسید: آیا پیامبر شما درباره طب چیزی گفته است؟
واقدی گفت: آری، پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) فرمود: «المعدة بیت کل داء و الحمیة راس کل دواء» ; معده جایگاه و خانه تمام دردها و امساک و خوردن، سرآمد همه درمان هاست . پزشک مسیحی گفت: قرآن و پیامبر اسلام، چیزی برای جالینوس در طب باقی نگذاشته اند و اساسی ترین پیشگیری و درمان بیماری ها را با کوتاه ترین عبارات بیان نموده اند .
سعدی فرمود:
نه چندان بخور کز دهانت درآید
نه چندان که از ضعف جانت برآید
💠﷽💠
✅پیشگیری از بیماری های معده
✍مهم ترین عامل بیماری های انسان، از فساد معده است و علت آن اسراف در خوردن میباشد. امام صادق علیه السلام میفرماید: آن چه که برای بدن نافع است، اسراف نیست؛ بلکه اسراف در چیزی است که باعث فاسد شدن مال و ضرر رساندن به بدن میشود.
📚 الکافی، شیخ کلینی، ج 4، ص 54
💢 در روایت نبی اکرم (ص) به طور کلی مقدار غذا خوردن این گونه بیان شده است: برای انسان هیچ ظرفی بدتر از ظرف شکم نیست که آن را پر میکند. برای فرزندان آدم چند لقمه غذا که باعث راست شدن کمرش باشد، کافی است و هنگامی که ناچار است، بایستی یک سوم برای غذا و یک سوم برای آب و یک سوم برای باد و نفس کشیدن قرار بدهد.
📚 الدراسه فی طب المصطفی (ص)،
آیت الله تبریزیان، ج 1، علل بیماریها
💥انسان تا گرسنه نشده، نباید غذا بخورد و وقتی هم که شروع به غذا خوردن کرد، قبل از سیر شدن باید دست از غذا بکشد،؛ یعنی نباید شکمش را پر کند. پر شدن معده منشا بیماریهای کشنده است.
♦️طب جامع ائمه(ع)♦️