فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 درمان خلط یا ریزش های سینوسی
👤حکیم خیراندیش
♡اَللهُمّ عَجّل لِوَلیّکَ الفَرَج♡
🏖 @TebNew
🔴 سؤال شده که بشدت صفراییام. با #روزه گرفتن #سوزش_ادرار میگیرم و به شدت #بی_حال و #عصبی میشم. حدودا ۱۵ ساله این مشکلو دارم. الآن ۳۰ سالمه.
♻️ در طب سنتی، سن ۱۵-۱۶ سالگی آغاز #سن_گرمی_و_خشکی است. طبیعت روزه نیز گرم و خشک است. مزاج جبلی این فرد نیز احتمالا گرم و خشک (صفراوی) است. سه تا گرمی و خشکی کنار هم قرار گرفتند. همه این موارد به خودی خود موجب افزایش حرارت شده، موجب #سوزش_ادرار میشود. در چنین شرایطی، اگر فرد رعایت شرایط خود را نکند و غذاهایی مصرف کند که حرارت را افزایش میدهند، مانند #چربی_ها، #شیرینی_ها و #شوری_ها، رطوبات تبخیر شده، و صفرا موجب ایجاد سوزش و حدّت در ناحیه اعصاب و در نتیجه عصبانیت فرد میشود. در صورت تکرار این رفتار و به مرور، #رطوبت_غریزی فرد نیز تبخیر شده، و اینگونه موجب خستگی و بیحالی او میشود.
🔷 راهکار چیست؟
🔹 نوشیدن یک لیوان #شربت_ترش_مزه قبل از سحر و در زمان افطار، به این شکل که #آبلیمو، یا #آبغوره، یا #سرکه_انگبین، را به همراه یک قاشق مرباخوری #تخم_اسفرزه خیسانده شده، در #آب_گرم ریخته، میل کند. حتما باید تخم اسفرزه از چند ساعت قبل خیسانده شده باشد، چراکه در غیر این صورت، موجب جذب آب بدن و آب موجود در رودهها شده و خود مزید بر علت میشود.
🔹 استفاده از غذاهایی که حرارت را کاهش و رطوبت را تأمین میکند، مانند #خورش_کدو، #آش_جو، #آش_گندم یا #نخوداب یا #خوراک_لوبیا که با چیز ترش مخلوط شده باشند.
🔹 در صورت نیاز، از #خواب_قیلوله بهره ببرد.
🔹 پرهیز از غذاهایی که حرارت را افزایش میدهد.
#استاد_صادقیان
#مرجع_طب
🔴 #واکسن_خوراکی
♻️ مصرف شکوفههای بهاری درختان میوه به روشهای #آش_شکوفه و #گلنگبین( مثلاً شکوفه نارنج یا شکوفه بادام و...) و همچنین مصرف #میوههای_نوبر واکسن خوراکی میباشد و بدن را در برابر بیماریها مقاوم میکند.
❗️ برای استفاده از شکوفهها حق کندن آنها از درخت را نداریم و باید زیر درختان پارچهای پهن کرده، هر مقدار شکوفه که باد از درخت ریخت را جمع نموده و از آنها استفاده کنیم.
🔹 مصرف شکوفه به صورت گلنگبین:
نسبت شکوفه به عسل ۱ به ۴ است در شش ماهه اول سال که شکوفه با عسل معجون میشود یک لایه شکوفه یک لایه عسل چهل روز میماند در این مدت آنرا هم زده پس از آماده شدن روی ۱ق چایخوری صبح و شب مصرف میکنید که علاوه بر تقویت سیستم ایمنی و واکسن بودن، کل خواص آن میوه را دارد.
🔹 آش شکوفهها:
این آش بدون گوشت میباشد، چرا که در فصل بهار که گاها افراد دچار غلبه دم میشوند نباید خیلی از خونساز ها استفاده شود بخصوص گوشت و مصرف هفتهای یک مرتبه غذای گوشتی بیشتر توصیه نمیشود و بیشتر از آش ها و سوپ ها استفاده کنید.
برای تهیه آش شکوفه از سبزی آش، شکوفهها، صیفیجات و میوه هایی مثل به، سیب، شلغم، کدو حلوایی و زردک که اگر نبود هویج فرنگی استفاده کنید که در واقع کل خواص آن میوه را شما استفاده کرده و نوعی واکسن خوراکی است.
🔹 میوههای نوبر هر فصل:
اگر میوههای نوبر مصرف کنید( ولو به میزان کم در همان ابتدا) باعث میشود تا وقتی آن میوه موجود است، بدن آمادگی خودش را نسبت به مضرات آن میوه مهیا کند و نوعی واکسن خوراکی است.
#استاد_تاجبخش
♡اَللهُمّ عَجّل لِوَلیّکَ الفَرَج♡
🏖 @TebNew
🔴 #آرزو های طولانی
♻️ برای تطهیر قوهی #خیال و تقویت #عقل، باید از آرزوهای بیهوده و خلاف صرف نظر کرد.
📚 منبع: شرح مراتب طهارت
ادامه دارد ...
#علامه_حسنزاده_آملی
🔴 بهترین زمان #حجامت
♻️ یکی از علومی که طبیب باید بداند #نجوم است. طبیب باید زمان مناسب حجامت، #تولید_دارو، #آمیزش_جنسی، #انعقاد_نطفه، #ستردن_مو و... را بداند.
🔹 حجامت در ۱۴ روز اول ماه قمری (#زائدالنور) ممنوع است، زیرا هم مادهی لطیف خون (#صفرا) و هم مادهی غلیظ خون (#سودا) به اوج رسیده، هردو بالا آمده و در سطح پوست هستند و با حجامت در این زمان صفرا و خون لطیف بسیاری خارج میشود.
🔹 بهترین زمان برای انجام حجامت، از پانزدهم تا بیستوسوم #ماه_قمری میباشد، زیرا در این مدت، مادهی لطیف خون (صفرا) در عمق و بافت بدن است و مادهی غلیظ سوداوی به سطح بدن میآید و حجامت در این زمان، سودای بیشتر و خون غلیظتری از بدن خارج میکند. طبق روایت، هفدهم، نوزدهم و بیستویکم ماه قمری بهترین روز حجامت در ماه قمری است و اگر #سهشنبه باشد بهتر است.(مکارم اخلاق طبرسی ص۷۴)
روز #جمعه و #چهارشنبه نیز حجامت ممنوع است.
🔹 زمان حجامت، هوا باید #بهاری باشد که بستگی به آب و هوای شهر محل سکونت دارد؛ مثلاً در #تهران و #قم اواخر #زمستان و اواخر #تابستان برای حجامت خوب است ولی در #بندرعباس، زمستان زمان مناسب برای حجامت است. در اوج #گرما و #سرما حجامت مناسب نیست.
🔹 در #اضطرار و برای #درمان_اورژانسی میتوان غیر از زمانهای یاد شده با #صدقه و #آیتالکرسی حجامت کرد.
🔹 جالب است بدانید ۷۰ درصد خون حجامت غلیظ است و ۳۰درصدش خون لطیف و صفرا است، ولی خونگیری وریدی، دقیقا برعکس است. پس حجامت در دفع خون غلیظ کثیف با #خون_دادن قابل قیاس نیست.
#استاد_صادقیان
#مرجع_طب
🌃نخوابیدن در شب به خاطر فکر و خیال🙄
👈🏻علت آنست که سودای روان زیاد شده است.
1️⃣سعی کنند در روز خود را خسته کنند و اگر با حرکت باشد بهتر است چون شتاب گردش خون در مغز بیشتر می شود.
2️⃣شام زود بخورند.
3️⃣از ترکیب دمکرده بهارنارنج و عسل، شبی یک لیوان قبل از خواب بخورند.
4️⃣اگر خیلی بی خوابی دارند از غذاهای تر استفاده کنند مثلا شب ها یک بوته کاهو با عسل بخورند.
5️⃣ماساژ سر به وسیله برس کشیدن به کف سر
#خواب
👤حكيم فرزانه حسين خيرانديش
🔹 کانال رسمی حکیم خیراندیش
،،🌺🍃۞ألـلَّـهُـمَــ عَـجِّـلْ لِـوَلـیِـکْ ألْـفَـرَج۞
🏖 @TebNew
💎قانون جذب در طب اسلامی💎
✔️«جذب» دارو و خوراکی بعد از «پاکسازی» بدن موثرتر است لذا لازم است این ترتیب ها لحاظ شود؛
🏀داروهای «دم» بعد از «حجامت»
🏀داروهای «سودا و صفرا» بعد از «فصد»
🏀داروهای «بلغم» بعد از «حمام سونا»
🏀داروهای «مغز» بعد از «عطر و بخور»
🏀داروهای «اعصاب» بعد از «سعوط»
🏀درمان های «چشم» بعد از «سرمه»
🏀درمان های«دندان ولثه»بعداز«خلال ومسواک»
🏀داروهای «معده» بعد از «قی عمدی»
🏀داروهای «روده کوچک و کبد» بعد از «مسهل»
🏀داروهای «روده بزرگ و آپاندیس» بعد از «اماله»
🏀داروهای «مثانه و کلیه» بعد از «ادرار»
🏀داروهای «جنسی» بعد از «مجامعت»
🏀داروهای «پوستی» بعد از «نوره و کیسه کشی»
🏀داروهای «عضلانی» بعد از «غمز و ماساژ»
🏀داروهای «استخوانی» بعد از «تدهین»
🏀داروهای «تمام بیماری ها» بعد از «روزه گرفتن»
⭕️قوای جاذبه،ماسکه،هاضمه و دافعه
✍م.م.ق
مجله طب اسلامی
«اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج»
یاصاحب الزمان ادرکنی💚
🌍 @TebNew
🔴 آش ماش
♻️ یکی از آشهای مفید در ماه مبارک رمضان است که مقوی #مغز و #قلب میباشد، #ضدسرفه است و جهت کاهش ترشحات #سینوس و کاهش #تب و #ورم_حلق مفید است.
🔹 #ماش بر خلاف عدس با اینکه طبع سردی دارد ولی تحریک #خلط_سودا نمیکند، رفیق #کبد و داروی #جذام است.
سردمزاجان این آش را با ادویهجات گرم مثل زردچوبه، زیره، گلپر، فلفل سیاه، دارچین و زنجبیل مصرف کنند.
🔹 برای تهیه این آش پوست ماشها را جدا کنید چرا که باعث لطافت آش میشود زیرا هضم پوست ماش برای معده سنگین است. برای این کار ماشها را در آب بپزید همین که نیم پز شد آبش را خالی و آب سرد بریزید تا پوست هایش جدا شده و روی سطح آب آید و جدا کنید.
🔹 طرز تهیه:
یک لیوان ماش بدون پوست را با برنج به قوام آورید و با ادویهجات پیشنهادی و کمی روغن بادام شیرین مصرف کنید.
#مرجع_طب
🔴 مهار حیوانیت
♻️ انسان به صورت موجودی مُمتد آفریده شده است. وجود انسان بخشهای حیوانی، گیاهی و ملائکهگونه تا بُعد انسانی و الهی را در خود جای داده است و در ماه رمضان، همین بُعد انسانی است که به میهمانی دعوت شده است. خدای متعال یازده ماه ما را در استفاده از نعمتها مختار قرار داده است، اما در ماه رمضان درِ بهرهمندی را بر سایر قوای نفس ما بسته و راه را برای بهرهبرداری بُعد انسانیِ وجود باز کرده است. در حقیقت ماه مبارک #تمرین اراده است، تا بر اثر این تمرین و تکرارِ یک ماهه برقراری تعادل بین قوای مختلف وجود خود را بیاموزیم. زیرا تا بُعد حیوانی ضعیف نشود، خودِ حقیقی انسان قوی نخواهد شد. در #ماه_رمضان استفاده از لذتهای وهمی و خیالی و لذتهایی که به حواس پنجگانه مربوط میشوند، محدود میشود. #انسان در این یک ماه میفهمد که توان #خویشتنداری در برابر نعمتهای حلال را دارد، در نتیجه پس از این در برابر حرام راحتتر خود را کنترل میکند. اگر #بُعد_حیوانیمان تحت کنترل #بُعد_عقلانی و انسانیمان قرار بگیرد، یاد میگیریم که چهطور از خوراک انسانی استفاده کنیم.
♻️این #دهان بستی دهانی باز شد تا خورندهی #لقمههای_راز شد
#آداب_مهیمانی_خدا
🔴 #روغن_بادام_شیرین و #رفع_عطش
♻️ یک روغن و این همه خواص !!!
روغن بادام شیرین گرم و تر است، البته بعضیها آن را معتدل میدانند و به غایت رطوبت بخش به مغز و سایر اندام های بدن است.
میخواهیم کاربردهای طبی روغن بادام شیرین را طی پستهای جاری خدمتتون عرض کنیم:
🔹 مکیدن یک قاشق چایخوری روغن بادام شیرین حد فاصل #افطار تا #سحر باعث رفع عطش برای روزهی فردا میشود.
🔹 انجام این عمل همچنین هنگام ورزش، پیادهروی های طولانی، کوهنوردی نیز باعث رفع #خشکی_دهان و رفع عطش میشود.
پس یادتون نره برای پیاده روی اربعین سال آینده روغن بادام شیرین را حتماً در کولهپشتی تان بگذارید.😉
#مرجع_طب
💎مصلح غذاها در طب اسلامی💎
مصلح به دو معنا میتواند باشد:
✅قسم اول: به معنای جلوگیری از ضرر و زیان مصرف آن مفرده بدون مصلح است.
✅قسم دوم: به معنای بهتر و مطلوب بودن اجتماع آن مفرده و ایجاد خواص ویژه در ترکیب
✅هنگام مصرف غذاها لازم است که "مصلح"های آنها هم مصرف شود ، در واقع رعایت این نکته باعث هضم و جذب بهتر موادغذایی در بدن میشود و چنانچه، غذایی، دارای عوارض جانبی باشد درصورت مصرف بامصلح ،کمتر دچار آن عوارض خواهیم شد و یا استفاده از مصلح خاص، موجب ایجاد خواص ویژه ای خواهد شد.
👌مصلح های ذیل بر اساس احادیث معصومین علیهم السلام می باشد.
✅قسم اول:
🌗(پنیر :گردو، خربزه)
🌗(ماست :زنیان)
🌗(ماهی : عسل یا خرما)
✅قسم دوم :
🌗(نان :زنیان)
🌗(گوشت گاو :خرما، برگ چغندر)
🌗(عدس :کدو)
🌗(کله گوسفند :سویق)
🌗(بادمجان :روغن زیتون)
🌗(خربزه :شکر سرخ)
🌗(تخم مرغ :پیاز،گوشت)
🌗(خرما :آب ولرم)
🌗(سرکه :روغن زيتون)
🌗(خیار :خرما،نمک)
🌗(خربزه :شکر سرخ، خرما، پنیر)
🌗(برنج :روغن شحم، سماق)
🌗(سیاهدانه :عسل)
🌗(تره :نمک)
🌗(آویشن :نمک)
🌗(گردو :زنیان، پنیر)
🌗(زنجبیل :عسل)
🌗(شوید :عسل)
🌗(شیر:آرد، خرما، عسل، گوشت)
♡اَللهُمّ عَجّل لِوَلیّکَ الفَرَج♡
🏖 @TebNew
🍁ظروف چدنی🍁
#ظروف_چدنی
✅ظروف چدنی اصل در طب سنتی مورد تایید هستند
امروزه برای رفع مشکل زنگ زدگی ظروف آهنی، معمول این است که از یکی از آلیاژهای آن یعنی چدن استفاده شود. چدن، آلیاژی مرکب از آهن، کربن و سیلیسیم است که ضد سایش، مقاوم به خوردگی و مقاوم در برابر حرارت است. چدن، رسانای حرارتی ضعیفی به شمار می رود اما حرارت را در خود نگه داشته؛ آنرا به طور یکنواخت پخش می کند. رنگ این ظروف از بین نمیرود؛ زنگ نمیزنند و طعم و عطر غذا را حفظ می کنند.
کارشناسان اعتقاد دارند که ظروف چدن واقعی هیچگونه یونی وارد غذا نمیکنند. اگر این گونه باشد، آثار طبّی مترتّب بر استفاده از ظروف آهنی که در بالا به آنها اشاره کردیم، شامل ظروف چدنی نمی شود ولی به همین دلیل که دارای کنش و واکنش منفی با غذا نیستند، ظروف مطلوبی محسوب می شوند.
ولی اگر استفاده از ظروف چدنی، موجب افزایش میزان یون های آهن در غذای مصرفی شود و با عنایت به این که کمبود آهن، مساله ای بسیار شایع در دنیای امروزی است، استفاده از این ظروف می تواند مفیدتر هم باشد
🌺🍃
🏖 @TebNew