سوره هاى احقاف و مؤمنون را بخواند که مطابق روایتى از امام صادق(علیه السلام)، هر کس شب یا روز جمعه سوره احقاف بخواند ترسى در دنیا به او نرسد و از وحشت قیامت ایمن گردد و هر کس در هر جمعه سوره مؤمنون را بخواند، خداوند اعمال او را به سعادت ختم کند و در فردوس اعلى همراه با پیامبران و رسولان، به او منزل دهد.
ثواب اعمال ص 108
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
دنیا به صورت بثينه
شهید ثانی در کتاب «کشف الربيع» نقل کرده است که امیرالمؤمنین (ع) فرمود:
وقتی فدک به فاطمه رسید، در بعضی مزارع فدک، با بیلی به کار کشاورزی مشغول بودم؛ ناگاه (به کشف) زنی را دیدم در نهایت جمال و غایت دلربایی که او را تشبیه به بثينه نمودم (بثينه زنی بود که در جمال، ضرب المثل عرب بوده است.)
گفت: ای پسر ابوطالب! مرا همسر خود کن، تا خزینه های زمین را به تو بنمایانم، تا دارای مُلک شوی و پس از خودت فرزندانت ملک دار شوند.
گفتم: تو کیستی تا از اهلت تو را خواستگاری کنم؟
گفت: منم دنیا.
گفتم: بازگرد و شوهر دیگری بجوی؛ سپس مشغول کار کشاورزی خود شدم.
پس حضرت در این هنگام اشعاری را سرود، از جمله فرمود: ای دنیا غیر علی را بفریب، که به آنچه در توست، من راغب نیستم.
کتاب #قلب_سلیم ص 808
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
ولادت #حضرت_زینب (س)
روز پنجم جمادی الاول روز پنجم یاششم هجرت بود
خبر تولد نوزاد فاطمه (س) به پیامبر خدا (ص) رسید، رسول خدا (ص) برای دیدار او به منزل دختر عزیزش فاطمه تشریف فرما شدند به دختر خود فاطمه فرمود: (دخترم، فاطمه جان نوزادت را برایم بیاور تا او را ببینم).
فاطمه (س) نوزاد کوچکش را به سینه می فشارد و بر گونه های دوست داشتنی او بوسه می زند و آنگاه به پدر بزرگوارش داد، پیامبر دلبند زهرای عزیزش را در آغوش کشیده صورت خود را به صورت او گذاشته و اشک می ریخت، فاطمه (س) ناگهان متوجه این صحنه شد در حالی که شدیداً ناراحت این صحنه بود از پدر پرسید پدر چرا گریه می کنی؟!
رسول خدا (ص) فرمود: (گریه ام به خاطر این است که پس از مرگ من و تو این دختر دوست داشتنی من سرنوشت غمباری خواهد داشت، او با چه مشکلات دردناکی روبه رو می شودو چه مصیبت های بزرگی را به خاطررضای خداوند با آغوش باز استقبال می کند)
پس از چند دقیقه که آرام اشک می ریخت و نواده عزیزش را می بوسید، گاهی نیز چهره از رخسار او برداشته به چهره معصومی که رسالتی بزرگ را عهده دار می شد خیره خیره می نگریست، خطاب به دخترش فاطمه (س) فرمود:
ای پاره تن و روشنی چشمانم (فاطمه جان) هر کسی که بر زینب و مصائب او بگرید ثواب گریستن کسی را به او می دهند که بر دو برادر او حسن و حسین گریه کند.
کتاب خطابه زينب كبرى پشتوانه انقلاب حسين بن على( ع) ص 53 و 54
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
ولادت #حضرت_زینب (س)
زینت پدر
زینب، یعنی زینت پدر و این نامی است که خداوند برای دختری انتخاب کرد، که با انجام رسالت خویش زینت بخش تاریخ شد و موجب افتخار و سرافرازی خاندان وحی و ولایت گشت. و این است که نام زینب در تاریخ کربلا که تاریخ جاودانگی اسلام و تشییع است، به خاطر فداکاریهایش، زیبا، درخشان و جاودانی آن حضرت.
مراسم نامگذاری این ولایت را در تاریخ این گونه می خوانیم:
هنگام ولادت زینب کبری (س) چون رسول خدا در سفر بود، فاطمه از همسرش علی درخواست کرد که نامی برای فرزندشان انتخاب کند:
علی (ع) در جواب فرمود: من بر پدرت سبقت نمی گیرم، صبر می کنیم تا پیامبر از سفر برگردد. چون پیامبر بازگشت و خبر ولادت نوزاد زهرا را از زبان علی (ع) شنید فرمود: فرزندان فاطمه فرزندان منند ولی خداوند درباره آنان تصمیم می گیرد.
بعد از آن جبرئیل نازل شد و پیام آورد که خداوند سلام می رساند و می فرماید: نام این دختر را زینب بگذار که این نام را در لوح محفوظ نوشته ام.
آن گاه رسول خدا زینب را گرفت و بوسید و فرمود: توصیه می کنم که همه این دختر را احترام کنند، که او مانند خدیجه کبری است.
یعنی همان گونه که فداکاریهای خدیجه در پیشبرد اهداف پیامبر و اسلام بسیار ثمر بخش بود، ایثار صبر و استقامت زینب در راه خدا نیز در بقا و جاودانگی اسلام از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
کتاب زيباترين شكيب زندگانى حضرت زينب( س)، ص 20
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
آیت الله جوادی آملی
سیرۀ حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) همانند قمر بنی هاشم (علیه السلام) است ،این بانو همچون علی اکبر(علیه السلام) است، مبادا کسی خیال کند از عصر عاشور به بعد نوبت نقش آفرینی زینب است ، خیر، بلکه صدر تا ذیل نهضت حسینی توسط امام حسین (علیه السلام)و حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) بنیان نهاده شده است.
🔻کانال تذکره الاولیاء @tezkar
تاييد شده ي تذكرة الاولياء:
🔸آفتهای اعمال
یکی از آفتهایي که براي اعمال وجود دارد بيتفاوتي و بيحسي در دفاع از حقّ و حقيقت است.
انسان نه تنها بايد در مقابل حقيقت جحود و استنکار نداشته باشد، بيطرف هم نميتواند باشد، بايد از حق دفاع کند.
مردم کوفه ميدانستند که حق با حسين بن علي (ع) است و اين معني را اعتراف هم کرده بودند ولي در حمايت از حق و دفاع از آن کوتاهي کردند، ثبات قدم نشان ندادند و استقامت نورزيدند.
در حقيقت، حمايت نکردن از حق، جحود عملي آن است.
حضرت زينب (سلام اللّه عليها) در خطبه معروف خويش براي کوفيان، آنها را به کوتاهي در حمايت از حق و به ظلم و جنايت بر آن نکوهش ميکند.
فرمود:
يا اهل الکوفة، يا اهل الختل و الغدر و الخدل، اتبکون؟ الا فلا رقأت العبرة، و لا هدأت الزّفرة، انّما مثلکم کمثل الّتي نقضت غزلها من بعد قوّة انکاثا.
«اي اهل کوفه، اي دغلبازان فريبکار بيوفا، آيا گريه ميکنيد؟! پس اشک شما نخشکد و نالهتان خاموش نگردد. مثل شما همچون آن زن احمق است که پنبههايي را ميرشت و نخ ميساخت، دوباره آنچه را که رشته بود پنبه ميکرد و آنچه را که بافته بود باز ميکرد.»
#عدل_الهی ،شهید مطهری،بخش نهم،ص ۲۹۴
🔻تذكرة الاولياء(كلمات و احوالات بزرگان اهل معرفت)
@tezkar
روایتی از #حضرت_سجاد علیه السلام نقل شده که نشان می دهد، حضرت زینب سلام اللّه علیها از دیدگاه ائمه علیهم السلام چه شخصیت والایی دارد.
حضرت سجاد علیهالسلام فرمودند: «عمتی زینَب ما تَرکت تَهجدَها طولَ دَهرها حتّی لیلة حادی عشر من المُحَّرم»
«عمه جانم زینب در طول زندگی اش #نماز_شب اش را ترک نکرد؛ حتی شب یازدهم مُحرّم»؛ یعنی حتی در وضعیت غم بار یازدهم محرم، که شب شام غریبان است.
🔻کانال تذکره الاولیاء @tezkar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بعضی از فایده های عبادات
#حجت_الاسلام_قرائتی
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
ما تو را نگه داشتیم
عاشق دل سوخته مرحوم #کربلایی_احمد_تهرانی فرمود:
در جوانی چند ماهی کربلا بودم و زندگی می کردم، چندین موقعیت گناه برایم فراهم شد، ولی از آنها سر باز زدم. حتی در یک روز، چند بار، شرایط معصیت فراهم شد ولی روی گرداندم و مطمئن بودم اینها امتحان است.
از خود بیخود شدم و به حرم عباس رفتم و عرض کردم: بنده به خاطر تقترب به شما از لذت معصیت چشم پوشی کردم.
حضرت ابوالفضل در جواب فرمودند:
گمان نکن که تو با دست خودکاری انجام داده ای! ما تو را نگه داشته ایم و به تو اراده سرباز زدن از گناه را دادیم و الا تو به خودی خود هیچ نیستی.
ایشان در تکمیل این مطلب فرمود:
«دست ولایت است که مثل ما ورشکسته هایی را نگه داشته و الا اگر ما را به خودمان واگذار کنند، عاقبت، همه ما طلحه و زبیر از کار در می آییم.»
#رند_عالم_سوز - ص 143
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 ببینید| ماجرای توبه جوان گناهکاری که حتی پیامبر(ص) نیز او را از خود راندند!
استاد فیاضبخش
👈 این داستان، شان نزول آیه 135 سوره آل عمران است؛ به نقل از تفسیر صافی:
"وَالَّذِينَ إِذَا فَعَلُوا فَاحِشَةً أَوْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ ذَكَرُوا اللَّهَ فَاسْتَغْفَرُوا لِذُنُوبِهِمْ وَمَنْ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا اللَّهُ وَلَمْ يُصِرُّوا عَلَى مَا فَعَلُوا وَهُمْ يَعْلَمُونَ"
(و آنان كه چون كار زشتى كنند يا بر خود ستم روا دارند، خدا را به ياد میآورند و براى گناهانشان آمرزش میخواهند و چه كسى جز خدا گناهان را میآمرزد و بر آنچه مرتكب شدهاند با آنكه میدانند [كه گناه است] پافشارى نمىكنند)
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
#نماز اول وقت
#آیت_الله_حق_شناس می فرمود:
توجه و التزام به نمازهای جماعت و اول وقت از تأكيدات و دستورات معنوی حضرت ولی عصر(عج )است. یکی از رفقا به محضر امام زمان (ع) شرفیاب می شود. در این تشرف، امام زمان (ع) این شخص را به نمازهای اول وقت و نمازهای جماعت سفارش و توصیه می فرمایند.»
حاج آقا این قضیه را با این عنوان بیان می کرد: یکی از رفقا»
این تعبیر و عنوان، خیلی مرا کنجکاو کرده بود، معنایش این بود ما او را می شناسیم. بدون تردید مشاهده ی فردی که به محضر امام زمان (ع) مشرف شده باشد، برای هر شیعه ای لذت بخش است. من هم بسیار دوست داشتم بدانم آن شخص کیست. البته از پیش حدس زده بودم او چه کسی می تواند باشد؟!
در همان ایام، در فرصتی مناسب، با اصرار وسماجت جویای افشای نام آن شخص از سوی حاج آقا شدم، عاقبت معلوم شد حدسم درست بوده و آن بزرگواری که به محضر امام (ع) شرفیاب می شود و به نمازهای جماعت واول وقت توصیه می شود، حضرت آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حق شناس بوده است.
#کتاب_عبد_کریم ص245
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
#یاد_مرگ
پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله
می فرمایند:
أكثروا ذكر الموت فإنّه يمحّص الذّنوب و يزهّد في الدّنيا فإن ذكرتموه عند الغنى هدمه و إن ذكرتموه عند الفقر أرضاكم بعيشكم.
مرگ را بسيار به ياد آريد زيرا ياد مرگ گناهان را پاك مى كند و حرص دنيا را كم مى كند، اگر مرگ را بهنگام توانگرى به ياد آريد اهميت آن را كم ميكند و اگر بهنگام تنگدستى ياد كنيد، شما را از زندگى تان خشنود مى سازد.
#نهج_فصاحه، ح444
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دقت داشته باشیم چگونه از اهل بیت طرفداری می کنیم
#استاد_تحریری
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
در احوال #محدث_قمی آورده اند:
او برای اهل علم مخصوصا سادات و اولاد پیامبر احترام زیاد قائل بود. اگر سیدی در مجلس بود بر او تقدم نمی جست و پا به سویش دراز نمیکرد.
فرزند ایشان از مرحوم سلطان الواعظین شیرازی - مؤلف شبهای پیشاور - نقل می کند که گفته بود:
در ایامی که مفاتیح الجنان تازه منتشر شده بود، روزی در سرداب سامرا آن را در دست داشتم و مشغول زیارت بودم.
دیدم شیخی با قبای کرباس و عمامه کوچک نشسته و مشغول ذکر است. شیخ از من پرسید: «این کتاب از کیست؟» پاسخ دادم: از محدث قمی آقای حاج شیخ عباس است و شروع کردم به تعریف کردن از آن.
شیخ گفت: «این قدر هم تعریف ندارد، بی خود تعریف میکنی» من با ناراحتی گفتم: آقا برخیز و از این جا برو.
کسی که کنار من نشسته بود، دست زد به پهلویم و گفت: مؤدب باش، ایشان خود محدث قمی هستند!» من برخاستم با آن مرحوم روبوسی کردم و عذر خواستم و خم شدم که دست ایشان را ببوسم؛ ولی آن مرحوم نگذاشت و خم شد دست مرا بوسید و گفت: «شما سید هستید»
کتاب #حاج_شیخ_عباس_قمی_مرد_تقوا_و_فضیلت ص62 و 64
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
فرق حق و باطل چیست ؟.mp3
3.51M
فرق حق و باطل چیست ؟
#آیت_الله_ناصری
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
📍براي قلب هاي خسته مي نويسم!
قبض و بسط قلب انسان حقيقتي انكار ناپذير است.
قبض ها و بسط ها برآيند اعمال و نگاه انسان به زندگي اند.
ما زمين خورده گان و رنجيده گان قاموس نامتوازن خويش هستيم .
اما انبساط قلب امري تلقيني و ايجادي ميتواند باشد.
زواياي قبض قلب را با هويت معكوس آن ميتوان باز كرد!
همانجور كه يونس نبي ع به خاطر ترك قومش گمان بر تنگ گرفته شدن بر خويش را نداشت
الهام ذكر يونسيه به قلب ولايي اش در شكم نهنگ را هم متصور نبود.
قبض ها آسمان متراكم از ابر انبساطند.
در موقع قبض بايد ياد حقيقتي جامع بود تا قفل اين بستگي را بگشايد.
از آنجا كه عمدتا اذكار و توجهات توحيدي در ما ضعيف است مفتاح اين گره در اختيار مقام ولايت است و بس.
🔻هر گاه قلبتان گرفت و احساس قبض كرديد حقيقت قلب خويش را سيال در ميان اين چهارده نور عظيم روانه كنيد،ببينيد اين قلب با كدام يك از اين ذوات مقدسه در اين قبض سنخيت دارد و هر كدام كه شما را لبيك گفت،كانون وجود و توجهتان را در آن حقيقت ذوب گردانيد تا قلب بسته ي شما از اين بستگي باز شود.
ميخواهم بگويم محال است قبضي باشد كه اين دستور برايش افاقه نكند اما اگر در اين دَوَران ميان اين چهارده نور منفذي براي استقرار نيافتيد از ساقي لب تشنگان و خواهر مكرمه اش زينب كبري غافل نشويد كه آنها باب اين ابواب بي كرانه اند...
#قبض_بسط
#باز_تکرار
@sholeye_toor
اهمیت #جمعه
امام باقر (ع):
چون خداوند بندگان را در قیامت مبعوث مى کند، روزها هم در صحنه قیامت آشکار مى شود، آنچنان که مردم نام و خواص آنها را مى شناسند.
روز جمعه پیشاپیش روزها حرکت مى کند و پرتویى رخشان دارد و دیگر روزها از پى آن روان است. گویى عروسى گرامى و با وقار است که به مردى آرزومند و توانگر هدیه مى شود. و روز جمعه شاهد و گواه کسانى است که در نماز جمعه شرکت کرده اند. مؤمنان به اندازه شرکت و پیشى گرفتن در گزاردن نماز جمعه وارد بهشت مى شوند.
#امالى، صدوق، ص ۲۲۱٫
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حــلال خدا را حرام نکنید، خانه صاحب داره
#آیت_الله_حسن زاده آملی
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
در محضر عصمت کبرای حق علیها السلام
مرحوم آیت الله شیخ محمدتقی اصفهانی (آقانجفی) می گوید:
در شب نهم محرم الحرام سنه 1282 در کربلای معلی مشرف بودم. نصف شب بعد از تهجد، چند دقیقه به خواب رفته، حضرت فاطمه زهرا علیها السلام را در خواب دیدم که آن حضرت و جمع کثیری از شیعیان ایستاده بودند و آن مظلومه، مصایبی را که بر حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام از سقیفه وارد شده بود بیان می فرمود و مردم گریه میکردند. چون ذکر مصیبت تمام شد، مردم متفرق شدند.
پس نظر به این که من به واسطه نسبت و سبب محرمیت داشتم، نقاب از روی خود برداشته و فرمودند:
«این اول مصیبتی است که بر ما اهل بیت علیم السلام وارد شده است، شاد مباد چشمی که این مصیبت را بشنود و قلب او محزون و چشم او گریان نشود و آنچه ظلم بر اهل بیت وارد شد، نتیجه ظلمی بود که به واسطه سقیفه وارد شد و بعد فرمودند: در شادی ما و در حزن ما اندوهناک باشید.»
عرض کردم: چه ثواب است برای کسی که در مصیبت شما گریه کند؟
فرمودند: «گناهان او آمرزیده می شود و من در روز قیامت او را شفاعت خواهم نمود. به درستی که هرگاه اهل مشرق و مغرب عالم بر محبت اهل بیت علیهم السلام اتفاق می کردند و در مصیبت ایشان محزون بودند، هر آینه خداوند جهنم را خلق نمی فرمود. به درستی که آتش جهنم بر دوستان اهل بیت علیهم السلام حرام است.»
کتاب #در_حریم_وصال
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
اگر مصیبت #حضرت_زهرا (علیها السلام) خوانده می شد.
از ویژگیهای #علامه_امینی (ره) صاحب كتاب الغدیر ، عشق و ولای كامل او بود نسبت به آل محمد (علیهم السلام) عشقی وصف ناشدنی كه می توان گفت «الغدیر» نیز در اثر همین عشق نوشته شد.
در مجالس با صدای بلند بر مصائب آل محمّد (صلی الله علیه وآله) می گریست به طوری كه دیگران و به خصوص اهل منبر و نوحهخوانان تحت تأثیر گریة ایشان منقلب میشدند،گویا یكی از آل محمّد در مجلس است و اگر گوینده ی مصیبت، نام حضرت زهرا (سلام الله علیها) را می بُرد، آن گاه خون در رگهایش متراكم شده و چونان كسی كه ظلم بر ناموس او رفته فریاد میزد و همراه اشك بیامان، از چشمانش شعله ی آتش بیرون میزد.
#سیمای_فرزانگان، ص183
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar