فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا گاهی اوقات گناهان را برای خودمان توجیه میکنیم؟
#حجت_الاسلام_عابدینی
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
علامه حسن بن یوسف حلی (رحمت الله علیه) (ت ۷۲۶ ق)
نقل شده است که: او هر هفته روزهای پنجشنبه، از حله به کربلا ، به برای زیارت امام حسین (علیه السلام) می شتافت. در یکی از هفته ها که به تنهایی در حال حرکت بود، شخصی همراه وی به راه افتاد و با یکدیگر مشغول صحبت شدند. در ضمن صحبت برای علامه معلوم شد که آن
شخص، مرد فاضلی است و تبحر خاصی در علوم دارد.
از این رو، او مشکلاتی را که در علوم مختلف برایش پیش آمده بود، از آن شخص پرسید و او به همه پاسخ گفت تا این که بحث در یک #مسأله_فقهی واقع شد و آن شخص فتوایی داد که علامه منکر آن شد و و گفت: دلیل و حدیثی بر طبق این فتوا نداریم. آن شخص گفت: #شیخ_طوسی در کتاب تهذيب، در فلان صفحه و فلان سطر، حدیثی را در این باره ذکر کرده است.
علامه در حیرت شد که راستی این شخص کیست!
از او پرسید: آیا در این زمان که غیبت کبرا است، می توان #حضرت_صاحب_الأمر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را دید؟
در این هنگام، عصا از دست علامه افتاد و آن شخص خم شد و عصا را از زمین برداشت و در دست علامه گذاشت و فرمود: چگونه نمی توان دید و حال آن که دست او هم اکنون در دست تو است!
علامه بی اختیار خود را در مقابل پای آن حضرت انداخت و بیهوش شد! وقتی به هوش آمد کسی را ندید.
و آنگاه پس از بازگشت به حله به کتاب #تهذيب مراجعه کرد و آن حدیث را در همان صفحه و سطر که آن حضرت فرموده بود پیدا کرد و به خط خود ، در حاشیه آن نوشت :"این حدیثی است که حضرت صاحب الامر(علیه السلام) به آن خبر داد.
🌺قصص العماء ص359 ، کرامات الاولیاء ص 42 _47🌺
🔻کانال تذکره الاولیاء @tezkar
زیارت عاشورا شیخ عبدالزهرا کعبی.mp3
20.06M
مهم🔻
زیارت عاشورا صوتی عربی نفیس
از مرحوم شیخ عبدلزهرا الکعبی
ایشون از مشایخ و واعظان خاص عراق بودند که حالات خاصی هم داشتند.
داستان خواندن قصیده ابن عرندس ایشان مقابل حرم ابا عبدالله عليه السلام معروف می باشد.
لازم به ذکر است زیارت و صوت های ديگري از ایشان موجود می باشد،اما زیارت عاشوراي ايشان بسیار کمیاب است.
مكتوبات طلبه ای ساکن در نجف اشرف🔻
https://t.me/joinchat/AAAAAEJP7i3O3rGLeBrNFQ
اگر #خدا بخواهد
شهید عبدالمهدی مغفوری
وقتی می گفتم فلان کار مشکل است، می گفت: اهمیت نده، تلاش کن، خدا که بخواهد، حل می شود.»
گاهی وقت ها بچه ها مریض می شدند. من خیلی حساسیت نشان می دادم، حتی گریه می کردم.
می گفت: «چرا این قدر ناراحتی؟ ما بچه را به دکتر می بریم، اگر خدا خواست، شفا می گیرد.
ما وظیفه مان را انجام می دهیم، بقیه ی امور به دست خداست.
منبع کوچه پروانه ها ص 49
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
شهید اول محمد بن مکی عاملین (ت ۷۸۶ ق)
از جمله کرامت های او که در بین همه علما و محققان مشهور است، آن است که: وقتی مأموران حکومتی آن جناب را برای شهادت می بردند، در اثنای راه از نگهبانان اجازه گرفت و رقعه ای برای #خداوند متعال نوشت بدین نحو که: رب إني مغلوب فانتصر!
پروردگارا، همانا من مظلوم و مغلوب هستم، به یاری من بشتاب!
سپس او آن رقعه را به هوا انداخت، ناگهان آن رقعه برگشت و بر زمین افتاد و وقتی نگاه کرد، دید که در پشت آن چنین نوشته شده است: «إن كنت #عبدي، فاضطر». .
اگر #بنده من هستی ، بر این مصیبت صبر کن. و این از اعظم کرامت های آن بزرگوار است.
🌺نک:کرامات الاولیاء ص51_54 ، شهیدان راه فضیلت ص139🌺
🔻کانال تذکره الاولیاء @tezkar
🌺عجب آدمهایی بودند !🌺
حضرت آیت الله بهجت :
علمای بزرگی را دیدیم که کیفیت نماز خواندنشان قابل توصیف نیست و مناسبتی با نماز ما ندارد با این که متوغل در فقه و اصول بودند به طوری که انسان می گفت: کی اینها وقت می کنند نماز بخوانند.
آن آقا در مدرسه ی اصفهان، دید هنگام نماز خواندن آقا شیخ حسن کاشی در و دیوار مدرسه تسبیح می گویند، لذا نزد ایشان رفت و گفت: آقا قرار و آرام را از ما بردی! فرمود: هر کس سبوح قدوس را خوب بگوید، همه ی اشیا با او می گویند.
عجب آدم هایی بودند که از جنس ما نبوده اند، تا آخر در مدرسه بود غذا برایش می آوردند و گاهی اتفاق می افتاد که غذا نمی آوردند و ایشان چند روزی گرسنه می ماند عجیب است که ایشان طوری متوغل در فقه و اصول بودند که اگر کسی می دید
می گفت: نماز واجب را چگونه می خواند ؟!؟
🌺منبع :🌺
نکته های ناب صفحه 87
🔻کانال تذکره الاولیاء @tezkar
تاييد شده ي تذكرة الاولياء:
احمد بن فهد حلی (ت ۸۴۱ ق)
نقل شده است که: او در کربلا باغی داشت که به باغ «نقیب علویان» معروف بود و در آن، خودش کشت می کرد و زندگی می گذرانید. روزی در باغ بود که شخصی یهودی وارد شد و گفت: شما می گویید پیغمبر تان گفته: عالمان امت من، از انبیای بنی اسرائیل برترند؟
احمد بن فهد جواب داد: آری!
یهودی گفت: نشانه این ادعا چیست؟ موسای کلیم، عصا را #اژدها می کرد؛ پیغمبر شما چه کار کرد؟
در این حالت، مرحوم ابن فهد، بیلی که در دست داشت، به زمین انداخت و بی درنگ #ماری مهیب شد. سپس آن را گرفته و دوباره به شکل بیل در آمد. یهودی گفت: شما از این نظر، در رتبه آنان هستید (نه برتر از آنان). ابن فهد گفت: برای #موسی چنین خطاب آمد: «لاتخف»؛
یعنی: نترس؛ ولی ما نترسیده و آن را می گیریم!
🌺گلشن ابرار ج1 ص159 _164🌺
🔻کانال تذکره الاولیاء @tezkar
ملا احمد مقدس اردبیلی (ت ۹۹۳ ق)
از میر علام - یکی از شاگردان و نزدیکان مقدس اردبیلی - نقش ده است :
من در مدرسه ای که حجره های آن در صحن مطهر امیرالمؤمنین على (علیه السلام ) قرار داشت، سکونت کرده و به فراگرفتن علم، اشتغال داشتم.
در یکی از شب های تاریک، پس از آن که از مطالعه فارغ شدم، از حجره بیرون آمدم و به اطراف نگاه می کردم که ناگهان دیدم مردی با سرعت، به طرف قبه مبارک می رود. با خود گفتم: شاید این مرد، دزدی است که می خواهد به حرم دستبرد بزند و قندیل های حرم م مطهر را به یغما ببرد! پس، تعقیبش کردم و دیدم که او به طرف در حرم مبارک رفت و اندکی توقف کرد، آنگاه به طور معجزه آسا، قفل در گشوده شد و در باز شد و او وارد حرم گردید و بعد در دوم و سوم نیز به همان صورت باز شد و او وارد شد و به کنار مرقد مطهر رفت.
وقتی نزدیک مرقد شد، سلام عرض کرد و من شنیدم که از جانب قبر مطهر، به او پاسخ داده شد. سپس او با امام درباره یکی از و مسائل علمی گفتگو می کرد و جواب می شنید.
و بعد از مدتی او از حرم خارج شد و به جانب مسجد کوفه رفت. من با هم پشت سر او حرکت کردم، تا اینکه به مسجد رسید و در محراب مسجد، باز شنیدم که با بزرگی درباره همان مسأله علمی گفتگو کرد و پاسخ خود را شنید و از آنجا بیرون آمد. و من در تعقیب او حرکت کردم، تا این که او به دروازه شهر رسید. هوا روشن شده بود. من از پشت سر، قبل از آنکه از دروازه خارج شود، با صدای بلند او را مورد خطاب قرار داده و گفتم: ای مولای من! من از آغاز تا انجام کار، همراه شما بودم، اینک بفرمایید آن دو بزرگ که با آنها درباره مسائل علمی صحبت می کردید، چه کسانی بودند؟
پس از اصرار بسیار، او از من تعهدات لازم را گرفت که در موقع حیات او، ماجرا به کسی اطلاع ندهم و در نهایت فرمود: ای فرزند من! بسیاری از اوقات، مسائل مختلفی برای من گنگ و مبهم می ماند و من در هنگام شب، به مرقد مطهر #امیرالمؤمنان می روم و مسأله را برای حضرت مطرح و جوابش را دریافت می کنم. امشب نیز بر طبق معمول به حضور انور او شرفیاب شدم و حضرت مرا به #حضرت_صاحب_الزمان حواله کرد و فرمود: فرزندم مهدی در مسجد کوفه است، به حضورش برس و پاسخ مسائل خود را از آن حضرت استدعا کن. پس بدان، و آن مردی که در مسجد کوفه او را دیدی، #حضرت_مهدی بود.
🌺نک: قصص العلماء، ص ۳۴۵؛ گلشن ابرار، ج ۱، ص179🌺
🔻کانال تذکره الاولیاء @tezkar
هدایت شده از الهادی
* #امام_زمان #تربیت_فرزند
🔻یک برنامه ای برای مدرسه، مؤسسه، دوستان و خانوادههایشان سالها است در نظرم بود. اگر این کار را می کردیم خیلی خوب بود؛ چه خودمان و چه خانوادهمان و چه هر جمعی که هستیم، این دعای "اللهم کن لولیک" را قبل از غذا، خودمان بخوانیم و به بچههایمان یاد بدهیم.
🔸بالأخره سفره، سفرهی امام زمان علیه السلام است. این کار هم یک آثار وضعی خوبی دارد. الآن مسیحی ها را هم اگر نگاه کنید تحت عنوان دعا یا شکر، مرسوم است دعاها را بعد از غذا انجام می دهند در جاهایی که دعا می خوانند؛ ولی قبل از غذا هم موقعیّت بسیار مناسبی است و به توجّه و استجابت، نزدیکتر است.
🔹اگر انشاءالله دعای "اللهم کن لولیک" خوانده بشود، خیلی برکت و آثار وضعی خوبی دارد و برای بچه هایمان می ماند و همین طور توسعه پیدا کند. همین یک دعا هم برای حضرت کافی است؛ البته اگر کسی می خواهد بیشترش کند، با خودش است؛ ولی یک دعای "اللهم کن لولیک" توجّهی به حضرت بقیةالله روحی له الفداء است.
🔸زندگی ها را نباید کوچک شمرد. این بچّهی کوچک که الآن سر سفره می نشیند، علاوه بر تغذیهی جسمی، تغذیهی اعتقادی هم می شود. اگر این بچّه، فردا خدای ناکرده در معرض دوستی ناباب و در جایی دور قرار گرفت، لحظه به لحظهی زیبایی ها و توجّهات و توسّلات در ذهنش می آید.
🔹اینها سرمایهی بچّه های ماست. وقتهایی که قبل از افطارها، خانواده ها دور هم می نشینند، اینها برای بچّه ها خاطره میشود، حتّی در سنین بالا و اینها سرمایه ای میشود که به فرزندانشان منتقل می کنند و اگر همراه با یاد امام زمان علیه السلام بود، این سرمایه، بیشتر کار می کند.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در تلگرام، سروش، ایتا، بله و گپ: @nasery_ir
📲 دانلود نرمافزار الهادی: bit.ly/al-hadi
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نماز
نماز و زکات از هم جدا نمی شوند
#حجت_الاسلام_قرائتی
🔻کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
میرفندرسکی و ذکرالله در کنیسه
نقل است که میرزا ابوالقاسم فندرسکی در ایام سیاحت به یکی از ولایات کفار رسید و با اهل آنجا در هر موضوعی گفتگو و بحث نمود.
روزی جمعی از اهل آن ولایت گفتند: از جمله اموری که دلیل بر حقانیت دین ما و بطلان دین شماست این است که بعضی معابد و کلیساهای ما قریب به دو هزار یا سه هزار است که بنا شده و هیچ اثر خرابی و سستی در آنها راه نیافته ولی اکثر مساجد شما به صد سال نمی رسد که خراب می شود نظر بر اینکه حقیقت هر چیزی حافظ آن است پس مذهب ما بر حق است!
سید در جواب گفت:
که بقای معابد شما و خراب شدن معابد ما نه باین سبب است بلکه به جهت آنست که در مساجد ما عبادت صحیح بجا آورده می شود و طاعت پروردگار در آنجامی شود و نام پروردگار عظیم در آنجا ذکر می شود بناء طاقت تحمل آن را ندارد و به این جهت خراب می شود و اما معابد شما باقی می ماند و اگر عبادت ما در معابد شما انجام و ذکر خدای ما در معابد شما شود لحظه ای طاقت تحمل نمی آورد و خراب می شود.
کفار گفتند: امتحان این کار بسیار آسان است اگر شما راست می گوئید بیائید در یکی از معابد ما عبادت کنید و نام خدای خود را ببرید تا صدق و کذب حرف شما معلوم شود.
سید قبول نمود توکل بر خدا نموده و متوسل به ارواح طیبه ائمه معصومین علهیم السلام شد وضو ساخت و رفت در کنیسه اعظم ایشان که آن را در نهایت استحکام ساخته بودند و قریب سه هزار سال بوده بنا شده و هیچ گونه اثر خرابی نداشت. جمع کثیری در آنجا به نظاره آمده بودند.
سید بعد از داخل شدن اذان و اقامه گفته مشغول نماز شد و بعد از نیت یک مرتبه دستها را بلند کرده و به آوازه گفت:الله اکبر و از کنیسه بیرون دوید. فی الفور سقف کنیسه فرود آمده دیوارهای آن بر هم ریختند.
منبع خزائن نراقی، ص21
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
عکس نگار:
امضاء حضرت فاطمه(سلام الله علیها)
مرحوم آیت الله بهاء الدینی در عشق و ارادت به مادرشان حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها می فرمود:
«مادر ما فوق العادگی دارد.»
و در مقام آن حضرت نزد خدا و پیامبر و ائمه علیهم السلام می فرمود:
«ما می دانیم هر چه را حضرت فاطمه علیها السلام امضا کند از نظر پیامبر و ائمه علیهم السّلام، امضا شده است که هیچ حرفی روی آن نیست.»
ایشان طعم توسل به حضرت فاطمه علیها السلام مادرشان را چشیده بودند که چنین می فرمودند.
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مراقبه و محاسبه
غلام همت آنم که زیر چرخ کبود/ ز هر چه رنگ تعلق پذیرد آزاد است
ای عزیز! مهم ترین ذکر مراقبت است که مقام عندیت است و مصاحبت با حق تعالی. همنشین خو می گیرد و بدان شناخته می شود ....
#آیت_الله_حسن زاده آملی
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
رسیدگی به حوائج مومنین در آخرین لحظات زندگی
به شیخ محمد حسین حائری اصفهانی (صاحب فصول) گفته شد:
اگر بدانی مرگت نزدیک شده و از عمرت مگر چند ساعتی باقی نمانده چه خواهی کرد؟
فرمود: می نشینم روی سکوی در منزلم برای آنکه حاجات مردم براورده سازم، شاید کسی بیاید و از من حاجتی بخواهد و لوآنکه آن حاجت استخاره ای باشد.
منبع پندهایی از علما، ص31
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
🔸عیب پوشی🔸
یکی خواست همسر خویش را طلاق دهد. به وی گفتند:
«او چه عیب دارد؟»
گفت: «آیا کسی عیب همسر خود را باز گوید؟»
پس از آنکه زن را طلاق داد به وی گفتند:
«همسرت چه عیب داشت؟»
گفت: «آیا کسی عیب زن مردم را باز گوید؟»
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
#کتاب_نمونه_معارف ، ج 3 ، ص 102
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
attach 📎
هدایت شده از الهادی
سخنرانی حجت الاسلام ناصری 97.12.6.mp3
9.37M
#سخنرانی_صوتی (پیشنهاد ویژه) #نماز #توجه
🎧موضوع: آثار دنیوی سست انگاری نماز و راه رسیدن به حضور قلب
🗓 تاریخ جلسه: 1397/12/6 (شب ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها)
💬 زمان: ۳۹ دقیقه
📥 حجم: ۸/۹ مگابایت
👈 به همه کسانی که دنبال سر نخ عملی برای رشد معنوی میگردند و دنبال راه کاری عملی برای رسیدن به حضور قلب در نماز هستند استفاده از این فایل توصیه موکد میگردد.
🔺 @nasery_ir
📚 شناخت ضد ارزش ها 📚
وَ قَالَ [عليه السلام]:
أَزْرَى بِنَفْسِهِ مَنِ اسْتَشْعَرَ الطَّمَعَ
وَ رَضِيَ بِالذُّلِّ مَنْ كَشَفَ عَنْ ضُرِّهِ
وَ هَانَتْ عَلَيْهِ نَفْسُهُ مَنْ أَمَّرَ عَلَيْهَا لِسَانَهُ .
و درود خدا بر او، فرمود :
آن كه جان را با طمع ورزى بپوشاند خود را پست كرده ،
و آن كه راز سختى هاى خود را آشكار سازد خود را خوار كرده ،
و آن كه زبان را بر خود حاكم كند خود را بى ارزش كرده است.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
# نهج_البلاغه حکمت شماره 2
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
استاد تحریری:
حضرت فاطمه (س) شخصیتی است که به تمام معنا تحت ولایت الهی و پیامبر است، یعنی از جهت معنوی همان جایگاه بلند معنوی را دارد که پیامبر دارد، اما مقام رسالت و نبوت و امامت را ندارد، اما آن حقیقت را دارد لذا در روایت نقل شده است:
« وَ هِیَ الصِّدِّیقَهُ الْکُبْرَی وَ عَلَی معرفتها دَارَتِ الْقُرُونُ الْأُولَی ؛ بحار الأنوار ج۴۳، ص: ۱۰۵»
و او صدّیقه کبری است و بر محور معرفت او تاریخ شکل گرفت
انبیاء گذشته اگر بخواهند به آن مقامی که شایسته ایشان است برسند باید معرفت به مقامنورانیتزهرای اطهر داشته باشند.
منبع سایت صراط مستقیم( قسمت بیانات)
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
● مرگ أبوبکر و جریان وصیتش به جانشینی عُمر
ابوبکر در ٢٢ جمادي الآخرة سال ١٣ق از دنیا رفت. وی از پانزده روز پیش از مرگش به تب مبتلا و در خانه بستری شده بود و بجای او عُمر امام جماعت بود. در این مدت مردم به عیادت ابوبکر میرفتند و عثمان همواره نزد او و بعنوان نامهنویسش بود.
روزی در هنگامی که کسی از مردم نزد آنها نبود ابوبکر به عثمان گفت بنویس:
«بسم الله الرحمن الرحیم، این وصیت ابوبکر بن أبي قُحافة به مسلمانان است. أما بعد .. »
و در این لحظه از هوش رفت و عثمان بلافاصله نوشت:
«پس من عمر بن خطاب را جانشین خود و خلیفه بر شما قرار دادم، و سوگند که بهتر از او سراغ ندارم.»
پس از مدتی ابوبکر به هوش آمد و [برای اینکه یادش بیاید تا کجا گفته و نوشته شده] به عثمان گفت: بخوان برایم.
عثمان همین نوشته را خواند.
ابوبکر گفت: بنظرم ترسیدی که اگر در این بیهوشی از دنیا روم مردم اختلاف و تفرقه پیدا کنند!
عثمان گفت: بله.
پس ابوبکر هیمن نوشته را تأیید کرد.
پس از مرگ ابوبکر، عمر به همراه خادمِ ابوبکر و در حالیکه این وصیتنامه را در دست داشت از خانۀ ابوبکر خارج شد. عمر چوب دستی بلندی از نخل خرما به دست گرفته بود و با آن به مردم اشاره میکرد و میگفت: ای مردم وصیت خلیفۀ رسول الله را بشنوید!
و بنا به نقل دیگر، خود عمر آن نوشته را در دست داشت، و [پیش از باز کردن و خواندنش] شخصی از او پرسید: ای ابا حفص در این نوشته چیست؟
عمر گفت: نمیدانم!
آن مرد گفت: لکن من به خدا سوگند میدانم چه در آن است؛ سال اول تو او را به امیری رساندی و امسال او تو را به امیری رساند!
📚 موسوعة التاريخ الإسلامي ٤: ٢٢٥.
از:
تاريخ الطبري ٣: ٤١٩ - ٤٢٠؛
تاريخ الطبري ٣: ٤٢٩؛ و رك: عبد الله بن سبأ (نوشتۀ مرحوم سيد مرتضی عسكري) ٢: ١٠٠؛
الإمامة و السياسة (إبن قتيبة): ٢٥.
@Yusufi_Gharawi