به مناسبت سالروز وفات حضرت #ابوطالب علیهالسلام
✅ بیاناتی از آیتالله جاودان در مورد مقام حضرت ابوطالب علیه السلام
📌حضرت ابوطالب در میان اولیاء درجۀ دوم خداوند، تا ندارد. ایشان در اوایل اسلام یک نفره سینه سپر کردند. پیامبر فرمودند تا حضرت ابوطالب بود، مشکلی نبود. مسئلۀ مهم این است که ایشان هیچ اشتباهی نکردند.
📌بعد از حضرت #عیسی علیهالسلام، تا زمان #پیامبر_اسلام صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم، عصر فترت رسل بودهاست. اما در این عصر نبی وجود داشته و ما معتقدیم سلسلۀ پدران #امیرالمؤمنین علیهالسلام و پیامبر، نبی بودند. بر طبق اسناد و سخنان بزرگان احتمال دارد حضرت ابوطالب آخرین نفر از سلسلۀ انبیاء بوده باشند.
📌یکی از فضائل حضرت ابوطالب [که نشانۀ ایمان آن حضرت نیز هست] این است که ایشان در اشعارشان به هیچ بُتی قسم نخوردهاند. در حالی که اینهایی که بت پرست هستند به بتها قسم میخوردند. به خدا قسم نمیخوردند.
📌یک وقتی #ابوجهل آمده بود و وقتی پیامبر در حال نماز بود، یک شکنبه شتر را بر سر ایشان خالی کرده بود. با آن سر و صورت آنطوری ایشان نمازش را ادامه داد. بعد حضرت ابوطالب پرسید چه کسی این کار را کرده؟ ابوطالب به همه #بنیهاشم گفته بود به کمرتان خنجر ببندید و برویم داخل مسجد و هرکدام در کنار یکی از بزرگان قریش بایستید. گفتند بزنید، بزنید. بعد همان آشغال ها را برداشت و گفت تکان بخورید میکشمتان. آنها را به سر و صورت همه شان مالید. چرا با پسر برادر من این کار را کردید. دیگر جرئت نمی کردند.
📌یک بار در زمان تشرف به #حج تمتع با یکی از دوستان قرار گذاشتیم که در ساعت معینی برای #طواف به مسجدالحرام برویم. سعی کردیم ساعتی برویم که ازدحام جمعیت کمتر باشد؛ چون در آن ایام بخاطر شلوغی، طواف سخت میشود. دوست ما دیر بر سر قرار حاضر شد و در راه هم با یک نفر در مورد حضرت ابوطالب بحث کردیم. این اتفاقات باعث شد که در ساعتی که مسجدالحرام خیلی شلوغ است، به آنجا برسیم. وقتی به آنجا رسیدم به امیرالمؤمنین توسل کردم و عرض کردم: «من داشتم از حضرت ابوطالب دفاع میکردم»؛ نتیجه این شد که در ساعات اوج شلوغی، بدون هیچ فشاری، بهراحتی طواف کردم.
www.javedan.ir
♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar
آیت الله بهجت
اگر بی تفاوت باشیم و برای رفع گرفتاریها و بلاهایی که اهل ایمان بدان مبتلا هستند دعا نکنیم، آن بلاها به ما هم نزدیک خواهد بود.
[در محضر بهجت:1/97]
کانال تذکرة الاولیاء @tezkar
در ایتا eitaa.com/tezkar سروش https://Sapp.ir/tezkar
🚩 خلاصه مطلب| شب و روز مبعث ؛ قله ماه رجب و از شبهای قدر
▫️شب ۲۷ رجب از لیالی قدر است.
▫️نکته بسیار جالب و عجیب درباره شب و روز مبعث حضرت رسول اکرم(ص)، آنست که این شب و روز تعلق ویژه به امیرالمومنین علی(ع) دارد.
▫️عجیب تر آنکه اهل معنا مانند مرحوم میرزا جوادآقا ملکی تبریزی در المراقبات و جناب سید در اقبال الاعمال و شیخ عباس در مفاتیح می فرمایند که توصیه شده در این شب به حرم حضرت امیر(ع) مشرف شوید و شفای بیماران خود را از مولا بگیرید.
▫️شب مبعث؛ شب تجلی اعظم!
با تأمل در ادعیه وارده در شب مبعث، میتوان به گوشه ای از عظمت این شب پی برد.
▫️ جناب شیخ عباس قمی در مفاتیح ذیل اعمال این شب این دعا را آورده که:
«اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِالتَّجَلِّي الْأَعْظَمِ فِي هَذِهِ اللَّيْلَةِ مِنَ الشَّهْرِ الْمُعَظَّمِ وَ الْمُرْسَلِ الْمُكَرَّمِ...»
ملاحظه میکنید که صحبت از «تجلی اعظم» است؛ که خدایا من تو را به تجلی اعظم این شب قسم می دهم. اما این معنا صرفا اشاره وار و در هاله ای از ابهام در دعا ذکر شده.
▫️برای فهم معنای تجلی اعظم به فراز دیگری از دعا مراجعه میکنیم که میفرماید:
«اللَّهُمَّ وَ هَذَا رَجَبٌ الْمُكَرَّمُ الَّذِي أَكْرَمْتَنَا بِهِ أَوَّلُ أَشْهُرِ الْحُرُمِ أَكْرَمْتَنَا بِهِ مِنْ بَيْنِ الْأُمَمِ فَلَكَ الْحَمْدُ يَا ذَا الْجُودِ وَ الْكَرَمِ فَأَسْأَلُكَ بِهِ وَ بِاسْمِكَ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ الْأَجَلِّ الْأَكْرَمِ...»
▫️ گفتیم که رجب ماه حضرت امیر(ع) از یک سو و ماه خداوند از سوی دیگر است. هم در براهین عقلی اثبات شده و هم در روایات اهل بیت(ع) آمده که جلوه انسیِ حقیقت توحید، کلمه ولایت است و کسی که میخواهد به توحید وارد شود، باید مراتب ولایت را طی کند.
▫️به تعبیر مرحوم استاد سعادت پرور(ره)، اینکه لفظ «اعظم» در دعا سه بار تکرار شده، تبیین معنای تجلی اعظم است و این شب، عرصه تجلی تام و تما پروردگار است.
▫️آن تجلی که باید در شب قدر برای ما اتفاق بیفتد، در این شب برای رسول اکرم(ص) و ائمه هدی(ع) و اولیای الهی اتفاق افتاد که همانا ظهور اسم اعظم است.
▫️ کسی جز صاحب ولایت، لیاقت درک آن اسم را به طور تام ندارد؛ چرا که در فراز بعد میفرماید: «الَّذِي خَلَقْتَهُ فَاسْتَقَرَّ فِي ظِلِّكَ فَلا يَخْرُجُ مِنْكَ إِلَى غَيْرِكَ...» یعنی جایگاه اسم اعظم در ظل عرش است و مراتب مادون تحمل پذیرش آن را ندارد.
▫️ اگر ما تحمل و ظرفیت درک این اسم اعظم را نداریم، بیایید لااقل به گونه ای عمل کنیم که همچون آن پیرزن خود را در صف خریداران یوسف(ع) جا بزنیم...
🔻توصیه های عملی برای شب و روز مبعث:
1️⃣ اگر می توانید روز مبعث را روزه بگیرید. در روایات است که روزه آن معادل هفتاد سال است و مبعث یکی از ۴ روز ممتاز سال برای روزه است.
2️⃣ شب مبعث را بسیار غنیمت بشمارید که این شب، مقدمه شب قدر بعدی یعنی شب نیمه شعبان است. برای درک آن شب، باید از شب مبعث شروع کرد.
3️⃣ این شب، هنگام تضرع به درگاه اهل بیت(ع) است و چه بهتر که با تحفه ای به پیشگاه ائمه(ع) برسیم. لذا بنده توصیه میکنم که با هدیه ای از جانب حضرت صدیقه طاهره(س) به محضر حضرت امیرالمومنین(ع) توسل کنیم:
به این صورت که ۴ رکعت نماز حضرت امیرالمومنین(ع) را که ایشان علاقه خاصی به این نماز دارند به نیابت از حضرت صدیقه طاهره بخوانیم و به جناب حضرت امیر(ع) و یا حضرت رسول(ص) و یا هر دوی این بزرگواران هدیه کنیم و عرضه بداریم که اگر من قابلیت و ظرفیت این هدیه را دارم، شما به بنده عنایتی بفرمایید.
اين نماز چهار ركعت است: در هر ركعت يك بار سوره «حمد» و پنجاه بار «قل هو اللّه احد» و بعد از نماز تسبیحات خاص ایشان را که در مفاتیح است ذکر کنید.
4️⃣ این شب، شب شفای از بیماری هاست و مرحوم شیخ عباس در مفاتیج روایات عجیبی از عنایات امیرالمؤمنین(ع) ذکر نموده. لذا تعجب نکنید اگر حضرت در این شب عنایت ویژه ای نیز بر ما بکنند.
بیایید ما هم به سنت حضرات ائمه(ع) گله عاشقانه به درگاه حضرت امیر(ع) داشته باشیم که شما در این شب، بیماران بسیاری را شفا میدهید، پس عنایت بفرمایید و قلب بیمار ما را نیز شفا دهید.
5️⃣ در این شب ها دعا برای یکدیگر را فراموش نکنید که دعا در حق دیگران، ابتداءا در حق خود داعی اجابت می گردد و در سیره حضرت صدیقه طاهره(ع) است که از شب تا صبح فقط برای دیگران دعا می فرمودند.
استاد محمد تقی فیاض بخش
@jelvehnooralavi
♦️تذکرة الاولیاء
@tezkar
مومن اگر باتوحید در آمیخته گردد،مخلوق بودن زمان رامشاهده خواهد کرد. اهل آسمان زمان را ذیل خویش مشاهده میکنند،نه فرای خویش. از اینجاست که ابد نگر میگردند. ابدی هستیم،پس قدم برای ابدیتمان برداریم.
@tezkar
13.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیت الله شجاعی
عید مبعث
کانال تذکرة الاولیاء @tezkar
در ایتا eitaa.com/tezkar سروش https://Sapp.ir/tezkar
الاصول الستّة عشر- به نقل از زيد زرّاد-: به امام صادق عليه السلام گفتم: بيم آن داريم كه مؤمن نباشيم! فرمود: «چرا؟». گفتم: چون در ميان خود، كسى را نمى يابيم كه برادرش را بر درهم و دينارش ترجيح دهد، بلكه دينار و درهم در نزد ما مقدّم بر برادرى است كه ولايت امير مؤمنان، ما و او را گِرد هم آورده است! فرمود: «نه! شما مؤمن هستيد؛ ليكن ايمانتان كامل نمى گردد، مگر آن گاه كه قائم ما ظهور كند. در آن هنگام است كه خداوند، خِرَدهاى شما را به كمال مىر ساند و مؤمنِ كامل مىشويد. اگر در روى زمين، مؤمنانى كامل وجود نداشت، در آن صورت، خداوند، ما را به پيشگاه خود، بالا مى برد [و از ميان شما رَخت برمى بستيم] و شما، زمين و آسمان را نمىشناختيد (نظام آفرينش به هم مى ريخت)».
ميزان الحكمة، ج1 ص: 23
تذکره الاولیاء
@tezkar
عنوان بصری که با رنج و سختی های طبیعی سنّ کهولت دست و پنجه نرم می کرد، از برخورد تربیتی امام صادق -علیه السلام - ناامید نشد و از طریق حقی که بر وی آشکار گشته بود بازنگشت؛ بلکه با استقامت در برابر وسوسه ها و سرخوردگی ها، با تدبیر و پیمودن راه مناسب (تضرّع به درگاه الهی در محضر رسول خدا -صلی الله عليه و آله وسلم - و درخواست از آن حضرت برای نرم شدن قلب امام صادق - عليه السلام -)، بر خواسته ی خویش پافشاری نمود تا به مقصود خود (بهره مندی از محضر امام جعفر صادق - عليه السلام - ) نایل گردید.
از ثبات خودم این نکته خوش آمد، که به جور
بر سر کوی تو، از پای طلب ننشستم(حافظ)
شهید اول در ایامی که زندان بود، پیوسته دست به دعا برداشته و از پروردگار متعال درخواست نجات و هدایت می کرد. شبی در زندان، این عبارت را بر کاغذی نوشت:
«ربی ظُلِمتُ فَانتَصِر»
پروردگارا! بر من ظلم شده، یاری و کمکم کن.
سپس این نوشته را زیر متکای خود پنهان کرد، پس از آن که پاسی از شب گذشت برخاست و با تعجب دید پشت همان کاغذ نوشته شده است:
«اِن كُنتَ عَبدی فَاصطَبِر»
اگر تو بنده ی من هستی، پس صبر و استقامت کن.
📚 کتاب شرح حدیث عنوان بصری
مقدمات سیرالی الله ص41
🔶 تذکره الاولیاء
@tezkar
استاد نیکبخت ( از شاگردان آیت الله سعادت پرور ) :
کسی که این کارها را از اول رجب تا آخر رمضان انجام دهد ، کمالات بسیار بالایی در او به وجود می آید به طوری که شخص احساس می کند واقعاً خدایی شده است.
-تصمیم
-توجه
-سهر(بیداری)
-خلوت
-سحر(نزدیک صبح)
-تلاوت قرآن
-سجده
-مراقبت از اعضاءوجوارح
-گریه برگناهان در پیشگاه خدا
- خدمت بی منت به دیگران
-سکوت
-خوش خلقی
-حسابرسی از نفس
🔻 تذکرة الاولیاء
@tezkar
بسم الله الرحمن الرحیم
در 12 محرم الحرام 1377هجری قمری از ارض اقدس، به یکی از دوستان ارسال داشته است.
تصدقت شوم!
ابتلائاتی که برای بشر پیش می آید، اکثرا برای آن است که متوجه حضرت حق بشود و از غفلت خارج شود و متوجه منبع فیض گردد. و ابتلائاتی که برای سالک پیش می آید، ابتدا برای همان معنی است و پس از آن برای آن است که منقطع از عالم و خود گردد تا هر روز منزلی را پس از منزلی سیر نماید. پس باید این ابتلائات را که برای هر کس -به خصوص برای سالک- پیش می آید، از الطاف و عنایات حضرت حق نسبت به بنده اش دانست.
دنیا جای خوشی نیست تا با پیش نیامد ابتلائات، خوشیِ آن را طالب شویم.اما این که ابتلائات انبیا و اولیای خدا برای چه می باشد،جای دیگری دارد.شاید این گفتار که به عرض رسید و هم چنین مطلب آخر را بتوانیم از اخبار و آیات استفاده کامل کنیم،والسلام.
📚 کتاب رسائل عرفانی، نامه ها، شماره26(آیت الله سعادت پرور ره)
🔶 تذکره الاولیاء
@tezkar
حسن ظن داشتن به خداوند و بد گمان نبودن به او
عَن اَبِی الحَسَنِ الرِّضا فی حَدیثِ قالَ:
فَاَحسِنِ الظّنَّ بِاللهِ فَاِنَّ اَباعَبدِاللهِ کانَ یَقوُلُ : مَن حَسُنَ ظَنُّهُ بِاللهِ کانَ اللهُ عِندَ ظَنِّهِ بِهِ و مَن رَضِیَ بِالقَلِیلِ مِنَ الرِّزقِ قَبِلَ مِنهُ الیَسِیرَ مِنَ العَمَلِ.
امام علی بن موسی الرضا فرمودند: به خدا گمان نیکو داشته باش، زیرا امام جعفرصادق می فرمودند: کسی که به خداوند عزوجل گمان نیکو داشته باشد خداوند در نزد گمان او حاضر است و کسی که به روزی کم قانع و خوشنود باشد خداوند نیز عبادت کم او را می پذیرد.
📚 جهاد با نفس شیخ حر عاملی()
🔶 تذکره الاولیاء
@tezkar
🌳#شعبان🌳
☘️☘️☘️
رسول اکرم (ص):
«شعبان شهری؛ رحم الله من أعانني على شهري»
شعبان ماه من است، کسی که مرا در ماهم یاری کند، خداوند او را می آمرزد.
☘️☘️☘️
این حدیث، دعوتنامه ای برای ما در این ماه می باشد و کسی که عظمت این دعوت را درک کند، باید خود را در ردیف دعوت شدگان قرار دهد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
منبع: #المراقبات ص ۱۶۵
#حاج_میرزا_جواد_آقا_ملکی_تبریزی
🔺تذکرة الاولیاء
@tezkar
تفسير انسان به انسان به منزله تفسير انفسی قرآن حکیم
انسان خلیفه خداست و معرفت خلیفه، نشانه شناخت «مُستَخلَفٌ عَنه» است و چون بهترین راه معرفت خدا، شناخت ذات اقدس خداوندی از طریق تأمل در خودِ اوست ، چنان که بهترین راه شناخت رسول الله و ولی الله ، بررسی معنای رسالت و ولایت است؛
«اعرفوا الله بالله والرسول بالرسالة و أولي الأمر بالأمر بالمعروف و العدل و الإحسان ... »( الكافی، ج۱، ص۸۵.)
بهترین راه معرفت خلیفه یعنی انسان نیز ارزیابی هویت خود اوست و این یعنی «تفسیر انسان به انسان»:
«اِعرِفوُا الإنسان بالإنسان»
هرچه خلیفه خدا بهتر شناخته شود، خدا نیز بهتر شناخته می شود، هرچند این گونه از شناختها هرگز در حدّ شناخت خدا با خدا نیست. البته اگر کسی خداوند را با خودِ او بشناسد، همه مظاهر وی اعم از رسول و ولیّ و سرانجام، حقیقت انسان را که خليفه اوست ، به خوبی می شناسد.
📚 تفسیرانسان به انسان ص22
آیه الله جوادی آملی(حفظه الله)
🔶 تذکره الاولیاء
@tezkar