🔻روايت دارد كه شب نيمه شعبان هر كسي سه سوره يس بخواند خداي متعال تا سال آينده او را در حفظ و حراست و نگهداري خودش بيمه ميكند. گويا براي سه حاجت مهم هم مي توان خواند؛ چه خود انسان و چه خانواده انسان هر كدام مي توانند بخوانند.
🔸اين عمل شب نيمه شعبان است.
براي گشايش كار، امنيت خود انسان و برای جهات كاری و جهات روحي، همچنین براي خانواده انسان، مفید است؛
🔹مرحوم آیت الله کشمیری قدس سره خيلي به خواند سه سوره يس در شب نيمه شعبان سفارش ميكردند.
کانال تذکرةالأولیاء @tezkar
استاد فیاض بخش:
📖 خلاصه مطلب| شب نیمه شعبان را قدر بدانید که اولین شب قدر و مقدمه شبهای قدر ماه رمضان است.
از نیمه شعبان تا ۲۵ ماه رمضان، یک اربعین است که ۴ شب قدر را در خود دارد! و چه فرصتی از این بهتر!
➖➖➖➖➖
🔺در روایات آمده که در طول سال، چهار شب قدر داریم که اولین آنها شب نیمه شعبان است.
🔺این چهار شب در طول یکدیگر. در روایات است که در شب نیمه شعبان ابتدایی ترین و کلیات تقدیر امور ما واقع می شود و اگر در شب نیمه شعبان به خودمان رسیدگی نکنیم، آن کلیات در شب های دیگر سخت تغییر پیدا میکند. مثل اینکه آدم به اداره ای می رود و کارمند اول پرونده شخص را رد میکند. کارمند دوم دیگر سخت میتواند روی حرف نفر اول حرفی بزند و سومی روی حرف دومی و اولی حرف نمی زند.
🔺ما اگر شب نیمه شعبان خوبی نداشته باشیم، شب ۱۹ ماه رمضانمان هم شب خوبی نخواهد بود، شب ۲۱ به طریق اولی و شب 23... لذا عزیزان من! شب نیمه شعبان را قدر بدانید و احیاء بگیرید. گرچه اصرار ندارم که به مساجد بروید، ولی این شب را فرصتی برای ابراز ارادت به ساحت مقدس امام زمان(عج) قرار دهید.
🔺در روایات فراوان داریم که رعیت باید برای خلیفه عادل خودش دعا کند؛ چون زندگی شان زیر نظر او می گردد. لذا وظیفه ماست که برای رهبر انقلاب که تمشیت امور نظام و جمهوری اسلامی از ناحیه ایشان است، دعا کنیم. به طریق اولی باید برای امام زمانمان نیز دعا کنیم که خداوند ایشان را امداد بدهد، که امداد ایشان به امداد ما برسد و خداوند فیوضات خودش را بر ایشان روز به روز و سال به سال بیشتر کند که از طریق ایشان به ما فیوضات برسد.
🔺مرحوم استاد سعادت پرور یک فتانت ها و نکته سنجیهای زیباییی داشت؛ از جمله میفرمود که از نیمه شعبان تا ۲۵ ماه رمضان، یک اربعین میشود که ۴ شب قدر را فرامیگیرد و فرصت مغتنمی برای تهدیب نفس و سیر و سلوک است.
🔺عزیزان من! بهترین هدیه در این ایام، هدیه کردن کارها و اعمال عبادیمان بخصوص قراردادهای عملی است.
🔺بیایید در ابتدای این اربعین، خود را مودب کنیم و تمرین کنیم که خود را در محضر امام زمانمان ببینیم و بدین وسیله برای درک شبهای قدر آماده شویم.
@tezkar
دوستان سلام علیکم
بعد از ارسال حدود ۳هزار مطلب در طی تقریبا سه سال کانال تذکره الاولیاء مدتی فعالیت خود را متوقف خواهد کرد و ان شاءالله عنقریب باز فعالیت آغاز خواهد شد
حقیقتا از ابراز محبت دوستان متعجب شدیم و گمان نمیکردیم چنین پی گیری هایی بابت کانال تذکره الاولیاء وجود داشته باشد.
الحمدلله و هذا من فضل ربنا
ان شاء الله به امید خدا تا یک هفته ی دیگر آغاز میکنیم و اگر لطف ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف شامل شد زودتر از این موعد.
ممنون از این حجم گسترده از ابراز محبت دوستان.
ان شاءالله دعای خیرتان را هم بدرقه ی راه بفرمایید...
📍از دست ندهید.
🔻کتاب رمضان دریچه ی رویت
🔶مولف استاد محترم طاهر زاده
پیشنهاد می کنیم ، مطالعه ی این کتاب را از دست ندهید.
ان شا الله می توانید با مطالعه ی این کتاب ، ماه رمضان ِ بهتری را درک کنید.
🔸مقدمه مولف
🔸ازآنجایی که ما باید خود را برای ابدیت بسازیم لازم میآید راهکارهای مخصوصی را دنبال کنیم که صرفاً به بدن و جسم نظر ندارند و با «جوع» و «صوم» راهکار عبور از حاکمیت بدن و پرورشیافتن در حیاتی متعالیتر از حیات دنیایی را میتوان شروع کرد.
🔸حاکمیت امیال بدن بر انسان، از جمله موانع «لِی مَعَ الله»بودنِ بشر و صاحب «وقت»شدن است. با «جوع» و «صوم» است که این موانع برطرف میشود و معراج انسان شروع میگردد زیرا:
برگشاده روح بالا بالها
تن زده اندر زمین چنگالها
🔸 «جوع» و «صوم» از آن نوع درمانهایی است که درد عشق را درمان میکند و بُعد را به قرب تبدیل مینماید و انسان در راستای رجوع به «جوع» و «صوم» به خود میگوید:
فکر بهبودِ خود ای دل ز ره دیگر کن
درد عاشق نشود بِهْ ز مداوای حکیم
🔸 حاکمیت بر بدن، انسان را از دنیا آزاد میکند و زهد در دنیا را که از جملهی بهترین عبادات است به انسان برمیگرداند تا انسان بر فراز دنیا از تنگنای زندگی آزاد گردد و از سنگهایی که با پرخوری همواره بر پاهای پرواز خود میبندد نجات یابد. زیرا به ما گفتهاند:
مکن کاری که بر پا سنگت آیو
جهان با این فراخی تنگت آیو
🔸انسان روزهدار با روزهداری، عهد قدیم خود با خدا را تجدید میکند و با ظهور این عهد بقیهی عهدها نیز ظهور خواهند کرد و به همین جهت رسول خداf فرمودند: «لکل شیئ بابٌ و باب العبادة الصوم» با روزهداری دیگر عبادات نیز رونق میگیرند و استوار میشوند.
🔸 روزهداری امید نجات از بحرانهای اخلاقی را در انسان تقویت میکند و انسان میفهمد حدّ بشر تنها آن اندازهای نیست که جسمِ انسان به انسان تحمیل میکند.
🔸 خردمندان، عملزده نیستند هرچند تنها عملی، عمل است که خردمندان انجام دهند. روزه آن نوع عملِ خردمندانهای است که با یک نوع بیعملی همراه است ولی بیکاری و تنبلی را به همراه نمیآورد.
🔸 از آنجایی که دلبستگی به حق در ذات انسان نهفته است، اگر دلبستگی به بدن بخواهد دلبستگیِ ما را نسبت به حق تحت تأثیر خود قرار دهد وظیفه داریم با «جوع» و «صوم» آن عهد ذاتی را تازه کنیم و به خود آییم و ناخود را خود نپنداریم.
🔸وقتی پذیرفتیم هرگز نباید تسلیم زندگی سرد و منجمد دنیا شویم و زندگی را تنها در برآوردن حوائج بدن محدود کنیم، از طریق «جوع» و «صوم»، چشم دل را به افقهای بلند معنویت میدوزیم تا مفتخر به دیدار انوارِ آشنایی شویم که از جنس جان است و نه از جنس تن. در این حال درست است که تنهائیم ولی احساس غربت نمیکنیم. گفت:
وصال حق ز خلقیّت جدایی است
ز خود بیگانه گشتن آشنایی است
چو ممکن گَرد امکان بر فشاند
بهجز واجب دگر چیزی نماند
🔸نجات از همان جایی میآید که خطر از آنجا آمد یعنی با گرفتارشدن در لذّات بدنی، با روزمرّگی ها و تنگناهای زندگیِ دنیایی روبرو می شویم و با آزادشدن از لذات بدنی از طریق «جوع» و «صوم»، نجات را در همان جایی جستجو خواهیم کرد که خطر از آنجا آمد.
🔸این شما و این کتابی که میخواهد نجات را از همان جایی جستجو کند که خطر نیز در آنجا قرار دارد.
طاهرزاده
کانال تلگرامی تذکرة الاولیاء
یادنامه ی تخصصی کلمات و احوالات اهل معرفت و بزرگان عالم اسلام @tezkar
https://telegram.me/joinchat/CHEOOTyHGCIMya4_EjgUBQ
1- Esteghbale Mahe Ramezan.mp3
4.29M
👆
🔉 فایل صوتی آداب استقبال از ماه مبارک رمضان
💠استاد فیاض بخش
✅ این فایل حاوی نکات مهم و بسیار ارزشمندی است؛ توصیه میکنیم حتما آن را گوش بدهید.
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
#مراقب_اندوخته_های_معنوی_مان_باشیم
شیخ عارف کامل ما حضرت حجه الله الحق، آیه الله پهلوانی – قدس الله نفسه الزکیه – به تلامذه سلوکی خود سفارش می کردند که «مراقب باشید تا شیطان، سرمایه ها و اندوخته های معنوی شما را از دستتان نگیرد؛ گاهی سه ماه رجب و شعبان و رمضان را زحمت کشیده اید و اندوخته هایی به دست آورده اید، برای آنکه از دستتان بگیرد و از نتایج آن محرومتان کند، همسرتان را تحریک می کند، تا اوقات تلخی کرده و بهانه جویی کند و شما در برابر رفتار نابجای او که دور از انتظارتان بوده، یک سخن ناشایسته ای بگویید و سرمایه های معنوی و اخروی را از دستتان بگیرد».
منبع: #سلوک_با_همسر ، ص هشتاد و پنج
کانال تذکره الاولیاء @tezkar