🔸هم مسیر، هم مقصد
از ما خواسته شده که خودمان را به مُخْلصین نزدیک کنیم: «... إِنَّهُمْ لَمُحْضَرُونَ، سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يَصِفُونَ، إِلَّا عِبَادَ اللَّهِ الْمُخْلَصِينَ»(صافات، ۱۵۸/۱۵۹/۱۶۰) مسیر رسیدن به اخلاص و مخلصین، صداقت است.
انسان باید سعی کند نگاه ناخالص نداشته باشد. مثلا اگر روی صفحه موبایل تصویر مستهجنی جلوی چشمش قرار گرفت، اگر وارد شود و تصاویر بعدی را ببیند، از خالص بودن بیرون رفته و نگاهش را آلوده کرده است؛ چون اهلبیت علیهمالسلام این حال را نداشتند.
یکی از دوستان میگفتند از مرحوم آقای جعفری(ره) پرسیدم چه کنیم که نگاهِ آلوده نداشته باشیم؟ ایشان فرمودند فقط باید اراده کنید! و ادامه دادند که خود بنده نگاهم به نامحرم نمیافتد! حالا این نگاه به نامحرم نیفتادن، مثل تلویزیونی است که پنج کانال دارد و دو تا از کانالها اصلا کار نمیکند؟ یا اینکه میبیند ولی نگاهْ متفاوت است، نگاهْ نگاهِ توحیدی است، نگاهْ نگاهِ آلودهای نیست، نگاهْ نگاهِ عبرتآموزی است؛ نه اینکه نمیبیند.
خدا رحمت کند مرحوم آقای جعفری تهرانی(ره) را که همینجا درس اخلاق داشتند، از دوستان مرحوم آقای سعادتپرور(ره) بودند؛ ایشان در بیمارستان بستری بودند، پرستاری ایشان را دیدند گفتند چشمان شما چقدر زیباست! گویا چشمان ایشان زیبایی ظاهری هم داشت. ایشان فرمودند به خاطر اینکه من به نامحرم نگاه نمیکنم.
امام صادق علیهالسلام میفرمایند: «أوّلُ النَّظرَةِ لكَ...» نگاه اول اتفاق افتاده، و برای تو رقم خورده، «و الثّانِيَةُ علَيكَ و لا لَكَ...» نگاه دوم و نگاهی که ادامه میدهی یا نگاه لحظهای را نگه میداری، «و الثّالِثَةُ فيها الهَلاكُ» نگاه سوم هلاکت تو را رقم میزند.
مرحوم آقای سعادتپرور برای اینکه شاگردی را بپذیرند، میفرمودند بروید از اول تکلیف مراجعه کنید، و ببینید چه کوتاهیهایی داشتید، چه ظلمهایی کردید، چه حقوقی از خداوند و مردم بر گردنتان هست؛ وإلا تشبیهشون این بود که مانند نارنجکی که در مسیر کاشتید، ممکن است بعد از سالها عمل کند و منفجر شود، و شما را ساقط کند. در مراتب بالاتر، مراجعه به نگاهها و کلماتِ آلوده، محاسبه را خیلی سخت میکرد.
اگر مراجعه کنیم به استغفارهایمان که اهلبیت علیهمالسلام فرمودند «وَ عَزَائِمَ مَغْفِرَتِکَ»، استغفار عمیق و محکم، میبینیم توبههایمان حقیقی و واقعی نیست.
لذا صداقت هم راه بسوی اخلاص هست، و هم نتیجهی آن است. ظهور اخلاص در زندگی این است که فرد صادق میشود؛ صادقالوعد، صادقالقول، صادقالقدم، صادقالرأی، صادقالقلم.
این شعر حافظ که دانشمند آلمانی گوته را تحت تأثیر قرار داد، به همین موضوع اشاره دارد که:
حافظ اگر قدم زنی در ره خاندان به صدق
بدرقهی رهت شود همت شحنهی نجف
اگر صادقانه پشت سر آنها بروی، نه اینکه به دنبال امیال نفسانی خودت باشی، یا حتی به دنبال کسب کمال باشی؛ نه، بلکه فقط بندگی ایشان را بکن، «فَإنّی لَکُم مطیع مَنْ أَطَاعَكُمْ فَقَدْ أَطاعَ اللَّهَ...» بندگی شما، بندگی خداست. خود اهلبیت علیهمالسلام فرمودند که «اَلنَّاسُ عَبِيدٌ لَنَا فِي اَلطَّاعَةِ» ما راه طاعت و بندگی خدا را به شما یاد میدهیم.
خواجه حافظ تعبیر شیرین دیگری دارد که میفرماید:
به صدق کوش، که خورشید زایَد از نَفَسَت
که از دروغ سیهروی گشت صبحِ نخست
صبح کاذب که یک فروغی نشان میدهد و روشنایی دارد، بعدش بر او تاریکی عارض میشود، و صبح صادق است که پس از آن خورشید طلوع میکند؛ صبح نخست چون صادق نبود، سیهروی شد و بعد از آن تاریکی آمد. صداقت مسیر تحصیل اخلاص است.
👤 بخشی از بیانات یکی از شاگردان سلوکی مرحوم سعادتپرور(ره)
👁 «مدرسه معارف علامه طباطبایی» را دنبال کنید:
تلگرام | اینستا | ایتا | توییتر | بله | آپارات
هدایت شده از شعله ی طور
4_5778339315163597501.mp3
5.39M
✨حضرت میفرمایند: "خَلَقَ الإنسانَ ذا نَفْسٍ ناطِقةٍ"
دستور اولی که ما باید متوجه آن باشیم این است که؛ انسان دارای نفس ناطقه است و حقیقت او، دنیوی نیست و حقیقتی آسمانی و غیبی است. حقیقتی است که اگر به آن توجه کند و تزکیه اش کند؛ با حقایقی ما فوق تصور بقیه مواجه میشود.
عنه عليه السلام ـ في وَصفِ السّالِكِ الطَّريقَ إلَى اللّه ِ سبحانَهُ ـ : و بَرَقَ لَهُ لامِعٌ كثيرُ البَرقِ ، فأبانَ لَهُ الطَّريقَ ، و سَلكَ بهِ السَّبيلَ ، و تَدافَعَتهُ الأبوابُ إلى بابِ السَّلامَةِ و دارِ الإقامَةِ .[نهج البلاغة : الخطبة : 220 .]
✨امام على عليه السلام ـ در وصف ره پوى راه خداوند سبحان ـ فرمود : و برقى پر نور برايش درخشيد و راهش را روشن ساخت و او را در راه پيش برد و هر دروازه اى وى را به سمت دروازه ديگر پيش راند تا آنكه به دروازه سلامت و سراى اقامت رسيد.
✨داستان امام صادق علیه السلام و مرتاض
💠جلسه سوم مدیریت و معرفت النفس
@sholeye_toor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شماهم در خانه به همسرتون کمک میکنید؟
#آیت_الله_مجتهدی_تهرانی
@tezkar
هدایت شده از شعله ی طور
4_5778339315163597511.mp3
4.76M
در ادامه حضرت میفرمایند؛
"زكّاها بالعِلمِ و العَملِ فقد شابَهتْ جواهرَ أوائلِ عِلَلِها" کسی که نفسش را تزکیه کند با علم و عمل مشابهت پیدا میکند به جوهرهای اولیه ی علل خودش! جوهرهای اولیه وجودی ما چیست یا کیست؟
در روایات هست که؛ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ: "أَوَّلُ مَا خَلَقَ اللَّهُ نُورِی..." و فرموده اند؛ "أَوَّلُ مَا خَلَقَ اَللَّهُ اَلْعَقْلُ." و پیغمبر اکرم فرموده اند حقیقت عقل من هستم! و خداوند به وجود ایشان و به معنای ایشان عالم را خلق کرد. یعنی اهل بیت علیهم السلام جوهرهای اولیه ی علل وجودی ما و جوهره های هستی ما هستند.
در زیارت جامعه کبیره آمده؛ "وَ أَنْفُسُكُمْ فِي النُّفُوسِ وَ آثَارُكُمْ فِي الْآثَارِ" یعنی هرکسی در وجود خودش فرو رود شما در آنجا استقرار دارید و سلطان هستید مگر خودش حکومت شما را نخواهد. یعنی هر انسانی میتواند با اختیارش انتخاب کند که انفسکم فی النفوس را در وجود خودش بیابید یا نیابید!
ما داریم صحبت از "سنخیّت با یک حقیقت وجودی"، درون خودمان میکنیم که این سماوات سبع در وجود ما بیدار شود و ما خود را در آن بیابیم.
💠جلسه سوم مدیریت و معرفت النفس
@sholeye_toor
♦️هزار مرتبه سوره ی قدر |
▫️ اگر کسی در شب های ماه مبارک رمضان ، هزار مرتبه سوره ی قدر را خواند و در شب قدر چیزهای عجیبی را مشاهده کرد ، تعجب نکند.
📕اقبال الاعمال - سید بن طاووس
🔺کانال تذکرة الاولیاء @tezkar
هدایت شده از شعله ی طور
4_5841583331367455298.mp3
2.76M
حضرت علیه السلام میفرمایند: أبلِغْ مَوالينا عَنّا السَّلامَ و أخبِرْهُم أنّا لا نُغني عَنهُم مِنَ اللّه ِ شَيئا إلاّ بِعَمَلٍ ، و أنَّهُم لَن يَنالوا وَلايَتَنا إلاّ بِعَمَلٍ أو وَرَعٍ ، و أنَّ أشدَّ النّاسِ حَسرَةً يَومَ القِيامَةِ مَن وَصَفَ عَدلاً ثُمَّ خالَفَهُ إلى غَيرِهِ .
✨ سلام ما را به موالیان ما برسان و با خبرشان کن ما به چیزی از جانب ایشان احتیاج نداریم و نمیخواهیم، جز اين كه عمل كنند و هرگز به مقام ولايت ما و مقام علت وجودی خودشان دست نيابند مگر با عمل و پارسايى، و پر حسرت ترين مردم در روز قيامت كسى است كه یک چیز خوب را، حقیقتی را، عدلی را وصف کند و خود برخلاف آن رفتار كند
✨حقیقت گناه...
💠جلسه سوم مدیریت و معرفت النفس
@m_h_esfahani
فایل کامل جلسات🔻
t.me/esfahani_archive
♦️#ماه_رمضان♦️
امام صادق (ع):
در هنگام روزه مرگ خود را نزدیک بدان و سعی کن عملت با خضوع و خشوع همراه باشد
مانند بنده ای ترسان، از خداوند بترس، دلت را از عیب و باطنت را از نیرنگها پاک کن
از هر کاری در مورد غیر خدا، دوری کن و تنها خدا را سرپرست خود بدان
تنها از خداوند قدرتمند بترس و در هنگام روزه، با تمام وجود به یاد خدا باش و قلبت را برای خداوند خالی کن تا محبت زیاد خودش را در قلبت قرار دهد
بدنت را آسوده کن تا دستورات او را انجام دهی
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
منبع: #المراقبات ص ۱۹۶
حاج میرزا #جواد_اقای_ملکی_تبریزی
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
آیت الله حق شناس
غرض عرض این است که متوجه باشید رفقای عزیز من! اگر بخواهید امیرالمؤمنین را تبعیت کنید، همان جمله را یاد بکنید که: برخاست و سؤال فرمود:
یا رسول الله! افضل عمل در این ماه کدام است؟ حضرت فرمودند: الورع عن محارم الله من، مدتی فکر می کردم که امام (ع) می فرماید: اعینونی بورع و اجتهاد و عفه و سَداد
حالا ببینید، ورع درجات و مراتبی دارد؛ آیا انصاف هست که از اول ماه رمضان تا به حالا، ما نسبت به امیرالمؤمنین حتی در مقام اول هم تشبه پیدا نکنیم؟ اقسام مقام ورع را برای شما عرض کرده ام، یکی از مراحلش این است که فرد از نادانی، فسق و عمل بد، به عمل صالح عودت کند.
مواعظ 2 ص 193
کانال تذکرة الاولیاء @tezkar
در ایتا eitaa.com/tezkar سروش https://Sapp.ir/tezkar
♦️اعمال ماه رمضان|
و از مهمات دعاها در ماه رمضان، دعا برای ولی امر الهی و خلیفه پروردگار ، بقیه الله فی ارضه وحجته علی بریته، امام زمان (عج) در خلال شب و روز این ماه است ....
📕المراقبات، ۲۷۱
🔺کانال تذکره الاولیاء @tezkar
کهکشان نیستی باهمکاری مجمع ناشران انقلاب اسلامی، مرکز رسانه ای شیرازه و نشر فیض فرزان به عنوان محور پویش کتاب خوانی در ماه مبارک رمضان قرار گرفت.
این قرعه کشی ظاهرا برای بزرگوارانی است که کتاب را در چاپ های اخیر تهیه میفرمایند.
تذکرة الاولیاء
@tezkar
31.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به چند چیز عمل کنید تا شیطان از شما دور شود
حدیث رسول خدا
اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی فِیهِ الذِّهْنَ وَ التَّنْبِیهَ وَ بَاعِدْنِی فِیهِ مِنَ السَّفَاهَةِ وَ التَّمْوِیهِ وَ اجْعَلْ لِی نَصِیباً مِنْ کُلِّ خَیْرٍ تُنْزِلُ فِیهِ بِجُودِکَ یَا أَجْوَدَ الْأَجْوَدِین.
رسول خدا فرمود : آیا شما را خبر ندهم به اموری که اگر به آن امور عمل کنید شیطان از شما دور می شود؛ مثل دور بودن مشرق از مغرب؟!
اصحاب گفتند: بله یا رسول الله
حضرت فرمودند: روزه بگیرید چرا که روزه صورت شیطان را سیاه می کند
یکی از کار های خیر روزه گرفتن است از خدا بخواهیم که در ماه رمضان مریض نشویم و توفیق روزه داری داشته باشم یکی از کار های خیر دیگر صدقه است؛ صدقه دادن هم پشت شیطان را می شکند «و کَسْرَ ظَهره» و در ادامه آمده است مواظبت بر عمل صالح؛ نماز شب و دوستی با خدا و استغفار ریشه و رگ شیطان را قطع می کند
و در آخر حدیث گفته شده است « و لِکلِ شیٍ زکات و زکاتُ الابدان الصیام » که هر چیزی زکاتی دارد و زکات بدن های شما روزه است
@tezkar