آیت الله جوادی آملی
سیرۀ حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) همانند قمر بنی هاشم (علیه السلام) است ،این بانو همچون علی اکبر(علیه السلام) است، مبادا کسی خیال کند از عصر عاشور به بعد نوبت نقش آفرینی زینب است ، خیر، بلکه صدر تا ذیل نهضت حسینی توسط امام حسین (علیه السلام)و حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) بنیان نهاده شده است.
🔻کانال تذکره الاولیاء @tezkar
تاييد شده ي تذكرة الاولياء:
🔸آفتهای اعمال
یکی از آفتهایي که براي اعمال وجود دارد بيتفاوتي و بيحسي در دفاع از حقّ و حقيقت است.
انسان نه تنها بايد در مقابل حقيقت جحود و استنکار نداشته باشد، بيطرف هم نميتواند باشد، بايد از حق دفاع کند.
مردم کوفه ميدانستند که حق با حسين بن علي (ع) است و اين معني را اعتراف هم کرده بودند ولي در حمايت از حق و دفاع از آن کوتاهي کردند، ثبات قدم نشان ندادند و استقامت نورزيدند.
در حقيقت، حمايت نکردن از حق، جحود عملي آن است.
حضرت زينب (سلام اللّه عليها) در خطبه معروف خويش براي کوفيان، آنها را به کوتاهي در حمايت از حق و به ظلم و جنايت بر آن نکوهش ميکند.
فرمود:
يا اهل الکوفة، يا اهل الختل و الغدر و الخدل، اتبکون؟ الا فلا رقأت العبرة، و لا هدأت الزّفرة، انّما مثلکم کمثل الّتي نقضت غزلها من بعد قوّة انکاثا.
«اي اهل کوفه، اي دغلبازان فريبکار بيوفا، آيا گريه ميکنيد؟! پس اشک شما نخشکد و نالهتان خاموش نگردد. مثل شما همچون آن زن احمق است که پنبههايي را ميرشت و نخ ميساخت، دوباره آنچه را که رشته بود پنبه ميکرد و آنچه را که بافته بود باز ميکرد.»
#عدل_الهی ،شهید مطهری،بخش نهم،ص ۲۹۴
🔻تذكرة الاولياء(كلمات و احوالات بزرگان اهل معرفت)
@tezkar
روایتی از #حضرت_سجاد علیه السلام نقل شده که نشان می دهد، حضرت زینب سلام اللّه علیها از دیدگاه ائمه علیهم السلام چه شخصیت والایی دارد.
حضرت سجاد علیهالسلام فرمودند: «عمتی زینَب ما تَرکت تَهجدَها طولَ دَهرها حتّی لیلة حادی عشر من المُحَّرم»
«عمه جانم زینب در طول زندگی اش #نماز_شب اش را ترک نکرد؛ حتی شب یازدهم مُحرّم»؛ یعنی حتی در وضعیت غم بار یازدهم محرم، که شب شام غریبان است.
🔻کانال تذکره الاولیاء @tezkar
7.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بعضی از فایده های عبادات
#حجت_الاسلام_قرائتی
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
ما تو را نگه داشتیم
عاشق دل سوخته مرحوم #کربلایی_احمد_تهرانی فرمود:
در جوانی چند ماهی کربلا بودم و زندگی می کردم، چندین موقعیت گناه برایم فراهم شد، ولی از آنها سر باز زدم. حتی در یک روز، چند بار، شرایط معصیت فراهم شد ولی روی گرداندم و مطمئن بودم اینها امتحان است.
از خود بیخود شدم و به حرم عباس رفتم و عرض کردم: بنده به خاطر تقترب به شما از لذت معصیت چشم پوشی کردم.
حضرت ابوالفضل در جواب فرمودند:
گمان نکن که تو با دست خودکاری انجام داده ای! ما تو را نگه داشته ایم و به تو اراده سرباز زدن از گناه را دادیم و الا تو به خودی خود هیچ نیستی.
ایشان در تکمیل این مطلب فرمود:
«دست ولایت است که مثل ما ورشکسته هایی را نگه داشته و الا اگر ما را به خودمان واگذار کنند، عاقبت، همه ما طلحه و زبیر از کار در می آییم.»
#رند_عالم_سوز - ص 143
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
9.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 ببینید| ماجرای توبه جوان گناهکاری که حتی پیامبر(ص) نیز او را از خود راندند!
استاد فیاضبخش
👈 این داستان، شان نزول آیه 135 سوره آل عمران است؛ به نقل از تفسیر صافی:
"وَالَّذِينَ إِذَا فَعَلُوا فَاحِشَةً أَوْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ ذَكَرُوا اللَّهَ فَاسْتَغْفَرُوا لِذُنُوبِهِمْ وَمَنْ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا اللَّهُ وَلَمْ يُصِرُّوا عَلَى مَا فَعَلُوا وَهُمْ يَعْلَمُونَ"
(و آنان كه چون كار زشتى كنند يا بر خود ستم روا دارند، خدا را به ياد میآورند و براى گناهانشان آمرزش میخواهند و چه كسى جز خدا گناهان را میآمرزد و بر آنچه مرتكب شدهاند با آنكه میدانند [كه گناه است] پافشارى نمىكنند)
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
#نماز اول وقت
#آیت_الله_حق_شناس می فرمود:
توجه و التزام به نمازهای جماعت و اول وقت از تأكيدات و دستورات معنوی حضرت ولی عصر(عج )است. یکی از رفقا به محضر امام زمان (ع) شرفیاب می شود. در این تشرف، امام زمان (ع) این شخص را به نمازهای اول وقت و نمازهای جماعت سفارش و توصیه می فرمایند.»
حاج آقا این قضیه را با این عنوان بیان می کرد: یکی از رفقا»
این تعبیر و عنوان، خیلی مرا کنجکاو کرده بود، معنایش این بود ما او را می شناسیم. بدون تردید مشاهده ی فردی که به محضر امام زمان (ع) مشرف شده باشد، برای هر شیعه ای لذت بخش است. من هم بسیار دوست داشتم بدانم آن شخص کیست. البته از پیش حدس زده بودم او چه کسی می تواند باشد؟!
در همان ایام، در فرصتی مناسب، با اصرار وسماجت جویای افشای نام آن شخص از سوی حاج آقا شدم، عاقبت معلوم شد حدسم درست بوده و آن بزرگواری که به محضر امام (ع) شرفیاب می شود و به نمازهای جماعت واول وقت توصیه می شود، حضرت آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حق شناس بوده است.
#کتاب_عبد_کریم ص245
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
#یاد_مرگ
پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله
می فرمایند:
أكثروا ذكر الموت فإنّه يمحّص الذّنوب و يزهّد في الدّنيا فإن ذكرتموه عند الغنى هدمه و إن ذكرتموه عند الفقر أرضاكم بعيشكم.
مرگ را بسيار به ياد آريد زيرا ياد مرگ گناهان را پاك مى كند و حرص دنيا را كم مى كند، اگر مرگ را بهنگام توانگرى به ياد آريد اهميت آن را كم ميكند و اگر بهنگام تنگدستى ياد كنيد، شما را از زندگى تان خشنود مى سازد.
#نهج_فصاحه، ح444
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
14.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دقت داشته باشیم چگونه از اهل بیت طرفداری می کنیم
#استاد_تحریری
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
در احوال #محدث_قمی آورده اند:
او برای اهل علم مخصوصا سادات و اولاد پیامبر احترام زیاد قائل بود. اگر سیدی در مجلس بود بر او تقدم نمی جست و پا به سویش دراز نمیکرد.
فرزند ایشان از مرحوم سلطان الواعظین شیرازی - مؤلف شبهای پیشاور - نقل می کند که گفته بود:
در ایامی که مفاتیح الجنان تازه منتشر شده بود، روزی در سرداب سامرا آن را در دست داشتم و مشغول زیارت بودم.
دیدم شیخی با قبای کرباس و عمامه کوچک نشسته و مشغول ذکر است. شیخ از من پرسید: «این کتاب از کیست؟» پاسخ دادم: از محدث قمی آقای حاج شیخ عباس است و شروع کردم به تعریف کردن از آن.
شیخ گفت: «این قدر هم تعریف ندارد، بی خود تعریف میکنی» من با ناراحتی گفتم: آقا برخیز و از این جا برو.
کسی که کنار من نشسته بود، دست زد به پهلویم و گفت: مؤدب باش، ایشان خود محدث قمی هستند!» من برخاستم با آن مرحوم روبوسی کردم و عذر خواستم و خم شدم که دست ایشان را ببوسم؛ ولی آن مرحوم نگذاشت و خم شد دست مرا بوسید و گفت: «شما سید هستید»
کتاب #حاج_شیخ_عباس_قمی_مرد_تقوا_و_فضیلت ص62 و 64
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar