۲۵--اقتصاد توصیه ای دیگر برای پیشرفت در گام دوم؛
«۳) اقتصاد: اقتصاد یک نقطهی کلیدیِ تعیینکننده است. اقتصاد قوی، نقطهی قوّت و عامل مهمّ سلطهناپذیری و نفوذناپذیری کشور است و اقتصاد ضعیف، نقطهی ضعف و زمینهساز نفوذ و سلطه و دخالت دشمنان است. فقر و غنا در مادّیّات و معنویّات بشر، اثر میگذارد. اقتصاد البتّه هدف جامعهی اسلامی نیست، امّا وسیلهای است که بدون آن نمیتوان به هدفها رسید. تأکید بر تقویت اقتصاد مستقلّ کشور که مبتنی بر تولید انبوه و باکیفیّت، و توزیع عدالتمحور، و مصرف بهاندازه و بیاسراف، و مناسبات مدیریّتی خردمندانه است و در سالهای اخیر از سوی اینجانب بارها تکرار و بر آن تأکید شده، بهخاطر همین تأثیر شگرفی است که اقتصاد میتواند بر زندگی امروز و فردای جامعه بگذارد.
انقلاب اسلامی راه نجات از اقتصاد ضعیف و وابسته و فاسد دوران طاغوت را به ما نشان داد، ولی عملکردهای ضعیف، اقتصاد کشور را از بیرون و درون دچار چالش ساخته است. چالش بیرونی تحریم و وسوسههای دشمن است که در صورت اصلاح مشکل درونی، کماثر و حتّی بیاثر خواهد شد. چالش درونی عبارت از عیوب ساختاری و ضعفهای مدیریّتی است.
مهمترین عیوب، وابستگی اقتصاد به نفت، دولتی بودن بخشهایی از اقتصاد که در حیطهی وظایف دولت نیست، نگاه به خارج و نه به توان و ظرفیّت داخلی، استفادهی اندک از ظرفیّت نیروی انسانی کشور، بودجهبندی معیوب و نامتوازن، و سرانجام عدم ثبات سیاستهای اجرائی اقتصاد و عدم رعایت اولویّتها و وجود هزینههای زائد و حتّی مسرفانه در بخشهایی از دستگاههای حکومتی است. نتیجهی اینها مشکلات زندگی مردم از قبیل بیکاری جوانها، فقر درآمدی در طبقهی ضعیف و امثال آن است.
راهحلّ این مشکلات، سیاستهای اقتصاد مقاومتی است که باید برنامههای اجرائی برای همهی بخشهای آن تهیّه و با قدرت و نشاط کاری و احساس مسئولیّت، در دولتها پیگیری و اقدام شود. درونزایی اقتصاد کشور، مولّد شدن و دانشبنیان شدن آن، مردمی کردن اقتصاد و تصدّیگری نکردن دولت، برونگرایی با استفاده از ظرفیّتهایی که قبلاً به آن اشاره شد، بخشهای مهمّ این راهحلها است. بیگمان یک مجموعهی جوان و دانا و مؤمن و مسلّط بر دانستههای اقتصادی در درون دولت خواهند توانست به این مقاصد برسند. دوران پیشِرو باید میدان فعّالیّت چنین مجموعهای باشد.
جوانان عزیز در سراسر کشور بدانند که همهی راهحلها در داخل کشور است. اینکه کسی گمان کند که «مشکلات اقتصادی صرفاً ناشی از تحریم است و علّت تحریم هم مقاومت ضدّ استکباری و تسلیم نشدن در برابر دشمن است؛ پس راهحل، زانو زدن در برابر دشمن و بوسه زدن بر پنجهی گرگ است» خطایی نابخشودنی است. این تحلیل سراپا غلط، هرچند گاه از زبان و قلم برخی غفلتزدگان داخلی صادر میشود، امّا منشأ آن، کانونهای فکر و توطئهی خارجی است که با صد زبان به تصمیمسازان و تصمیمگیران و افکار عمومی داخلی القاء میشود»
۲۶--عدالت و مبارزه با فسادتوصیه ای همیشگی فراروی حکومتها ؛
«۴) عدالت و مبارزه با فساد: این دو لازم و ملزوم یکدیگرند. فساد اقتصادی و اخلاقی و سیاسی، تودهی چرکین کشورها و نظامها و اگر در بدنهی حکومتها عارض شود، زلزلهی ویرانگر و ضربهزننده به مشروعیّت آنها است؛ و این برای نظامی چون جمهوری اسلامی که نیازمند مشروعیّتی فراتر از مشروعیّتهای مرسوم و مبنائیتر از مقبولیّت اجتماعی است، بسیار جدّیتر و بنیانیتر از دیگر نظامها است. وسوسهی مال و مقام و ریاست، حتّی در عَلَویترین حکومت تاریخ یعنی حکومت خود حضرت امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) کسانی را لغزاند، پس خطر بُروز این تهدید در جمهوری اسلامی هم که روزی مدیران و مسئولانش مسابقهی زهد انقلابی و سادهزیستی میدادند، هرگز بعید نبوده و نیست؛ و این ایجاب میکند که دستگاهی کارآمد با نگاهی تیزبین و رفتاری قاطع در قوای سهگانه حضور دائم داشته باشد و بهمعنای واقعی با فساد مبارزه کند، بویژه در درون دستگاههای حکومتی.
البتّه نسبت فساد در میان کارگزاران حکومت جمهوری اسلامی در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر و بخصوص با رژیم طاغوت که سرتاپا فساد و فسادپرور بود، بسی کمتر است و بحمدالله مأموران این نظام غالباً سلامت خود را نگاه داشتهاند، ولی حتّی آنچه هست غیر قابل قبول است. همه باید بدانند که طهارت اقتصادی شرط مشروعیّت همهی مقامات حکومت جمهوری اسلامی است. همه باید از شیطانِ حرص برحذر باشند و از لقمهی حرام بگریزند و از خداوند دراینباره کمک بخواهند و دستگاههای نظارتی و دولتی باید با قاطعیّت و حسّاسیّت، از تشکیل نطفهی فساد پیشگیری و با رشد آن مبارزه کنند. این مبارزه نیازمند انسانهایی باایمان و جهادگر، و منیعالطّبع با دستانی پاک و دلهایی نورانی است. این مبارزه بخش اثرگذاری است از تلاش همهجانبهای که نظام جمهوری اسلامی باید در راه استقرار عدالت به کار برد.
عدالت در صدر هدفهای اوّلیّهی همهی بعثتهای الهی است و در جمهوری اسلامی نیز دارای همان شأن و جایگاه است؛ این، کلمهای مقدّس در همهی زمانها و سرزمینها است و بهصورت کامل، جز در حکومت حضرت ولیّعصر (ارواحنافداه) میسّر نخواهد شد ولی بهصورت نسبی، همه جا و همه وقت ممکن و فریضهای بر عهدهی همه بویژه حاکمان و قدرتمندان است. جمهوری اسلامی ایران در این راه گامهای بلندی برداشته است که قبلاً بدان اشارهای کوتاه رفت؛ و البتّه در توضیح و تشریح آن باید کارهای بیشتری صورت گیرد و توطئهی واژگونهنمایی و لااقل سکوت و پنهانسازی که اکنون برنامهی جدّی دشمنان انقلاب است، خنثی گردد.
با این همه، اینجانب به جوانان عزیزی که آیندهی کشور، چشمانتظار آنها است صریحاً میگویم آنچه تاکنون شده با آنچه باید میشده و بشود، دارای فاصلهای ژرف است. در جمهوری اسلامی، دلهای مسئولان بهطور دائم باید برای رفع محرومیّتها بتپد و از شکافهای عمیق طبقاتی بشدّت بیمناک باشد. در جمهوری اسلامی کسب ثروت نهتنها جرم نیست که مورد تشویق نیز هست، امّا تبعیض در توزیع منابع عمومی و میدان دادن به ویژهخواری و مدارا با فریبگران اقتصادی که همه به بیعدالتی میانجامد، بشدّت ممنوع است؛ همچنین غفلت از قشرهای نیازمند حمایت، بههیچرو مورد قبول نیست. این سخنان در قالب سیاستها و قوانین، بارها تکرار شده است ولی برای اجرای شایستهی آن، چشم امید به شما جوانها است؛ و اگر زمام ادارهی بخشهای گوناگون کشور به جوانان مؤمن و انقلابی و دانا و کاردان -که بحمدالله کم نیستند- سپرده شود، این امید برآورده خواهد شد؛ انشاءالله.»
۲۷-- توصیه به استقلال و آزادی توصیه به دو حق مهم ملتها؛
«۵) استقلال و آزادی: استقلال ملّی به معنی آزادی ملّت و حکومت از تحمیل و زورگویی قدرتهای سلطهگر جهان است. و آزادی اجتماعی بهمعنای حقّ تصمیمگیری و عمل کردن و اندیشیدن برای همهی افراد جامعه است؛ و این هر دو از جملهی ارزشهای اسلامیاند و این هر دو عطیّهی الهی به انسانهایند و هیچ کدام تفضّل حکومتها به مردم نیستند. حکومتها موظّف به تأمین این دو اند. منزلت آزادی و استقلال را کسانی بیشتر میدانند که برای آن جنگیدهاند. ملّت ایران با جهاد چهلسالهی خود از جملهی آنها است. استقلال و آزادی کنونی ایران اسلامی، دستاورد، بلکه خونآوردِ صدها هزار انسان والا و شجاع و فداکار است؛ غالباً جوان، ولی همه در رتبههای رفیع انسانیّت. این ثمر شجرهی طیّبهی انقلاب را با تأویل و توجیههای سادهلوحانه و بعضاً مغرضانه، نمیتوان در خطر قرار داد. همه -مخصوصاً دولت جمهوری اسلامی- موظّف به حراست از آن با همهی وجودند. بدیهی است که «استقلال» نباید به معنی زندانی کردن سیاست و اقتصاد کشور در میان مرزهای خود، و «آزادی» نباید در تقابل با اخلاق و قانون و ارزشهای الهی و حقوق عمومی تعریف شود.»
۲۸-- عزت ملی، روابط خارجی، مرزبندی با دشمن توصیه ای در جهت بصیرت و حرکت به سمت ظهور؛
«۶)عزّت ملّی، روابط خارجی، مرزبندی با دشمن: این هر سه، شاخههایی از اصلِ «عزّت، حکمت، و مصلحت» در روابط بینالمللیاند. صحنهی جهانی، امروز شاهد پدیدههایی است که تحقّق یافته یا در آستانهی ظهورند: تحرّک جدید نهضت بیداری اسلامی بر اساس الگوی مقاومت در برابر سلطهی آمریکا و صهیونیسم؛ شکست سیاستهای آمریکا در منطقهی غرب آسیا و زمینگیر شدن همکاران خائن آنها در منطقه؛ گسترش حضور قدرتمندانهی سیاسی جمهوری اسلامی در غرب آسیا و بازتاب وسیع آن در سراسر جهان سلطه.
اینها بخشی از مظاهر عزّت جمهوری اسلامی است که جز با شجاعت و حکمت مدیران جهادی به دست نمیآمد. سردمداران نظام سلطه نگرانند؛ پیشنهادهای آنها عموماً شامل فریب و خدعه و دروغ است. امروز ملّت ایران علاوه بر آمریکای جنایتکار، تعدادی از دولتهای اروپایی را نیز خدعهگر و غیر قابل اعتماد میداند. دولت جمهوری اسلامی باید مرزبندی خود را با آنها با دقّت حفظ کند؛ از ارزشهای انقلابی و ملّی خود، یک گام هم عقبنشینی نکند؛ از تهدیدهای پوچ آنان نهراسد؛ و در همهحال، عزّت کشور و ملّت خود را در نظر داشته باشد و حکیمانه و مصلحتجویانه و البتّه از موضع انقلابی، مشکلات قابل حلّ خود را با آنان حل کند. در مورد آمریکا حلّ هیچ مشکلی متصوّر نیست و مذاکره با آن جز زیان مادّی و معنوی محصولی نخواهد داشت.»
۲۹-- سبک زندگی اسلامی ایرانی،توصیه ای درمسیرجهاد هوشمندانه؛
«۷)سبک زندگی: سخن لازم دراینباره بسیار است. آن را به فرصتی دیگر وامیگذارم و به همین جمله اکتفا میکنم که تلاش غرب در ترویج سبک زندگی غربی در ایران، زیانهای بیجبران اخلاقی و اقتصادی و دینی و سیاسی به کشور و ملّت ما زده است؛ مقابله با آن، جهادی همهجانبه و هوشمندانه میطلبد که باز چشم امید در آن به شما جوانها است.
در پایان از حضور سرافرازانه و افتخارانگیز و دشمنشکن ملّت عزیز در بیستودوّم بهمن و چهلمین سالگرد انقلاب عظیم اسلامی تشکّر میکنم و پیشانی سپاس بر درگاه حضرت حق میسایم. سلام بر حضرت بقیّةالله (ارواحنافداه)؛ سلام بر ارواح طیّبهی شهیدان والامقام و روح مطهّر امام بزرگوار؛ و سلام بر همهی ملّت عزیز ایران و سلام ویژه به جوانان.
دعاگوی شما
سیّدعلی خامنهای
۲۲ بهمنماه ۱۳۹۷»
تلخیصی بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی
با نگاهی گذرا به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به قلم رهبر معظم انقلاب؛می توان آن را درقالب چهار بخش اصلی مشتمل بر بیست ونه قسمت بررسی ومطالعه کرد؛ بخش اول:مشتمل بر پنج قسمت ویژگیهای جهان شمول انقلاب اسلامی را برشمرده وبه معرفی این پدیده نوظهور جهان می پردازد _ بخش دوم:مشتمل بر یازده قسمت تاکیدجدی بر کشف وحفظ دقیق گذشته انقلاب وروایت آن برای نسلهای آینده دارد موانع موجودبرسرراه پیروزی وپیشرفت انقلاب و برکات حاصل ازپیروزی آن برای کشورمان را بر می شمارد- بخش سوم:مشتمل بر پنج قسمت به امکانات موجود برای استفاده درگام دوم انقلاب اسلامی می پردازد- بخش چهارم:مشتمل بر هشت قسمت محورهای اصلی حرکت و توسعه درآینده را فهرست می کند.
بخش اول:ویژگیهای جهان شمول انقلاب اسلامی به عنوان یک پدیده نوظهور :
قسمت اول: مقدمه ایست که ورود انقلاب به فاز جهانی و تمدن سازی را اعلام می کند و اعلام می دارد این انقلاب تنها انقلابی هست که به مدّت چهل سال سرسوزنی از آرمانهای خودش تخطی نداشته و فقط به تغییر حکومت بسنده نکرده است
قسمت دوم: اعلام میدارد که انقلاب از همان ابتدا دو تمدن بزرگ حاکم برجهان را به چالش کشیده واکنون بعد از چهل سال کمونیست درمقابل انقلاب زانو زده ولیبرالیسم هم حال خوشی ندارد
قسمت سوم: شعارهای همیشگی وآرمانهای کهنگی ناپذیر انقلاب رابرشمرده ویادآورمی شود این آرمانها همان اصول غیر قابل تغییر اسلام ناب وهمه ادیان الهی ومنتهی آمال همه آزادگان جهان است از قبیل عدالت ،برابری وآزادی
قسمت چهارم: نظریه نظام انقلابی را مطرح کرده اشاره می کند که نظام انقلابی شامل دو مولفه ثابت ومتغیر به شکل همزمان است مولفه متغیر همواره آماده اصلاح وتجدید نظر و نو شدن است و مولفه ثابت شامل اصولی است که تا ابد ثابت بوده وچراغ راه حکومتهاست معظم له ضمن دفاع مجدد از نظریه نظام انقلابی اشاره می کند که بین وضعیت موجود وآرمانهای انقلاب فاصله ای وجود دارد که باید طی شود
قسمت پنجم : به مظلومیت نظام انقلابی ایران اشاره می کند که مورد هجمه و ظلم های متعدد واقع شده اما درعین حال مقتدر وقوی باقی مانده و از همه مظلومین جهان دفاع کرده است ایشان عملکرد صحیح نظام رادرمناقشات بین المللی یادآوری می نمایند.
بخش دوم:تاکیدجدی بر کشف وحفظ دقیق گذشته انقلاب وروایت آن برای نسلهای آینده(آنچه تا کنون حاصل شده)
قسمت ششم: توصیه ای گذرا به پژوهش در تاریخ معاصر داشته و تاکید می کند که گذشته نزدیک که در شکل گیری انقلاب وادامه آن موثر بوده را از منابع مطمئن وغیر مغرض استخراج کرده وفرا بگیریم
قسمت هفتم: این بندسرفصلهایی از آنچه برانقلاب گذشته رایادآور میشود که؛ انقلاب یک زایش جدید و یک ایده نو بوده که حرکت خود را از نقطه صفرآغاز کرده و رو به جلو دارد و همه چیز را خودش ساخته و حفظ کرده است مشکلات موجودبرسر راه پیروزی اعم ازرژیم فاسد پهلوی،دشمنی آمریکا وغرب،عقب افتادگی کشور ونبود الگوی مناسب نظام سازی درطراز انقلاب اسلامی درجهان معاصررا برمی شماردوبیان میدارد که علی رقم همه این مشکلات انقلاب با رهبری الهی وبی نقص امام خمینی(ره) به پیروزی رسیده و با به زانو درآمدن کمونیست اکنون تنها قدرتهای برتر فکری وایدئولوژیک درجهان؛ اسلام ناب به رهبری ایران اسلامی ولیبرالیسم غربی به رهبری آمریکاست
قسمت هشتم:این قسمت اشاره دارد به ویژگی« ما می توانیم» انقلاب اسلامی ایران که برگرفته از تعالیم اسلام ناب بوده و به عنوان نقطه قوت شاخص ،نظام را دربرابر طوفانهای سهمگین جهانی حفظ کرده است در این بند معظم له به سراغ برکات داخلی انقلاب رفته؛ انقلاب اسلامی کشور را از دست دو سلسله بی خاصیت،بی اراده وسرسپرده قاجار وپهلوی نجات بخشید و اراده پیشرفت و غیرت ملی را به مدیران مملکت و حق تعیین سرنوشت را به ملت برگردانده است
قسمت نهم: اولین ومهمترین برکتی که انقلاب اسلامی از نظر مقام معظم رهبری برای این مرز و بوم داشته نجات مرزهای میهن از دست اندازی ایادی استعمار بوده است
قسمت دهم: در این بند فهرست مختصری از پیشرفت های علمی کشور درسایه استقلال وعزت ناشی از انقلاب اسلامی آورده شده است
قسمت یازدهم:دراین بند از بیانیه به مشارکت حداکثری مردم در همه عرصه های تصمیم سازی و خدمت رسانی وتوسعه کشوراشاره شده و آن را از برکات انقلاب اسلامی دانسته است
قسمت دوازدهم: معظم له بینش وآگاهی های سیاسی ملت ایران قبل و بعد از انقلاب را غیر قابل قیاس می دانند
قسمت سیزدهم: ایشان چهل سال گذشته را عادلانه ترین دوران در تاریخ این مرز و بوم دانسته ودرعین حال نارضایتی خود را از وضعیت موجود اعلام و نقطه مطلوب نظام اسلامی را دربرقراری عدالت بسیار فراتر از وضع کنونی ترسیم می نماید.
قسمت چهاردهم: معظم له در این بند ازبیانیه از افزایش چشمگیر و معجزه آسای معنویات درجامعه بعد از انقلاب اسلامی به شدت دفاع کرده اند
قسمت
پانزدهم: ایشان در این قسمت به عزت ملی ایران وایرانی دربرابر مستکبران شرق وغرب عالم به برکت انقلاب اسلامی اشاره دارند
بخش سوم: امکانات،زیرساختها و فرصتهای موجود برای پیشبرد انقلاب در گام دوم
قسمت شانزدهم: این پاراگراف می پردازد به فهرستی از داشته های انقلاب چهل ساله ما و ضمن اشاره به نداشته ها علت اصلی عقب افتادگی های موجود را غفلت از شعارهای انقلابی وبه حاشیه راندن انقلابیون اصیل می داند
قسمت هفدهم: مقام معظم رهبری اشاره می فرمایند به تغییر چالش های فراروی انقلاب در این روزها وگذشته نزدیک و از این منظر موفقیتهای روز افزون انقلاب را یادآور می شوند برای مثال چالش استکبار در سال های نه چندان دورجلوگیری از رسیدن یک گلوله آرپی جی به قوای مسلح ایران بوده اما اکنون صادرات سلاحهای پیشرفته از ایران به اقصی نقاط جهان خواب را ازچشم دشمنان ربوده است
قسمت هجدهم: دراین بند معظم له ضمن یادآوری این که انقلاب قسمت دشوارمسیر خود به سمت موفقیت نهایی را طی کرده است جوانان را محور توفیقات آینده در همه زمینه ها می داند
قسمت نوزدهم: می فرمایند:«مهمترین ظرفیّت امیدبخش کشور، نیروی انسانی مستعد و کارآمد با زیربنای عمیق و اصیل ایمانی و دینی است.»
قسمت بیستم: این بند فهرستی کوتاه از منابع مادی کشور از جمله معادن،موقعیت عالی جغرافیایی ،سواحل طولانی ،بازار بزرگ ملی و...ارائه می دهد
بخش چهارم :توصیه هایی برای برداشتن گام دوم انقلاب اسلامی
قسمت بیست ویکم: این بند فهرستی از توصیه های مطرح شده در پارگراف های بعدی را اعلام نموده و امید به آینده را پیش نیاز عمل به همه آن توصیه ها می داند.
قسمت بیست ودوم: اولین توصیه، توصیه به دانش اندوزی است معظم له عرصه دانش اندوزی را از دانشگاه ها به فضای عمومی جامعه کشانده و همگان وعلی الخصوص جوانان انقلابی را امر به دانش پژوهی نموده و جایگاه فعلی کشور درعرصه دانش جهانی را با وجود رشد روزافزون وخیره کننده ،غیر قابل قبول دانسته و از همگان می خواهد به تلاش خستگی ناپذیر برای رسیدن به قله های دانش جهان ادامه بدهند
قسمت بیست وسوم: می فرمایند:«معنویّت و اخلاق، جهتدهندهی همهی حرکتها و فعّالیّت های فردی و اجتماعی و نیاز اصلی جامعه است؛ بودن آنها، محیط زندگی را حتّی با کمبودهای مادّی، بهشت می سازد و نبودن آن حتّی با برخورداری مادّی، جهنّم میآفریند»
قسمت بیست وچهارم: دراین بند معظم له به توصیه های حول محور اقتصاد پرداخته واین مقوله را درموفقیت گام بعدی انقلاب کلیدی می دانندایشان اقتصاد ضعیف را عامل نفوذ دشمن عنوان می کنند و مهمترین عیوب اقتصاد کشور را وابستگی به نفت،دولتی بودن،نگاه به خارج ،غفلت از توان داخلی،عدم ثبات سیاست های اقتصادی،بودجه بندی معیوب،اسراف ،عدم استفاده از توان داخلی وعدم استفاده از منابع انسانی غنی کشور دانسته و راه نجات را سیاست های اقتصاد مقاومتی که باید در دولت ها پیگیری و اقدام شود، درونزایی اقتصاد کشور، مولّد شدن و دانشبنیان شدن آن، مردمی کردن اقتصاد و تصدّی گری نکردن دولت عنوان نموده و همگان را به پرهیز از نگاه به خارج از مرزها و اتکاء به توان داخلی دعوت نموده اند.
قسمت بیست وپنجم: عدالت ومبارزه با فساد توصیه مهمی است که در این بخش از بیانیه، مقام معظم رهبری اجرای آن را مجدانه از نسل جوان خواسته و فاصله میان وضع موجود وآنچه باید انجام می شده را ژرف وعمیق دانسته اند که خود جای تأمل ودرنگ دارد ایشان فساد را زلزله ویرانگر برای مشروعیت نظام ها دانسته و یادآور شده است که نظام اسلامی بیش از هر نظام دیگری محتاج مشروعیت و مقبولیت می باشد ایشان وجود دستگاهی تیزبین و قاطع در قوای سه گانه را برای مقابله با فساد ضروری دانسته و عدالت مطلق وکامل را به حکومت حضرت ولی عصرعج ا...تعالی فرجه الشریف مختص نموده اند اما تلاش برای برقراری عدالت درحد توان را وظیفه همگان مخصوصا حاکمان دانسته اند.
قسمت بیست وششم: استقلال ملی دربرابر زورگویان عالم وآزادی تصمیم ،عمل و اندیشه توصیه مهم دیگری است که ایشان حق ملت می داند که حکومت باید از آن دفاع نماید و ادامه می دهندکه استقلال به معنی زندانی کردن اقتصاد وسیاست در داخل مرزهای کشور نیست و آزادی نباید درتقابل با قانون،اخلاق،ارزش های الهی وحقوق عمومی تعریف گردد و این دو درجمهوری اسلامی حاصل خون صدها هزار شهید از بهترین فرزندان این آب وخاک است که با توجیهات ساده لوحانه نباید آن را برباد داد.
قسمت بیست وهفتم: «عزّت ملّی، روابط خارجی، مرزبندی با دشمن: این هر سه، شاخههایی از اصلِ «عزّت، حکمت، و مصلحت» در روابط بینالمللیاند.»مقام معظم رهبری در این بند مذاکره با آمریکا را کاملا بی فایده دانسته وجمعی از کشورهای اروپایی را هم خدعه گر وفریبکار نامیده اند که همواره باید ازدستاوردهای انقلاب اسلامی درحوزه عزت ملی دربرابر این دشمنان مراقبت نمود
قسمت بیست وهشتم:حضرت آیت ا... خامنه ای رهبر ف
رزانه انقلاب سخن درمورد سبک زندگی را بسیار دانسته ومنوط به مطالعه وتلاش فراوان جوانان برومند این مرز و بوم نموده اند و یادآور شده اندکه سبک زندگی غربی صدمات جبران ناپذیر به پیکره ملت زده واگر مراقبت و اقدامات مناسب صورت نگیرد صدمات و خسارات وارده در آینده شدیدترخواهدبود .
من ا... التوفیق والسلام علی من التبع الهدی
عسگر یوسفی دستجردی
۱۳۹۸/۲/۲۷
تلخیصی بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی
با نگاهی گذرا به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به قلم رهبر معظم انقلاب؛می توان آن را درقالب چهار بخش اصلی مشتمل بر بیست ونه قسمت بررسی ومطالعه کرد؛ بخش اول:مشتمل بر پنج قسمت ویژگیهای جهان شمول انقلاب اسلامی را برشمرده وبه معرفی این پدیده نوظهور جهان می پردازد _ بخش دوم:مشتمل بر یازده قسمت تاکیدجدی بر کشف وحفظ دقیق گذشته انقلاب وروایت آن برای نسلهای آینده دارد موانع موجودبرسرراه پیروزی وپیشرفت انقلاب و برکات حاصل ازپیروزی آن برای کشورمان را بر می شمارد- بخش سوم:مشتمل بر پنج قسمت به امکانات موجود برای استفاده درگام دوم انقلاب اسلامی می پردازد- بخش چهارم:مشتمل بر هشت قسمت محورهای اصلی حرکت و توسعه درآینده را فهرست می کند.
بخش اول:ویژگیهای جهان شمول انقلاب اسلامی به عنوان یک پدیده نوظهور :
قسمت اول: مقدمه ایست که ورود انقلاب به فاز جهانی و تمدن سازی را اعلام می کند و اعلام می دارد این انقلاب تنها انقلابی هست که به مدّت چهل سال سرسوزنی از آرمانهای خودش تخطی نداشته و فقط به تغییر حکومت بسنده نکرده است
قسمت دوم: اعلام میدارد که انقلاب از همان ابتدا دو تمدن بزرگ حاکم برجهان را به چالش کشیده واکنون بعد از چهل سال کمونیست درمقابل انقلاب زانو زده ولیبرالیسم هم حال خوشی ندارد
قسمت سوم: شعارهای همیشگی وآرمانهای کهنگی ناپذیر انقلاب رابرشمرده ویادآورمی شود این آرمانها همان اصول غیر قابل تغییر اسلام ناب وهمه ادیان الهی ومنتهی آمال همه آزادگان جهان است از قبیل عدالت ،برابری وآزادی
قسمت چهارم: نظریه نظام انقلابی را مطرح کرده اشاره می کند که نظام انقلابی شامل دو مولفه ثابت ومتغیر به شکل همزمان است مولفه متغیر همواره آماده اصلاح وتجدید نظر و نو شدن است و مولفه ثابت شامل اصولی است که تا ابد ثابت بوده وچراغ راه حکومتهاست معظم له ضمن دفاع مجدد از نظریه نظام انقلابی اشاره می کند که بین وضعیت موجود وآرمانهای انقلاب فاصله ای وجود دارد که باید طی شود
قسمت پنجم : به مظلومیت نظام انقلابی ایران اشاره می کند که مورد هجمه و ظلم های متعدد واقع شده اما درعین حال مقتدر وقوی باقی مانده و از همه مظلومین جهان دفاع کرده است ایشان عملکرد صحیح نظام رادرمناقشات بین المللی یادآوری می نمایند.
بخش دوم:تاکیدجدی بر کشف وحفظ دقیق گذشته انقلاب وروایت آن برای نسلهای آینده(آنچه تا کنون حاصل شده)
قسمت ششم: توصیه ای گذرا به پژوهش در تاریخ معاصر داشته و تاکید می کند که گذشته نزدیک که در شکل گیری انقلاب وادامه آن موثر بوده را از منابع مطمئن وغیر مغرض استخراج کرده وفرا بگیریم
قسمت هفتم: این بندسرفصلهایی از آنچه برانقلاب گذشته رایادآور میشود که؛ انقلاب یک زایش جدید و یک ایده نو بوده که حرکت خود را از نقطه صفرآغاز کرده و رو به جلو دارد و همه چیز را خودش ساخته و حفظ کرده است مشکلات موجودبرسر راه پیروزی اعم ازرژیم فاسد پهلوی،دشمنی آمریکا وغرب،عقب افتادگی کشور ونبود الگوی مناسب نظام سازی درطراز انقلاب اسلامی درجهان معاصررا برمی شمارد
قسمت هشتم :دوستان ودشمنان انقلاب:
بیان میدارد که علی رقم همه این مشکلات انقلاب با رهبری الهی وبی نقص امام خمینی(ره) به پیروزی رسیده و با به زانو درآمدن کمونیست اکنون تنها قدرتهای برتر فکری وایدئولوژیک درجهان؛ اسلام ناب به رهبری ایران اسلامی ولیبرالیسم غربی به رهبری آمریکاست
قسمت نهم:این قسمت اشاره دارد به ویژگی« ما می توانیم» انقلاب اسلامی ایران که برگرفته از تعالیم اسلام ناب بوده و به عنوان نقطه قوت شاخص ،نظام را دربرابر طوفانهای سهمگین جهانی حفظ کرده است در این بند معظم له به سراغ برکات داخلی انقلاب رفته؛ انقلاب اسلامی کشور را از دست دو سلسله بی خاصیت،بی اراده وسرسپرده قاجار وپهلوی نجات بخشید و اراده پیشرفت و غیرت ملی را به مدیران مملکت و حق تعیین سرنوشت را به ملت برگردانده است
قسمت دهم: اولین ومهمترین برکتی که انقلاب اسلامی از نظر مقام معظم رهبری برای این مرز و بوم داشته نجات مرزهای میهن از دست اندازی ایادی استعمار بوده است
قسمت یازدهم: در این بند فهرست مختصری از پیشرفت های علمی کشور درسایه استقلال وعزت ناشی از انقلاب اسلامی آورده شده است
قسمت دوازدهم:دراین بند از بیانیه به مشارکت حداکثری مردم در همه عرصه های تصمیم سازی و خدمت رسانی وتوسعه کشوراشاره شده و آن را از برکات انقلاب اسلامی دانسته است
قسمت سیزدهم: معظم له بینش وآگاهی های سیاسی ملت ایران قبل و بعد از انقلاب را غیر قابل قیاس می دانند
قسمت چهاردهم: ایشان چهل سال گذشته را عادلانه ترین دوران در تاریخ این مرز و بوم دانسته ودرعین حال نارضایتی خود را از وضعیت موجود اعلام و نقطه مطلوب نظام اسلامی را دربرقراری عدالت بسیار فراتر از وضع کنونی ترسیم می نماید.
قسمت پانزدهم: معظم له در این بند ازبیانیه از افزایش چشمگیر و معجزه آسای معنویات درجامعه بعد از ان
قلاب اسلامی به شدت دفاع کرده اند
قسمت شانزدهم: ایشان در این قسمت به عزت ملی ایران وایرانی دربرابر مستکبران شرق وغرب عالم به برکت انقلاب اسلامی اشاره دارند
بخش سوم: امکانات،زیرساختها و فرصتهای موجود برای پیشبرد انقلاب در گام دوم
قسمت هفدهم: این پاراگراف می پردازد به فهرستی از داشته های انقلاب چهل ساله ما و ضمن اشاره به نداشته ها علت اصلی عقب افتادگی های موجود را غفلت از شعارهای انقلابی وبه حاشیه راندن انقلابیون اصیل می داند
قسمت هجدهم: مقام معظم رهبری اشاره می فرمایند به تغییر چالش های فراروی انقلاب در این روزها وگذشته نزدیک و از این منظر موفقیتهای روز افزون انقلاب را یادآور می شوند برای مثال چالش استکبار در سال های نه چندان دورجلوگیری از رسیدن یک گلوله آرپی جی به قوای مسلح ایران بوده اما اکنون صادرات سلاحهای پیشرفته از ایران به اقصی نقاط جهان خواب را ازچشم دشمنان ربوده است
قسمت نوزدهم: دراین بند معظم له ضمن یادآوری این که انقلاب قسمت دشوارمسیر خود به سمت موفقیت نهایی را طی کرده است جوانان را محور توفیقات آینده در همه زمینه ها می داند
قسمت بیستم: می فرمایند:«مهمترین ظرفیّت امیدبخش کشور، نیروی انسانی مستعد و کارآمد با زیربنای عمیق و اصیل ایمانی و دینی است.»
قسمت بیست ویکم: این بند فهرستی کوتاه از منابع مادی کشور از جمله معادن،موقعیت عالی جغرافیایی ،سواحل طولانی ،بازار بزرگ ملی و...ارائه می دهد
بخش چهارم :توصیه هایی برای برداشتن گام دوم انقلاب اسلامی
قسمت بیست ودوم: این بند فهرستی از توصیه های مطرح شده در پارگراف های بعدی را اعلام نموده و امید به آینده را پیش نیاز عمل به همه آن توصیه ها می داند.
قسمت بیست وسوم: اولین توصیه، توصیه به دانش اندوزی است معظم له عرصه دانش اندوزی را از دانشگاه ها به فضای عمومی جامعه کشانده و همگان وعلی الخصوص جوانان انقلابی را امر به دانش پژوهی نموده و جایگاه فعلی کشور درعرصه دانش جهانی را با وجود رشد روزافزون وخیره کننده ،غیر قابل قبول دانسته و از همگان می خواهد به تلاش خستگی ناپذیر برای رسیدن به قله های دانش جهان ادامه بدهند
قسمت بیست وچهارم: می فرمایند:«معنویّت و اخلاق، جهتدهندهی همهی حرکتها و فعّالیّت های فردی و اجتماعی و نیاز اصلی جامعه است؛ بودن آنها، محیط زندگی را حتّی با کمبودهای مادّی، بهشت می سازد و نبودن آن حتّی با برخورداری مادّی، جهنّم میآفریند»
قسمت بیست وپنجم: دراین بند معظم له به توصیه های حول محور اقتصاد پرداخته واین مقوله را درموفقیت گام بعدی انقلاب کلیدی می دانندایشان اقتصاد ضعیف را عامل نفوذ دشمن عنوان می کنند و مهمترین عیوب اقتصاد کشور را وابستگی به نفت،دولتی بودن،نگاه به خارج ،غفلت از توان داخلی،عدم ثبات سیاست های اقتصادی،بودجه بندی معیوب،اسراف ،عدم استفاده از توان داخلی وعدم استفاده از منابع انسانی غنی کشور دانسته و راه نجات را سیاست های اقتصاد مقاومتی که باید در دولت ها پیگیری و اقدام شود، درونزایی اقتصاد کشور، مولّد شدن و دانشبنیان شدن آن، مردمی کردن اقتصاد و تصدّی گری نکردن دولت عنوان نموده و همگان را به پرهیز از نگاه به خارج از مرزها و اتکاء به توان داخلی دعوت نموده اند.
قسمت بیست وششم: عدالت ومبارزه با فساد توصیه مهمی است که در این بخش از بیانیه، مقام معظم رهبری اجرای آن را مجدانه از نسل جوان خواسته و فاصله میان وضع موجود وآنچه باید انجام می شده را ژرف وعمیق دانسته اند که خود جای تأمل ودرنگ دارد ایشان فساد را زلزله ویرانگر برای مشروعیت نظام ها دانسته و یادآور شده است که نظام اسلامی بیش از هر نظام دیگری محتاج مشروعیت و مقبولیت می باشد ایشان وجود دستگاهی تیزبین و قاطع در قوای سه گانه را برای مقابله با فساد ضروری دانسته و عدالت مطلق وکامل را به حکومت حضرت ولی عصرعج ا...تعالی فرجه الشریف مختص نموده اند اما تلاش برای برقراری عدالت درحد توان را وظیفه همگان مخصوصا حاکمان دانسته اند.
قسمت بیست وهفتم: استقلال ملی دربرابر زورگویان عالم وآزادی تصمیم ،عمل و اندیشه توصیه مهم دیگری است که ایشان حق ملت می داند که حکومت باید از آن دفاع نماید و ادامه می دهندکه استقلال به معنی زندانی کردن اقتصاد وسیاست در داخل مرزهای کشور نیست و آزادی نباید درتقابل با قانون،اخلاق،ارزش های الهی وحقوق عمومی تعریف گردد و این دو درجمهوری اسلامی حاصل خون صدها هزار شهید از بهترین فرزندان این آب وخاک است که با توجیهات ساده لوحانه نباید آن را برباد داد.
قسمت بیست وهشتم: «عزّت ملّی، روابط خارجی، مرزبندی با دشمن: این هر سه، شاخههایی از اصلِ «عزّت، حکمت، و مصلحت» در روابط بینالمللیاند.»مقام معظم رهبری در این بند مذاکره با آمریکا را کاملا بی فایده دانسته وجمعی از کشورهای اروپایی را هم خدعه گر وفریبکار نامیده اند که همواره باید ازدستاوردهای انقلاب اسلامی درحوزه عزت ملی دربرابر این دشمنان مراقبت نمود
قسمت
بیست ونهم:حضرت آیت ا... خامنه ای رهبر فرزانه انقلاب سخن درمورد سبک زندگی را بسیار دانسته ومنوط به مطالعه وتلاش فراوان جوانان برومند این مرز و بوم نموده اند و یادآور شده اندکه سبک زندگی غربی صدمات جبران ناپذیر به پیکره ملت زده واگر مراقبت و اقدامات مناسب صورت نگیرد صدمات و خسارات وارده در آینده شدیدترخواهدبود .
من ا... التوفیق والسلام علی من التبع الهدی
عسگر یوسفی دستجردی
۱۳۹۸/۲/۲۷