دانشگاه علوم پزشکی تبریز به اظهارات پزشکیان: لطفا دربارهٔ گزینش سلیقهای در دوران ریاست خود پاسخگو باشید!
🔹دانشگاه علوم پزشکیِ تبریز به واکنش به اظهارات پزشکیان اعلام کرد: حضرتعالی در سخنان خود از بهکارگیریِ افراد تازهکار در مسئولیتها انتقاد کردید و گفتید «مگر میشود یک نفر دانشیار را مسئول استاد قرار داد؟»
🔹در دوران تصدیِ ریاست دانشگاه توسط جنابعالی و معاونت آموزش وقت دانشگاه، با گزینش سلیقهای، تعداد زیادی از قبولشدگان در آزمون دستیاری رد صلاحیت شدند و بهجای آنها نفرات دیگر با نمرات بسیار پایین که همفکر جنابعالی بودند جایگزین شدند که این افراد به «قبولشدگان با سهمیهٔ پزشکیان» معروفند.
تیمورا
قالیباف: حادثه آتشسوزی رشت و زلزله کاشمر را تسلیت میگویم
صحبت های محمد باقر قالیباف در بخش اول مناظره دوم:
عرض تسلیت برای زلزله کاشمر و آتش سوزی گیلان دارم.
همین ابتدا بگویم که از ابتدا نه در یارانه ها هدفمند عمل کردیم و نه شیوه انجام آن درست بود. در دولت چهاردهم باید به آن توجه کنیم.
عدالت و جلوگیری از تبعیض مخصوصاً از انفال که اموال عمومی است بایدمدنظر قرار بگیرد. به هیچ دلیل و بهانه ای نمی شود از عدالت گذشت.
حق مردم ما یک زندگی خوب است؛ حتی نه یک زندگی معمولی؛ امروز واقعیت این است که بخش قابل توجهی از خانوارهای ما زندگی شان به سختی می گذرد. رئیس جمهور آینده مسئول است که ضمانت کند که این موضوع حل شود.
با صراحت بگویم که حفظ قدرت خرید خانوار مستقیماً به عهده رئیس جمهور است که باید از پس آن بربیاید و پاسخگو باشد.
کسی که دارد کار می کنند و تمام عمرش را کار کرده و الان بازنشسته شده چرا الان باید فقیر باشد؟ دولت نباید چنین اجازه ای بدهد.
حتما باید کاری کنیم که سهم نیروی کار از تولید کاهش پیدا نکند. و اینکه سوال کردند که یارانه را به تولید می دهیم یا به مصرف کننده، بنده معتقدم که باید به مصرف کننده بدهیم. ولی دقیقا بدانیم چگونه و به چه روشی و به چه کسانی. وگرنه عدالت محقق نمی شود.
تورم یکی از مشکلاتی است که بودجه آن را ایجاد می کند. بودجه ای که می آید زندگی را جابجا می کند. به نوعی به زندگی مردم دستبرد می زنیم. آنها که حقوق ثابت می گیرند مثل کارگران و بازنشسته ها و ... آسیب می بینند.
حتما باید به میزان رشدی که انجام می شود و میزان تورم، باید در افزایش حقوق ثابت بگیران بکوشیم. یا به صورت نقد یا کالاهای اساسی باید این مسئله جبران شود.
۲۱۰۰ کالری مردم باید تامین شود و ۶ کالایی که در جهیزیه است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خوش و بش قالیباف و جلیلی قبل از شروع نماز جماعت
💠گروه رسانهای تیمورا
🆔 @timoora
پورمحمدی: یارانه موجب آسایش طبقات محروم نشده است
مصطفی پورمحمدی در پاسخ به سوالات بخش اول مناظره دوم:
🔹عرض تسلیت برای حوادثی که در دو منطقه کشور رخ داد.
🔹بحث خدمات رسانی عدالت محور برای همه دولتها موضوعی اساسی است. در دو دهه گذشته اما مساله جدی تری مطرح شد. اینکه یارانه ها به نحوی توزیع شود که خدمات مناسب به همه و بخصوص به محرومین برسد. ولی الان وقتی نگاه می کنیم این حجم توزیع یارانه و اقدام ما موجب آسایش طبقات محروم نشده و مشکلات اقتصادی زیادتر شده است.
🔹عدالت هم رعایت نشده و سبب غنی تر شدن یک عده و کم شدن دهکهای طبقه متوسط و فقیر شدن طبقات پایین و گسترش دهکهای پایین شده است.
🔹توسعه یارانه با تحریمها همزمان شد. اول ما خیلی انکار کردیم تحریم ها را. آنموقع که باید کنترل می کردیم و اجازه نمیدادیم نهادهای بین المللی همه ابزارها و شبکه های مورد نیاز ما برای تقویت اقتصاد را... توجه نکردیم. البته احمدی نژاد آخر کار پذیرفت!
🔹بعد FATF شد؛ خب احمدی نژاد اواخر درباره اش نامه نوشت. ولی الان ۱۰-۱۱ سال مانده و اقتصاد ما قفل است. ما منابع نداریم و این مشکل مهمی است.
🔹تحریمها تشدید شد و فشارش بیشتر شد. داخل قرار شد خنثی سازی کنیم دیگر. اولین جلسه یا دومین جلسه دولت آقای روحانی جلسه بود. من گفتم در دولت قبلی یارانه ها مشکل جدی است حجمش گسترده است و هدفمند نیست و منابع ما را می بلعد. ولی توجهی نشد.
🔹دوستان ما که اینجا هستند یا بی توجه بودند به تحریم یا برای خنثی سازی که اقتصاد مقاومتی بود اقدامی نکردند. آنها که دور این میز هستند درگیر بودند ولی کاری نکردند.
🔹هنوز فضای انتخاباتی گرم نیست شاید بخاطر اینکه اعتماد ندارند. اینطور نیست که قول بدهیم عمل نکنیم.. در این ۱۵-۱۶ سال چه کردید؟
🔹باید برگردیم به اعتمادسازیمان؛ برگردیم به پیشینه مان که با صداقت چه کردیم؟
🔹برای تحریم و برای خنثی سازیش کاری نکردیم و حالا داریم نسخه می پیچیم؟
پزشکیان: مصرف دهکهای پایین و بالا اختلاف زیادی دارد
🔹دولت باید یارانهای را که پرداخت میکند هدفند به منطقه مورد نظر برسد.
پزشکیان: بانک ها ۵۶ درصد وام را به تهران می دهند؛ این یعنی عدم توسعه در سایر مناطق کشور
صحبت های علیرضا زاکانی:
کشوری ثروتمندیم ولی این ثروت را درست توزیع نمیکنیم. آدرسهای آقای پورمحمدی آدرس غلط است کل این آدرسها قبلا داده شده است.
🔹مشکل ما این است که یارانه خانوار درست توزیع نمیشود.
🔹بسته رفاهی برای خانوارها در حوزه خانوار برای بنزین، گاز و برق به هر خانواده ۳ نفره معادل ۲۰ گرم در سال طلا میگیرد و خانواده ۵ نفره ۱۲۰ میلیون یارانه طلا دارد.
🔹این یارانه طلا نقدینگی ندارد، سود مردم بیشتر میشود، میتوانند یارانه خود را ذخیره کنند، مردم ثروتمند میشوند و به میزان صرفه جویی سود میکنند.
🔹صرفه جویی در برق خانوارها نیز به بخش تولید منتقل میشود.
🔹کل مردم ثروتمند میشوند و فقر مطلق ریشهکن میشود. اگر کسی بخواهد بیشتر مصرف کند، میتواند از کسی که کمتر استفاده میکند بگیرد و تنظیمگر دولت است.
جلیلی:
تبریک میگم پیروزی تیم والیبال در مقابل امریکا را اگر البته نگویند خود امریکا خواسته ببازد
جلیلی: وظیفه دولت این است که منابع را عادلانه پرداخت کند
🔹۴۴ درصد از خانوادههای ما خودرو ندارند.
🔹به میزانی که یارانه میدهیم از مردم مالیات میگیریم
سعید جلیلی در پاسخ به سوالات بخش اول مناظره دوم:
🔹من هم تبریک عرض میکنم پیروزی تیم والیبال بویژه بر آمریکا را. البته اگر نگویند که خود آمریکا نمیخواست برنده شود!
🔹همچنین تسلیت میگویم حادثه رشت و کاشمر را.
🔹من ۲ مثال میزنم کمک میکند. وظیفه دولت این است که اگر منابعی دارد به بهترین و عادلانهترین شکل توزیع کند. اگر ما دو خانواده را در همین تهران مقایسه کنیم یا در نقطه دیگر کشور. یک خانواده که سه خودرو دارند و یک خانواده ۴ نفره بی خودرو. آن کسی که سه خودرو دارد، درآمدی که دارد ۱۲ برابر آن کسی است که هیچ خودرویی ندارد به لحاظ دریافت یارانه.
🔹این در شرایطی است که ۴۴ درصد مردم ایران خودرو ندارند؛ یعنی کسانی که ندارند کلا از این یارانه محرومند.
🔹مثال دیگر: اگر همین خانواده ۴ نفره که حقوق ۱۲ تا ۱۶ میلیون دارد، طبق همین قانونی که داریم درباره مالیات؛ کسی که ۱۶ میلیون حقوق دارد نزدیک ۱۰ درصد حقوقش را باید مالیات بدهد. در صورتی که به خانواده ۴ نفره ۴۰۰ هزار تومان یارانه میدهیم. یعنی به همان اندازه که یارانه میدهیم ازش مالیات گرفته میشود.
🔹این در حالی است که خیلی از کسانی که درامدهای بسیار زیاد دارند با فرار مالیاتی یا شفاف نبودن آن، از مالیات فرار می کنند.
🔹این را می خواهم بگویم که این نشان میدهد که این مناسباتی که وجود دارد یک تصحیح جدی لازم دارد. برای همین چند طرح آماده کرده ایم که این انرژی چگونه به بهترین شکل توزیع شود و مردم یارانه شان عادلانه باشد. یارانه بر اساس فرد باشد و نه خودرو.
🔹طرح سبد غذایی هم داریم که ۱۳ قلم کالای غذایی را باید در اختیار مردم قرار داد که یک حداقلی است در نظام سلامت.