شهيد آيتالله دكتر محمد مفتح در سال 1307، در خانوادهاي روحاني در همدان متولد شد. پس از فراگيري مقدمات، راهي قم شد و در محضر بزرگاني چون امام خميني، علامه طباطبايي و .. استفاده نموده و خود مدرسي بزرگ در حوزه گرديد.
ايشان در حاليكه استادي بزرگ در قم بودند، پا به عرصه دانشگاه گذاشته و تا درجه دكترا ادامه تحصيل دادند. شهيد مفتح كه توطئه استعمار در جدا نگاه داشتن دو قشر دانشگاهي و روحاني، از هم را با تمام وجود احساس كرده بود، ايجاد وحدت ميان اين دو قشر مهم جامعه را وجهه همت خود قرار داد و در كنار آموزش و تدريس و تربيت نيروهاي جوان به مبارزه با رژيم پهلوي پرداخت. در سالهاي 1340 تا 42، سخنرانيهاي او در شهرهاي مختلف در روشن ساختن مواضع نهضت اسلامي و افشاي چهره رژيم پهلوي بسيار مؤثر بود كه با آگاهي ساواك اين جلسات تعطيل و ايشان دستگير و مورد آزار و اذيت ساواك قرار گرفت.
محبوبيت و مقبوليت شهيد مفتح در ميان طلاب و دانشآموزان موجب شد كه او را از آموزش و پرورش اخراج و در سال 1347، به نواحي بدآب و هواي جنوبي ايران تبعيد كنند و بعد از سپري شدن مدت تبعيد نيز از ورود ايشان به قم جلوگيري به عمل آمد و ايشان با اقامت در تهران به تدريس از دانشكده الهيات مشغول شد. ايشان به دعوت انجمن اسلامي دانشجويان امامت جماعت مسجد دانشگاه را عهدهدار شد. سخنرانيهاي ايشان در مسجد دانشگاه در ترغيب نسل روشنفكر و تحصيل كرده به اسلام اثر بسزايي داشت. شهيد مفتح همچنين در حسينيه ارشاد نيز به فعاليتهاي تبليغي و علمي ميپرداخت و پس از تعطيلي اين حسينيه بوسيله ساواك، ايشان با قبول امامت مسجد جاويد در سال 1352، هسته ديگري از دانشجويان و روشنفكران را به دور خود جمع نمود. در آذر 1353 مسجد جاويد مورد هجوم ساواك قرار گرفت و شهيد مفتح نيز دستگير و زنداني شد.
ياد و خاطره نماز عيد فطر سال 1357 كه در قيطريه تهران و با استقبال بينظير مردم تهران به امامت شهيد مفتح انجام شد در تاريخ انقلاب هميشه ميدرخشد. در خطبههاي اين نماز، شهيد مفتح براي اولين بار نام امام خميني را آشكارا بر زبان جاري و رهبري امام را مورد تأكيد قرار داد و روز پنجشنبه 16 شهريور را به عنوان تجليل از شهداي نهضت تعطيل اعلام كرد كه زمينهساز راهپيمايي 17 شهريور و وقايع جمعه سياه گرديد.
شهيد مفتح با تشكيل شوراي انقلاب از سوي امام به عضويت اين شورا درآمد. سرانجام اين شهيد بزرگوار در روز 27 آذر 1358، هنگام ورود به دانشكده الهيات، توسط گروهك فرقان هدف گلوله قرار گرفت و به فيض عظيم شهادت نائل آمد.
اين روز به مناسبت فعاليت و مجاهدت اين شهيد بزرگوار در راه تحقق وحدت ميان حوزه و دانشگاه، روز وحدت روحاني و دانشجو ناميده شده است.
روحش شاد
🔷 ۲۸ آذر سالروز شهادت تئوریسین مبارزه با تفکر تکفیری در جهان، شهید صادق گنجی رایزن فرهنگی ایران در پاکستان گرامی باد.
🔹یادم هست یک روز من، سید مرتضی و صادق گنجی در جایی نشسته بودیم. شهید گنجی خطاب به شهید آوینی گفت: حاج مرتضی! دیگر باب شهادت هم بسته شد!
🔹آوینی در جواب گفت: نه برادر، شهادت لباس تکسایزی است که باید تن آدم به اندازه آن در آید، هر وقت به سایز این لباس تک سایز درآمدی، پرواز میکنی، مطمئن باش!
🔹من که میان این دو نفر نشسته بودم گفتم: حاج مرتضی، پس من چی؟ من کی پرواز میکنم؟ آوینی گفت: تو در کولهات چیزهایی داری و نام چند منطقه جنگی که در آنها مستند ساخته بودم را آورد و بعد ادامه داد: در کولهات چیزهای دیگری هم هست که نمیدانم چیست، هر وقت کولهات سبک شد، پرواز خواهی کرد.
🔹مدتی پس از این گفتوگو مرتضی آوینی در فکه به شهادت رسید و به فاصله یک سال بعد نیز صادق گنجی در پاکستان توسط گروههای تروریستی به طرز وحشیانهای به شهادت رسید و چند روز بعد در زادگاهش یعنی استان بوشهر و شهر برازجان به خاک سپرده شد.
🔸منبع: «رضا برجی، سایت نوید شاهد، ۱۴۰۱/۱/۱۹»
💚🌷
#سلام_امام_زمانم❣
سلامتی
ارمغانِ سلام است!
و تـــو جلوهی تمام و کمالِ سلام!
سَلامِ بر سلام؛
نورٌ علیٰ نور است
برای آنان که به تلالؤ
پسِ پردهات نیز، دلگرمند
سلام بر تـــو
حضرت صاحب دلم؛💗
#صبحانتظار
#اللهم_عجل_لولیڪ_الفرج
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وَالْعَنْ اَعْدائُهُمْ اَجْمَعینْ
🔴 ایمان مقطعی و میلی ارزشی ندارد، باید در همه حال مؤمن بود
«فَإِذَا رَكِبُوا فِي الْفُلْكِ دَعَوُا اللَّهَ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ فَلَمَّا نَجَّاهُمْ إِلَى الْبَرِّ إِذَا هُمْ يُشْرِكُونَ» (عنکبوت/۶۵)
ﭘﺲ ﺯﻣﺎنی ﻛﻪ ﺩﺭ کشتی ﺳﻮﺍﺭ ﻣﻰﺷﻮﻧﺪ (سپس ﺩﺭ ﻭﺳﻂ ﺩﺭﻳﺎ ﺍﻣﻮﺍﺝ ﺧﻄﺮﻧﺎک طوفانی ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﺤﺎﺻﺮﻩ ﻣﻰﻛﻨﺪ) ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺣﺎلی ﻛﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﻭ ﻋﺒﺎﺩﺕ ﺭﺍ ﺑﺮﺍی ﺍﻭ ﺧﺎﻟﺺ ﻣﻰﻛﻨﻨﺪ، ﻣﻰﺧﻮﺍﻧﻨﺪ، ﻭ ﭼﻮﻥ ﺑﻪ ﺳﻮی خشکی ﻧﺠﺎﺗﺸﺎﻥ ﻣﻰﺩﻫﻴﻢ ﺑﻪ ﻧﺎﮔﺎﻩ ﺑﻪ ﺁﻳﻴﻦ ﺷﺮک ﺭﻭی ﻣﻰﺁﻭﺭﻧﺪ.
❌ بعضیها در شرایط اضطراری یاد خدا میافتند، مثل آدمهائی که تا وقتی یک نفر زنده است کاری به کار قرآن ندارند، اما همینکه از دنیا رفت همگی قرآن به دست میشوند، و ثوابش را به میت اهدا میکنند، مرحوم اگر در زمان حیات قرآن میخواند که بیشتر به حالش سودمند بود...
❌ یا کسی که یک سفر عمره میرود و برای دو هفته از عباد روزگار میشود، و بعد از دو هفته باز بر میگردد سر خانه اول به قول قدیمیها نه خانی رفته و نه خانی آمده...
❌ این ایمانهای مقطعی و موسمی دردی از انسان دوا نمیکند، و خداوند در قرآن از این افراد انتقاد و آنها را سرزنش میکند «فَإِذا رَكِبُوا فِي الْفُلْكِ دَعَوُا اللَّهَ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّين» چون سوار کشتی میشوند و دریا طوفانی میشود، یاد خدا میافتند و به درگاه الهی تضرع میکنند... «فَلَمَّا نَجَّاهُمْ إِلَى الْبَرِّ إِذا هُمْ يُشْرِكُونَ» و چون نجات پیدا میکنند دوباره خدا را فراموش کرده و مشرک میشوند...
❌ تمام قول و قرارهایشان را از یاد میبرند...
ایمان مقطعی، ایمان منهای عمل، ایمان بی منطق و بدون استدلال...
ایمانی ارزش دارد که در شدت و سختی و در امن و آسایش ذرهای تغییر نکند ...
وَالسَّلَامُ عَلَى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَى
✍️ حبیبالله یوسفی
@tobahabib
8.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴آپارتمان نشینی برای ما، خانه ویلایی برای اروپا
🔻این کلیپ برای تحکیم بنیان خانواده توسط یک پدر اروپایی ساخته شده است اما شما علاوه براهمیت فرزنداوری به معماری شهر توجه فرمایید.
تمام کسانی که در اروپا و امریکا زندگی کردهاند اعتراف میکنند بخش زیادی از خانهها درکشورهای غربی به صورت ویلایی و بخش اندک آن هم برای خانوادههای کم توان از آپارتمان استفاده میشود.
متاسفانه در ایران افراد مرفه به صورت جدی رو به آپارتمان نشینی و برج نشینی آوردهاند و کم کم خانه ویلایی جایگاه خود را در طراحی شهری ما از دست داده است.
کاش غربپرستان همیشه سینه چاک برای اهداف غربی این موارد را از اروپا به مردم بگویند و توضیح دهند چه شده اروپا با مساحتهای بسیار کوچک و مردم تقریبا برابر با ما همه خانه دارند و ما زمین برای خانه ویلایی نداریم ؟
✍عالیه سادات
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وَالْعَنْ اَعْدائُهُمْ اَجْمَعینْ
🔴 قدرت خداوند
«قُلِ اللَّهُمَّ مالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَنْ تَشاءُ وَ تَنْزِعُ الْمُلْكَ مِمَّنْ تَشاءُ وَ تُعِزُّ مَنْ تَشاءُ وَ تُذِلُّ مَنْ تَشاءُ بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَديرٌ»
«تُولِجُ اللَّيْلَ فِي النَّهارِ وَ تُولِجُ النَّهارَ فِي اللَّيْلِ وَ تُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَ تُخْرِجُ الْمَيِّتَ مِنَ الْحَيِّ وَ تَرْزُقُ مَنْ تَشاءُ بِغَيْرِ حِسابٍ»
« آل عمران/ ۲۶- ۲۷»
بگو (اى پيامبر) بارالها اى خداى ملک هستى،
به هر كس بخواهى ملک و سلطنت مىدهى
و از هركس بخواهى مىگيرى
و به هر كس بخواهى عزت و اقتدار مىبخشى
و هر كه را بخواهى خوار مىكنى،
خدايا هر خير و نيكويى بدست تو است
و تو بر هر چيزى توانايى (و من كه سراپا حاجتم ديگر چهبگويم)
تو شب را در روز نهان سازى
و روز را در شب فرو مىبرى
و زنده را از مرده
و مرده را از زنده برانگيزى
و به هر كس بخواهى روزى بىحساب مىدهى
(چون كسى از او طلبكار نيست تا بحساب طلبش روزيش دهد)
در اين دو آيه ۱۲ مرتبه از قدرت خداوند نام برده شده است تا روح توحيد را در انسان شكوفا كند:
۱- خداوندا مالک حكومتها تو هستى.
۲- به هر كس بخواهى (طبق مصلحت خود) حكومت مىدهى.
۳- از هر كس بخواهى مىگيرى.
۴- هر كس را بخواهى عزيز مىكنى.
۵- هر كس را بخواهى ذليل مىكنى.
۶- خير، تنها به دست توست.
۷- تو بر هر چيزى قدرت دارى
۸- شب را در روز داخل مىكنى.
۹- روز را در شب داخل مىكنى.
۱۰- موجود زنده را از مرده خارج مىسازى.
۱۱- موجود مرده را از زنده خارج مىسازى.
۱۲- به هر كس بخواهى بدون حساب روزى مىدهى.
✍️ حجت الاسلام یاریپور
@tobahabib
طوبی
💠#ضعف_سالمندی
✨ در سوره مباركه «یس» فرمود: ﴿مَن نُعَمِّرْهُ نُنَكِّسْهُ فِی الْخَلْقِ﴾؛ #پیری_نعمت_است، ضعف پیری، نعمت است! این اگر در دوران پیری هم نشاط جوانی را داشته باشد كه خام اندیش می شود، این الآن باید به فكر رفتن باشد.
نفرمود «من نعمّره ننكّسه فی الأمر»، فرمود: ﴿مَن نُعَمِّرْهُ نُنَكِّسْهُ فِی الْخَلْقِ﴾.
آن روحانیت و معنویت و آن عقل و خِرد را كه نمی گیرد، مگر اینكه كسی خودش از دست بدهد!
🔹 آنچه در سوره مباركه «یس» آمد به عنوان موجبه كلیه است و نقص نیست؛ خب یك آدم پیر اگر ضعیف بشود اینكه نقص نیست، این الآن باید بارِ كمتری داشته باشد به فكر خودش باشد، این باید به فكر رفتن باشد نه به فكر خوردن و خوابیدن! ما وسایل خوردن و خوابیدن را از او می گیریم كه این بیدار باشد، اینکه چیز خوبی است.
🔹 نفرمود «من نعمّره ننكّسه فی الأمر»، فرمود: ﴿فِی الْخَلْقِ﴾؛ اما آن كسی كه جنبه «فی الأمر»ش یعنی جنبه روحش ضعیف بشود، این یك نحو عذاب است که آن را به نحو موجبه جزئیه فرمود، فرمود: ﴿وَمِنكُم مَن یرَدُّ إِلَی أَرْذَلِ الْعُمُرِ لِكَی لاَ یعْلَمَ من بَعْدِ عِلْمٍ شَیئاً﴾. بعضی ها هستند كه در دوران پیری، خرفت می شوند، این یک عذاب است.
این یك كودك نود ساله است؛ الآن هم وقتی #شب_یلدا شد می خواهد حرف بزند می گوید ما وقتی كه جوان بودیم این قدر می خوردیم! خب این یك بچه هشتاد ساله است، یك بچه نود ساله است، این كه عاقل نشد.
👈 فرمود همان مقدار فهمی هم كه دارد از او می گیریم: ﴿مِنكُم مَن یرَدُّ إِلَی أَرْذَلِ الْعُمُرِ لِكَی لاَ یعْلَمَ مِن بَعْدِ عِلْمٍ شَیئاً﴾؛ نه اینکه همه تان این طور می شوید،
آنهایی كه با #قرآن بودند، با #روایات بودند، در #دوران_پیری، #عاقل_ترند، محترم ترند.
آیت الله العظمی جوادی آملی
جام_معرفت
📗 سوره مبارکه اسراء جلسه 25
تاریخ: 1386/10/04
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅️ قویترین سرباز امام زمان کیه ؟!
🔺#ببینید و بشنوید و نشر بدید