صلح مغولی یا صلح تارتاری اصطلاحی تاریخیست که آثار ثابت فتوحات امپراتوری مغول را بر روی زندگی اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ساکنان قلمرو مغولان در اوراسیا در قرن ۱۳ و ۱۴ شرح میدهد. این صلح علاوه بر تأمین امنیت و صلح بعد از حملات و فتوحات مغول در عصر چنگیزخان و جانشینانش، سبب شد تا موقعیت تجاری مسلمانان در جاده ابریشم به واسطه پل ارتباطی میان چین و اروپا، تأمین و تقویت کند.تجربه اوراسیا در دوران صلح مغولی منحصر به فرد بود.چرا در آن دوره چیزی شبیه آن در آمریکا یا آفریقا رخ نداد؟مبادلات فرهنگی در حد دوران صلح مغولی در اوراسیا در قاره ای مثل آمریکا تا قرن نوزدهم رخ نداد.استپ اوراسیا مانند دمبل بود،با حوزه های پر جمعیت و اقتصاد های مولد در دو انتهای آن.مردم در اروپا،جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا خواهان دسترسی به محصولات جنوب،شرق و جنوب شرقی آسیا بودند و قلمرو یکپارچه و راههای امن این امپراطوری کار را برای این مبادلات ساده تر کرد.مغولها پس از ویرانگری شدید اولیه صلح را به ارمغان آوردند و در پی آن صلح ثروت و دانش را.
@tonnel_zaman
8.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کشف جنازه 800 میلیون ساله در سیبری و واقعیتهای پیرامون آن
@tonnel_zaman
15.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
واکنش دریادار به علی کریمی
کتاب سبلان زنده است: خاطرات امیر دریادار دوم عبدالله معنوی رودسری
و
فیلم سینمایی پی 22
آثار مکتوب و رسانه در رابطه با حم.اسه 29 فروردین 1367.
#پست
@tonnel_zaman
9.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آریو برزن آخرین سردار هخامنشیان که به همراه خواهرش یوتاب تا آخرین قطره خونشان در برابر اسکندر مقدونی ایستاد
@tonnel_zaman
34.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
زندگینامه «کارل مارکس»: مردی که «کمونیسم» را پدید آورد.
@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این نبرد به قدری برای عثمانی ترسناک بود که بدون جنگ تفلیس و گنجه را تسلیم ایران کردند و گریختند با پخش شدن خبر شکست عثمانی در استانبول صدراعظم عثمانی برکنارشد ،
@tonnel_zaman
«ناصرالدین شاه» برای ایجاد توازن میان روس و انگلیس علاقه داشته با دیگر کشورها رابطه ایجاد کند. که «آمریکا» یکی از گزینه ها بود.
در چندین نوبت، نمونه هایی از سنگ های معادن ایران را برای تشویق آمریکاییها به سرمایه گذاری، به واشنگتن فرستاد که وزیر خارجه آمریکا هم آنها را به موزه فرستاد، در عوض وزیر کشاورزی آمریکا دایم از وزیر مختار میخواسته تا بذر و نهال انواع درخت «هلوی» بومی ایران را به آمریکا بفرستد. تاکید بر نهال هلو «تبریز» داشت!
@tonnel_zaman
5.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
(ویدیو را با صدا گوش کنید )
دخمه یا استودان زرتشتيان ، برای چه چیزی استفاده می شود؟
این فیلم قديمى ترين فيلم موجود از دخمه یا استودان زرتشتيان در يزد است که در سال ۱۹۶۹ توسط آلبرت موریس فیلمبرداری شد، این در سال ۱۹۷۴ برنده اسکار بهترین فیلم مستند شد.
زرتشتیان آب، باد، خاک و آتش را مقدس میشمرند به همین دلیل مردگان را دفن نکرده و نمیسوزاندند و در آب هم نمیانداختند، زیرا گوشت مردار را نجس میدانستند.
به همین جهت مردگان را در مکانی به نام استودان یا برج خاموشان رها کرده تا خوراک پرندگان و لاشخورها شوند.
پس از اینکه لاشه توسط کرکسها خورده شد استخوانها در چاه وسط ریخته میشد.
دخمهها معمولا بر فراز بلندیهای شهر ساخته میشد. زرتشتیان از دوران باستان مردگان خود را به دخمه میبردند و با آیین خاصی در مرکز این دخمهها قرار میدادند.
@tonnel_zaman
ماجرای پیش گوی هندی و محمدرضا پهلوی!
امیراصلان افشار رئیس تشریفات دربار می گوید، پیشگوی هندی مطالبی را به محمدرضا پهلوی گفته و باعث ارامش او شد.
آخرین رئیس کل تشریفات دربار محمدرضا شاه پهلوی در کتاب «سرو در باد» میگوید: پیشگو مطالبی برای آینده شاه گفت و من میدیدم که چهرۀ اعلیحضرت عوض میشود. و آرامش بیشتری مییابند.
فارس: امیراصلان افشار،آخرین رئیس کل تشریفات دربار محمدرضا شاه پهلوی در کتاب سروها در باد به آخرین روزهای شاه در تهران میپردازد که، به تقریر امیراصلان افشار؛ تهیه و تنظیم محمود ستایش، تهران: نشر البرز، منتشر شد.
در این کتاب آمده است «در یکی از ویلاهای هتل دربند یک نفر هندی میزیست که برای خانوادۀ سلطنتی پیشگویی میکرد. ملکه مادر، والاحضرتها، شمس و اشرف و دیگر درباریان به او اعتقاد عجیبی داشتند. شهبانو فرح هم یکی دوبار از پیشگوییهای وی استفاده کرده بودند.
روزی اعلیحضرت، در میان موجی از ناامیدی و هراس، از من خواستند که آن پیشگوی هندی را احضار کنم.
به یکی از رانندههای دربار گفتم برو او را بیاور. وقتی پیشگو آمد او را به دفتر اعلیحضرت هدایت کردم و من هم در گوشهای ایستادم شاه به او اجازۀ نشستن دادند و دست خود را جلو بردند. وی مطالبی برای آینده شاه گفت و من میدیدم که چهرۀ اعلیحضرت عوض میشود. و آرامش بیشتری مییابند. وقتی از دفتر کار بیرون آمدیم از پیشگو که اسمش خانصاحب بود خواستم که چند لحظهای به دفتر من بیاید. وقتی که آمد، دستور چای دادم و گفتم میدانم به اعلیحضرت دروغ گفتهای، حداقل به من راستش را بگو. با انگلیسی شکسته بستهای گفت اعلیحضرت تا دو سال دیگر بیشتر زنده نیستند، این را من از نگاه کردن به خطوط دستشان فهمیدم. به طور کلی رژیم سلطنتی در حال پاشیدن است. اعلیحضرت به یک بیماری مهلک دچارند و بر اثر همین بیماری تا یک سال و نیم دیگر خواهند مرد. راستش زیاد حرفهایش را باور نکردم!!»
@tonnel_zaman
کاخ موزه گلستان ؛
با قدمتی بالغ بر ۴۴۰ سال، یکی از منحصر به فردترین مجموعههای تاریخی ایران میباشد. اطلاق نام گلستان به این مجموعه، ریشه در بنیان تالاری به نام «گلستان» که از بناهای عهد آقا محمد خان قاجار بوده و در سال ۱۲۱۶ ه.ق و در عهد فتحعلی شاه قاجار به پایان رسید، دارد.
کاخ گلستان از عهد صفویه تا دوران معاصر دستخوش تغییراتی گردیدهاست. هر چند که بنیان کاخ گلستان به دوران شاه عباس صفوی و به سال ۹۹۸ ه.ق و با احداث چهار باغی در داخل حصار شاه طهماسب و بعدها و در زمان شاه سلیمان صفوی (۱۱۰۹ – ۱۰۷۸ ه.ق) با ساخت دیوان خانهای در همان محدوده چنارستان شاه عباسی شکل میگیرد، ولی امروزه از آن بنیانها اثری در میان نیست و داشتههای موجود کاخ گلستان از لحاظ دیرینگی محدود به بخشی از آثار و ابنیه از دوران زندیه بوده و فراتر از آن نمیرود.
کاخ گلستان در دوم تیرماه ۱۳۹۲ خورشیدی و در سی و هفتمین اجلاس سالانه کمیته میراث جهانی سازمان یونسکو در پنوم پن، پایتخت کامبوج به عنوان میراث بشری انتخاب شد.
@tonnel_zaman