📌 رحلت علامه سید محمد مهدی بحرالعلوم
🔹سید محمد مهدی، از نسل امام حسن مجتبی علیهالسلام در سال ۱۱۵۵ق در کربلا به دنیا آمد. پس از گذراندن دروس مقدمات و سطح، به درس خارج پدرش راه یافت و پس از پنج سال و در حالی که در سن جوانی بود به اجتهاد رسید.
🔸 وی از اساتیدی همچون وحید بهبهانی، شیخ یوسف بحرانی، میرزا ابوالقاسم مدرس بهره جست و سرآمد روزگار گردید. او هفت سال در مشهد و دو سال در حجاز اقامت گزید و در آنجا منشأ خدمات ارزندهای گردید و حتی باعث شیعه شدن امام جمعه مکه در سن هشتاد سالگی شد.
🔹در محضر این عالم بزرگوار، عالمانِ فراوانی پرورش یافتند که شیخ جعفر کاشف الغطاء، ملااحمد نراقی، محمد باقر شفتی، سید محمد جواد عاملی از آن جمله می باشند. همچنین «الفوائدُ الرّجالیه»، «اُرجوزَةُ فی الامامَه»، «لُؤلُؤ البحرین» از جمله کتب ارزشمند این فقیه بزرگ میباشند.
🔸در اواخر عمر، ایشان به علت بیماری در منزل به مطالعه و تالیف می پرداخت و سرانجام در ۲۴ رجب سال ۱۲۱۲ در ۵۷ سالگی از دنیا رفت و در کنار مرقد شیخ طوسی در نجف اشرف مدفون شد.
#تقویم_تاریخ
#رجب_۲۴
#علامه_بحرالعلوم
❇️@toobehnasooh
حفص می گويد:
«فما رأيت أحداً أشدّ خوفاً علي نفسه من موسي بن جعفر (عليهماالسلام) ولا ارجأ النّاس منه وكانت قرائته حزناً فإذا قرء فكانه يخاطب انساناً»[۱]
در خوف و رجا كسی را همتای موسی بن جعفر(سلام الله علیهما) نيافتم و قرائت او با حزن آميخته بود هنگامی كه قرآن را قرائت می كرد گويا با كسی سخن می گفت و اين ويژگی تلاوت متدبرانه است كه قاری متدبّر خود را گاهی «مخاطِب» و گاهی «مخاطَب» خداوند مییابد.
[١]جامع احادیث الشیعه ج۱۵ ص۱۵
تسنیم ج۱ ص۲۴۷
❇️@toobehnasooh
15.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅شرح حدیث زندگی
📍قسمت سی ام
🔹شرح حدیث ابتدای درس خارج فقه مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)
موضوع: رفتار غیرمنصفانه انسان در برابر خداوند
🗓۱۳۹۷/۱۰/۱۱
#حدیث_زندگی
#کلام_معصوم
❇️@toobehnasooh
15.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
انسان ها در عالم برزخ تا چه حد آزادی عمل دارند؟
استاد محمدی
❇️@toobehnasooh
✨ امیرالمؤمنین عـلـے عليه السلامـ
في سَعَةِ الأخلاقِ كُنُوزُ الأرزاقِ.
گنجهاى روزى
در اخلاقِ خوش نهفته است.
🌻
📚 بحار الأنوار، ج٧٧، ص٢٨٧
❇️@toobehnasooh
8.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 راه شاکرشدن با دعای امام کاظم علیه السلام
❇️@toobehnasooh
✍#ای_سالک_آگاه_باش:
🔻عزت طمع نداشتن🔻
🔹اِستَجلِبْ عِزَّ اليأسِ بِبُعدِ الهِمَّةِ
🔹عزّتِ طمع نداشتن را با بلندى همّت به دستآر
📚ميزان الحكمه، جلد ۱۳، صفحه ۴۶
▪️امام باقر عليه السلام
❇️@toobehnasooh
10.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅شرح حدیث زندگی ۲
📍قسمت اول
🔹شرح حدیث ابتدای درس خارج فقه مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)
موضوع: مراتب یقین
🗓۱۳۷۸/۰۶/۲۸
#حدیث_زندگی
#کلام_معصوم
❇️@toobehnasooh
11.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 از خدا شکایت نکنیم، به خدا شکایت کنیم! (حکایت جالب یکی از اصحاب امام هادی علیهالسلام)
🎙حجتالاسلام رفیعی
❇️@toobehnasooh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️چرا در قیامت حتی اعمال مثبت بی نماز پذیرفته نمی شود؟!
استاد قرائتی
❇️@toobehnasooh
📌 شهادت امام کاظم علیهالسلام در زندان هارون الرشید
🔹امام موسی کاظم علیهالسلام در ۷ صفر سال ۱۲۸ در شهر مدینه به دنیا آمدند. ایشان بعد از شهادت امام صادق علیهالسلام به امامت رسیدند و ۳۵ سال امامت شیعیان را بر عهده داشتند. دوران امامت ایشان مصادف با چند تن از خلفای ظالم عباسی بود که توسط خلفا از مدینه به عراق آورده شد و چندین سال در زندانهای آنها زندانی بودند.
🔸دوران حیات ایشان همزمان با ظهور فرقههایی مانند اسماعیلیه، فطحیه و ناووسیه و معارضه آنان با امام در مسئله امامت بود. در این زمان شرایط برای مبارزه منفی و قیام علمی و ارشاد مردم، آماده بود. با توجه به این وضعیت، آن امام بزرگوار، فعالیت خویش را در دو جبهه آغاز فرمود.
🔹یکی مبارزه و عدم تسلیم در برابر طاغوت و متنفّر کردن مردم از دستگاه ظلم و جور و دیگری در جهت ارشاد و هدایت مردم و نشر احکام و تربیت شاگردان. امام کاظم علیهالسلام در این راه سختیهای فراوانی را متحمل شدند و سالیان طولانی در زندان هارون، خلیفه ستمکار عباسی محبوس گردیدند.
🔸امام کاظم علیه السلام در ۲۵ رجب سال ۱۸۳، در ۵۵ سالگی در حالیکه سالهای زیادی از دوران امامت را در زندان ستم هارون الرشید گذرانده بودند به دستور خلیفه مسموم و به شهادت رسیدند. شهادت ایشان در زندان بغداد صورت گرفت و بدن مطهرشان را در نزدیکی بغداد و در کاظمین به خاک سپردند.
#تقویم_تایخ
#رجب_۲۵
#امام_کاظم_علیه_السلام
❇️@toobehnasooh