مرحوم کلینی نقل کرده اند که:
امیر المؤمنین علیه السلام فرمود:
براى خدا نهریست نزد عرش و نزد آن نهر
نوریست که خدایش فروزان ساخته و در دو جانب نهر دو روح آفریده شده:
روح القدس و روح وابسته به امر خدا؛
🍃و براى خدا ده طینت
(سرشت، گل )است:
پنج تاى آنها از بهشت است وپنج دیگر از زمین.
آنگاه بهشتى و زمینى را تفسیر نمود.
سپس فرمود :
هر پیغمبر و فرشته اى را که خدا پس از پیغمبر سرشته است، یكى از این دو روح را در او دمیده، و پیغمبر صلّى اللَّه علیه و آله را از یكى از آن دو قسم طینت سرشته است بجز ما خاندان.
❌ راوى گوید بموسى بن جعفر علیه السالم عرض
کردم: سرشتن چیست؟ فرمود : آفریدنست.
🍃 همانا خداى عز وجل ما خاندان را، از آن ده طینت آفرید و از هر دو روح در مادمید،
و چه طینت پاکیزه ئى!!« و دیگرى از ابو الصامت روایت کرده که امام (علیه السلام )در تفسیر بهشتى و زمینى فرمود:
طینت بهشتى، بهشت عدن و بهشت مأوى و بهشت نعیم وفردوس و خلد است.
و طینت زمینى: مكه و مدینه و کوفه و
بیت المقدس و حائر امام حسین علیه السلام است ۰
📚کافی: ج 1 ص 389
🍃در این روایت تصریح شده که بخشی از طینت
همه ی معصومان علیهمالسّلام، خاک کربلا بوده است.
تبرك فرشتگان و حوریان بهشتي به تربت كربلا
ارزش و جایگاه تربت کربلا در عوالم بالا اندازه ای معروف ومشهور است که حوریان بهشتی طالب آن هستند.
❌در روایتی از امام صادق علیه السلام وارد شده است که:
أَنَّ الْحُورَالْعِینَ إِذَا أَبْصَرْنَ بِوَاحِدٍ مِنَ الْأَمْلَاکِ یَهْبِطُ إِلَى الْأَرْضِ لِأَمْرٍ مَا یَسْتَهْدِینَ
مِنَ السُّبَحِ وَ التُّرَبِ مِنْ طِینِ قَبْرِ الْحُسَیْن
« هرگاه ملائکه به زمین نازل می شوند حورالعین از آن ها خواهش می کنندتا تسبیح و تربت
قبر حسین را برای آن ها هدیه ببرند
📚مكارم األخالق: ص 281
💠 @torbatkarblA
🔴این کرامت شهید معماریان برای مادرش را بخوانید، شهدا زندهاند و به اهلش عنایت دارند
🔻مادر شهید محمد معماریان از شهدای شهر مقدس قم داستان شفا دادن فرزندش را بدین صورت نقل کردند: روز اول محرم سال 68 در روستای اطراف قم به زمین افتادم، و به خاطر احتمال خونریزی مغزی به قم منتقل شدم.
پس از درمانهای اولیه و عکسبرداری مشخص شد، پایم دچار شکستگی شده است. با مراجعه به پیرمرد شکستهبندی به نام حاج محمد، پای خود را بسته و درد را تحمل میکردم.
🔻توسل مادر دلشکسته
روز تاسوعا عصا زنان به مسجد رفته و به مراسمات کمک کردم در شب عاشورا نماز جماعت را خواندم و منتظر سینهزنی شدم تا آن که عزاداری آغاز شد حالم به شدت منقلب شد و به سیدالشهدا (ع) و حضرت زهرا (ع) متوسل شده و از ایشان شفای خود را خواستم و نذر کردم اگر من تا صبح فردا شفا یابم، دیگهای مسجد و دیگهای عزاداری منزل عمهام را خواهم شست.
🔻رویای صادقه و پارچه کرامت شهدا
شب خواب دیدم در مسجد المهدی (ع) هستم و میگویند، هیأتی به مسجد میآید با خود گفتم: بروم ببینم چه کسانی هستند، دیدم هیأتی فوقالعاده منظم با لباسهای سفید، سربندهای مشکی و کفنی تقریباً خونآلود به گردن وارد مسجد شدند و شهید سید محمد سعید آلطه نوحهخوانی میکنند و بقیه سینه میزنند.با خود گفتم، سیدمحمد که شهید شده بود! یک مرتبه متوجه شدم، فرزند شهیدم محمد معماریان نیز در جلوی هیأت حرکت میکنند و بقیه هم از دوستانش هستند.
به این ترتیب، برایم مسلم شد که هیأت مربوط به شهداست و بعد از اتمام سینهزنی، فرزند شهیدم جمعیت را دور زد و کنار پرده به طرفم آمد و همدیگر را در آغوش گرفتیم در این هنگام یکی دیگر از شهیدان آمده و گفت: سلام حاجخانم! خدا بد ندهد! چه شده است و محمد گفت، نه، مادر من مریض نیست، مادر، اینها چیست که به پایت بستهای؟
مادر شهید گفت: به محمد گفتم، چیزی نیست، چند روزی است، پایم درد میکند و با عصا راه میروم انشاءالله خوب میشود، محمد گفت، مادر جان چند روزی است که با دوستان به کربلا رفتیم از ضریح امام حسین (ع) شال سبزی برای شما آوردهام و میخواستم به دیدن شما بیایم، اما دوستان گفتند، صبر کن با هم برویم و امشب که شب عاشورا بود، رفتیم به زیارت امام خمینی (ره) و آمدهایم تا نماز صبح را در مسجد المهدی (ع) همراه با زیارت عاشورا بخوانیم و شما را ببینیم و برگردیم. در این هنگام دستش را بالا آورد و از سر تا پای مرا دست کشید، باندها را از پایم باز کرد و شال سبز ضریح مطهر را به جای آن بست و گفت، مادر پایت خوب شده است و اگر هم مقداری درد میکند از عضله است که آن هم خوب میشود. در همین حال از خواب بیدار و دچار اضطراب شدم و قدرت تکلم نداشتم، قبل از برخاستن و مشاهده پا با خود گفتم، ببینم خواب دیدهام یا واقعیت بوده است، وقتی که نگاه کردم، دیدم تمام باندها باز شده و به جای آن، شال سبزی به پاهایم بسته شده است، بلند شده و متوجه شدم پایم کاملاً خوب شده است، پس سریعا برای نذر شستن دیگها به طرف مسجد رفتم.
🔻تعجب زنان مسجد
مادر شهید میگوید با حضورم در مسجد، بانوان گفتند، شما که نمیتوانستید راه بروید، الان چه شده، گفتم، «من امروز صبح شفا گرفتم»، خانمهای حاضر، شال معطر را گرفته و میبوسیدند و یکی از خانمها که اتفاقاً مدتها به سردردی مزمن مبتلا بود، آن را به سر خود کشید و گفت به سر میبندم تا خوب شوم و سرم درد نگیرد، همان لحظه سرش خوب شد.
🔻دیدار با حضرت آیتالله العظمی گلپایگانی (ره)
مادر شهید ادامه داد: خبر در سطح شهر پیچید و از طرف حضرت آیتالله العظمی گلپایگانی (ره)، فرزند معظمله به ملاقاتم آمده و با مشاهده شال سبز معطر از من دعوت کردند خدمت آن مرجع عظیمالشأن برسم.
وی افزود: روز دوازدهم محرم به اتفاق خانواده به محضر آیتالله العظمی گلپایگانی (ره) رسیدیم و جریان را عرض کرده و شال را خدمت ایشان تقدیم کردیم، آن مرد بزرگ شال را بوسیدند و فرمود، بوی جدم حسین (ع) را میدهد، بعد چند بار دوباره آن را بوسیدند و گریستند و فرمودند، شما قدر این شال را بدانید و کمی از این شال را به من بدهید که این سند و اثری از مقام شهداست و در تاریخ چنین چیزی نادر و کمنظیر است.
مادر شهید محمد معماریان افزود: بعد از آن دستور فرمودند تربت مخصوصی را که قبلاً توسط بعضی از علما برایشان آورده حاضر کنند، وقتی آن را آوردند، فرمود، یک مقدار از این تربت را به شما میدهم، کمی از شال را با تربت در شیشهای بریزید و به مریضها بدهید، انشاءالله خداوند شفا میدهد.
⏪شهدا زندهاند و نزد اربابشان امام حسین از روزی الهی برخوردار میشوند، ما هم برای درمان شیوع فساد بیحیایی متوسل این شهید والا مقام میشویم.
💠 @torbatkarblA
حسین اگر در سرزمینی پا گذارد
نامش میشود کربلا 🍃
و
اگر دَست به خاکی بزند
#تربت نام میگیرد
همان خاک بهشتی ...
امّا برای من کافیست گوشه چشمی
به دلم بیاندازد تا دلم را #حرمالله کند
💠 @torbatkarblA
از امام کاظم عليه السلام روايت شده است كه فرمود:
«مؤمن بايد هميشه پنج چيز همراه داشته باشد: مسواك، شانه، جانماز، انگشتر عقيق، تسبيحى از تربت كه (لااقل) سى وچهاردانه داشته باشد».
مصباح المتهجّد، ص ۷۳۵؛ 🌹بحارالأنوار، ج ۱۰۱، ص ۱۳۶، ح ۷۶.
از امام صادق عليه السلام روايت شده است كه فرمود:
«هر كس تسبيح تربت آن حضرت را بگرداند، براى هر استغفارى هفتاد استغفار واگر تسبيح را در دست نگاه دارد وچيزى نگويد در مقابل هر دانه تسبيح هفت استغفار براى او نوشته مىشود»
مصباح المتهجّد، ص ۷۳۵؛ 🌹بحارالأنوار، ج ۱۰۱، ص ۱۳۶، ح ۷۷.
💠 @torbatkarblA
فوايد وخواصّ تربت
تربت، شفاى هر درد
۱. در بسيارى از روايات معتبر آمده است كه خاك قبر حسين عليه السلام شفاى هر درد وآن دواى بزرگ است.
مصباح المتهجّد، ص ۷۳۲؛🌹 مكارم الأخلاق، ص ۱۶۷؛🌹 بحارالأنوار، ج ۱۰۱، ص ۱۲۳، ح ۱۸.
۲. از امام صادق عليه السلام روايت شده است كه فرمود: «تربت آن حضرت شفاى هر درد وامان از هر ترسى است».
كامل الزيارات، ص ۲۷۸، ح ۴؛ 🌹طبّ الأئمّه، ص ۵۲؛🌹 بحارالأنوار، ج ۱۰۱، ص ۱۳۰، ح ۴۵.
۳. در حديثى ديگر فرمود: «هر كس به دردى دچار شود وبا تربت آن حضرت خود را درمان كند بىشك شفا مىيابد، مگر آنكه آن بيمارى مرگ باشد».
كامل الزيارات، ص ۲۷۵، ح ۶.
۴. در روايتى ديگر فرمود: «خاك قبر امام حسين عليه السلام شفاى دردهاست، هر چند يكسوم فرسخ دورتر از قبر بردارند».
همان، ح ۴.
۵. در حديث است كه كسى به امام صادق عليه السلام عرض كرد: زنى مقدارى نخ به من داده كه به خدمتكاران كعبه معظّمه بدهم تا پيراهن كعبه را با آن بدوزند. حضرت فرمود: «با آن مقدارى عسل وزعفران بخر، سپس خاك قبر امام حسين عليه السلام را بگير وبا آب باران نرم كن ودر ميان عسل وزعفران بريز وبه شيعيان ما بده تا بيماران خود را با آن مداوا كنند».
كامل الزيارات، ص ۲۷۴، ح ۲؛ 🌹مكارم الأخلاق، ص ۱۶۵.
۶. در روايتى ديگر فرمود: «هيچ چيز در شفا بخشيدن مانند تربت نيست، مگر دعا».
كامل الزيارات، ص ۲۸۱، ح ۵.
💠 @torbatkarblA
شرط اثربخشى تربت
۱. در حديث است كه ابن ابى يعفور از امام صادق عليه السلام پرسيد: برخى مردم از تربت امام حسين عليه السلام استفاده مىكنند ونتيجه مىگيرند وبرخى ديگر نتيجه نمىگيرند، علّت آن چيست؟
حضرت فرمود: «والله هر كس معتقد باشد كه تربت سودمند است نتيجه مىگيرد».
كامل الزيارات، ص ۲۷۴، ح ۱.
۲. از امام صادق عليه السلام روايت شده است كه فرمود: «قرار دادن تربت در جاى نامناسب و كم اعتقاد بودن به آن از بركتش مىكاهد.
امّا كسى كه يقين دارد تربت شفاست،هروقت باآن معالجه كند بىشك نياز به داروى ديگر نخواهد داشت»
كامل الزيارات، ص ۲۸۰ و۲۸۱، ح ۵.
💠 @torbatkarblA
آیت الله اراکی می گوید
«در یکی از سفرهائی که پدرم به کربلای معلی مشرّف شده بود مرقد مطهر امام حسین (ع) در دست تعمیر قرار داشت، بدین صورت که ضریح را از روی مرقد مطهر برداشته و مشغول تعمیر بودند. پدرم مشاهده نمود که یکی از طلاب نردبانی گذاشته و وارد سرداب مقدّس شده و مقداری از تربت ناب از روی قبر سید الشهداء علیه السلام برداشته و به طرف بالا بر می گردد.
مرحوم والد بدو گفته بود: آیا می شود مقداری از این تربت به من مرحمت فرمائید؟ آن طلبه پرسیده بود آیا ظرفی داری؟ پدرم جواب داده بوده: خیر. آنگاه خودش کیسه کوچکی از جیبش در آورده و مقداری از آن تربت پاک را در آن ریخته و به پدرم اهداء نموده بود. و پدرم این تربت را به منزل خود در اراک آورده بود.
این تربت در میان خانواده ما بسیار محترم بود. وقتی سر این کیسه باز می شد بوی عطر آن در اطاق دیگر استشمام می شد.
یک وقت یکی از همسایه های ما که هم مباحثه با من بود مبتلا به بیماری سختی شد، به حدی که حافظه اش را در ایام بیماری از دست داد و مرا که به عیادتش رفته بودم با اینکه دوست و همسایه و هم مباحثه بودیم نشناخت.
پدرم به من دستور داد که به اندازه یک نخود از آن تربت در استکان آب جوش حل نمایم و به او بخورانم. من این کار را کردم و چند قطره از آن آب مخلوط با تربت را به زحمت در حلق او ریختم.
فردای آن روز یا دو روز دیگر دوستم از رختخواب برخواست و بکلی بیماریش رفع شد.
وآن استکانی که تربت را در آن حل کرده بودم تا مدتها هر وقت آب یا چای در آن می ریختند بوی عطر از آن بر می خاست «گریه معظّم له و حضّار».
پی نوشت:
در شریعت مقدس خوردن خاک جایز نیست مگر تربت پاک مرقد سیدالشهداء( ع) که خوردن آن به اندازه یک نخود جهت طلب شفا بلا مانع است.
💠 @torbatkarblA
عِنْدَ قَبْرِ الْحُسَین علیهالسلام
حضرت آیتالله بهجت قدسسره: [منظور از عبارت] عِنْدَ قَبْرِ الْحُسَین علیهالسلام، [در روایات] معلوم است.
این زمین به این وسیعی کجایش عند قبر الحسین است؟ همینکه شخص شروع کرد به قرب قبر حسین علیهالسلام، عند قبر حسین(علیهالسلام) صادق است....
💠 @torbatkarblA
میخواهیم برویم کربلا
حضرت آیتالله بهجت قدسسره: آن آقا بالای منبر میگفته است: «[وقتی که] میخواهید به روضه بروید، [اگر] از شما سؤال کردند که کجا میخواهید بروید، نگویید میخواهید بروید روضه، بگویید میخواهیم برویم کربلا
💠 @torbatkarblA