آنچه از لسان ائمه معصومین علیهم السلام در روایات معلوم می شود این است که روایات در این باب چند طایفه هستند.
در روایتی از حضرت صادق علیه السلام است که می فرمایند: تربت امام حسین شامل 70 زراع اطراف قبر امام علیه السلام که حدود سی و پنج متر می شود چون هر زراع حدود نیم متر است.
کافی: ج 4 ص 588🌹 کامل الزیارات: ص 486🌹 المزار: ص 128.
طایفه ای دیگر از روایات چهار میل را می گوید: میل که جمع آن امیال است را گفته اند چهار هزار زراع است. در حدود دو هزار متر است به عبارتی دو کیلومتر.
کامل الزیارات: ص 280 🌹 بحارالانوار: ج 101 ص 131.
طایفه ای دیگر از روایات یک فرسخ در یک فرسخ را می گوید: که هر فرسخ پنج کیلومتر و هفتصد و پنجاه متر می شود.
کامل الزیارات: ص 282؛ 🌹تهذیب الاحکام: 6 ، ص 71 ؛🌹 بحارالانوار 101 ، ص 131.
طایفه ای دیگر از روایات خاکی را که نزد سر مبارک و مطهر حضرت سیدالشهداء است را می گوید: امام صادق علیه السلام می فرمایند: نزد سر مبارک امام حسین علیه السلام خاکی سرخ است که در آن شفاء از هر دردی است الاّ مرگ.
کامل الزیارات: ص 279.
طایفه ای دیگر از روایات تا پنج فرسخ را می گوید: امام صادق علیه السلام می فرمایند: حرم امام حسین علیه السلام پنج فرسخ از چهار طرف قبر است.
کامل الزیارات: ص 272 🌹مصباح المتهجد: ص 511.
امام صادق علیه السلام می فرمایند: نزد سر مبارک امام حسین علیه السلام خاکی سرخ است که در آن شفاء از هر دردی است الاّ مرگ
در حدیثی دیگر از اسحاق بن عمار آمده است که امام صادق علیه السلام فرمودند از محل قبر امام حسین علیه السلام از چهار جانب بیست و پنج زراع مساحت کن جزء قبر و حرم امام است.
زراع حدود نیم متر است و زرع حدود یک متر است که دو زراع می شود یک زرع.
و در حدیثی از عبداللّه بن سنان است که از امام صادق علیه السلام نقل می کند: بیست زراع مساحت کن.حدود ده متر از چهار جانب قبر شریف.
مصباح المتهجد: ص 511.
در روایتی دیگر از امام صادق علیه السلام است که به قدر هفتاد باع که حدود هفتاد متر می شود.
بحارالانوار: ج 101 ص 131.
آنگاه مرحوم شیخ طوسی گفته: توجیه این روایات ترتّب در فضیلت است که بالاترین پنج فرسخ است و کمترین عند رأس است.
یعنی هر چه نزدیک تر به قبر مطهر امام باشد و یا بدن مطهر باشد فضیلت آن بیشتر است و الاّ آنچه از روایات برمی آید تا پنج فرسخ جزء حرم امام علیه السلام است و خاک در این محدوده جزء تربت امام حسین علیه السلام است
💠 @torbatkarblA
33.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خدا پای زیارت حسین ایستاده
شیخ مهدی حسن آبادی
💠 @torbatkarblA
احکام تربت امام حسین
حکم خوردن تربت امام حسین از نظر مراجع تقلید
سؤال: آیا تربت حسینی که خوردن آن به قصد استشفاء مستحب است چه محدوده ای از مرقد شریف حضرت را شامل می شود، آیا خوردن مقداری از مهرهای کربلا نیز همان حکم را دارد؟
حضرت آیت الله خامنه ای:
قدر متیقن تربت قبر شریف و ملحقات عرفی آن است و مهر اگر از آن دو محل تهیّه شده باشد، همان حکم را دارد.
حضرت آیت الله تبریزی:
خوردن آنچه به عنوان تربت قبر امام حسین علیه السلام یا مهر کربلا در دسترس است، چنانچه به مخلوط کردن در آب باشد به طوری که مستهلک شود به قصد استشفاء مانعی ندارد.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی:
بعید نیست، ولی احتیاط این است که رجائاً یا متبرکاً کمی از مهر را در مقداری آب حل کنند، به طوری که در آب مستهلک شود و آن را بیاشامد.
حضرت آیت الله فاضل لنکرانی:
هرجا عرفاً تربت کربلا محسوب شود (که در روایات محدوده ای برای آن مشخص شده) و مهرهای ساخته شده از آن محل هم نیز همین حکم را دارد.
حضرت آیت الله سیستانی:
به احتیاط واجب از قبر شریف و آنچه عرفاً به آن ملحق است نباید تجاوز کند و اگر از سایر موارد مانند اطراف قبر بخواهند استفاده کنند، باید با آب مخلوط کنند که صدق خوردن خاک نکند.
حضرت آیت الله بهجت:
احوط اقتصار بر مأخوذ از قبر و اطراف مجاور قبر مطهر است و در زائد بر آن در آب مستهلک شود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی:
الف) از نقاط نزدیکی که دسترسی به آن در شرایط فعلی ممکن است خواه چند صدمتر باشد یا یک کیلومتر یا بیشتر.
ب) آری، همان حکم را دارد، مقدار کمی را در آب حل می کند و می خورد.
💠 @torbatkarblA
💠دعاي تربت امام حسین(ع) 💠
✳️از اسرار بزرگ خلقت، قرار داده شدن شفاء در تربت مطهر حسینی(ع) است و علماء دینی و عرفا همواره برشفا بخش بودن این تربت مقدسه تأکید فرمودند.گفته شد براي رفع ناخوشی ها و امراض قدري تربت کربلا تهیه و بگویید:
💥بسمِ االلهِ اللَّهم رب هذه التُّربۀِ المبارکَۀِ الطّاهرةِ و رب النُّور الّذي اُنزِلَ فیه و رب الجسد الّذي سکَنَ فیه و رب الملائکَۀِ الموکّلینَ بِه اجعله لی شفاء من کُلِّ داء وسقم... 💥
👈🏻(به جاي نقطه چین، آن بیماري رانام ببرید)
👈🏻و سپس به اندازه یک نخود از آن تربت بخورید و آنگاه، آب نوشیده و بگویید:
💥اللَّهم اجعله رِزقاً واسعاً وعلماً نافعاً وشفَاء من کُلِّ داء وسقمٍ💥
✅که ان شاءاالله شفا خواهید یافت.
📚خزائن ملا احمدنراقی،صفحه۳۶۸
💠 @torbatkarblA
مرحوم کلینی نقل کرده اند که:
امیر المؤمنین علیه السلام فرمود:
براى خدا نهریست نزد عرش و نزد آن نهر
نوریست که خدایش فروزان ساخته و در دو جانب نهر دو روح آفریده شده:
روح القدس و روح وابسته به امر خدا؛
🍃و براى خدا ده طینت
(سرشت، گل )است:
پنج تاى آنها از بهشت است وپنج دیگر از زمین.
آنگاه بهشتى و زمینى را تفسیر نمود.
سپس فرمود :
هر پیغمبر و فرشته اى را که خدا پس از پیغمبر سرشته است، یكى از این دو روح را در او دمیده، و پیغمبر صلّى اللَّه علیه و آله را از یكى از آن دو قسم طینت سرشته است بجز ما خاندان.
❌ راوى گوید بموسى بن جعفر علیه السالم عرض
کردم: سرشتن چیست؟ فرمود : آفریدنست.
🍃 همانا خداى عز وجل ما خاندان را، از آن ده طینت آفرید و از هر دو روح در مادمید،
و چه طینت پاکیزه ئى!!« و دیگرى از ابو الصامت روایت کرده که امام (علیه السلام )در تفسیر بهشتى و زمینى فرمود:
طینت بهشتى، بهشت عدن و بهشت مأوى و بهشت نعیم وفردوس و خلد است.
و طینت زمینى: مكه و مدینه و کوفه و
بیت المقدس و حائر امام حسین علیه السلام است ۰
📚کافی: ج 1 ص 389
🍃در این روایت تصریح شده که بخشی از طینت
همه ی معصومان علیهمالسّلام، خاک کربلا بوده است.
تبرك فرشتگان و حوریان بهشتي به تربت كربلا
ارزش و جایگاه تربت کربلا در عوالم بالا اندازه ای معروف ومشهور است که حوریان بهشتی طالب آن هستند.
❌در روایتی از امام صادق علیه السلام وارد شده است که:
أَنَّ الْحُورَالْعِینَ إِذَا أَبْصَرْنَ بِوَاحِدٍ مِنَ الْأَمْلَاکِ یَهْبِطُ إِلَى الْأَرْضِ لِأَمْرٍ مَا یَسْتَهْدِینَ
مِنَ السُّبَحِ وَ التُّرَبِ مِنْ طِینِ قَبْرِ الْحُسَیْن
« هرگاه ملائکه به زمین نازل می شوند حورالعین از آن ها خواهش می کنندتا تسبیح و تربت
قبر حسین را برای آن ها هدیه ببرند
📚مكارم األخالق: ص 281
💠 @torbatkarblA
🔴این کرامت شهید معماریان برای مادرش را بخوانید، شهدا زندهاند و به اهلش عنایت دارند
🔻مادر شهید محمد معماریان از شهدای شهر مقدس قم داستان شفا دادن فرزندش را بدین صورت نقل کردند: روز اول محرم سال 68 در روستای اطراف قم به زمین افتادم، و به خاطر احتمال خونریزی مغزی به قم منتقل شدم.
پس از درمانهای اولیه و عکسبرداری مشخص شد، پایم دچار شکستگی شده است. با مراجعه به پیرمرد شکستهبندی به نام حاج محمد، پای خود را بسته و درد را تحمل میکردم.
🔻توسل مادر دلشکسته
روز تاسوعا عصا زنان به مسجد رفته و به مراسمات کمک کردم در شب عاشورا نماز جماعت را خواندم و منتظر سینهزنی شدم تا آن که عزاداری آغاز شد حالم به شدت منقلب شد و به سیدالشهدا (ع) و حضرت زهرا (ع) متوسل شده و از ایشان شفای خود را خواستم و نذر کردم اگر من تا صبح فردا شفا یابم، دیگهای مسجد و دیگهای عزاداری منزل عمهام را خواهم شست.
🔻رویای صادقه و پارچه کرامت شهدا
شب خواب دیدم در مسجد المهدی (ع) هستم و میگویند، هیأتی به مسجد میآید با خود گفتم: بروم ببینم چه کسانی هستند، دیدم هیأتی فوقالعاده منظم با لباسهای سفید، سربندهای مشکی و کفنی تقریباً خونآلود به گردن وارد مسجد شدند و شهید سید محمد سعید آلطه نوحهخوانی میکنند و بقیه سینه میزنند.با خود گفتم، سیدمحمد که شهید شده بود! یک مرتبه متوجه شدم، فرزند شهیدم محمد معماریان نیز در جلوی هیأت حرکت میکنند و بقیه هم از دوستانش هستند.
به این ترتیب، برایم مسلم شد که هیأت مربوط به شهداست و بعد از اتمام سینهزنی، فرزند شهیدم جمعیت را دور زد و کنار پرده به طرفم آمد و همدیگر را در آغوش گرفتیم در این هنگام یکی دیگر از شهیدان آمده و گفت: سلام حاجخانم! خدا بد ندهد! چه شده است و محمد گفت، نه، مادر من مریض نیست، مادر، اینها چیست که به پایت بستهای؟
مادر شهید گفت: به محمد گفتم، چیزی نیست، چند روزی است، پایم درد میکند و با عصا راه میروم انشاءالله خوب میشود، محمد گفت، مادر جان چند روزی است که با دوستان به کربلا رفتیم از ضریح امام حسین (ع) شال سبزی برای شما آوردهام و میخواستم به دیدن شما بیایم، اما دوستان گفتند، صبر کن با هم برویم و امشب که شب عاشورا بود، رفتیم به زیارت امام خمینی (ره) و آمدهایم تا نماز صبح را در مسجد المهدی (ع) همراه با زیارت عاشورا بخوانیم و شما را ببینیم و برگردیم. در این هنگام دستش را بالا آورد و از سر تا پای مرا دست کشید، باندها را از پایم باز کرد و شال سبز ضریح مطهر را به جای آن بست و گفت، مادر پایت خوب شده است و اگر هم مقداری درد میکند از عضله است که آن هم خوب میشود. در همین حال از خواب بیدار و دچار اضطراب شدم و قدرت تکلم نداشتم، قبل از برخاستن و مشاهده پا با خود گفتم، ببینم خواب دیدهام یا واقعیت بوده است، وقتی که نگاه کردم، دیدم تمام باندها باز شده و به جای آن، شال سبزی به پاهایم بسته شده است، بلند شده و متوجه شدم پایم کاملاً خوب شده است، پس سریعا برای نذر شستن دیگها به طرف مسجد رفتم.
🔻تعجب زنان مسجد
مادر شهید میگوید با حضورم در مسجد، بانوان گفتند، شما که نمیتوانستید راه بروید، الان چه شده، گفتم، «من امروز صبح شفا گرفتم»، خانمهای حاضر، شال معطر را گرفته و میبوسیدند و یکی از خانمها که اتفاقاً مدتها به سردردی مزمن مبتلا بود، آن را به سر خود کشید و گفت به سر میبندم تا خوب شوم و سرم درد نگیرد، همان لحظه سرش خوب شد.
🔻دیدار با حضرت آیتالله العظمی گلپایگانی (ره)
مادر شهید ادامه داد: خبر در سطح شهر پیچید و از طرف حضرت آیتالله العظمی گلپایگانی (ره)، فرزند معظمله به ملاقاتم آمده و با مشاهده شال سبز معطر از من دعوت کردند خدمت آن مرجع عظیمالشأن برسم.
وی افزود: روز دوازدهم محرم به اتفاق خانواده به محضر آیتالله العظمی گلپایگانی (ره) رسیدیم و جریان را عرض کرده و شال را خدمت ایشان تقدیم کردیم، آن مرد بزرگ شال را بوسیدند و فرمود، بوی جدم حسین (ع) را میدهد، بعد چند بار دوباره آن را بوسیدند و گریستند و فرمودند، شما قدر این شال را بدانید و کمی از این شال را به من بدهید که این سند و اثری از مقام شهداست و در تاریخ چنین چیزی نادر و کمنظیر است.
مادر شهید محمد معماریان افزود: بعد از آن دستور فرمودند تربت مخصوصی را که قبلاً توسط بعضی از علما برایشان آورده حاضر کنند، وقتی آن را آوردند، فرمود، یک مقدار از این تربت را به شما میدهم، کمی از شال را با تربت در شیشهای بریزید و به مریضها بدهید، انشاءالله خداوند شفا میدهد.
⏪شهدا زندهاند و نزد اربابشان امام حسین از روزی الهی برخوردار میشوند، ما هم برای درمان شیوع فساد بیحیایی متوسل این شهید والا مقام میشویم.
💠 @torbatkarblA
حسین اگر در سرزمینی پا گذارد
نامش میشود کربلا 🍃
و
اگر دَست به خاکی بزند
#تربت نام میگیرد
همان خاک بهشتی ...
امّا برای من کافیست گوشه چشمی
به دلم بیاندازد تا دلم را #حرمالله کند
💠 @torbatkarblA
از امام کاظم عليه السلام روايت شده است كه فرمود:
«مؤمن بايد هميشه پنج چيز همراه داشته باشد: مسواك، شانه، جانماز، انگشتر عقيق، تسبيحى از تربت كه (لااقل) سى وچهاردانه داشته باشد».
مصباح المتهجّد، ص ۷۳۵؛ 🌹بحارالأنوار، ج ۱۰۱، ص ۱۳۶، ح ۷۶.
از امام صادق عليه السلام روايت شده است كه فرمود:
«هر كس تسبيح تربت آن حضرت را بگرداند، براى هر استغفارى هفتاد استغفار واگر تسبيح را در دست نگاه دارد وچيزى نگويد در مقابل هر دانه تسبيح هفت استغفار براى او نوشته مىشود»
مصباح المتهجّد، ص ۷۳۵؛ 🌹بحارالأنوار، ج ۱۰۱، ص ۱۳۶، ح ۷۷.
💠 @torbatkarblA