•⊰❁⊱•﷽•❁⊱•
نگاهی به مقاله «نقش #بانوان_دانشمندشیعه در گسترش علوم اسلامی با تأکید بر قرن سیزدهم و چهاردهم» نوشته دکتر آتنا بهادری و همکاران
در مقدمه آمده است: «در طول تاریخ پیش از اسلام، زنان به ندرت به حقوق شایسته خود دستیافتهاند و روزگارانی مدید مورد ظلم و استیلای مردان قرار داشتند، تا اینکه با ظهور دین مبین #اسلام، ارزش و #کرامت_انسانی_زن در سایه #تقوا و #عمل_صالح معرفی شد.
خداوند متعال، معیار ارزش انسانها را تنها و تنها «تقوا»(سوره حجرات، ۱۳) دانست و جزای عمل نیک زن و مرد را بدون تفاوت در جنسیت، بهشت و حیات طیّبه ( سوره نساء، ۱۲۴ و سوره نحل، ۹۷ و سوره غافر، ۴۰) معرفی نمود...»
در نتیجه مقاله پس از بررسی بیش از سی نفر از #زنان_نامدارشیعه آمده است:
«شرایط انجام فعالیتهای علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بانوان شیعه در ایران قرن سیزدهم قمری، اگرچه با وضعیت مطلوب فاصله داشت، اما در مقایسه با روزگاران پیشین، رو به پیشرفت بود. بسیاری از زنان در گسترش دانش و زمینهسازی برای پیشرفت علوم اسلامی، تأثیرگذار بودند که تلاشهای آنها قابل تحسین است.
👈🏻شماری از این بانوان در حوزه نظم و نثر فعال بودند و هزاران بیت شعر سرودند و آثاری مکتوب و مدوّن از خود برجای گذاشتند که برخی آنها بدین قرارند: دیوان مثنوی اثر منوّرخانم، دیوان محترم، اثر فرنگیس (نوه فتحعلیشاه)، مرقّع غم، اسیران کربلا، مقتل شهدا، مفتاحالحاجات و خزینةالمصائب، آثار سیدهمصطفیبیگم (از سادات شیعه هند)، بساط و نشاط، اثر حُسنجهان، والیهخانم.
👈🏻بعضی نیز در خوشنویسی و آثار هنری، نمونههایی فاخر از خود برجای نهادند که از جمله میتوان به آثار ذیل اشاره نمود: مجموعه نفیسی از کتابهای دعا و قرآن به خط امّسلمه (دختر چهارم فتحعلیشاه) که در آستانهای مقدس نجف، کربلا، مشهد و قصر گلستان نگهداری میشود، قرآنی رحلی به خط نسخ و رقاع در کتابخانه حضرت معصومه(سلام الله علیها)، اثر ضیاءالسّلطنه (دختر فتحعلیشاه)، و ضریحپوش مخملی که در میان کتیبههای آن اشعاری در مدح ائمه اطهار(علیهم السلام) با مروارید و گلابتون به خط نستعلیق زیبا زردوزی شده، اثر بیبیجانیکاشانی که مهدعلیا آن را به آستان قدس رضوی اهدا کرد.
👈🏻در علوم دینی، بانوان خاندانهای برغانی، بهبهانی، کاشفالغطا، بلاغی و عاملی اصفهانی، دوشادوش مردان خویش به حفظ و تفسیر قرآن، نقل حدیث، فقاهت و اجتهاد، خطابه و تدریس و تألیف پرداختند، افرادی مانند فاطمهخانم قزوینی (نابغه علوم معقول و منقول) و دخترش آمنهخانم قزوینی که ملاصالح برغانی (همسر او)، در احکام و مسائل شرعی، زنان را به رجوع و عمل دستورات او سفارش میکرد. ربابهخانم دختر ایشان نیز در استنباط احکام شرعی موردتوجه قرار گرفت. وی با علما مباحثه میکرد و در مسائل فقهی و علمی فتوا میداد و آشکارا در مجالسش از ناصرالدینشاه و درباریان انتقاد مینمود. امّکلثوم (دختر شهید ثالث) در قزوین، تهران و کربلا، حوزه تدریس داشت. تفسیر سوره فاتحةالکتاب، از تألیفات اوست. آمنهبیگم حائری (دختر وحید بهبهانی) مبحث حیض از کتاب ریاض همسرش را تألیف نمود. ملّافضّه بلاغی اجازه تدریس کتاب قوانین میرزای قمی را داشت و بعضی از علمای دین، کتاب مذکور را نزد او خواندند. از دیگر بانوان عالم، نوریجهان بود که کتاب نجاةالمسلمات را به درخواست گروهی از بانوان در احکام و اخلاق نوشت، مستوره کردستانی (صاحب رسالهای در عقاید و شرعیات)، سلطانخانم (صاحب مجمعالأحادیث) و بیبیخاتون دزفولی (صاحب شفاءالصدور)، ماریه (صاحب کتاب کیمیا در علم شیمی) بود.
👈🏻در اوقاف و صدقات، آثاری ماندگار از بانوان شیعه برجای مانده است. از جمله، مرمّت مدرسه حکیم هاشم و اختصاص شهریه منظم به طلاب از سوی آسیه خانم (مادر فتحعلیشاه)، وقف کتابخانه شخصی برای طلاب علوم دینی از سوی امّکلثوم برغانی، وقف کتاب به کتابخانه آستان قدس رضوی از سوی تاجماهبیگم (خواهر میرزا ابوالقاسم قائممقام، صدر اعظم مقتول محمدشاه قاجار).
👈🏻در زهد و عرفان، بانوانی به وعظ و ارشاد، و نگارش مضامین عرفانی همت گماردند... مانند () سلطانخانم کتاب أنوارالتحقیق را نگاشت.
👈🏻در تدبیر امور و سیاست مدن، بانویی همچون حُسنجهان والیه خانم (دختر فتحعلیشاه) پس از فوت همسرش، ده سال متکفّل امور حکومت شد و طمع بیگانگان را به کردستان ناکام گذاشت. او باتوجه به عمران و آبادی آن دیار، اسباب امنیت و آرامش را برای مردم جهت اهتمام به علماندوزی و دیگر شئونات زندگی، فراهم ساخت...
...فعالیت در عرصه وقف علمی و مدرسهسازی از دیگر اقدامات توسعهای بانوان در عرصه علوم اسلامی است.»
(۳۶۱)هزار و یک نکته پیرامون #حیاوعفاف و ثمره های آن
@toubaefaf
👆به نوعی بدحجابی حقالناس است.
که هر کس باد بکارد، طوفان بدرود...
(۳۶۲)هزار و یک نکته پیرامون #حیاوعفاف
@toubaefaf
9.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
از مضرات هوش مصنوعی اگه ندانیم چطور مراقبت کنیم.
مواظب هوش مصنوعی باشید...
مبادا پرده #حیاوعفاف جامعه بیش از این دریده شود...
#سوادرسانه
(۳۶۳)هزار و یک نکته پیرامون #حیاوعفاف
@toubaefaf
دعای روز چهارشنبه از #حضرت_زهرا سلام الله علیها
«اللَّهُمَّ احْرُسْنَا بِعَيْنِكَ الَّتِي لَا تَنَامُ وَ رُكْنِكَ الَّذِي لَا يُرَامُ
وَ بِأَسْمَائِكَ الْعِظَامِ وَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ احْفَظْ عَلَيْنَا مَا لَوْ حَفِظَهُ غَيْرُكَ ضَاعَ
وَ اسْتُرْ عَلَيْنَا مَا لَوْ سَتَرَهُ غَيْرُكَ شَاعَ
وَ اجْعَلْ كُلَّ ذَلِكَ لَنَا مِطْوَاعاً إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاءِ قَرِيبٌ مُجِيبٌ.»
پروردگارا؛ ما را با ديدگانت كه هرگز به خواب نمى رود و با پايه و ستونى كه هرگز ويران نمى شود،
و با نامهاى با عظمت خودت حفاظت فرما و #برمحمّدوآل_محمد صلی الله علیه وآله #صلوات فرست،
و براى ما حفظ كن آنچه را كه اگر نگاهبانى غير از تو داشته باشد تباه مى گردد،
و بپوشان آنچه را كه اگر غير از تو آن را بپوشاند فاش مى شود،
و همه اينها را وسيله پيروى و طاعت ما قرار ده، همانا تو خواسته ها را مى شنوى و به ما نزديك هستى و دعاهاى ما را اجابت مى كنى.
📘 زندگانى حضرت زهرا عليها السلام (ترجمه جلد۴۳ بحارالأنوار) ترجمه روحانى و بحار الانوار، ج۸۷، ص ۳۳۸ ضمن شماره ۴۸، به نقل از بلد الامين(حاشيه بلد الامين)، ص۱۱۰
@toubaefaf
https://ble.ir/toubaefaf
•⊰❁⊱•﷽•❁⊱•
دعای روز پنج شنبه از #حضرت_زهرا سلام الله علیها
«اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الْهُدَى وَ التُّقَى وَ #الْعَفَافَ وَ الْغِنَى وَ الْعَمَلَ بِمَا تُحِبُّ وَ تَرْضَى
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ قُوَّتِكَ لِضَعْفِنَا وَ مِنْ غِنَاكَ لِفَقْرِنَا وَ فَاقَتِنَا وَ مِنْ حِلْمِكَ وَ عِلْمِكَ لِجَهْلِنَا
#اللَّهُمَّ_صَلِّ_عَلَى_مُحَمَّدٍوَآلِ_مُحَمَّدٍ وَ أَعِنَّا عَلَى شُكْرِكَ وَ ذِكْرِكَ وَ طَاعَتِكَ وَ عِبَادَتِكَ بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.»
پروردگارا؛ هدايت، #تقوى، #عفاف، بى نيازى، و عمل به آنچه كه تو از آن راضى و خشنود مى گردى را تقاضا مى كنم؛
خداوندا؛ براى ناتوانى خودمان از قوّت تو، براى فقرمان از بى نيازى تو و براى جهل و نادانى خويش از علم و حلم تو خواستارم؛
خداوندا؛ بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست، و ما را بر شكر، ذكر، اطاعت و عبادت خودت يارى كن، [سوگند مىدهيم تو را]، به رحمتت اى برترين رحم كنندگان.
📘زندگانى حضرت زهرا عليها السلام (ترجمه جلد۴۳ بحارالأنوار) ترجمه روحانى و بحار ج۸۷، ص۳۳۸
﴿اَلّلهُمَّـ ؏عَجِّل لِوَلیِّڪَ الفَرَج﴾
┄┅┅┅┅❁✨❁┅┅┅┅┄
༺طوبای عفاف༻
https://zil.ink/toubaefaf
🌀 سالروز ورود تاریخی امام خمینی به ایران و آغاز دهه فجر
❇️ سالروز ورود وارث انبیا، جانشین اولیا، نایب عام امام زمان ارواحنا فداه، احیاگر دین و روح توحید حضرت آیت الله العظمی امام خمینی قدس سره به میهن عزیزمان ایران را تبریک و تهنیت عرض میکنیم.
♨️ اگر نبود شجاعت و ایمان و بتشکنی حضرت روحالله معلوم نبود امروز نه تنها کشورمان ایران بلکه تشیع در چه وضعیتی بود؛ گزاف نیست اگر بگوییم حتی روشن نبود حوزههای علمیه -در امتداد آن جمود و تحجری که نه تنها حرف امام را نمیفهمیدند بلکه با آن مقابله هم میکردند- به چه سرنوشت تاریکی دچار میشد.
✅ انقلاب پیروز شد؛ اما پیروزی انقلاب، پایان مبارزه نبود؛ همچنان در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و بین المللی نیازمند امتداد روح انقلاب و عبور از تحولگریزیها و جمودها و نابسامانیها هستیم.
✅ هر حرکت زنده و پویایی مدیون همت و ارادهی دو رکن اساسی است: امام و امت.
امروز همه ما در بیعت مجدد با امام انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنهای باید برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی مجاهده کنیم. تکلیفی که اگر کوتاهی کنیم قطعا در برابر کفران این نعمت عظیم الهی مؤاخذه خواهیم شد.
#دهه_فجر
@najmolhoda_ir
@toubaefaf
بشارت آیت الله سید علی قاضی (ره)
درمورد انقلاب اسلامی و امام خمینی(ره):
🔹 ایشان (امام خمینی) کسی است که علیه ظلم قیامی خواهد کرد که احدی نکرده و غالب خواهد شد و تصویرش بر سکه ها زده میشود و بعد از او و بعد از نائب او، امام عصر (عج ) قیام خواهد کرد.
🔵 سید جوانی (امام خمینی) وارد جلسه درس آیت الله قاضی ره (که استاد آیت الله بهجت و صاحب کراماتی عظیم و عجیب هستند) شد.
ناگهان آیت الله قاضی ره درس را متوقف کردند و برخواستند و در میان بهت شاگردان آن جوان را با احترام به بالای مجلس دعوت کردند.
موضوع درس آیت الله تغییر کرد و شروع کردند به صحبت از قیام علیه ظلم! بهت شاگردان بیشتر شد!
جلسه که تمام شد آن سید جوان رفت و حضرت آیت الله قاضی ره تا دم در بدرقه اش کرد!
شاگردان دیگر تاب نیاوردند و سوال کردند که حضرت آیت الله این جوان که بود که اینچنین احترامش کردید؟
فرمودند ایشان (امام خمینی) کسی است که علیه ظلم قیامی خواهد کرد که احدی نکرده و غالب خواهد شد و تصویرش بر سکه ها زده میشود و بعد از او و بعد از نائب او ، امام عصر (عج) قیام خواهد کرد.
✍ راوی:مرحوم آیت الله ناصری
#دهه_فجرمبارک
https://eitaa.com/golchinmahdavi
کسی که چندین مرتبه به محضر امام_زمان علیه السلام مشرف شد
مرحوم حاج قدرت الله لطیفی بود.
به حق می توان او را مجدد ثانی نامید و ادامه دهنده راه حسن مثله جمکرانی دانست.
اما ماموریت مرحوم لطیفی تنها در توسعه #مسجدجمکران خلاصه نشد بلکه پیام های متعددی را برای برخی خواص می آوردند.
آیت الله خزعلی می فرمودند: آن کسی که در۲۱ بهمن۵۷ خدمت امام خمینی ره آمد و گفت #حضرت_مهدی عج می فرمایند: به مردم بگویید به خیابان ها بریزند و اگر در خانه بمانند ... . مرحوم لطیفی نسب ره بوده است.
وهمچنین پیام اینکه شاه بایدبرود و #امام_خمینی پرسید باخونریزی یابدون خونریزی؟
آقای لطیفی گفتندبدون خونریزی...
ایشان آقای لطیفی حامل این پیام از جانب حضرت حجت عج بودند...
آنچه که تا آخر عمر برای هیچ کس فاش نشد، اجازه اجتهاد ایشان بود که در سال۱۳۷۶ هجری قمری صادر شده و مرحو م لطیفی آن را مخفی کرده بود. در اجازه اجتهاد ایشان که پس از ارتحال آن عزیز کشف شد، آیت الله اصطهباناتی شیرازی از مراجع نجف اشرف و آیت الله رضوی او را جامع معقول و منقول در فروع و اصول معرفی نموده بودند.
آری آیت الله شیخ قدرت الله لطیفی نسب در شب چهارم شعبان۱۴۲۸ هجری قمری، مرداد ماه ،۱۳۸۶ به رحمت الهی پیوست.
مرحوم ایت الله العظمی صافی گلپایگانی، شیخ الفقهاء بر پیکرش نماز خوانند و فرمودند بعیداست که بمثل ایشان تاقبل ازظهوربیابید.
آیت الله وحیدخراسانی فقیه عظیم الشان، ایشان را انسانی کامل میدانست.(۲شاهدعادل ومرجع!)
شرح حال ایشان در کتاب «راه وصال» توسط انتشارات سبط نبی به زیور طبع آراسته شده است.
#دهه_فجرمبارک
https://eitaa.com/golchinmahdavi
•⊰❁⊱•﷽•❁⊱•
روزی #پيامبراكرم صلى الله عليه وآله به حضرت #أمیرالمؤمنین_على عليه السلام فرمودند: «آیا به تو بشارت بدهم؟
أَلَا أُبَشِّرُكَ؟ قَالَ: بَلَى بِأَبِي أَنْتَ وَ أُمِّي فَإِنَّكَ لَمْ تَزَلْ مُبَشِّراً بِكُلِّ خَيْرٍ...
#امام_على عليه السلام عرض كرد:
آرى پدر و مادرم فدايت، تو هميشه بشارت دهنده به همه نيكى ها بوده اى.
#پيامبرخدا صلى الله عليه وآله فرمود:
جبرئيل الآن از چيز عجيبى به من خبر داد.
#اميرمؤمنان عليه السلام پرسيد:
چه خبرى اى #رسول_خدا صلى الله عليه وآله؟
فرمود: به من خبر داد كه يكى از امّت من هنگامى كه #صلوات بر من مى فرستد و به دنبال آن صلوات بر اهل بيتم، درهاى آسمان به روى او گشوده مى شود و فرشتگان هفتاد #صلوات بر او مى فرستند و اگر از گنه كاران باشد، گناهانش فرو مى ريزد آن گونه كه برگها از درختان مى ريزند.»
أمالی شیخ صدوق، ص ۶۷۶
ثواب الاعمال،ص۱۵۷
💐در ختم صلوات هفتگی کانال #طوبای_عفاف شرکت فرمایید.
﴿اَلّلهُمَّـ ؏عَجِّل لِوَلیِّڪَ الفَرَج﴾
┄┅┅┅┅❁✨❁┅┅┅┅┄
༺طوبای عفاف༻
https://zil.ink/toubaefaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
احتزاز پرچم مقدس جمهوری اسلامی در عالم به برکت عنایت #امام_رضا علیه السلام است.