🍃 ...در شهرِ بي عالم زندگي نكنيد...
«امام حسين (عليهالسلام) در زمانهاي به امامت رسيده بود كه امويان منابر و مساجد را در اختيار گرفته بودند و نمازهاي جمعه و جماعت به امامت آنان برپا ميشد. بدينسان در طول ساليان متمادي، فرهنگ مردم تغيير يافت و روح سلحشوري در آنان مُرد. امويان با تبليغات زهرآگين و پراكندن شبهات، راه فهم و ادراك درست مردم را بسته و آنان را متقاعد كرده بودند كه خود خليفه و جانشين رسول خدايند و بر اثر اين تبليغات، مردمي كه سالها پاي منبر امام علي (عليهالسلام) نشسته بودند و زناني كه بارها در حوزه درس زينب (عليهاالسلام) حضور يافته بودند، براي خشنودي خدا با فرزند و جانشين پيامبر خدا به پيكار برخاستند.
تبليغات سوء امويان به گونهاي چشم و گوش آنان را بسته بود كه از قرآن خواندن سالار شهيدان در شب عاشورا شگفت زده شدند. نيز مهلت خواستن حضرت در روز عاشورا براي اقامه نماز ظهر را نپذيرفتند و گفتند: خداوند نماز و عبادت شما را نميپذيرد.
اگر عالِمي روشن ضمير در ميان مردم آن عصر بود كه آنان را راهنمايي ميكرد و اگر بنان و بيان آزاد بود و نشر مآثر علوي و آثار حسني و حسيني روا بود، هيچگاه توده مردم فريب تبليغات امويان را نميخوردند و به ياري امام زمان خود ميشتافتند؛ مانند قبيله «بني اسد» كه از شيعيان بودند و در شب سيزدهم محرّم، بدنهاي مطهّر شهيدان كربلا را به خاك سپردند. «حبيب بن مظاهر اسدي»، عالم اين قبيله بود كه در شب عاشورا به سالار شهيدان عرض كرد: مردم قبيله بني اسد كه در اطراف شريعه فرات زندگي ميكنند، مرا ميشناسند. اجازه دهيد به آنجا روم و آنان را براي ياري شما با خود بياورم.
عمر سعد ملعون در اطراف شريعه، صدها موكَّل گماشته بود كه مراقب باشند تا آب به اردوي حسيني نرسد و نيز كسي از روستاهاي اطراف كربلا به حسين بن علي (عليهالسلام) نپيوندد؛ ولي بيرون رفتن از اردوي حسيني آزاد بود. حبيب بن مظاهر با اجازه ابا عبد الله (عليهالسلام) شبانه به سوي قبيلهاش رفت و بسياري از مردان بني اسد به همراه حبيب روانه كربلا شدند؛ امّا نزديك شريعه، «ازرق» با چهارصد سوار مسلّح راه را بر آنان بست و پس از نزاعي خونين آنان را بازگرداند. مردمي كه از وجود عالِم در ميان خود بيبهره باشند، از معارف اصيل دور ميگردند و فريب هرگونه تبليغ سوء را ميخورند.
از اين رو، اهل بيت عصمت و طهارت (عليهمالسلام) به ما فرمودند: در شهرِ بي عالم زندگي نكنيد. بايد در منطقهاي اقامت كرد كه در آنجا دانشمندي پرهيزگار و خوشفكر باشد؛ عالِمي كه از اوضاع زمانه و توطئههاي دشمنان آگاه باشد و هجوم حوادث روزگار، او را به اشتباه نيفكند؛ «العالم بزمانه لا تهجم عليه اللوابس» و بداند تيرهاي شبهه علمي و شهوت عملي از كجا به سوي جوانان رها ميشود.
عكس نقيض اين قضيه (حديث) اين است: كسي كه رخدادهاي زمانه بر او مشتبه ميشود، عالم به عصر خود نيست و در نتيجه، براي مصر و نسل معاصر خود سودمند نخواهد بود؛ بلكه جزو كساني است كه تاريخ تبليغ و تأثير او گذشته است و دوران تعليمي وي سپري شده است، مگر آنكه فوراً در سيره علمي خويش تجديدنظر كند و آگاهي به عناصر محوري زمانه خود را بازيابد.»
شكوفايي عقل در پرتو نهضت حسيني، علامه جوادی آملی(حفظه الله)، ص 166
آفَتِ عِفاف
در نقلی از زمان امام صادق(علیه السلام) آمده است:
«در زمان امام صادق(علیه السلام) شخصی به نام شقرانی اهل شراب خواری شد. امام(علیه السلام) به او فرمود:
ای شقرانی، کار نادرست از هر کسی که سر بزند، زشت است اما از شما زشت تر؛ همان گونه که کار نیکو را هر کسی انجام دهد نیکوست ولی از شما بهتر. این به خاطر جایگاه شما نزد ماست، قدر خویش را بدان»
بحار الانوار، ج47، ص349 و ده درس پیرامون امر به معروف و نهی از منکر، ص79
🌷🍃🌷 پیشاهنگ جهاد و شهادت
27 دی ماه، سالروز شهادت مجاهدبزرگ، شهید نواب صفوی است.
1303 در مشهد مقدس به دنیا امد
1311 پدرش به دست رضاشاه ملعون زندانی شد و در سال 1314 پدرش را در زندان از دست داد
در 1320 درس طلبگی را آغاز نمود.
1321 راه اندازی و رهبری تظاهرات دانش اموزی که منجر به سقوط دولت قوام شد
وچند ماه بعد عازم نجف شد برای ادامه تحصیل
اردیبهشت 1324 به ایران بازگشت و اقدام به ترور ناموفق کسروی(از عاملان شاه و استکبار) کرد
و در تابستان اقدام به تشکیل گروه مسلح فدائیان اسلام نمود
در اسفندماه همان سال موفق به قتل مزدور شاه و عامل بی دینی جوانان، کسروی شد
1325 به نجف بازگشت
1326 دوباره به ایران بازگشت و به مبارزه علیه شاه در کنار حضرت آیه الله کاشانی و همراهی ایشان پرداخت
1327(بهمن ماه) محمد رضا شاه به دست جوانی ترور شد ولی با انگشت اشاره ها به سمت شهیدنواب صفوی، مجبور شد مدتی مخفی زندگی کند
در آبان ماه 1328 وزیر دفاع محمدرضاشاه، هژیر را ترور کرد
در اسفندماه 1329 رزم آرا، نخست وزیر وقت شاه را ترور کرد
1330 با روی کار امدن دولت مصدق، شهید نواب صفوی، چندین ماه زندانی شد
و پس از آن به مشهد رفت و در تاریخ 1331/1/1 با اقشار مردم دیدار کرد.
شهریور ماه 1332 به مصر و فلسطین رفت، جهت شرکت در کنگره فلسطین و در آن جا بود که یاسر عرفات را دید. به او گفت: کیستی و از کجا؟
گفت: فلسطینی و مشغول درس در الازهر مصر.
به او گفت: مردم شما در فلسطین در حال سختی و مبارزه با استکبار ند و تو می گویی در الازهر مشغولم؟
آبان ماه 1334 ترور ناموفق حسین علا، نخست وزیر
و آذرماه 1334 همه اعضای فدائیان اسلام دستگیر و روز 27 آبان ماه همان سال ایشان و دیگر دوستانشان را به شهادت رساندند.
جریان شناسی و خبر از توطئه های انگلیس و آمریکا در ایران، فسادهای شاه و درباریان و غارت اموال و تاراج فرهنگ عفاف و تدین مردم باعث شد، شهید نواب صفوی دست به قیام مسلحانه بزند و خواب را از چشم شاه و استکبار برباید.
31 ساله بود که به شهادت رسید و پیامش برای جوان های مسلمان در همه جای دنیای اسلام، آزادگی، شهامت، شهادت طلبی و آگاهی از توطئه های همه روزه دشمنان به ضد مسلمانان بود و همیشه اول نامه هایش می نوشت: «هو العزیز»
شادی ارواح همه شهدای راه حقیقت، به ویژه شهیدنواب صفوی که رهبر عزیز انقلاب درباره او فرمود: «سلام بر آن پیشاهنگ جهاد وشهادت، در زمان ما» صلوات.
🍃 طوبای عفاف
مادری خورد زمین و همه جا ریخت به هم...
«إِنَّ اَلَّذِينَ يُؤْذُونَ اَللّٰهَ وَ رَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اَللّٰهُ فِي اَلدُّنْيٰا وَ اَلْآخِرَةِ وَ أَعَدَّ لَهُمْ عَذٰاباً مُهِيناً» ﴿سوره أحزاب، آیه 57﴾
قطعاً آنان که خدا و پیامبرش را می آزارند، خدا در دنیا و آخرت لعنتشان می کند، و برای آنان عذابی خوارکننده آماده کرده است.
↙ مهدور الدّم بودن قاتلان محسن بن علي (عليهما السلام)
حضرت علي (عليه السلام) فرزندي به نام محسن داشت كه سرگذشت اين جنين شش ماهه با شهادت مادرش فاطمه (عليها السلام) پيوندي ناگسستني دارد:
«إنّ فاطمة (عليها السلام) أسقطت بعدَ النَّبي ولداً ذكراً، كان سَمّاه رسول الله (صلي الله عليه و اله و سلم) و هو حَملٌ محسناً.[1]
بسياري از مورّخان و محدّثان عامّه به وجود چنين فرزندي براي اميرمؤمنان علي (عليه السلام) تصريح كردهاند.[2]
ابن أبيالحديد مينويسد: پيامبر اكرم (صلي الله عليه و اله و سلم) روز فتح مكّه (با اين كه همه كفّار قريش را بخشود)، خون هبّار بن أسود را مباح شمرد؛ زيرا او زينب فرزند رسول الله (صلي الله عليه و اله و سلم) را در حالي كه سوار بر محمل بود، با سرنيزه ترساند و فرزند زينب سقط شد.
شارح بزرگ نهج البلاغة مينويسد: من اين خبر را بر أبوجعفر (از راويان و اساتيد ابن أبيالحديد) بازخواني كردم. وي گفت: وقتي پيامبر (صلي الله عليه و اله و سلم) خون هبّار را به اين دليل مباح شمرد، اگر زنده بود، خون آن كه فاطمه (عليها السلام) را به دهشت انداخت و مايه سقط محسن بن علي شد، نيز مباح ميكرد![3]
فرزند أبيقحافه(ابی بکر) كه خود به اين گستاخي مباشرت نكرده بود؛ امّا فرمان چنين كاري را داده بود يا نسبت به آن، راضي بود و سكوت كرد, هنگام مرگش ميگفت: افسوس ميخورم از سه كار ناپسندم و سه كار پسنديدهاي كه نكردم؛ اي كاش خانه فاطمه را مكشوف نميكردم و او را به حال خود رها ميساختم...[4]
[1] . كفاية الطالب، ص413؛ الارشاد, ج1، ص355.
[2] . تاريخ الامم و الملوك الطبري، ج5، ص153؛ الكامل في التاريخ، ج3، ص397؛ تاريخ اليعقوبي، ج2، ص213؛ أنساب الأشراف، ج2، ص189؛ الإصابة، ج3، ص471؛ ميزان الاعتدال، ج1، ص139؛ لسان الميزان، ج1، ص 268
[3]. شرح نهج البلاغة، ابن أبيالحديد، ج14، ص192 ـ 193
[4]. ميزان الاعتدال، ذهبي، ج3، ص109؛ لسان الميزان، ج4، ص189
برگرفته از: ادب فناي مقربان، علامه جوادی آملی، جلد7، ص310
ایتا eitaa.com/toubaefaf
آی گپ Igap.net/tuoba
چهل سند ازکتب اهل تسنن در اثبات شهادت حضرت فاطمه علیه السلام ویرایش نهایی.pdf
598.6K
شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) در اسناد کتب اهل سنت
ایتا eitaa.com/toubaefaf
آی گپ Igap.net/tuoba
راه و رسم زندگی را از چه کسی باید آموخت؟
از امام حسن مجتبی(علیه السلام) نقل شده است:
«حضرت فاطمه(سلام الله علیها) در شب جمعه هر گاه دعا مىكرد، براى مردان و زنان مؤمن وهمسایه دعا مىنمود ولى براى خودش دعايى نمى كرد، پس به آن حضرت گفتم: اى مادر! چرا همانگونه که براى مردم دعا مى كنى براى خویش دعايى نمى کنی؟
حضرت فاطمه(سلام الله علیها) فرمود: «فرزندم، اوّل همسايه، بعد اهل خانه.»
🌷شهادت ام ابیها، حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) تسلیت باد.
📘علل الشرائع، ج1، ص: 182
ایتا eitaa.com/toubaefaf
آی گپ Igap.net/tuoba
💫«خدایا؛ از چشمه «تسنیم» به من بنوشان...»
«انّ الأبرار لفي نعيم...يُسقون من رحيق مختوم ختامه مسك وفي ذلك فليتنافس المتنافسون ومزاجه من تسنيم عيناً يشرب بها المقرّبون» (سوره مطففين، آيات 27 ـ 28)
«...(معارف اهلبيت) مُهر مشكين صيانت از باطل بر آن نهاده شده و از گزند هر آلودگي منزّه است و بهره مقربان، شراب چشمه تسنيم كه قراح محض و صراحي ناب است مي باشد و اين حديث از رسول ختمي مرتبت(صلی الله علیه وآله) نقل است كه فرمود: «تسنیم چشمه ای است که اهلبیت(علیهم السلام) از آن می نوشند.»
«تسنيم أشرف شراب فى الجنّة يشربه محمّد وآل محمّد ويُمزج لأصحاب اليمين ولسائر أهل الجنّة»
كه ساقي آنْ ذات اقدس اله است: «وسقاهم ربّهم شراباً طهوراً»(سوره انسان، آيه 21)
...و ساغر آنْ حقيقت نفيس معرفت و محبّت به اوست؛ چون عقايد و اخلاق و اعمال اهلبيت (عليهمالسلام) از هر نظر خالص بوده است، از اين رو آنان از چشمه تَسْنيم برخوردارند كه مقداري از آن چشمه در شراب ابرار و اصحاب يمين ممزوج مي شود. (تسنيم، جلد 1، ص 551)
در دعاي روز 21 هر ماه آمده است كه: «خدايا از چشمه تسنيم به من بنوشان... اللهمّ اسقنى من الرحيق المختوم الّذى ختامه مسك وفى ذلك فليتنافس المتنافسون اللهمّ اسقنى من تسنيم عيناً يشرب بها المقرّبون.» (بحار، ج 94، ص 266)
📘تسنيم، جلد 1، ص 28 و 29
در روایتی آمده است که «تسنیم» چشمه ای در بهشت است که خدای متعال به حضرت فاطمه(سلام الله علیها) هدیه داده است... عین وهبها الله لفاطمه...»
🌷شهادت ام ابیها، حضرت زهرا (سلام الله علیها) تسلیت باد.
طوبای عفاف
ایتا eitaa.com/toubaefaf
آی گپ Igap.net/tuoba
هدایت شده از KHAMENEI.IR
رهبرانقلاب: فاطمه زهرا سلاماللهعلیها مثل یک مادر، مثل یک مشاور، مثل یک پرستار برای پیامبر بوده است. آنجا بوده که گفتند فاطمه «امّ ابیها» -مادر پدرش- است. ٧٧/٢/٧
🏴 @Khamenei_ir
💫بهترین الگو
✨«نابینایی از حضرت زهرا (سلام الله علیها) اذن ورود به ساحت پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) در منزل خواست؛ حضرت حجابشان را بهتر کردند.
پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود:
ای فاطمه حجابت را بیشتر کردی درحالیکه او نابیناست؟
حضرت زهرا (سلام الله علیها) عرض کرد: اگر او مرا نمیبیند، من او را میبینم و او بوی عطر را استشمام میکند.
پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود: شهادت میدهم که تو پاره قلب منی.»
📘العدد القويّة لدفع المخاوف اليومية، ص224
ایتا eitaa.com/toubaefaf
آی گپ Igap.net/tuoba
هدایت شده از مَحـــرَمــــانه (secret_ir)
🔵دست دادن با زن
❓ﯾﮏ ﻣﺮﺩ ﺍﻧﮕﻠﯿﺴﯽ ﺍﺯ ﻋﺎﻟمی ﭘﺮﺳﯿﺪ: ﭼﺮﺍ ﺩﺭ ﺍﺳﻼﻡ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩﻥ ﺯﻥ ﺑﺎ ﻣﺮﺩ ﻧﺎﻣﺤﺮﻡ ﺣﺮﺍﻡ ﺍﺳﺖ؟
‼️ﻋﺎﻟﻢ ﮔﻔﺖ: ﺁﯾﺎ ﺗﻮ ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﯽ ﺑﺎ ﻣﻠﮑﻪ ﺍﻟﯿﺰﺍﺑﯿﺖ ﺩﺳﺖﺑﺪﻫﯽ؟
▫️ﻣﺮﺩ ﺍﻧﮕﻠﯿﺴﯽ ﮔﻔﺖ : ﺍﻟﺒﺘﻪ ﮐﻪ ﻧﻪ، ﻓﻘﻂ ﭼﻨﺪ ﻧﻔﺮ ﻣﺤﺪﻭﺩاند ﮐﻪ ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﻨﺪ ﺑﺎ ﻣﻠﮑﻪ ﺩﺳﺖ ﺩﻫﻨﺪ.
✅ﻋﺎﻟﻢ ﮔﻔﺖ: ﺯﻥ ﻫﺎﯼ ﻣﺎ ﻣﻠﮑﻪ ﻫﺎ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻭ ﻣﻠﮑﻪ ﻫﺎ ﺑﺎﻣﺮﺩﺍﻥ ﺑﯿﮕﺎﻧﻪ ﺩﺳﺖ ﻧﻤﯿﺪﻫﻨﺪ.
👏👏👏👏
❓ﻣﺮﺩ ﺍﻧﮕﻠﯿﺴﯽ ﺳﻮﺍﻝ ﮐﺮﺩ : ﭼﺮﺍ ﺯﻥ ﻫﺎﯼ ﺷﻤﺎ ﻣﻮ ﻫﺎ ﻭ ﺑﺪﻥ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻣﯿﭙﻮﺷﺎﻧﻨﺪ، ﯾﺎ ﺣﺠﺎﺏ ﺭﺍ ﺭﻋﺎﯾﺖ ﻣﯿﮑﻨﻨﺪ؟
🔹ﻫﻤﺎﻥ ﻋﺎﻟﻢ ﺗﺒﺴﻤﯽ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺩﻭ ﻋﺪﺩ ﺷﮑﻼﺕ ﺭﺍ ﮔﺮﻓﺖ، ﯾﮑﯽ ﺭﺍ ﺑﺎﺯ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺩﻭﻣﯽ ﺭﺍ ﻫﻤﺎﻥ ﻃﻮﺭ ﺑﺴﺘﻪ ﺑﺎﻗﯽﮔﺬﺍﺷﺖ. ﺑﻌﺪﺍ ﻫﺮﺩﻭﯼ ﺁﻧﺮﺍ ﺑﻪ ﺯﻣﯿﻦ ﺧﺎﮎ ﺁﻟﻮﺩ ﺍﻧﺪﺍﺧﺖﻭ ﺑﻪ ﻣﺮﺩ ﺍﻧﮕﻠﯿﺴﯽ ﮔﻔﺖ: ﺍﮔﺮ ﻣﻦ ﺑﮕﻮﯾﻢ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺑﺮﺩﺍﺭ ﮐﺪﺍﻡ ﯾﮏ ﺭﺍ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﻣﯿﮑﻨﯽ؟
🔸ﻣﺮﺩ ﺍﻧﮕﻠﯿﺲ ﮔﻔﺖ: ﻫﻤﺎﻥ ﺷﮑﻼﺕ ﺭﺍ ﮐﻪ ﭘﻮﺷﺶ ﺩﺍﺭﺩ.
✅ﻋﺎﻟﻢ ﮔﻔﺖ: ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺩﻟﯿﻞ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺯﻥ ﻫﺎﯼ ﻣﺎ ﺣﺠﺎﺏ ﺭﺍ ﺭﻋﺎﯾﺖ مي كنند.
✨تقدیم به محضر همان عالم باصفا و منطقی یعنی «امام موسی صدر»
#پویش_حجاب_فاطمے
💫در سایه سار ولایت
از مهمترین راه های داشتن یک جامعه سالم و صالح و رسیدن به سبک زندگی اسلامی، بصیرت داشتن به خط ولایت از غدیر تا به این زمانه است و بدانیم امروز سخن ولی زمان و از جنس غدیر چیست که اگر ندانیم، دانسته یا نادانسته به ورطه آتش سقیفه خواهیم افتاد؛ پس به این دغدغه برآمده از غدیر توجه ویژه کنیم:
✨«تمامی آحاد ملت مسلمان در حفظ و حراست از احکان نورانی آن(اسلام) و سعی در گسترش و تعمیق آن در جامعه دارای وظیفه ای بزرگند.
امر به معروف و نهی از منکر که یکی از ارکان اساسی اسلام و ضامن برپاداشتن همه فرائض اسلامی است، باید در جامعه ما احیا شود و هر فردی از آحاد مردم، خود را در گسترش نیکی و صلاح و برچیده شدن زشتی و گمراهی و فساد، احساس مسئولیت کند.
ماهنوز تا یک جامعه کاملا اسلامی که نیک بختی دنیا و آخرت مردم را به طور کامل تأمین کند و تباهی و کج روی و ظلم و انحطاط را ریشه کن سازد فاصله داریم. این فاصله باید با همت مردم و تلاش مسئولان طی شود و پیمودن آن با همگانی شدن امر به معروف و نهی از منکر، آسان گردد.
مساجد به عنوان پایگاه های معنویت و تزکیه و هدایت، روز به روز گرم تر و پر رونق تر شود و نشان ایمان و عمل و اخلاق اسلامی در گوشه و کنار جامعه از جمله در مراکز دولتی و ادارات و دانشگاه ها، همه را به پیروی از تعالیم نورانی قرآن تشویق نماید.
کتاب خدا در میان مردم حضور واقعی بیابد و آموختن و تدبر و تعمق در آن برای همه به خصوص جوانان و نوجوانان، امری رایج و دایر گردد.
در این مورد مسئولیت علما وآگاهان و نویسندگان و گویندگان و رسانه های عمومی، بسی مهم و خطیر است.»
گزیده ای از سخنان امام خامنه ای(مد ظله العالی) در حدیث ولایت، ج4، ص253
🌷🍃🌷یادمان باشد که ماجرای کوچه های مدینه و راز شهادت حضرت صدیقه کبری(سلام الله علیها) از کوتاهی خواص و تفرقه مردم بود.
... داغ مادری که سلسه گردش عالم را به هم ریخت و آیا همان یک داغ بس نیست؟
آیا پیام آن مادر مظلومه اهلبیت(علیهم السلام) در کوچه های پر از غریبی مدینه غیر از همین سخنان، عملکرد و راهبردهای رهبر معظم انقلاب است؟
پس نگذاریم ولایت که از غدیر و دغدغه های حضرت مادر سادات که به ایران زمین و مسلمین جهان رسیده، غریب بماند؛ ان شاالله.
ایتا eitaa.com/toubaefaf
آی گپ Igap.net/tuoba