دعای منقول از امیرالمومنین علی علیه السلام را در هنگام شیوع بیماریها در منزل بگذارید و بعد از هر نماز صبح بخوانید.(به مضامین عالیه دعا حتما توجه شود)؛
از مرحوم آیة الله آقای حاج سیّد احمد خوانساری نقل شده است که:
در سالهای دورتر بیماری وبا به ایران و خوانسار آمده بود. بدین دلیل در شهرستان خوانسار و در اکثر خانه ها یک نفر یا بیشتر از دنیا رفتند؛
مگر خانه هایی که در هر روز این آیات مبارکات را بعد از نماز صبح میخواندند که به آنها هیچ صدمه ای وارد نشد!
💠 بسمِ اللهِ الرّحمنِ الرَّحیمِ
📖 قل لَّن یُصِیبَنَا إِلاَّ مَا کَتَبَ اللّهُ لَنَا هُوَ مَوْلاَنَا وَعَلَى اللّهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ.
📖 وإِن یَمْسَسْکَ اللّهُ بِضُرٍّ فَلاَ کَاشِفَ لَهُ إِلاَّ هُوَ وَإِن یُرِدْکَ بِخَیْرٍ فَلاَ رَآدَّ لِفَضْلِهِ یُصَیبُ بِهِ مَن یَشَاء مِنْ عِبَادِهِ وَهُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ.
📖 ومَا مِن دَآبَّةٍ فِی الأَرْضِ إِلاَّ عَلَى اللّهِ رِزْقُهَا وَیَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَا کُلٌّ فِی کِتَابٍ مُّبِینٍ.
📖 وکَأَیِّن مِن دَابَّةٍ لَا تَحْمِلُ رِزْقَهَا اللَّهُ یَرْزُقُهَا وَإِیَّاکُمْ وَهُوَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ.
📖 ما یَفْتَحِ اللَّهُ لِلنَّاسِ مِن رَّحْمَةٍ فَلَا مُمْسِکَ لَهَا وَمَا یُمْسِکْ فَلَا مُرْسِلَ لَهُ مِن بَعْدِهِ وَهُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ.
📖 قلْ أَفَرَأَیْتُم مَّا تَدْعُونَ مِن دُونِ اللَّهِ إِنْ أَرَادَنِیَ اللَّهُ بِضُرٍّ هَلْ هُنَّ کَاشِفَاتُ ضُرِّهِ أَوْ أَرَادَنِی بِرَحْمَةٍ هَلْ هُنَّ مُمْسِکَاتُ رَحْمَتِهِ قُلْ حَسْبِیَ اللَّهُ عَلَیْهِ یَتَوَکَّلُ الْمُتَوَکِّلُونَ.
📖 حسْبِیَ اللّهُ لا إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ عَلَیْهِ تَوَکَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِیمِ.
وَ أَمْتَنِعُ بِحَوْلِ اَللَّهِ وَ قُوَّتِهِ مِنْ حَوْلِهِمْ وَ قُوَّتِهِمْ وَ أَسْتَشْفِعُ بِرَبِّ اَلْفَلَقِ مِنْ شَرِّ مٰا خَلَقَ وَ أَعُوذُ بِمَا شَاءَ اَللَّهُ لاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِاللَّهِ اَلْعَلِیِّ اَلعظیم.
بحار الانوار جلد 83 .صفحه : 337
لازم به ذکر است
در میان بستگان و فرزندان مرحوم آیت الله خوانساری، این آیات مبارکه به هفت_آیه معروف است.
و این مرجع بزرگ عالم تشیع، به جهت اهمیت و مجرب بودن این دعای شریف، از مرحوم شیخ احمد زنجانی خطاط درخواست نموده بودند که این آیات را بنویسند، و آن را بین فرزندان و اقارب توزیع کرده بودند.
قرآن و اهلبیت(علیهم السلام)
✨ در تفسير فرات کوفی به نقل از امام محمد باقر (عليه السّلام) آمده است كه آن حضرت در تفسير آيه 33 سوره اسرا «وَ مَنْ قُتِلَ مَظْلُوماً» فرمود:
«او حسين بن على (عليهما السّلام) است و بقيه آيه «فَقَدْ جَعَلْنا لِوَلِيِّهِ سُلْطاناً فَلا يُسْرِفْ فِي الْقَتْلِ إِنَّهُ كانَ مَنْصُوراً» مقصود امام زمان(عج) است كه نامش در آيه «منصور» مي باشد چنان كه خداوند احمد و محمد را «محمود» و عيسى را »مسيح» خوانده است.
#طوبای_عفاف
eitaa.com/toubaefaf
Igap.net/tuoba
✨هفت فایده مهم دلسوزی، امر به معروف و نهی از منکر
🍃امام باقر(علیه السلام) درباره فواید امر به معروف و نهی از منکر فرمود:
1️⃣. ...امر به معروف و نهی از منکر، راه پیامبران و شیوه نیکوکاران است
2️⃣. فریضه بزرگی است که دیگر فرایض به واسطه آن برپا می گردد
3️⃣. به واسطه آن راه ها امن می گردد
4️⃣. درآمدها حلال می گردد
5️⃣. حقوق و اموال غصب شده به صاحبش برمی گردد
6️⃣. زمین آباد شده
7️⃣. از دشمنان انتقام گرفته شده و کارها سامان می پذیرد... .
📚 شیخ کلینی، کافی، ج۵، ص۵۶
#امامباقر(علیهالسلام)
#طوبای_عفاف
#امربهمعروف
هدایت شده از آوای معرفت
#اطلاعیه
🔰با توجه به نگرانی بعضی از ویروس کرونا که رخ داده، آیت الله تحریری به عموم مومنین توصیه کردند نماز حضرت #جعفر_طیار و همچنین #دعای_نور که از #حضرت_زهرا سلام الله علیها نقل شده است را قرائت بفرمایند.
بِسْمِ اللهِ النُّورِ بِسْمِ اللهِ نُورِ النُّورِ بِسْمِ اللهِ نُورٌ عَلى نُورٍ بِسْمِ اللهِ الَّذى هُوَ مُدَبِّرُ الاُْمُورِ بِسْمِ اللهِ الَّذى خَلَقَ النُّورَ مِنَ النُّورِ اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى خَلَقَ النُّورَ مِنَ النُّورِ وَاَنْزَلَ النُّورَ عَلىَ الطُّورِ فى کِتابٍ مَسْطُورٍ فى رَقٍّ مَنْشُورٍ بِقَدَرٍ مَقْدُورٍ عَلى نَبِی مَحْبُورٍ اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى هُوَ بِالْعِزِّ مَذْکُورٌ وَبِالْفَخْرِ مَشْهُورٌ وَعَلَى السَّرّاءِ وَالضَّرّاءِ مَشْکُورٌ وَصَلَّى اللهُ عَلى سَیِّدِنا مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطّاهِرینَ.
@avaymarefat
فضیلت و اهمیت ماه رجب.pdf
317.6K
از فرصتهای برکت آفرین ماه رجب بهرهمند شویم.
#طوبای_عفاف
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷شهادت حضرت امام هادی(علیه السلام) تسلیت باد. زیارت جامعه کبیره و غدیریه از آموزه های ناب اسلامی و به نقل از امام هادی(علیه السلام) است.
#طوبای_عفاف
یا حضرت هادی...
✨امام هادی(علیه السلام) فرمود: «خدا را بقعههاست که دوست دارد در آنها دعا شود و آن دعاها را مستجاب گرداند که یکی از آن بقعهها بارگاه امام حسین(علیه السلام) است.»
با دعا و استغفار از خدای متعال، ظهور امام زمان(عج) و توفیق زیارت حرمهای اهلبیت(علیهم السلام) را بخواهیم.
مدتی است محل نزول فرشتهها و مستجاب شدن دعاها کم زائر شده و این امر نیاز به استغفار، دعا و تضرع و بازخوانی آداب زیارت دارد.
#طوبای_عفاف
🍏🍃🍎برنامه این روزها...
خوب است با توجه به فرصتهای پیش آمده، نگاهی به اصل کار یعنی بازخوانی اصول دین داشته باشیم تا هم در رفتارهای خویش محاسبهای نو در اندازیم و هم به جواب خوبی در مسایل مختلف زندگی دست یابیم.
«زندگی در صورتی حالت صحیح به خود می گیرد که با معنویت و دین آمیخته باشد. و انسان در صورتی انسان می باشد که علاوه بر ارضای جنبههای مادی به ارضای جنبههای معنوی نیز بپردازد. اکنون باید دو مطلب را روشن سازیم:
1. دین چیست؟
2. تأثیر دین در زندگی چگونه است؟
در موضوع نخست یادآور میشویم که دین، بازگردانیدن بشر به جهل و نادانی و توحش نیست بلکه دین یک نهضت همه جانبه به سوی تکامل است که ابعاد چهارگانه دارد:
أ. اصلاح فکر و عقیده
ب. پرورش اصول عالی اخلاق انسانی
ت. حسن روابط افراد اجتماع
ث. حذف هر گونه تبعیضهای ناروا
و همه ابعاد در پرتو ایمان به خدا که مسئولیت زا است تحقق میپذیرد و اینک توضیح هرکدام از این ابعاد به طور خلاصه... .» (برگرفته از رساله عملیه حضرت آیهالله سبحانی، بخش اول:اصول عقاید اسلامی، ص30)
فکر هر انسانی با نوع نگاه او به جهان هستی شکل مییابد و رفتارساز میشود. دانستن اصول دین به سبکی که تقدیم شد، سلامت فکر، ضمانت رفتار مثبت و سعادت دنیا و آخرت را در پی دارد. چون دارای پشتوانه قطعی و جزمی است. ادامه مباحث را میتوانید از همان آدرس دریافت کنید.
#طوبای_عفاف
#فواید_دین
#تغییر_نگرش_تغییر_رفتار
#اصول_دین
اعمال مشترکه ماه رجب.pdf
371.2K
ماه رجب، ماه آمرزش الهی را قدر بدانیم.
#طوبای_عفاف
🍃اخلاص، راه خروج بن بستها و از عوامل برکتافزایی
✨«...عزیزان من، برادران و خواهران نمازگزار! اخلاص برکت دارد. هر جا اخلاص بود، خدای متعال به اخلاص بندگان مخلصش برکت میدهد، کار برکت پیدا میکند، رشد و نمو پیدا میکند، کار به نحوی میشود که اثر آن به همه میرسد، برکات آن در میان مردم باقی میماند. این ناشی از اخلاص است.
نتیجهی آن اخلاص، همین عشق و وفاداری مردم، همین اشک و آه مردم، همین حضور مردم، همین تازه شدنِ روحیهی انقلابی مردم است. امّا اینکه ما بیاییم این حوادث را تقویم کنیم، قیمتگذاری کنیم، قدر آنها را بدانیم و ببینیم که اندازه و قیمت این حوادث چقدر است؛ در صورتی تحقّق پیدا میکند که ما به حاجقاسم سلیمانی -شهید عزیز- و به ابومهدی -شهید عزیز- به چشم یک فرد نگاه نکنیم؛ به آنها به چشم یک مکتب نگاه کنیم. سردار شهید عزیز ما را با چشم یک مکتب ، یک راه، یک مدرسهی درسآموز، با این چشم نگاه کنیم آن وقت اهمّیّت این قضیّه روشن خواهد شد...»
رهبر عزیز انقلاب، خطبه های نماز جمعه، 27/ 10/ 98
#طوبای_عفاف
🌷یاد کنیم از امام و شهدا به ویژه سید الشهدای مدافعان حرم، شهید حاج قاسم سلیمانی با چهارده صلوات
همه هست آرزویم که ببینم از تو رویی...
🍃 توفیق نماز استغاثه به امام زمان(عج) در نیمه شب جمعه(نقل شده در مفاتیحالجنان) و شبی که لیلهالرغائبش خوانند را از خدای متعال خواستاریم.
#طوبای_عفاف
🍃اندکی صبر... سحر نزدیک است.
«أَمْ حَسِبْتُمْ أَنْ تَدْخُلُوا اَلْجَنَّةَ وَ لَمّٰا يَأْتِكُمْ مَثَلُ اَلَّذِينَ خَلَوْا مِنْ قَبْلِكُمْ مَسَّتْهُمُ اَلْبَأْسٰاءُ وَ اَلضَّرّٰاءُ وَ زُلْزِلُوا حَتّٰى يَقُولَ اَلرَّسُولُ وَ اَلَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ مَتىٰ نَصْرُ اَللّٰهِ أَلاٰ إِنَّ نَصْرَ اَللّٰهِ قَرِيبٌ» ﴿سوره بقرة، 214﴾
آیا پنداشتهاید در حالی که هنوز حادثههایی مانند حوادث گذشتگان شما را نیامده، وارد بهشت می شوید؟! به آنان سختیها و آسیبهایی رسید و چنان متزلزل و مضطرب شدند تا جایی که پیامبر و کسانی که با او ایمان آورده بودند [در مقام دعا و درخواست یاری] میگفتند: یاری خدا چه زمانی است؟ [به آنان گفتیم:] آگاه باشید! یقیناً یاری خدا نزدیک است.
🔹درباره ثبات و تسليم در برابر سختىها و فتنهها كه امتها بدان مبتلا ميگردند...
«أم حسبتم أن تدخلوا الجنة ...» در اين جمله آنچه را كه آيات سابق بر آن دلالت مىكرد تثبيت مىكند و آن اين بود كه دين يك نوع هدايت خدايى است، براى مردم هدايتى است به سوى سعادتشان در دنيا و آخرت و نعمتى است كه خداوند بشر را به آن اختصاص داده. پس بر انسانها واجب است در برابر آن تسليم شوند، و با وجود آن ديگر گامهاى شيطان را پيروى نكنند، و در اين هدايت اختلاف نيندازند و دوا را به صورت دردى جديد در نياورند و بوسيله پيروى هوا و به طمع زخرف دنيا نعمت خداى سبحان را با كفر و عذاب معاوضه ننمايند كه اگر چنين كنند غضبى از ناحيه پروردگارشان به ايشان مىرسد، همانطورى كه به بنى اسرائيل رسيد، چون آنها هم نعمت پروردگار را بعد از آنكه در اختيارشان قرار گرفت تغيير دادند. آرى خدا با بنى اسرائيل عداوت خاصى نداشت، اين سنت دائمى خدا است كه فتنهها پيش آورد و احدى از مردم به سعادت دين و قرب رب العالمين نمىرسد مگر با ثبات و تسليم...» ترجمه تفسير الميزان، ج2، ص: 236
#طوبای_عفاف
🍃 درمان آلرژی، آسم، سرفه کهنه و سینه درد کهنه؛
1. درمفاتیح الجنان دعای مربوط به سرفه خوانده شود. شِفا از آن خداست.
2.صدقه
3. داروی جامع امام رضاعلیه السلام به اندازه یک نخود با یک استکان عرق رازیانه ولرم شده تا سه شب قبل از خواب.
4.آویشن+اسپند+استقدوس+پرسیاوش+بارهنگ(از هرکدام یک ق.غ)+هفت تکه کتیرا در یک ظرف بریزید و یک و نیم لیوان آب جوش روی آن بریزید. شب تا صبح بماند، سپس صاف کنید و قبل و بعد غذا یک ق.غ تا یک هفته میل کنید.
ازمصرف آب یخ، ترشی، سرخ کردنی، بادمجان و چیزهایی که آلرژی زاست در حین درمان پرهیز کنید.
قدم زدن پس از نماز صبح و خوردن سیب سفید به درمان کمک میکند.
طوبای_عفاف
🍃نقشه راه
✨«برادران و خواهران! اگر به خودمان نرسیم، بدبختی است؛ روسیاهی است؛ محرومیّت است؛ از چشم خدا افتادن است؛ از مقامات معنوی دور ماندن و از نعیم ابدی تهی دست ماندن است.پس باید به خودمان برسیم.کتابهای اخلاقی هم خوشبختانه در اختیار هست. لکن آن چیزی که آدم از مجموع میفهمد و آنچه مهم است این است که انسان بتواند هوا و هوس خود را کنترل و مهار کند.
این اساس قضیه است.یکی از ویژگیها که بسیار مهم است تا برای خودسازی به آن توجه کنیم و شاید جنبهی تقدّمی هم داشته باشد، «اخلاص»است.
اخلاص عبارت است از کار را خالص انجام دادن و اینکه کاری را مغشوش انجام ندهیم. گاهی هست که کسی عبادت نمی کند و گاهی عبادت کند، مغشوش و ناخالص. این هم مثل آن است. خالص بودن عبادت و خالص بودن عمل، این است که برای خدا باشد. (سخنان رهبر انقلاب در سال1371)
#طوبای_عفاف
💫توصیه امام زمان (علیه السلام)
✨محدّث عظیم و سالک وارسته، مرحوم مجلسی (ره) (پدر علامه مجلسی (ره)) میفرماید: «در اوایل جوانی مایل بودم نماز شب بخوانم؛ اما نماز قضا برگردنم بود و به همین دلیل احتیاط میکردم و نمیخواندم.
خدمت شیخ بهایی (ره) عرض نمودم که فرمود: نماز قضا بخوان. اما من با خودم میگفتم [فکر میکردم] نماز شب، خصوصیّات خاصّ خود را دارد و با نمازهای واجب فرق میکند.
یک شب بالای پشت بام خانهام در خواب و بیداری بودم که امام زمان (علیه السلام) را در بازار خربزه فروشهای اصفهان در کنار مسجد جامع دیدم. با شوق و شعف نزد او رفتم و سئوالاتی پرسیدم که از آن جمله، خواندن نماز شب بود. فرمود: بخوان!
عرض کردم: یابن رسولالله (صلیالله علیه و آله وسلم) همیشه دستم به شما نمیرسد. کتابی به من دهید تا به آن عمل کنم.
فرمود: برو از آقا محمد تاج، کتاب بگیر.
گویا در خواب او را میشناختم. رفتم کتاب را از او گرفتم. مشغول خواندن بودم و میگریستم که از خواب بیدار شدم. از ذهنم گذشت که شاید «محمد تاج» همان شیخ بهایی (ره) است و منظور امام از «تاج» این است که شیخ بهایی، ریاست شریعت را در آن دوره به عهده دارد.
نماز صبح خواندم و خدمت ایشان رفتم. دیدم شیخ با سیّد گلپایگانی مشغول مقابلۀ «صحیفۀ سجادّیه» است.
ماجرا را برایش نقل کردم. فرمود: انشاءالله به چیزی که میخواهی، میرسی. بعد ناگهان یاد جایی که امام (علیه السلام) را در آن ملاقات کرده بودم، افتادم و به کنار مسجد جامع رفتم. در آنجا آقا «حسن تاج» را دیدم که از آشنایان قدیم، بود. مرا که دید: گفت ملا محمد تقی! بیا برویم خانه یک سری کتاب به تو بدهم، مرا به خانهاش برد. دَرِ اتاق باز کرد و گفت: هر کتابی را که میخواهی بردار. کتابی برداشتم. ناگهان دیدم همان کتابی است که در خواب دیدم؛ «صحیفه سجّادیّه» به گریه افتادم. برخاستم و به بیرون آمدم. گفت باز هم بردار. گفتم همین بس است. پس شروع کردم به تصیح و مقابله و آموزش صحیفه سجّادیّه به مردم و چنان شد که از برکت این کتاب، بسیاری از مردم اصفهان مستجاب الدعوة شدند. مرحوم علامه مجلسی مینویسد: پدرم چهل سال از عمر خود را صرف ترویج صحیفه کرد و انتشار این کتاب توسط او باعث شد که تا کنون هیچ خانهای بی صحیفه نباشد. این حکایت بزرگ مرا بر آن داشت که بر صحیفه شرح فارسی بنویسم تا عوام و خواص از آن بهرهمند گردند.
📚بحارالانوار، ج11، ص51 به بعد و ج53، ص276، امام شناسی، ج15، ص45 و ص50، روضةالمتقین، ج14، ص114
#طوبای_عفاف
🍃🌸🍃 یا جوادالأئمه أدرکنا...
امام جواد(علیه السلام) در سال 195ه.ق در مدينه ولادت يافت .
نام مبارکش «محمد» و از القاب ایشان جواد، تقي، رضي و متقي است.
مادر گرامياش سبيكه يا خيزران است كه اين دو نام در تاريخ زندگي آن حضرت ثبت است و از بانوان بزرگوار و دارای کمالات بسیار بوده است.
امام محمد تقي (علیه السلام) هنگام شهادت پدر 8 ساله بود و پس از شهادت حضرت رضا (عليه السلام) در اواخر ماه صفر سال 203 ه.ق مقام امامت به فرزند ارجمندش حضرت جوادالأئمه (علیه السلام) انتقال يافت.
مأمون به عنوان مکّارترین خليفه عباسي كه همچون ساير خلفاي بنيعباس از پيشرفت معنوي و نفوذ باطني امامان معصوم و گسترش فضايل آنها در بين مردم میترسید، سعي كرد ابنالرضا را تحت مراقبت خاص خويش قرار دهد.
از اينجا بود كه دختر خويش ام الفضل را به ازدواج حضرت امام جواد (علیه السلام ) درآورد، تا مراقبي دايمي و از درون خانه، بر امام گمارده باشد.
رنجهاي دايمي كه امام جواد (علیه السلام ) از ناحيه اين مأمور خانگي برده است، در تاريخ معروف است.
از روشهايي كه مأمون در مورد حضرت رضا (علیه السلام ) به كار ميبست، تشكيل مجالس بحث و مناظره بود. مأمون و بعد معتصم عباسي ميخواستند از اين راه - به گمان باطل خود - امام (علیه السلام ) را در تنگنا قرار دهند .
در مورد فرزندش حضرت جواد (علیه السلام ) نيز چنين روشي را به كار بستند. به خصوص كه در آغاز امامت هنوز سني از عمر امام جواد (علیهالسلام ) نگذشته بود.
مأمون نمي دانست كه مقام ولايت و امامت كه موهبتي است الهي ، بستگي به كمي و زيادي سالهاي عمر ندارد.
امام در همه مناظره های علمی با دانشمندان بزرگ زمان و از همه مکاتب، پیروز میدان میشد و این بود که مأمون بر اثر حسادت به مقام شامخ امامت، جوان ترین امام را در سن 25 سالگی در بغداد در تنگنا قرار داد و پس از سی ماه از مرگ مأمون به دست معتصم عباسی و توسط مأمور خانگی به نام ام فضل از طریق سم به شهادت رساند. (نک: سیره پیشوایان، زندگی نامه امام جواد(علیه السلام)مهدی پیشوایی و منتهی الامال، ج2، معصوم یازدهم)
احادیث بسیاری از امام جواد در قالب جواب به دانشمندان وسیره آن امام عزیز نقل شده و توسل به ایشان سفارش همه بزرگان است.
🌸🍃🌸 ولادت باسعادت امام جواد(علیه السلام) مبارک باد.
#طوبای_عفاف
🍃 یاد خدا
«امام جواد(عليهالسلام) مي فرمايد:« اعتماد به خدا بهاي هر كالاي قيمتي و نردبان هر درجه بلند است.»
آري تكيه گاه مؤمن، قدرت الهي است، زيرا نه خودش و نه ديگران ذاتاً برچيزي قدرت ندارند.
انسان وقتي بداند سرچشمه قدرت و كمال خداي سبحان است به او تكيه مي كند و دلش با نام او آرام مي گيرد: «ألا بِذِكرِ اللهِ تَطمَئِنُّ القُلوب.»
(تفسیر تسنيم، جلد 19، ص: 143 و نک: تفسیر تسنیم، ج42، ص: 423)
ولادت حضرت جوادالائمه (علیه السلام) مبارک باد.
#طوبای_عفاف
eitaa.com//toubaefaf