⭕️ اگر ترامپ اختیار گرینلند را بگیرد، یک بمب کربنی منفجر میشود
🔣 «دونالد ترامپ» رئیسجمهور جدید ایالات متحده، قصد دارد کنترل گرینلند را در دست بگیرد، اقدامی که میتواند به سود عظیم شرکتهای سوخت فسیلی منجر شود و در عین حال بحران تغییرات اقلیمی را تشدید کند.
🔣 گرینلند دارای منابع عظیمی از نفت (تقریباً ۳۱میلیون و ۴۰۰هزار بشکه معادل نفت) و گاز طبیعی (حدود ۱۴۸تریلیون فوت مکعب) است که طبق ارزیابی سازمان زمینشناسی آمریکا، پتانسیل اقتصادی بزرگی دارد. با این حال، گرینلند در سال ۲۰۲۱ تحت حکومت حزب سوسیالیستی ممنوعیت استخراج نفت و گاز را اعمال کرد.
🔣 ترامپ وعده داده سیاستهای دولت بایدن درمورد توقف پروژههای جدید گاز طبیعی را لغو کند و با شعار «حفاری کنید» از استخراج بیشتر منابع حمایت کند. این تصمیم نگرانیهایی درباره افزایش انتشار کربن و تسریع گرمایش زمین به وجود آورده است.
🔣 مدافعان محیطزیست هشدار میدهند که استخراج منابع گرینلند میتواند به ایجاد یک «بمب کربنی» منجر شود و تعهدات جهانی برای محدودکردن گرمایش زمین به ۱/۵ درجه سانتیگراد را به خطر اندازد.
🔣 همچنین، این اقدام میتواند اثرات مخربی بر محیطزیست و حیات وحش قطبی داشته باشد و بازیابی طبیعت در این منطقه سردسیر ممکن است دههها طول بکشد.
🔣 همانطور که میبینید تمامی کشورها منافع خودشان مهم است و ذرهای به معاهدات بینالمللی محیطزیستی اهمیت نمیدهند.
❌توافق مشارکت استراتژیک بین ارمنستان و آمریکا: در مسیر ادغام بیشتر با غرب/ آیا این برای آذربایجان یک تهدید است؟
🔹 امضای توافق مشارکت استراتژیک:
امضای سند مشارکت استراتژیک بین وزیر امور خارجه ارمنستان، آرارات میرزویان، و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در واشنگتن، توسعهای قابل پیشبینی بود. این توافق نتیجه سیاستهای منطقهای دولت بایدن در قبال ارمنستان و گسترش همکاریهای دوجانبه در حوزههای مختلف است.
🔹 زمانبندی امضا:
دولت پاشینیان این سند مهم را در روزهای پایانی دولت بایدن امضا کرد، که نشاندهنده عدم اطمینان ارمنستان به تداوم روابط با آمریکا در بلندمدت و تلاش برای نهادینهسازی این روابط تحت دولت فعلی است.
🔹 تأثیرات ژئوپلیتیک:
این توافق باعث بازنگری در توازن ژئوپلیتیک قفقاز جنوبی میشود. از دیدگاه آذربایجان، این توافق چالشها و تهدیداتی را به همراه دارد، اگرچه بهطور مستقیم تهدیدی برای این کشور محسوب نمیشود.
🔹 ماهیت مشارکتهای استراتژیک آمریکا:
آمریکا با کشورهای مختلفی مانند گرجستان، قزاقستان و ترکیه توافقهای مشارکت استراتژیک امضا کرده است. این توافقها معمولاً شامل همکاریهای امنیتی، اقتصادی، انرژی و دموکراسی میشوند. توافق با ارمنستان نیز در این چارچوب تحلیل میشود.
🔹 همکاریهای امنیتی و استراتژیک:
این توافق بر دو حوزه اصلی تمرکز دارد:
۱. همکاریهای امنیتی، از جمله بازدید گروه امنیت مرزی آمریکا از ارمنستان و برنامههای آموزشی نظامی.
۲. تعمیق گفتوگوهای استراتژیک، که نشاندهنده تلاش ارمنستان برای ادغام بیشتر با غرب است.
🔹 روابط آمریکا و آذربایجان:
آذربایجان و آمریکا همکاریهای طولانیمدتی در حوزه انرژی و امنیت داشتهاند، اما این همکاریها تاکنون تحت عنوان "مشارکت استراتژیک" رسمیت نیافتهاند. این تفاوت، نقطه تمایز مهمی با توافق آمریکا و ارمنستان است.
🔹 چالشهای پیش روی آذربایجان:
این توافق چالشهایی برای آذربایجان ایجاد میکند، از جمله:
۱. تضعیف روابط آمریکا و آذربایجان.
۲. احتمال تسلیح ارمنستان با حمایت آمریکا.
۳. تأثیر منفی بر روند صلح بین ارمنستان و آذربایجان.
۴. توجه کشورهای همسایه مانند ایران و روسیه به این توافق.
حمید خوش آیند
🔻 الهام علی اف با هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه دیدار کرد.
🔺 Состоялась встреча Ильхама Алиева с главой МИД Турции Хаканом Фиданом.
🔹 طرفین در مورد چشم انداز روابط دوجانبه بین جمهوری باکو و ترکیه تبادل نظر کردند.
🔹 سپس وزیر امور خارجه ترکیه با همتای باکویی خود گفتگو کرد.
🔹 Стороны обменялись мнениями о перспективах двусторонних отношений Бакинская Республика и Турции.
🔹 Затем глава МИД Турции провел переговоры с бакинским коллегой.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 هاب گازی را به اردوغان تقدیم نکنیم!
🔺 Не передавайте газовый хаб Эрдогану!
احسان موحدیان کارشناس مسائل قفقاز:
🔹 باکو الان حتی مسیر رفتوآمد توریستی با ایران را نیز مسدود کرده؛ حالا در این شرایط حساس ما چرا باید امنیت انرژی خودمان را با آنها گره بزنیم. هیچ عقل سلیمی این کار را نمیکند.
🔹 برای ترانزیت گاز از روسیه، هم گرجستان و هم ارمنستان حاضر به همکاری با ایران هستند. هیچکس هاب گازی را به ما هدیه نمیدهد مگر اینکه خودمان آن را ایجاد کنیم.
🔹 الان آذربایجان در ماجرای سوآپ گاز از ترکمنستان و سوآپ گاز به نخجوان به مسیر ایران وابسته است. ما نباید با اشتباهات خودمان و انتقال گاز روسیه از آذربایجان، جهت این وابستگی را معکوس کنیم.
Эхсан Мовахедиан, эксперт по делам Кавказа:
🔹 Баку в настоящее время даже закрыл туристические пути сообщения с Ираном; в этих критических условиях почему мы должны связывать нашу энергобезопасность с ними? Никакой здравомыслящий человек этого не сделает.
🔹 Для транзита газа из России как Грузия, так и Армения готовы сотрудничать с Иран. Никто не подарит нам газовый хаб, если мы сами его не создадим.
🔹 В настоящее время Азербайджан в вопросе свопа газа из Туркменистана и свопа газа в Нахджаване зависит от маршрута через Иран. Мы не должны изменять направление этой зависимости из-за наших собственных ошибок и передачи газа России через Азербайджан.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️اشتباه نکنید اینجا کاخ نیست!
اینجا اصطبل یکی از آقازادههاست!!!
ـــــــــــــــــــــــ
🚨پایگاه خبری #پاسدار_نیوز 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
* درباره آتش سوزی جنگل های آمریکا شنیده اید؟ اکنون مشخص شده است که این پرنده در حال آتش زدن است که رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم 1400 سال پیش از این پرنده یاد کرده است،
♦️ادعا در مورد منبع مالی «مدرسه احمدی نژاد» از زبان عبدالرضا داوری /احمدی نژاد در حال تربیت نیرو و گفتمان سازی در مدرسه مدیریت ایرانی است!
عبدالرضا داوری :
🔹مدرسه مدیریت ایرانی از طرف دفتر خود احمدی نژاد اداره می شود و جای مستقلی نیست. به عبارت دیگر او به واسطه مدرسه مدیریت ایرانی فضایی را فراهم کرده که افراد با دفتر او در آنجا حضور پیدا کنند و احمدی نژاد در آنجا درباره موضوعاتی که مدنظرش است، سخنرانی می کند، بنابراین مدرسه مدیریت ایرانی موردی خارج از مجموعه احمدی نژاد نیست و فکر می کنم تا الان حداقل ۳، ۴ دوره این مدرسه را برگزار کردند.
🔹یکی از خلأهایی که احمدی نژاد در دولتش داشت این بود که نتوانست یک شبکه اندیشمند و گفتمان ساز را برای خودش ایجاد کند و الان با طرح مدرسه مدیریت ایرانی به دنبال این است که جمعی از نیروها را تربیت کند. منتها اشتباه احمدی نژاد این است که نمی داند روند گفتمان سازی ها به صورت طبیعی شکل می گیرد و به این ترتیب نیست که فرد مدرسه ای ایجاد کند./ خبرآنلاین
احمدی_نژاد
هدایت شده از نخعی پور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥به قول ما ایرانیها، شتر در خواب میدید پنبه دانه!
هدایت شده از نخعی پور
8.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥لحظه تحویل گرفتن ۳ اسیر زن اسرائیلی از مقامات صلیب سرخ
هدایت شده از نخعی پور
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تصاویر هوایی بازگشت مردم به شمال غزه
کمی از مردم شجاع و صبور و با ایمان غزه یاد بگیریم
🔻توافقنامه راهبردی دو ویژگی مهم دارد:
۱. بهانه را از روسها میگیرد. روسیه قرار بود که اخیرا یک اسکادران کامل تحویل دهد اما تحویل آن و برخی تجهیزات دیگر را به بهانه عدم امضای قرارداد راهبردی به دو تا سه ماه دیگر موکول کرد. اکنون این مسئله مرتفع شده و انتظار میرود روند تحویل و ساخت مشترک، سرعت بگیرد.
۲. در شرایطی که دولتمردان رویکرد مذاکراتی دارند و البته دشمن تصور بر ضعف ما دارد، تقویت اهرمها مهم است که یکی از مهمترین آنها همین تقویت همکاری با کشورهای همسایه و شرقی است تا بتوانیم در برابر آمریکا نیز توازنی داشته باشیم.