🔸فرارسیدن سالروز ولادت باسعادت منجی عالم بشریت، حضرت صاحبالزمان(عج) تبریک و تهنیت باد.
💎 @tukafoolad
مدیرعامل کارگزاری باهنر در بزرگترین گردهمآیی فعالان بازار سرمایه:
🔻کارگزاری باهنر با اعتماد مردم به نامی آشنا تبدیل شده است
🔹مدیرعامل کارگزاری باهنر گفت: کارگزاری باهنر با اعتماد مردم به نامی آشنا تبدیل شده و با پشتوانه فولاد مبارکه و توکافولاد مشتریان را از خدمات مختلف بازار سرمایه بینیاز کرده است.
🔸به گزارش روابطعمومی گروه سرمایهگذاری توکافولاد، مدیرعامل کارگزاری باهنر از شرکتهای این هلدینگ، در کنفرانس چشمانداز بازار سرمایه۱۴۰۳ ضمن خداقوت به اهالی بازار سرمایه و تبریک اعیاد شعبانیه، اظهار داشت: همهی ما مطلع هستیم که در سالهای اخیر، بازار بورس فراز و نشیبهای زیادی را تجربه کرده و تحلیلهای ما را پاسخ نداده و گاها در جهت محرکهای بازار حرکت نکرده است؛ اکنون سوال اصلی این است که آیا در سال ۱۴۰۲ سرمایهگذاریها، پاسخ مطلوب را به ما داده است؟
🔸محمدرضا قنبری افزود: امروز اساتید اقتصادی در جمع ما حضور دارند تا با تحلیلهای خود به ما کمک نمایند تا در سال پیشرو به سود مطلوب برسیم. ما در کارگزاری باهنر ضرورت برگزاری این همایش را بررسی و سعی کردیم که این موضوع را گسترش دهیم.
🔸وی تصریح کرد: کارگزاری باهنر در اواسط سال ۱۴۰۰ مجوز اوراق بهادار را کسب کرده و پس از مدت کوتاهی توانسته است، سهم بازار مناسبی را براساس اعتماد شما کسب کند و به یک کارگزاری مورد اعتماد و نامآشنا تبدیل شود.
🔸مدیرعامل کارگزاری باهنر اظهار داشت: ما تمام تلاش خود را میکنیم که به ذینفعان، خدمات باکیفیت را ارائه کنیم و مفتخریم که به پشتوانهی فولاد مبارکه و توکافولاد توانستهایم مشتریان خود را از خدمات بازار سرمایه بینیاز کنیم.
💎 @tukafoolad
مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران در بزرگترین گردهمآیی فعالان بازار سرمایه:
🔻«قیمتگذاری دستوری» چالش اصلی فعالان بازار سرمایه است/ باید شرکتهای توسعه دیجیتال وارد بورس شوند
🔹مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران گفت: «قیمتگذاری دستوری» چالش اصلی فعالان بازار سرمایه است.
🔸به گزارش روابط عمومی گروه سرمایهگذاری توکافولاد، مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران در این کنفرانس ضمن تبریک به خانواده فولاد مبارکه برای برگزاری این کنفرانس، به دغدغههای بازار سرمایه برای سال آینده اشاره کرد و اظهار داشت: امروز با انبوهی از واژگان مواجه هستیم که پیشبند ناترازی دارند؛ مثلا بانکیها میگویند ما ناترازی منابع داریم، ناترازیهای واردات و صادرات و... همه اینها دغدغههای زیادی را متوجه مردم میکند که قرار است چگونه حل شوند.
🔸محمود گودرزی افزود: چندین دهه است که ما درباره این لغات در رسانهها به وفور میشنویم؛ به گمان من دو محور اساسی درخصوص رشد و بالندگی و توسعه اقتصاد ایران وجود دارد که یکی از آنها بحث مربوط به مفهوم توسعه است که خروجی آن باید گشایشهای اقتصادی و رفع تحریمها و امکان مبادلات برای تجار و صنعتگران باشد.
🔸وی تصریح کرد: موضوع اساسی در محور دوم که چالش اصلی فعالان بازار سرمایه است موضوع «قیمتگذاری دستوری» است که بلای جان صنعت ما شده و طی یک سال گذشته که به استانهای مختلف سفر میکنیم میبینیم که صنایع مختلف به ناله کردن افتادهاند.
🔸وی با طرح این سئوال که اگر این مشکل وجود دارد چگونه باید آن را حل کرد، اظهار داشت: به گمان من، خصوصیسازی تا زمانی که موضوع قیمتگذاری دستوری حل نشود، معنا و مفهومی ندارد؛ باید هزینه و منفعت این قیمتگذاری دستوری برای مردم ما مشخص شود. آیا حکمران و سیاستگذار اقتصادی یک پژوهش کامل درباره این موضوع خانمانسوز داشته است؟ من ندیدهام و این غمانگیز است.
🔸وی افزود: وظیفه بخش خصوصی است که مزایا و معایب این قیمتگذاری دستوری را مشخص کند؛ طبقات ضعیف جامعه از این موضوع آسیب میبینند، چون با نگه داشتن قیمتها، درآمدها، متناسب رشد نمیکند و یک ناترازی جدید در خانوادهها شکل میگیرد و باعث اعتراض میشود.
🔸مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران با بیان اینکه موضوع دیگر تامین مالی است، تصریح کرد: سال گذشته ۶۰۰هزار میلیارد تومان در بازار سرمایه تامین مالی انجام شده و به نظر میرسد امسال هم همین عدد اتفاق بیافتد؛ اما سود ۳۰ درصد بازدهی صنایع چقدر است که بخواهد تامین مالی کند و قطعا باعث رکود خواهد شد. ما در بورس تهران کمک کردیم که با استفاده از مشارکت مردم در پروژههای سرمایهگذاری به تامین مالی کمک کنیم اما تا زمانی که یک بازار ثانوی شاداب نداشته باشیم تامین مالی در بازار اولیه معنا ندارد.
🔸مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران اظهار داشت: نظام سیاستگذاری کلان ایران اگر به این نتیجه برسد که با سرمایهگذاری در بازار ثانویه شاداب میتواند بازار اولیه را تامین مالی کند، قطعا تحولات خوبی اتفاق خواهد افتاد.
🔸وی با بیان اینکه معماری تحول دیجیتال را در پیش گرفتهایم و ۱۱ پروژه در این زمینه به ثمر رسیده است، افزود: قطعا در سال جدید این نوآوریها در خدمت فعالان خواهد بود.
🔸گودرزی با بیان اینکه غمانگیز است که ما مانند بورسهای توسعهیافته دنیا شاهد ورود شرکتهای دانشبنیان در بازار نیستیم، تصریح کرد: نوسانات قیمت دلار و سایر ارزها در نوسانات بازار سرمایه اثرگذار است. متاسفانه به دلیل کمکاری دستگاههای اجرایی در سنوات قبل، دغدغههای نهادهای نظارتی و امنیتی تامین نشده و درست هم انتظار دارند. به اعتقاد من اگر شرکتهای توسعه دیجیتال وارد بازار شوند، میتوانند تحولات خیلی خوبی را در بازار ایجاد کنند چون هیچ تاثیری از تحولات ارزهای جهانی ندارند.
🔸وی با بیان اینکه امید تنها چیزی است که بازار ما نیاز دارد و اگر جوانان ما که سالها کار کردهاند نتوانند وارد بازار شوند قطعا موجب ناامیدی و مهاجرت نخبگان ما خواهد شد، اظهار داشت: نظام سیاسی و اقتصادی ایران باید اجازه ورود این شرکتها به بازار را بدهد چون خیلی از جوانان میتوانند جذب این شرکتها شوند.
💎 @tukafoolad
استاد اقتصاد دانشگاه تهران در بزرگترین گردهمآیی فعالان بازار سرمایه:
🔻اگر اقتصاد قابل پیشبینی شود بازار جذاب، بازار سرمایه خواهد بود
🔹استاد اقتصاد دانشگاه تهران گفت: اگر اقتصاد قابل پیشبینی شود بازار جذاب، بازار سرمایه خواهد بود.
🔸به گزارش روابط عمومی گروه سرمایهگذاری توکافولاد، استاد اقتصاد دانشگاه تهران در کنفرانس چشمانداز بازار سرمایه۱۴۰۳ با بیان اینکه براساس سه شاخص رشد اقتصادی، نرخ تورم و رشد نقدینگی میتوان اقتصاد را تحلیل کرد، اظهار داشت: اگر نیمقرن اخیر را نگاه کنید، رشد اقتصادی ما در این بازه زمانی یعنی از سال ۱۳۵۰، ۲/۸درصد و در سال ۱۴۰۲ رشد اقتصادی ما ۳/۶درصد بوده است؛ متوسط تاریخی نرخ تورم ۵۰درصد و در سال ۱۴۰۲ حدودا ۴۲درصد بوده است. رشد نقدینگی نیز در متوسط نیمقرن اخیر ۲۷/۸درصد و در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۶درصد است.
🔸وی افزود: اما اگر دوره بعد از جنگ را در نظر بگیریم، رشد اقتصادی در این بازه زمانی، ۳۶درصد و در سال ۱۴۰۲ نیز تقریبا همین درصد است. نرخ تورم ۲۲درصد و در سال ۱۴۰۲، حدودا ۴۲درصد است. رشد نقدینگی نیز ۲۷/۸درصد بوده و در سال ۱۴۰۲ هم ۲۶درصد است.
🔸وی با طرح این سوال که با چنین تصویری از اقتصاد، متوجه چه چیزی میشویم، تصریح کرد: ما متوجه میشویم که نرخ رشد اقتصادی و نرخ رشد نقدینگی تقریبا برابر بوده اما نرخ تورم بالا افزایش یافته است. آیا این وضعیت میتواند ما را نگران کند؟ ما چرا درباره اقتصاد ایران نگرانیم؟
🔸عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران اظهار داشت: نرخ تورم در سالهای اخیر برای کاهش، بدجور مقاومت میکند؛ یک مسئلهی آن ناترازی است. انتظارات تورمی بالاست و این باعث میشود که رشد نقدینگی بلافاصله روی تورم اثر بگذارد. تورمهای پنهان هم در حال آشکارشدن است. همچنین مرتب شوکهای زیادی به اقتصاد ایران وارد میشود. ابتدای امسال نرخ تورم ۵۵/۵درصد بود اما الان ۳۵.۸درصد است. دولت در انتهای سال ۱۴۰۱ متوجه شد وضعیت خوب نیست و باید سیاست انقباضی را در پیش بگیرد. این سیاست توانسته روی تورم تاثیر بگذارد بنابراین تورم در امسال سیر نزولی داشته اما کماکان بالاست. بنابراین دولت همین سیاست را دنبال خواهد کرد و اگر یک شوک بیرونی در سال ۱۴۰۳ به اقتصاد ما وارد نشود انتظار این است که تورم پایینتر هم بیاید.
🔸وی با بیان اینکه در دوره بعد از جنگ، جز یک مورد، هر زمان که نرخ ارز جهش داشته، مسیر تورم دچار تغییر شده است؛ به نرخ رشد اقتصادی اشاره کرد و افزود: نرخ رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۲، ۳/۶درصد است؛ دو عامل باعث میشود درباره رشد اقتصادی نگران باشیم. رشد اقتصاد ایران به منابع طبیعی خیلی وابسته است و این منابع پتانسیل اینکه رشد را بالا نگه دارند، ندارند. دوم اینکه انباشت سرمایه ما در دهه ۹۰ ثابت بوده است. همین باعث میشود نگران باشیم. بنابراین علی رغم اینکه رشد اقتصادی در سالهای اخیر اتفاق افتاده، اما در سال ۱۴۰۳ پیشبینی من این است که رشد بین همان ۳ تا ۴درصد باشد.
🔸رحمانی به نرخ رشد نقدینگی هم اشاره و تصریح کرد: دولت سیاست انقباضی را در پیش گرفته است و امکان اینکه این سیاست شدیدتر شود وجود ندارد؛ معلوم است که تلاش دولت برای اجرای این سیاست تاثیر خود را در سال ۱۴۰۲ نشان داده است. رشد نقدینگی در دو سال اخیر دچار نزول شده است.
🔸وی در ادامه صحبتهای خود به بازار سهام هم اشاره کرد و اظهار داشت: براساس عوامل کلان اقتصادی، وقتیکه بازارها را نگاه میکنیم میبینیم که انتظار تورمی همچنان بالاست و همین روی قیمت بازارها فشار خواهد آورد. تنها چیزی که میتواند محرک افزایش قیمت سهام باشد فشار بیرونی است که با مسائل سیاسی گره خورده است.
🔸این اقتصاددان با طرح این سوال که آیا سرمایهگذاری در بازار سهام معقول است، افزود: اگر ما یک استراتژی سرمایهگذاری کوتاهمدت داریم به نظر من واقعا سرمایهگذاری در بازار سهام ریسکی است و خیلی قابل اتکا نیست؛ ولی اگر بلندمدت نگاه کنید به نظر میرسد بازار سرمایه قابل اتکاتر است.
🔸وی در پایان اظهار امیدواری کرد که سیاستگذاری اقتصاد کلان، اقتصاد را به سمت وضعیت قابل پیشبینی ببرد؛ در این صورت، بازار جذاب، بازار سرمایه خواهد بود.
💎 @tukafoolad
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه دماوند در بزرگترین گردهمآیی فعالان بازار سرمایه تشریح کرد:
🔻ارزش معاملات بازار سهام در سال آینده سطوح بالایی را تجربه نخواهد کرد و در همین وضعیت باقی میماند
🔹مدیرعامل شرکت تامینسرمایه دماوند در بزرگترین گردهمآیی فعالان بازار سرمایه تشریح کرد: ارزش معاملات بازار سهام در سال آینده سطوح بالایی را تجربه نخواهد کرد و در همین وضعیت باقی میماند.
🔸به گزارش روابط عمومی گروه سرمایهگذاری توکافولاد، مدیرعامل شرکت تامینسرمایه دماوند، ضمن قدردانی از کارگزاری باهنر و شرکت توسعه توکا برای برگزاری این کنفرانس، سخنرانی خود را در دو بخش ارائه کرد و درباره بازدهی بازارها اظهار داشت: بازار سرمایه در مقایسه با بازارهای مختلف، بازدهی پایینی داشته است. بازار سرمایه، فقط مترادف بازار سهام نیست. یکی از داراییهایی که ما در بازار سرمایه داشتیم و بازدهی بالایی داشته است صندوقهای گواهی سپرده طلا و زعفران بوده که توانستند عملکرد خوبی را داشته باشند.
🔸میثم فدایی با بیان اینکه یکی از اشتباهات در تحلیلها این است که ارزش بازار بورس را به دلار حساب میکنند، به موضوع ارزش معاملات اشاره کرد و افزود: تا اردیبهشت امسال، بازار خوب بوده است. اما زمانی که شاخص بورس صعودی بوده، ارزش معاملات بالا بوده است و بالعکس.
🔸وی با تاکید بر اینکه ما شاهد خروج ادامهدار پول حقیقی از بازار بعد از سال ۹۹ بودیم، به تشریح عوامل اقتصادی کلان که بر بازار سرمایه اثر میگذارند، پرداخت و تصریح کرد: نرخ بهره، داراییها، تورم و نقدینگی و بازار و تجارت از جمله این عوامل هستند.
🔸مدیرعامل شرکت تامینسرمایه دماوند به تاثیر نرخ بهره اشاره کرد و اظهار داشت: از ابتدای سال ۹۴ تاکنون نرخ بهره بدون ریسک به بالاترین میزان خود رسیده است. نرخ بهره یک مفهوم است اما یک شاخص ندارد. نرخ بهره دارای پراکسیهای مختلف است. اگر تمام شاخصها با هم کاهش یا افزایش یابد میتوانیم ادعا کنیم که نرخ بهره کاهش یا افزایش داشته است. افزایش نرخ بهره با کاهش معاملات همراه بوده است. کلیدیترین شاخصی که روی بازار اثر داشته کاهش نرخ بهره بوده است.
🔸وی به تاثیرات رشد نرخ بهره بر بازار سهام اشاره کرد و افزود: رشد نرخ تامین مالی شرکتها و توقف پروژههای توسعهای شرکتها، افزایش نرخ اعتبار اعطایی کارگزارها، رشد شتاب خروج پول از صندوقهای درآمد ثابت، افزایش هزینه فرصت پول، کاهش ارزش دارندگان اوراقهای منتشرشده(نهادهای مالی) و افزایش ریسک بازار از جمله مهمترین این تاثیرات رشد نرخ بهره بر بازار سرمایه بوده است.
🔸وی با بیان اینکه سئوال اصلی برای سال آینده همچنان نرخ بهره است، تصریح کرد: ما هیچوقت در بازار سرمایه تامین مالی شرکتی با نرخ ۳۵درصدی نداشتیم اما با توجه به اطلاعات موجود این اتفاقات در سال ۱۴۰۳ محتمل است. در این سال کاهش نرخ بهره نسبت به امسال اتفاق میافتد. این کاهش حدودا ۳ تا ۴درصد خواهد بود، اما کاهش تنزل به نرخهای پایین نخواهد داشت و چیزی شبیه سال ۹۶ را نخواهیم داشت.
🔸وی افزود: در سال آینده ارزش معاملات احتمالا نخواهد توانست سطوح بالایی را تجربه کند و در همین وضعیت باقی خواهند ماند.
💎 @tukafoolad
🔹گزارش تصویری برگزاری بزرگترین گردهمآیی فعالان بازار سرمایه ایران به همت شرکت کارگزاری باهنر از شرکتهای گروه سرمایهگذاری توکافولاد:
📸 عکس: روابطعمومی توکافولاد
💎 @tukafoolad