آیات مربوط به جریانات تغییر قبله مسلمین در سورۀ بقره.pdf
117K
آیات مربوط به جریانات تغییر قبله مسلمین در سورۀ بقره
شأن نزول آیات تغییر قبله مسلمانان.pdf
120.8K
شأن نزول آیات تغییر قبله مسلمانان
برای باز کردن pdf در گوشی های اندروید نیاز به برنامه pdf خوان دارید که می توانید در لینک زیر دانلود و نصب کنید
https://cafebazaar.ir/app/com.adobe.reader
همانطور که در تصویر مشاهده می کنیدهنگامی که مسلمانان به سوی قبلۀ یهودیان (یعنی بیت المقدس) نماز می خواندند. یهودیان، مسلمانان را به سخره گرفته و می گفتند این چه آیین جدیدی است که به سمت قبلۀ ما نماز می خوانید. در پی این بهانه جوئی ها و طعنه ها برخی از مسلمانان به محضر پیامبر آمده و شکایت می کردند؛ که آیه تغییر قبله نازل شد.( وَمِنْ حَيْثُ خَرَجْتَ فَوَلِّ وَجْهَكَ شَطْرَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ ۚ وَحَيْثُ مَا كُنْتُمْ فَوَلُّوا وُجُوهَكُمْ شَطْرَهُ لِئَلَّا يَكُونَ لِلنَّاسِ عَلَيْكُمْ حُجَّةٌ إِلَّا الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْهُمْ فَلَا تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِي وَلِأُتِمَّ نِعْمَتِي عَلَيْكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ.)(بقره/150)
بعد از تغییر قبله یهودیان خیلی ناراحت شدند و دوباره به بهانه تراشی خود ادامه دادند. و گفتند چطور می شود شما دو قبله داشته باشید (و این در صورتی بود که خود اعتراف کرده بودند پیامبر خاتم به دو قبله نماز می خواند و این از نشانه های اوست). و می گفتند آخر قبلۀ شما این سمت است، یا آن سمت؛ که آیه نازل شد (وَلِلَّهِ الْمَشْرِقُ وَالْمَغْرِبُ ۚ فَأَيْنَمَا تُوَلُّوا فَثَمَّ وَجْهُ اللَّهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ وَاسِعٌ عَلِيمٌ.)( بقره/115)
#هر_روز_با_قرآن_باشیم
#نحوۀ_برخورد_با_دشمن
#اسلام_شناس_قهار
#ولایت_فقیه
" کانال جامع دو نور " حفظ و مفاهیم قرآن و نهج البلاغه
آن وقتی که مسئلهی هستهای و تحریمها شروع شده بود، بودند کسانی از مسئولان سطح بالا که به بنده مراجعه
آنها در پی پاسخ الهی از لجاجت خود دست برنداشته و گفتند نمی شود که هر روز یک حکم آورد و به خدا نسبت داد، پس آیه (مَا نَنْسَخْ مِنْ آيَةٍ أَوْ نُنْسِهَا نَأْتِ بِخَيْرٍ مِنْهَا أَوْ مِثْلِهَا ۗ أَلَمْ تَعْلَمْ أَنَّ اللَّهَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ.)(بقره/106)نازل شد. و گفت اگر حکمی هم نسخ شود، حکمی بهتر از آن جایگزین می شود.
در این میان برخی از مسلمانان تمایل داشتند قبله همان بیت المقدس باشد تا با یهود در الفت و دوستی زندگی کنند. این بار آیه خطاب به مسلمانان نازل شد؛ "که بدانید این بهانه جویی ها پایانی ندارد و آنها به دنبال تغییر قبله و این جور چیز ها نیستند، بلکه این ها فقط بهانه ای است تا شما را مسخره کرده و تحت فشار قرار دهند. آنها می خواهند شما پیرو و زیردست آنها باشید. پس از هواهای نفسانی خود تبعیت نکنید و به فکر جلب رضایت آنها نباشید.
که اگر این طور نکنید، منِ خدا دیگر شما را یاری و سرپرستی نخواهم کرد."
یهودیان و مشرکان و کافران از صدر اسلام و زمان پیامبر تا همین حالا به دنبال ضربه زدن به اسلام و جلوگیری از شکل گیری حکومت واقعی اسلامی بوده اند.
خیال خامی است که فکر کنیم از این کینه هزار و اندی ساله دست برمی دارند.
و خدا هم می گوید "لَن" یعنی هرگز، یعنی تا قیام قیامت
البته شاید این واژه مختص به سران آنها باشد، نه مردمانشان. اگر به فکر همسویی هستیم، بهتر است به دنبال الفت با مردمانشان باشیم نه با سران آنها و حکومت های ظالمشان.
#هر_روز_با_قرآن_باشیم
#نحوۀ_برخورد_با_دشمن
#اسلام_شناس_قهار
#ولایت_فقیه
شهید چمران در جلسات نظامی خود یکی از اعضای گارد شاهنشاهی را که در امور نظامی خبره بود به عنوان مشاور دعوت کرده بودند. واز آنجا که شخص مورد نظر با جمهوری اسلامی زاویه داشت، انتقاد های زیادی را مطرح می کرد. حضار دیگر جلسه یکبار به شهید چمران عرض می کنند که چرا از ایشان دعوت می کنید، ایشان چون با ما مشکل دارند فقط عیب و ایراد می گیرند.
شهید چمران در پاسخ گفتند: ایشان نقاط ضعف ما را بهتر میبینند.
#همراه_با_امیر
#نهج_البلاغه_خوانی
#مشورت_پذیری
#انتقاد_پذیری
#شهید_چمران
.
" کانال جامع دو نور " حفظ و مفاهیم قرآن و نهج البلاغه
بسم الله الرحمن الرحیم
داستان بالا که چگونگی ملاقات حضرت موسی با شعیب نبی را توضیح می دهد دارای نکات فراوانی است
اما دوست داشتم این دو نکته را که بسیار مبتلا به بوده را کمی توضیح دهم.
نکتۀ اول آنکه حضرت موسی بدون هیچ چشم داشتی از دختران شعیب و فقط از روی وظیفه و کمک به خلق خدا، در کمال خستگی از چاه آب بیرون کشیده و گوسفندان آنها را سیراب می کند. و بعد از این کار خطاب به خداوند می گوید: من نیازمند به خیرخواهی تو و آنچه از خیر بر من نازل می کنی هستم.
یعنی موسی کاملا این کار را برای خدا و بنا بر رسم انبیاء بدون چشم داشت از دیگران انجام می دهد، اما دختر شعیب چندی بعد برگشته و می گوید: که پدرم می خواهد به تو اجر کاری را که کرده ای بدهد. یعنی اگر کسی برای خدا به ما کمکی کرد نباید بگوییم که خوب برای خدا کرده است مزدش را هم از خدا می گیرد.
خیلی وقت ها شنیده ایم که در مورد مربیان قرآن و سخنران ها و حتی مداحان گفته می شود که چرا آنها پول می گیرند، در قبال این کار ها نباید پول گرفت و در مورد مربیان قرآنی حتی حدیثی را هم می خوانند. در جواب باید گفت بله آنها نباید چشم داشتی داشته باشند اما از منظر قرآن، این باعث نمی شود که شما وظیفۀ خود را فراموش کرده و اجر زحمات آنها را نپردازید. اگر از آنها عمل به فرامین اسلامی را می خواهید پس باید خود نیز به فرامین دیگر که می گوید زحمت هیچ کس را بدون پاسخ نگذارید و در توان خود جبران کنید را نیز عمل کنید. نمی شود تنها از دیگران عمل به فرامین اسلامی را خواست.
نکتۀ دوم در بحث سهل گیری ازدواج است، ما می بینیم که تا دختر شعیب دو ویژگی را برای موسی ذکر می کند و همچنین شعیب وقتی این فداکاری را نیز از موسی می بیند. می خواهد که یکی از دخترانش را به نکاح موسی درآورد. و آن دو ویژگی بعد از دیدن روحیه فداکاری و دستگیری از دیگران (به خصوص افراد ضعیف) از زبان دختر شعیب آن است که او فردی قوی و امین است.
قوی یعنی او فردی است که قدرت دارد و می تواند گلیم خود را از آب بیرون بکشد و به قول معروف دست و پا چلفتی نیست (هرچند موسی در آن لحظه آواره ای بود که هیچ چیز و هیچ چیز نداشت، نه خانه نه چهار پا یا همان ماشین خودمان😁 و نه حقوق و دستمزدی و نه در اداره ای مشغول کار بود و نه حقوق ثابت داشت😉، چون در حال فرار بود) و امین یعنی اهل خیانت و کلک و دودوزه بازی نیست و صادق است. در واقع فرد امین از دختر شما که به امانت به او سپرده اید بدرستی و با تمام توان خود مراقبت می کند.
آن روحیه و همین دو ویژگی کافی بود که شعیب بخواهد تا چنین فردی را به دامادی خود بپذیرد.
#هر_روز_با_قرآن_باشیم
#داستان_موسی_و_شعیب