🔰📋#گزارش_نشست_علمی
با موضوع:
🔘«اهداف و ضرورت رویکرد بین المللی در فعالیت های علمی زن مسلمان»
🎙ارائه: سید مصطفی ابراهیمی
#بخش_اول
✅تاریخ تکامل اجتماعی بشر به سمت برپایی حاکمیت حق و ظهور تمدن نوین اسلامی پیش می رود و انقلاب اسلامی به عنوان نقطه عطف تحقق تمدن اسلامی در تکامل تاریخ اجتماعی قلمداد شده و برابر بیانات رهبران آن، هدف غایی خود را بسترسازی ایجاد این تمدن و تشکیل نظام جهانی مبتنی بر حاکمیت معصوم قرار داده است.
🔻زنان، عناصر کلیدی و موثر در شکل گیری تمدن، سبک زندگی و نظم اجتماعی جدید می باشند؛ به همین دلیل انقلاب اسلامی نگاه راهبردی به این بخش از جامعه دارد.
🔶پرداختن به ضرورت رویکرد بین الملل در فعالیت های زنان در چارچوب «نظریه تکامل گرایی زنان در مسئولیت های اجتماعی» قابل صورت بندی است.
✳️اسلام، انسان را موجودی مسئول و متعهد معرفی می کند و در نقطه ی مقابل، لیبرالیسم، هدف زندگی انسان را کسب حداکثر لذت و رفاه در ساحت فردی می داند.
در نگاه اسلامی، مسئولیت اجتماعی انسان در ذیل دو مفهوم وجوب امر به معروف و نهی از منکر و اهتمام به امور مسلمین -که یک امر فراجنسیتی است- توصیه شده است.
✅نظریه تکامل گرایی، بین جامعه ی زنان و مردان در گستره ی مسئولیت اجتماعی تفاوت قائل نیست برخلاف نظریه ای که این نقش آفرینی را صرفا در مجرای خانواده دنبال می کند. البته در نوع مسئولیت این تفاوت را می پذیرد و بر خلاف لیبرالیست ها که قائل به تساوی نقش هستند، آن را منوط به عدالت و تناسب میداند.
💫مقام معظم رهبری بر فراجنسیتی بودن این گزاره تأکید داشته و می فرمایند: «همه تکالیف اسلامی، زن و مرد را به طور یکسان از مسئولیت اجتماعی برخوردار می کند. اینکه می فرماید "من اصبح و لایهتم بامورالمسلمین فلیس بمسلم" مخصوص مردان نیست. زنان هم باید به امور مسلمانان و جامعه ی اسلامی و امور جهان اسلام وهمه ی مسائلی که در دنیا می گذرد، احساس مسئولیت و اهتمام نمایند.»
*⃣بنابراین با تأکید بر فراجنسیتی بودن این گزاره ی دینی، اهتمام به امور مسلمین درچند لایه از خرد به کلان ظهور و بروز می یابد:
1⃣مشکلات اشخاص و گروه ها
2⃣نیازهای کلان جامعه و نظام اسلامی
3⃣ توجه به موازنه ی قوای اسلام و کفر در مقیاس بین المللی
4⃣مسئولیت های تاریخی
دست کم دو مورد اخیر، مبین ضرورت نگاه و رویکرد بین المللی در زن مسلمان است.معنای تکامل گرایی اجتماعی زنان، حضور آنان در تغییر موازنه ی قدرت به نفع اسلام است.
♻️برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی، زن مسلمان باید افق اندیشه ای خود را از سطح خرد و پیش پاافتاده به سمت سطح متوسط و گرفتن مناصب مدیریت و قدرت (وزارت و وکالت) توسعه داده و بلکه به افق بالاتری بیاندیشد. این افق اعلی همان حساسیت داشتن نسبت به وضعیت اسلام در قبال جهان الحاد و کفر است.
💫مقام معظم رهبری حضور بین المللی زنان را منحصر در فعالیت های خاص مربوط به زنان ندانسته و این حضور را در عرصه های مختلف بشری ضروری دانسته است. ایشان بر آن است «زن مسلمان ایرانی در دنیای امروز رسالتی عظیم بر عهده دارد و به عنوان الگوی زنان جهان، باید پیام متعالی خود را در عرصه های مختلف بشری به گوش جهانیان برساند.»
*⃣بنابراین مخاطبان دین جهانی اسلام، باید نگرش خود را نیز جهانی نموده و به دنبال کسب اعتبار بین المللی و همسوسازی سایر جوامع به سمت ارزش های اسلامی در جهت ایجاد تمدن بین المللی اسلامی نمایند.
♦️حتی اگر نقش زنان را مضیق تر دیده و حضور آنان در عرصه ی بین الملل را منحصر در مسائل مرتبط با زنان بدانیم، باز هم نیاز به فعالیت های گسترده ی علمی وجود دارد.
⚪️در حال حاضر نظام کاپیتالیستی در حرکت جهانی خود در عرصه ی زنان سه هدف عمده را در مقابل ادیان دنبال می کند:
1⃣نفی و سلب تأثیرگذاری و مرجعیت دین در اصلاح وضعیت زنان
2⃣قرار دادن ادیان به عنوان متهم ردیف اول در ستم علیه زنان
3⃣به کارگیری پتانسیل ادیان در تحقق اهداف مادی خود.
اگر قرار است زنان به نقش تکاملی و تاریخی خود در ایجاد تمدن بین المللی اسلامی بپردازند، لازم است به این عرصه ها ورود نموده و با به چالش کشیدن فرهنگ لیبرال غربی، نگاه مترقی اسلام به زنان را به عنوان جایگرین و آلترناتیو فرهنگ غربی معرفی نمایند.
#ادامه_دارد
#گزارش_نشست_علمی
#بخش_دوم
♦️منظور از فعالیت بین المللی زنان، الزاما به معنای حضور فیزیکی در محیط بین الملل نیست بلکه مهم و ضروری، داشتن نگاه و فکر بین المللی به مسائل است. در پرتو نگاه بین المللی داشتن، می توان در دورترین نقطه ایران بود و فعالیت علمی _ تبلیغی بین المللی انجام داد. برای روشن شدن مطلب، مثالی را خدمت شما عرض میکنم.
🏢مرکز پژوهشی پیو ( Pew) که در آمریکا مستقر است و نگاه آینده پژوهانه به مسائل، نگرش ها و روندهای شکل دهنده به جهان دارد، گزارشی از جمعیت ادیانی جهان در سال 2050 ارائه داده است.
🔹بر اساس این پژوهش، اسلام و مسیحیت همچنان بالاترین جمعیت ادیانی جهان را داشته و تقریبا مساوی خواهند بود. در این میان، روند رشد جمعیت پیروان مسیحیت بسیار کُند بوده -حدود 749 میلیون در 40 سال- ولی این روند در میان مسلمانان، شتابان بوده و به 1 میلیارد و 160 میلیون نفر رسیده و رشد 72 درصدی را تجربه خواهد کرد.
💥 در کنار آمار جمعیت ادیانی جهان، گزارش دفتر مرجع جمعیت ( PRB ) در مورد رشد جمعیت جهان در سال 2050، حاکی از تغییر رتبه کشورها در افزایش جمعیت بوده و هند و چین جای خود را عوض خواهند کرد و جالب تر آنکه نیمی از رشد جمعیت جهان در 9 کشور پاکستان، هند، نیجریه، کنگو، اتیوپی، تانزانیا، آمریکا، اندونزی و اوگاندا خواهد بود.
*⃣بنابراین کشورهای آفریقایی نقش مهمی در رشد جمعیت جهان و در نتیجه ترکیب جمعیتی ادیان خواهند داشت و هر دینی که بتواند در این مناطق توسعه پیدا کند، می توان گفت کفه ی تساوی را به نفع خود سنگین خواهد کرد.
♦️اینجاست که نگاه بلند شیخ ابراهیم زکزاکی کشف شده و پرده از راز محدودیت فعالیت ایشان برداشته می شود. با ایجاد جمعیت 15 میلیونی مسلمان شیعه در نیجریه به عنوان کشور پرجمعیت و تاثیرگذار آفریقایی و ادامه این روند با توجه به شتاب جمعیتی نیجریه، تکلیف برتری ادیانی در بعد از 2050 روشن بود!!!
👨👩👧👦 نقش جمعیت هم که به عنوان یک عامل سنتی قدرت سازی در روابط بین الملل بر کسی پوشیده نیست. این افق بلند را تنها کسی می تواند ببیند که نگاه جهانی به مسأله ی جمعیت داشته باشد نه نگاه سطحی و خرد. رشد جمعیت در دهه های آینده هم باعث تغییر موازنه ی قدرت جهانی به نفع اسلام می شود و هم موجب افزایش و تولید قدرت ملی و بین المللی می شود.
👩👧زنان با داشتن نگاه بین المللی است که می توانند فعالیت های علمی و تبلیغی خود را عمیق و فرانسلی نموده و افق اندیشه ای خود را از سطح خرد به سطح اعلی و تغییر در مناسبات جهانی ارتقا بدهند و خود را در این روند، تأثیرگذار ببینند.
#پایان_نشست
#بین_الملل
♦️ جروزالمپست: عمان و اندونزی به دنبال عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی
🔹 روزنامه صهیونیستی جروزالمپست به نقل از منابع دیپلماتیک خود گزارش داده است به احتمال زیاد، عمان و اندونزی، پیش از ترک کاخ سفید توسط دونالد ترامپ، روابط خود با رژیم صهیونیستی را عادیسازی میکنند.
🔹 انتظار میرود مایک پنس معاون رئیسجمهور آمریکا در ماه ژانویه به سرزمینهای اشغالی سفر کرده و خبر عادیسازی روابط یکی از کشورها با رژیم صهیونیستی را اعلام کرد.
🔹 به نوشته جروزالمپست، غیرمحتمل است که عربستان پیش از پایان ریاستجمهوری ترامپ در یکم بهمنماه، روابط رسمی خود با این رژیم را برقرار کند.
https://m.jpost.com/arab-israeli-conflict/oman-indonesia-likely-next-countries-to-forge-ties-with-israel-651962
با سلام
دوستانی که در دوره «مطالعات فرهنگی بالکان» شرکت کرده بودند، لطفا در اسرع وقت گواهی خود را دریافت و تصویر آنرا به ID مدیر کانال ارسال نمایند.
#حمایت
💥منابع اسرائیلی از چندین کشور که قصد عادی سازی روابط با این کشور را دارند خبر دادند.
📢به گزارش اسپوتنیک، پایگاه اطلاع رسانی یدیعوت احارانوت اعلام کرد: بعد از مغرب به زودی شاهد ورود عمانی ها به سازش و عادی سازی روابط خواهیم بود.
📑این روزنامه عبری زبان نوشت: ارزیابی های موجود در تل آویو حکایت از آن دارد که شیخ نشین های خلیج فارس، گام در راه امارات متحده عربی و بحرین گذارده و به زودی همه آنها توافقنامه سازش را با اسرائیل امضا خواهند کرد. عربستان سعودی هم به زودی به جرگه سازش خواهد پیوست و این حادثه پیش از تغییر و تحول دولت در ایالات متحده به انجام خواهد رسید.
📌ایتمار ایشنر نویسنده این گزارش به نقل از منابع آگاه پیش بینی کرد سومین کشور شورای همکاری خلیج فارس در امر سازش عمان خواهد بود، در حالی که به گفته جرد کوشنر مشاور دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تاکید می کند پیوستن عربستان نیز فقط به کمی زمان نیاز دارد.
♦️احارانوت به نقل از منابع آگاه مسئول در تل آویو هم خبر داد انتظار می رود عربستان پیش از 20 ژانویه سازش خود را اعلام کنند. این اقدام با وجود عصبانیت سعودی ها از افشای دیدار سری بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان انجام خواهد شد.
🔇منابع اسرائیلی همچنین به نقش مهم و پشت پرده سعودی ها در متقاعد کردن مغربی ها برای سازش با اسرائیل هم اشاره و آن را می ستایند.
🗣یک مسئول عالی رتبه اسرائیلی اطلاع داد که تماس هایی در حال حاضر با شماری از کشورهای اسلامی از جمله پاکستان و اندونزی در حال انجام است و علاوه بر آن نیجر، مالی، جیبوتی، موریتانی، جزایر کومور، برونئی، بنگلادش و جمهوری مالدیو نیز در این لیست قرار گرفته اند.
💻خبر گزاری اسپوتنیک روسیه.
📌قانون منع حجاب در اتریش لغو شد.
🔸به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) - ابنا - دادگاه قانون اساسی اتریش (VfGH) قانون ممنوعیت حجاب در این کشور را لغو کرد.
بر اساس رأی این دادگاه، قانون "ممنوعیت روسری در مدارس ابتدایی" که پیش از این تصویب و از پاییز سال ۲۰۱۹ اجرا میشد، خلاف قانون اساسی اعلام شد و دادگاه قانون اساسی آن را لغو کرد.
📋🎤 به گزارش خبرنگار ابنا از وین، قضات این دادگاه اعلام کردند که قانون منع روسری، با بی طرفی مذهبی و ایدئولوژیک دولت منافات دارد و برابری شهروندان را نقض میکند.
♦️لازم به ذکر است که قانون جنجالی منع حجاب در مدارس ابتدایی، توسط آخرین دولت ÖVP-FPÖ تصویب شده بود و عناصر اسلام ستیز سعی داشتند که آن را پس از مدارس ابتدایی، به دبیرستانها و سپس دانشگاهها و ادارات سرایت دهند.
🔄 در واکنش به این اقدامات، مسلمانان اتریش، با محوریت جامعه شیعیان، اقدامات قانونی متعددی انجام داده و شکایت خود را به دادگاه قانون اساسی رساندند. خوشبختانه این فعالیتها نتیجه داد و دادگاه مذکور، عصر امروز حکم نهایی خود را صادر کرد.
http://fa.abna.cc/9GyV
#ابزار_فعالیت_بین_المللی
🏢مرکز تحقیقات پیو (به انگلیسی: Pew Research Center)
📌پیو یک اندیشکده آمریکایی مستقر در واشینگتن دی. سی. است که به ارائه اطلاعات دربارهٔ مسائل، نگرشها و روندهای شکلدهندهٔ ایالات متحده و جهان میپردازد.
🔻پروژه نگرشهای جهانی پیو یک سری نظرسنجیها و گزارشهای افکار عمومی در سراسر دنیاست که هدف آن فهم نگرشهای جهانی دربارهٔ موضوعهای مختلف است.
🔻نظرسنجی ها و تحلیل های قابل استناد و علمی از این سایت منتشر شده
برای یک مبلغ بین الملل ضروری است توجهی به محتوای گزارشات و تحلیل ها و همچنین روش و متد پژوهش ها داشته باشد.
ادرس سایت :
https://www.pewresearch.org/
جهان اندیش
📌دوره مطالعات فرهنگی آمریکای لاتین توسط مجتمع زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی (جامعه المصطفی) با همکاری
دوستان، فردا سه شنبه آخرین فرصت ثبت نام در دوره مطالعات فرهنگی آمریکای لاتین است. علاقه مندان فرصت را از دست ندهند.
این دوره مورد حمایت مرکز ارتباطات و بین الملل حوزه علمیه قزوین می باشد.
14.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#انقلاب_جنسی
#فناوری_بین_الملل
اولین نسل از روبات های سکس به بازار آمده و علاوه بر ایجاد زمینه های ویژه اقتصادی و تکنولوژیک و ...، #رحم_مصنوعی آنها نیز برای تولید نسل بکار گرفته می شود.
آثار جدی این فناوری در فروپاشی خانواده، حذف نقش عواطف مادری (از بدو تولد)، تشدید شیءوارگی زنان/همسران، کارکردگرایی و منفعت گرایی در روابط درون خانواده، رواج تنوع طلبی هرچه بیشتر در روابط جنسی، رقابتی شدن هرچه بیشتر بازار تجارت سکس و کارگران جنسی (برخلاف استدلال حامیان)، تسلط #هوش_مصنوعی بر مشخصه های ژنتیک نسل های بعدی انسان، و ... بسیار قابل توجه است.
این☝️ بخشی از مستند «عصر هوش مصنوعی» است که همین امسال در گفتگو با اساتید دانشگاههای مختلف دنیا در رشته های اخلاق کاربردی و زیست-اخلاق و فلسفه و روان شناسی و هنر، برای توجیه مزایا و توسعه این روباتها تولید شده و یک هفته قبل منتشر شده است.
وقتی تقوا از جهان رخت بربسته باشد، چنین خزعبلاتی با منطق فایده گرایانه در جایگاه فلسفه اخلاق می نشیند.
📌مسلمانان و یهودیان در صدر تبعیض دینی در آمریکا
🔖نتایج بررسی دو دانشگاه آمریکایی نشان میدهد که تبعیض دینی در این کشور در مورد مسلمانان و یهودیان بسیار بالاتر از سایر ادیان است.
به گزارش Eurasia Review، براساس تحقیقات جدید محققان دانشگاه رایس (Rice University) و دانشگاه ویرجینیای غربی (WVU)، طی چند سال گذشته افراد از هر دین و مذهبی از افزایش تبعیض مذهبی علیه خود خبر میدهند اما این پدیده بیشتر در میان یهودیان و مسلمانان دیده میشود و یهودیان و مسلمانان به دلیل اعتقادات مذهبی خود بسیار بیشتر قربانی خشونت میشوند.
🔸حدود یک چهارم از افرادی که در این تحقیق مورد نظرسنجی قرار گرفته، اظهار کردند که هنگام تعامل با افراد دیگر نسبت به دین خود احساس خصومت یا بیاحترامی میکنند، اما بیش از یک سوم یهودیان و تقریباً دو سوم مسلمانان چنین تجربههایی را گزارش کردهاند.
📎
https://www.dinonline.com/23340/