﷽
#کار_جهادی_عامل_پیروزیها
💢ما جز با کارجهادی و کار انقلابی نخواهیم توانست این کشور را به سامان برسانیم. در همهی بخشها، کمربسته بودنِ مثل یک جهادگر لازم است؛ این اگر بود، کارها راه میافتد؛ این اگر بود، #بنبستها باز میشود، شکافته میشود؛ [یعنی] کار #فراوان، #پُرحجم و #باکیفیّت و #مجاهدانه و #انقلابی. انقلابی یعنی چه؟ بعضی خیال میکنند وقتی میگوییم انقلابی، یعنی بینظم؛ نخیر، اتّفاقاً یکی از خطوط اصلی انقلابیگری، #نظم است؛ منتها انقلابی، یعنی اینکه خودمان را سرگرم کارهای #حاشیهای و #تشریفاتی و زرقوبرقی و مانند اینها نکنیم. ۱۳۹۶/۰۲/۱۰
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
💠ارزیابی کارها در خدمت به مردم
فکر این ملت، فکر این زاغه نشین ها، فکر این مردمی که همه چیزشان را دادند و شما را به مسند نشاندند، فکر آنها را بکنید. شب وقتی خلوت می کنید، فکر بکنید که من امروز که کار کردم برای خودم کردم یا برای مردم. امروز که صحبت می کنم برای خودم صحبت می کنم یا برای مصالح کشور
#امام_خمینی
📚صحیفه نور، جلد ١٣،صفحه ٧۵
🌷اللهم عجل لولیک الفرج🌷
📽نگاهی به #خروج حاتمی کیا از منظر سواد رسانهای
✍️معصومه نصیری ـ مدرس و پژوهشگر سواد رسانهای
▫️فیلم خروج آخرین ساخته ابراهیم حاتمی کیا که طی روزهای نخست اکران اینترنتی مورد استقبال تماشاگران قرار گرفته است، از زوایای مختلف قابل نقد و بررسی است. بررسی جنبههای تخصصی فیلم قطعاً از سوی منتقدان و صاحبنظران این حوزه انجام اما این اثر را از منظر سواد رسانهای نیز میتوان مورد توجه قرار داد.
▫️تصور اینکه در عصر گسترش فناوریهای نوین ارتباطاتی تنها این تحریریه رسانهها هستند که جریان سازی می کنند، تصوری است که حوزه محاسبات را دچار خطای راهبردی جدی می کند. امروز نورافکن شهروند خبرنگاران می تواند حتی محاسبات رسانههای جریان اصلی را نیز دستخوش تغییر کند.
▫️خروج بهخوبی نشان میدهد جوامع و افراد در سطوح تحلیل مختلف بهرغم وجود مسافت بسیار در میانشان و بهصرف داشتن یک وسیله هوشمند و دسترسی به اینترنت، در وضعیت همزمانی قرار میگیرند. این کمرنگ شدن ابعاد مکانی و زمانی ایده موسوم به دهکده جهانی را تحقق عینی بخشیده و دولتها و مردم در جهانی زندگی میکنند که از هر لحاظ تحت نگاه تیزبین یکدیگر قرار دارند و در حقیقت زیست در «اکواریوم جهانی» یا «جهان شیشهای» محقق شده است. جهانی که یک کشاورز با لایو اینستاگرام می تواند بدون در نظر گرفتن زمان و مکان جریان ساز شود.
▫️ظهور شبکه های اطلاعاتی و ارتباطی از جمله اینترنت سبب شده در زمانی کوتاه، حجم وسیعی از اطلاعات به هر کجا که لازم است یا گاها بدون تعیین هدف مشخص، منتقل شود. در این زمانه صرف نگاه حذفی به تکنولوژی و رسانهها از یکسو و عدم آگاهی از مهارتهای لازم جهت بهرهگیری از ابزارها و کارکردهای آن توسط شهروندان از سوی دیگر می تواند هزینههای جدی برای حاکمیتها ایجاد کند.
▫️امروز باید این واقعیت که هر تلفن همراه یک رسانه است را بپذیریم و نسبت به آموزش مهارتهای لازم به شهروندان جهت زیست دقیقتر در عصر انفجار اطلاعات و انقلاب تکنولوژی اطلاعاتی اقدام ملی شود. نداشتن سواد رسانهای و اطلاعاتی می تواند مسائل درون سرزمینی را به چالش جدی برای یک کشور در خارج از مرزهای جغرافیای اش تبدیل کرده و منجر به رفتارهایی با چاشنی دوری از عقلانیت و مبتنی بر شتابزدگی شود.
▫️#خروج از مرحله انکار تکنولوژی و توجه به ضرورت فراگیری دانشهای مرتبط با آنکه منجر به تربیت شهروندانی با رفتارهای هوشمندانهتر شود، بایسته مورد تأکید زندگی در جامعه شبکهای است.
#معصومه_نصیری
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
🔵 قهرمان کودکان ایرانی کیست؟
🔸 بازی ها و کارتونهایی با قهرمانان خیالی، با دوبله و در کمترین زمان ممکن در دسترس کودکان ایرانی قرار میگیرند تا الگوی کودکان، از سیندرلا و سفیدبرفی و ... عبور کند و به پرنسس و ملکه یخی و ... برسد.
🔸 بچهها با دیدن این قهرمانان خیالی، آماده پذیرش نکاتی می شوند که برایشان در این انیمیشنها و بازیها تبیین میشود. کتابهای این قهرمانان نیز با داستانهای متعدد در دسترس کودکان است.
◾️ در این فضا ایرانیان تا چه حد اسطورهها و قهرمانان تاریخی خود را می شناسند؟
🔸 در دوران قرنطینه و به علت استفاده بیشتر کودکان از فضای مجازی باید بیش از پیش حواسمان به نحوه استفاده و تغذیه فکری کودکانمان باشد.
#تربیت_رسانهای
#آداب_مصرف
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
🔴 کرونا و تقویت #دولت_ملت ها در برابر جهانی سازی
🔹سالهاست که نظریه جهانی سازی در مراکز فکری و علمی بحث می شود که نتیجه آن تضعیف حاکمیت «دولت - ملت» هاست.
🔸یونان باستان متشکل از دولت شهرهایی بود که به صورت مستقل حکومت می کردند. دولت شهرها، با رأی مردم اداره می شد. البته زنان، کودکان، برده ها و غیربومی ها شهروند درجه دو محسوب می شده و حق رأی نداشتند.
🔹تشکیل حکومت ها و امپراطوری های مختلف در طول تاریخ به روند سنتی ادامه داشت. حکومت های پراکنده که زمین و جغرافیای حکمرانی خود را معمولاً با قدرت نظامی نگه داشته بودند. در هر قلمرو تعدادی حکومت کوچک که همه تحت قیمومیت یک حکومت مرکزی بوده اند تشکیل می شد. نوع حکومت ها هم خلاصه می شد در: حکومت های موروثی، سلطنتی، دیکتاتوری، خلافت و دینی.
🔸مفهوم «دولت - ملت» از سقوط کلیسای مسیحیت به این طرف شکل گرفت. «دولت ملی» یعنی یک دستگاه سیاسی در قلمروی ارضی معینی دارای حق حاکمیت است و میتواند این حق را با قدرت نظامی پشتیبانی کند. در این نوع دولت، جمعیت کشور شهروند محسوب میشوند. گیدنز: ۱۳۸۴، ص ۳۴۱
🔹شاید بتوان گفت "چزاره بورجیا" شاهزاده حاکم واتیکان اولین فردی بود که دولت ملی را پیاده کرد. یکی از دلایل علاقه نیکولو ماکیاولی به بورجیا در اوایل قرن 16 میلادی همین ساختاری بود که بورجیا بنا نهاد.
🔸بدین ترتیب پیمان وستفالی، پس از پایان جنگهای سی ساله مذهبی در قرن 16 اروپا (۱۶۱۸–۱۶۴۸) فی مابین کشورهای اروپایی منعقد شد و برای اولین بار در تاریخ، حق حکمرانی کشورها(دولت ها) بر یک جغرافیای مشخص به رسمیت شناخته شد. ناسیونالیسم(ملی گرایی) حاصل شکل گیری دولت ملی بود.
🔹مفهوم دولت ملت ها در اروپا محصور نماند و به اقصاءنقاط جهان بالاخص شرق گسترش یافت. مدل حکمرانی در ایران و عثمانی و ... از مدل حاکمیت سنتی به «دولت ملت» تغییر پیدا کرد و عثمانی به چندین کشور تقسیم شد.
🔸با رشد ارتباطات بین المللی و پیشرفت رسانه ها در چند دهه اخیر، مفاهیمی چون «جهانی شدن» و «جهانی سازی» مطرح شد و اندیشمندان زیادی مدعی شدند مفهوم «دولت ملت» کم کم از عرصه سیاسی رخت بر می بندد و همه قدرت ها ذیل قدرت های جهانی –هژمونی آمریکا- تعریف می شوند.
🔹تشکیل سازمان های سیاسی و اقتصادی با این هدف در غرب رسماً انجام شد و دولت آمریکا سرمایه گذاری های کلانی در این زمینه انجام داد. ساخت فیلم های هالیوودی با هزینه های بسیار بالا با این هدف و طرح نظریات به ظاهر علمی و نگارش هزاران جلد کتاب و مقاله و نرم افزار تنها بخشی از تلاش های دولت ایالات متحده است.
🔸وضع قوانینی برای کم کردن قدرت سیاسی دولت ها به بهانه قوانین بین المللی و دخالت در حاکمیت داخلی کشورها به شدت افزایش یافت. آمریکایی ها به شدت سعی کردند پروژه جهانی سازی خود را با کمرنگ کردن حقوق دولت ها پیش ببرند و از ظرفیت های سازمان های بین المللی برای حاکمیت ارزش ها و استانداردهای لیبرال دموکراسی آمریکایی بسیار استفاده کنند. بدین ترتیب روابط سیاسی و اقتصادی دولت ها، روابط بانکی، تجارت، صادرات، واردات، فوتبال، پزشکی، آموزش، حقوق زنان، حقوق کودکان و ... تحت تأثیر سیاست های کلان جهانی سازی آمریکا قرار گرفت.
🔹با این تعریف اگر روال به همینگونه پیش برود دولت ها هیچ حقی ندارند در سرزمینی که حاکم آن هستند سیاست های خود را پیش ببرند بلکه باید مجری سیاست ها و استانداردهای جهانی خواهند بود.
🔸ویروس #کرونا اما این روند را بهم ریخت. آمریکایی که ادعا می کرد نجات دهنده و سرور و رهبر جهان است در اولین قدم، ارتباطات جهانی خود را قطع و به امور داخلی خودش مشغول شد. دولت های غربی یک به یک محموله های ماسک و ضدعفونی و تجهیزات پزشکی سایر دولت ها را ربودند و عملاً دولت ها به این نتیجه رسیدند تنها خودشان باید به فکر مملکت خودشان باشند و حرف زدن از سازمان های جهانی و امید داشتن به دولت هایی چون آمریکا، سراب است.
🔹به نظر می رسد در پساکرونا دولت ها همه به فکر قوی کردن ساختار سیاسی و اقتصادی و اجتماعی خود بیافتند. دولت ها به این نتیجه رسیده اند که کماکان بهداشت و درمان و آموزش برعهده حاکمیت داخلی خواهد بود و واگذاری بهداشت و آموزش به استانداردهای دیگران به صلاح نخواهد بود.
🔸بازنگری در کوچک سازی دولت و بازگرداندن حق دولت در عرصه اقتصاد نیز مهم ترین دستاوردهای کرونا خواهد بود و کماکان تأمین 5 ارزش اساسیِ امنیت، عدالت، آزادی، نظم و رفاه برعهده دولت خواهد بود.
#داود_مدرسی_یان
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
⭕️ سرنوشت ۱۱۲ میلیون سرخپوست ساكن آمریكا ؟
با یورش زنبورها به سرزمین شاد و خندان سرخ پوستان در آمریكای فعلی همه چیز دگرگون شد. براساس سرشماری جمعیت كه در سال 1900 میلادی انجام گرفت، از میان 112 میلیون انسان سرخپوست بینوا تنها 250 هزار نفرشان زنده ماندهاند.
#حقیقت_غرب
#غرب_وحشی
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
12.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 آیا دولت با فیش های نجومی برخورد کرد؟
💬 #پایش
🔹 از اردیبهشت 95 تا کنون جه شد؟
✅ مگر قرار نبود نتایج آن به مردم اطلاع رسانی شود؟
💢 ضربه ای که به اعتماد مردم زدند و برای مردم روشن نشد و سوالات آن در ذهن مردم باقی ماند.
#اقتصادی
#سیاسی
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
15.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺فرضیه بقای اصلح در داروینیسم اجتماعی می گوید:آن که قوی تر است و توان انطباق با شرایط را دارد باقی می ماند ودیگران می میرند.
🔺 به گمان این فرضیه صحیح است اما نه در مورد انسان ها که در مورد تمدن ها ..ویروس کرونا ثابت کرد که در بحران ها، این تمدن ها وفرهنگ های با ریشه اصیل و اصلح هستند که بقا می یابند وتمدن ها وفرهنگ های بی ریشه و وحشی ناگزیر از اضمحلال ونابودی اند.
#ایران_قوی
#غرب_وحشی
✍️#سیده_زکیه_ صدرهاشمی
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
▪️همانزمان که پمپئو ادعا میکرد که به ایران پیشنهاد کمک بشردوستانه داده، نيويورکتایمز گزارش کرد که در کاخسفید اصرار میکرده "که #کرونا بهترین فرصت برای حمله نظامی مستقیم به ایران است"
تعریف اینها از کمک بشردوستانه این است
شکایت هم میکند چرا بجایی که علاقه دارند، فرستاده نمیشود
💬 farshad
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
10.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ #تحلیل_تصویری
🔴 ماجرای جدایی کالیفرنیا از امریکا
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
10.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ #پست_ویژه_سیاسی
❌ وحشتناک اما واقعی
‼️ ۴.۸ میلیارد دلار گم شد؟!
🔸روحانی آبان ۹۸ در یزد به ملت ایران قول داده بود که در این دولت حتی یک ریال هم گم نخواهد شد.
#نفوذ #نفوذی #نفاق
#نجاستی_بنام_اصلاحات
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv