کانال ܝوܢܚ݅ܝ̇ߺܭَـــܝܨ و ܢ̣صــــیܝࡅ߳ߺߺܙ
یکی از سیاستهای شهری مهم ترامپ در واقع تحت عنوان مناطق فرصت قلمداد شده که سعی کرده از طریق معافیتها
•شرکت نفت بزرگ آمریکا برای فعالیت در ونزوئلا معافیت گرفت
درحالیکه "تحریم " طی سالهای بعد از جنگ جهانی دوم همواره به عنوان یکی از سلاحهای چند منظوره بکار گرفته شده ، بررسی آثار اقتصادی و اجتماعی آن علاوه بر کشورهای هدف بر کشور تحریم کننده نیز قابل ارزیابی است. بررسی تاریخچه تحریم نشان می دهد هرچند ایالات متحده
•هند امسال 10 میلیارد دلار نفت و گاز از آمریکا وارد میکند
تحریم از چه زمانی به عنوان سلاح شناخته شد؟
در چند دهه گذشته دنیا به سمت جهانی شدن ادغام و اتصال، حرکت کرده است. درهم تنیدگی و وابستگی اقتصادی کشورها به هم منجر به ظهور سلاح جدیدی بهخصوص در اواخر قرن بیستم و اوایل قرن بیستویکم در صحنه جهانی شده است. این سلاح جدید، امروزه با نامهای کموبیش مشابهی مانند: انزوای اقتصادی، محاصره اقتصادی، تحریم اقتصادی یا بایکوت اقتصادی خوانده میشود. تحریم اقتصادی بیش از هر چیز با نام ایالات متحده گره خورده است.
تاکنون چند تحریم در سطح جهانی اجرا شده است ؟
بررسی اجمالی تاریخ تحریمهای اقتصادی جهان نشاندهنده آن است که دولت آمریکا همواره بزرگترین سهم را در کاربرد سیاست تحریم اقتصادی داشته و در مجموع، دو سوم تحریمهای اقتصادی جهان را اعمال کرده است؛ به عبارت دقیقتر، از کل 115 مورد تحریم اقتصادی در فاصله جنگ جهانی اول تا سال 1990، 77 مورد آن؛ یعنی 67 درصد تحریمها توسط ایالات متحده آمریکا اعمال شده است. در دو دهه اخیر نیز تحریمهای ایالات متحده علیه کشورهای مختلف بالاخص جمهوری اسلامی ایران همواره بهکار گرفته شده است.
آیا اثر گذاری تحریم بر اقتصاد خود آمریکا ارزیابی شده است ؟
در مورد ناکارآمدی تحریمها و عدمدستیابی آنها به اهداف مورد نظر نیز تاکنون مطالب بسیاری نوشته شده است؛ برای مثال تحریم کوبا، یکی از طولانیترین تحریمهای ایالات متحده علیه یک کشور بوده و تا سال 2014 و از سرگیری گفتوگوهای واشنگتن- هاوانا ادامه یافت. بنا بر ادعای کوباییها این محاصره اقتصادی پنجاهوپنج ساله، یک تریلیون دلار به اقتصاد آمریکا زیان رسانده است.
این موضوع باعث شد مارک فالکوف؛ متخصص کوبا در مؤسسه سرمایهگذاری آمریکا و مشاور کمیسیون کسینجر در سال 2018 بیان کرد که من فکر میکنم ما از تحریم کوبا باید درس بگیریم و دیگر هرگز این کار را تکرار نکنیم اما با این وجود عطش تحریم و تعرفه ترامپ همچنان ادامه یافته است.
آمریکا اکنون از تعرفه به عنوان ابزار جدیدی در جنگ تجاری خود با کشورها استفاده می کند آثار بکارگیری آن در اقتصاد آمریکا چگونه است؟
در مورد تعرفه ها نیز وضع به همین منوال است؛ جنگ تجاری که آمریکا علیه چین راه انداخته در درجه اول ناشی از درماندگی اقتصادی این کشور است چرا که تراز تجاری آمریکا با چین منفی است و این موضوع رنج و عصبانیت ترامپ را به دنبال داشته است. رشد چشمگیر چین همواره به عنوان تهدیدی توسط آمریکا نگریسته میشود و این کشور را به سرقت از مشاغل آمریکا متهم میکنند.
طی سالهای اخیر، تراز تجاری چین همواره مثبت و آمریکا منفی بوده است. مازاد تجاری چین در سال 2017 با ایالات متحده، 275 میلیارد دلار و در مجموع مازاد تجارت جهانی آن، 422 میلیارد دلار بوده است؛ این بدان معناست که چین 65درصد از مازاد تجاری خود را از محل صادرات به آمریکا به دست میآورد. طبق اطلاعات بانک جهانی، چین اصلیترین صادرکننده به ایالات متحده با حجم صادرات 385 میلیارد دلار است.
بهعبارت دیگر، 16.4 درصد از کل تجارت خارجی آمریکا با کشور چین است اما آمریکا چهارمین صادرکننده و رتبه چهارم شرکای تجاری چین محسوب میشود. دولت ترامپ سعی میکند آمارها و شاخصهای اقتصادی را مطلوب و مثبت ارائه دهد اما تحقیقات نشان میدهد که واقعیت اقتصاد آمریکا مؤید این آمارها نیست.
آیا موسسات مطالعاتی در خود آمریکا نیز به آثار سوء تحریم های این کشور بر زندگی مردم آمریکا اذعان دارند ؟
واقعیت اقتصاد چیزی است که مردم آن را درک و لمس میکنند نه آمارهای ساختگی. در نظرسنجی که در ماه می 2019 در واشنگتنپست به چاپ رسید، اکثریت پاسخگویان، یعنی 80درصد دموکراتها، 66 درصد مستقلها و 33 درصد جمهوریخواهان شرکتکننده در این نظرسنجی اذعان کردند که سیستم فعلی اقتصادی آمریکا فقط برای افراد در مسند قدرت مفید و در خدمت آنهاست و نه برای تمام مردم ایالاتمتحده.
آمریکا را باید به عنوان آقای تحریم در دنیا شناخت که عطش بکارگیری آن همچنان از کاخ سفید دنبال می شود علاوه بر تبعات اقتصادی و اجتماعی برای کشوری نظیر کوبا آثار اقتصادی غیرقابل انکاری بر اقتصاد آمریکا داشته است ، چنانکه مطالعات در کوبا تصریح کرد تحریم پنجاه و پنج ساله این کشور بیش از یک تریلیون دلار به اقتصاد آمریکا زیان وارد کرده است .
در باره آثار تحریم آمریکا بر اقتصاد این کشور با محسن طباطبایی استاد دانشگاه تهران به گفتگو نشسته ایم.
کانال ܝوܢܚ݅ܝ̇ߺܭَـــܝܨ و ܢ̣صــــیܝࡅ߳ߺߺܙ
•شرکت نفت بزرگ آمریکا برای فعالیت در ونزوئلا معافیت گرفت درحالیکه "تحریم " طی سالهای بعد از جنگ ج
گزارشی که توسط گاردین در ماه می 2019 منتشر شده است نشان میدهد که علیرغم ادعاهای ترامپ برای کاهش نرخ بیکاری این کشور به کمترین حد در 50 سال اخیر، نرخ دستمزدها اکنون پایینتر از سال 2015 است. طبق این گزارش، 80 درصد کارگران آمریکایی مایحتاج خانواده خود را به صورت چک از فروشگاهها برمیدارند، هزینههای تحصیل، مراقبت از کودکان، مسکن و مراقبتهای بهداشتی، رو به افزایش است، دانشجویان در پرداخت وامهای دانشجویی درمانده شدهاند و به طور کلی، ترامپ شرایط سختی را برای اقتصاد خانوار رقم زده است. گاردین ادامه میدهد که مراقبت از کودک به مرز غیرممکن رسیده است.
در حال حاضر هزینه مراقبت از کودک به 1230دلار معادل حدود 14 میلیون تومان رسیده است، بیمه درمانی، وضعیت کابوسواری را میگذراند، 30میلیون آمریکایی بدون هیچ پوشش بیمهای زندگی میکنند که نسبت به سال گذشته بیش از یک میلیون به آنها اضافه شدهاند. گاردین به نقل از بررسیهای مؤسسه گالوپ بیان میکند که سال گذشته آمریکاییها 88 میلیارد دلار برای مراقبتهای بهداشتی، ماهانه وام گرفتهاند و ترس از عدمتوان پرداخت هزینههای رو به رشد پزشکی نه تنها قشر فقیر بلکه طبقه متوسط و حتی طبقه مرفه آمریکا را نیز فرا گرفته است.
ابعاد دیگر اثر گذاری جنگ تجاری آمریکا را چگونه ارزیابی می کنید ؟
جنگ تجاری ترامپ نه تنها اقتصاد شهری بلکه اقتصاد روستایی آمریکا را نیز با رکود مواجه کرده است. براساس اعلام وزارت زراعت و کشاورزی این کشور در سه ماهه نخست سال 2019، درآمد بخش کشاورزی حدود 12 میلیارد دلار کاهش یافته است. در ارتباط با تأثیر سیاستهای ترامپ بر روی شهرهای ایالاتمتحده رویکردهای ضد و نقیضی وجود دارد.
نشریه سیتی در گزارشی عنوان میکند که شاید بتوان ترامپ را شهریترین رئیسجمهور تاریخ ایالاتمتحده به شمار آورد. او در کوئین بزرگ شد، خانه رفیع خود را در قلب منهتن برپا کرد، کل زندگی خود را در نیویورک بوده است، ثروت شخصی وی با رونق شهرها گره خورده است و امپراطوری تجارت خود را اساساً از طریق توسعه املاک و مستغلات شهری بنا کرده است. او شهر را درک میکند اما شهرها به رویکرد اقتصادی قدیمی و از مد افتاده ترامپ روی خوشی نشان نمیدهند و شواهد نشان میدهد بیشتر سیاستهای وی در زمینه اقتصاد شهری شکست خورده است.
آیا تحریم بر شهرهای آمریکا هم اثری داشته است ؟
در این زمینه موسسه بروکینگز به بررسی وضعیت شهرها در عصر ترامپ پرداخته و عنوان کرده است که بسیاری از متخصصان و صاحبنظران به شهرها توصیه کرده اند که برای درامان ماندن از هرج و مرج های سیاستهای ملی، راه خود را دولت فدرال جدا کنند و از برنامه ها و سیاستهای محلی به عنوان پادزهری برای سیاستهای مخرب ملی ترامپ استفاده کنند.
نیویورک تایمز از دریچه دیگری نیز به تاثیر سیاستهای ترامپ بر اقتصاد شهرهای آمریکا نگریسته است این روزنامه در یادداشتی در جولای 2018 با عنوان سیاستهای مهاجرتی ترامپ به شهرهای آمریکا خسارت می زند خاطر نشان می کند که سیاستهای ضدمهاجرتی و ضد پناهندگی ترامپ اقتصاد بسیاری از شهرهای آمریکا بویژه شهرهای منطقه میدوست یا غرب میانه را با مشکل مواجه کرده است چرا که مهاجران هم زمان بیشتری کار می کنند و هم بسیاری از مشاغل که از عهده آمریکاییها بر نمی آید به خوبی انجام می دهند در حقیقت این سیاست ترامپ نه تنها به کاهش بیکاری در بین مردم آمریکا کمکی نکرده بلکه بشدت زیانبار بوده است این گزارش یادآور می شود که مهاجران نسبت به مردم و شهروندان متولد آمریکا 50 درصد بیشتر نوآور و کارآفرین هستند.
40درصد شرکتهای فورچون 500 (فهرستی از 500 شرکت بزرگ از صنایع مختلف مستقر در ایالات متحده که سالانه توسط مجله فورچون رتبه بندی می شوند)توسط پناهندگان مهاجران و یا فرزندان آنها تاسیس می شود. طبق گزارش واشنگتن پست مهاجران مشاغل آمریکایی را نمی گیرند بلکه آنها را ایجاد می کنند.
گفته می شود ترامپ به عنوان یک سرمایه دار تنها منافع تفکر سرمایه داری را دنبال کرده و تهدیدی بر سرمایه های اجتماعی این کشور محسوب می شود؟
یادداشت دیگری که در سایت curbed در جولای 2019 منتشر شده است به اظهارات دونالد ترامپ که گفته بود شهر بالتیمور وضعیت منزجر کننده ای دارد، واکنش نشان داده است. این متخصص شهری و شهرگرایی می نویسد اظهارات ناامید کننده ترامپ این سوال را پیش می کشد که وی برای شهرهای آمریکا چه دستاوردی داشته است؟ این یادداشت عملکرد ترامپ بر روی شهرهای ایالات متدحه در حوزه های حمل و نقل مسکن و محیط زیست را بررسی کرده است.
🔴جبیر مدعی شد: تنها راه آوردن ایران پای میز مذاکره، فشار حداکثری است
✔عادل الجبیر وزیر مشاور عربستان در امور خارجه در گفتوگو با روزنامه لیبراسیون فرانسه گفت: سیاست "جلب رضایت" ایران کارساز نیست و تنها راه برای آوردن این کشور پای میز مذاکره اعمال فشار حداکثری است.
🔴80 تا 85 درصد انتخابات آتی الکترونیکی خواهد بود
✔️وزیر کشور: با شورای نگهبان برای اخذ و شمارش آراء الکترونیکی در 140 شهر کشور به توافق رسیدهایم اما هنوز نهایی نشده است
♦️احراز هویت مهمترین بخش انتخابات است که معمولاً بیشترین تخلفات انتخاباتی در این بخش روی میدهد و تلاش میشود در انتخابات امسال بیشترین دقت و نظارت به احراز هویت اشخاص اختصاص یابد
👤استاد #تراشیون
⚠️امروز دارن دوران دوم فمینیستی را در جامعهی ما تبلیغ میکنند. یعنی یک زن باکلاس، یک زن موفق، زنی است که بیرون از خانه بیشتر وقتش را صرف بکنه... شغلی داشته باشه، درآمدی داشته باشه... ماشینی داشته باشه، سوار بشه، بره، بیاد ... دکور خونهش رو مدام تغییر بده، به عشق اینکه خونهاش از این محله بره اون محله، درآمدی کسب بکنه...
⚠️این [یعنی] دقیقاً همون تفکری که در غرب حاکم بود و بعد از 110 سال امروز با شکست مواجه شده. امروز به تعبیر خود غربیها، میگن یک زندگی لاکچری برای یک زن ... [اینه که] خانم خونه باشه. نه [اینکه] بیرون شغل داشته باشه. مستندهایی هم در این زمینه ساخته شده.
⚠️ فمینیست یک دوره اعتراضی داشت [دورهی اول]. دوره دوم، دورهی ورود زن به جامعه بود. دورهی سوم آسیبهایی [بود] که به خاطر این ورود شکل گرفت. دورهی چهارمش الان یه چند سالی هست آغاز شده؛ یعنی دورهی بازگشت زن، دوباره به خانه... امروز واقعاً آرزو برای یک زن غربی اینه که توی خونه بدون اینکه بیرون کار داشته باشه، همسرش هزینهش رو بده؛ او فرزند بیاره و فرزند تربیت کنه...
⚠️ ما باید مراقب باشیم در دام جریان فکری فمینیسم و غربگرا گرفتار نشیم. امروز متأسفانه در رسانهها، فیلمها [و] سریالهایی که برای ما میسازن، بیشتر جریان دوم فمینیسم داره تبلیغ میشه ... امروز زنان غربی، آرزوشون اینه که تعدد فرزندان داشته باشن. رفتن آسیبش رو دیدن، بعد از ۱۱۰ سال سرشون به سنگ خورده، برگشتن...
#فمینیسم
#فرزند_آوری
@uphjnv
🔹آمریکا روادید برای هیئت ایرانی جهت حضور در اجلاس سالانه گروه بانک جهانی وصندوق بین المل پول را صادر نکرد و وزیر اقتصاد سفرش را لغوکرد .
خوب مگه قرار نبود احترام را به پاسپورت ایرانی برگردانده شود؟!!
@uphjnv
⭕️پولشویی اسم رمز تحریم حداکثری!
🔺اکنون پس از تمدید مهلت چهارماهه کارگروه ویژه اقدام مالی و با نزدیک شدن به انتخابات و نداشتن دستاورد مشخص در حوزه های اقتصادی توسط دولت مجددا فشارها و هجمه ها توسط مقامات دولتی و وکیل الدوله های مجلس آغاز شده است. در ابتدا اسحاق جهانگیری و بعضی مقامات با انتصاب دروغ تایید این لوایح استعماری به مقام معظم رهبری سعی بر دور زدن نهادهای قانونی کشور را داشتند که با تکذیب نهادهای مختلف قانونی در کشور روبرو شدند . حالا امروز حسن روحانی مجددا اظهار داشته : « نباید اجازه دهیم که در سیستم بانکیمان اتهام پولشویی به ما بچسبد و این به زیان کشور است. » و همچنین محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور نیز گفت: « برای شفافسازی، مبارزه با پولشویی و مقابله با اتهاماتی که به ایران به دلیل کمک به برخی گروه ها زده می شود به این لوایح احتیاج داریم. »
🔺همانطور که دکتر ظریف اخیرا اعتراف روشنی داشت رفتار FATF کاملا سیاسی است و نه فنی و در مساله پولشویی نیز رجوع و اتکا به FATF نقض غرض است. برای نمونه چگونه است که کشورهایی چون کانادا و فرانسه که عضو FATF هستند و هیچگاه عضو لیست سیاه این نهاد نبوده اند، امروز پناهگاه تروریست ها و مفسدها و رانت خوارها از سراسرجهان هستند و آمار بیشترین پولشویی ها را دارند؟
🔺در نشست مبارزه با پولشویی در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری دکترسیدجواد کاظمیتبار (کارشناس دادهکاوی برای کشف تقلب در تراکنشهای بانکی امریکا) می گوید: « بر اساس آمار موجود، حدود ۵۰۰ میلیارد تا ۸/۱ تریلیون دلار (بین ۲ تا ۵ درصد درآمد ناخالص ملی دنیا) حجم کل پولهای کثیف در دنیا است که ۴۷ درصد پولهای کثیف در امریکا، ۳۰ درصد در اروپا و بقیه در سایر نقاط جهان جریان دارد و ۹۹ درصد پول کثیف موفق به عبور از سیستمهای نظارتی امریکا و اروپا شده و حدود ۸۰ درصد از این پولها مجدداً برای سرمایهگذاری و ساماندهی جنایات دیگر به کار میروند. » به راستی ما برای پولشویی باید پاسخگوی نهادی باشیم که با فشار آمریکا که 47 درصد پولشویی جهان در آن اتفاق می افتد و 30 درصد در اروپا، قصد تحمیل خواسته های استعماری خود را دارد؟ آیا به دست خودمان کشورهایی که خود باید در مقام متهم و پاسخگویی باشند را می خواهیم تبدیل به قاضی رفتار خود کنیم؟
🔺یا در مورد دیگری وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت :«مرکز پولشویی دنیا در نزدیکی آمریکاست و کشور متهم کانادا نام دارد. » در حالیکه کانادا عضو FATF است و تاکنون حتی یک روز هم در لیست سیاه این نهاد قرار نداشته است. در مورد دیگری رویترز می نویسد : « بیش از 1 تریلیون دلار پولشویی در بانک های استونی در طول سال های 2008 تا 2017 انجام شده است. » جالب است که استونی نه عضو FATF است و نه در لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی قرار دارد. تمامی این شواهد خود بیانگر این است که FATF نهادی با کارکرد سیاسی جهت رفتارسازی و تحمیل هنجارهای خودساخته است، حال آنکه عمده مراکز پولشویی در همان کشورهای عضو FATF رخ داده است.
🔺از آنجایی که آمریکا اصولا براساس بخش 311 قانون patriot (وطن پرستی) بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را دارای نگرانی اصلی پولشویی و دور زدن تحریم ها دانست و کنگره آمریکا نیز در تاریخ 31 دسامبر 2011 و در قانون NDAA با استناد به همین و شناسایی شدن بانک مرکزی ایران به عنوان حوزه پولشویی و دور زدن تحریم ها، بانک مرکزی را در لیست تحریم قرار داد. در حقیقت دور زدن تحریم ها به عنوان مصداق پولشویی محسوب می شود. لذا امروز که ایران در شرایط جنگ اقتصادی و تحریمی است باید بصورت دوچندان و قاطعانه در برابر تحمیل این لوایح استعماری بایستد. چرا که هم تمامی منافذ دور زدن تحریم ها را خواهد بست و پولشویی در واقع اسم رمزی برای جلوگیری از دورن زدن تحریم ها توسط ایران خواهد شد و هم بهانه پولشویی نیز صرفا یک ابزار و اهرم سیاسی است و نه فنی و کارشناسی.
🔺دولت اگر حقیقتا به دنبال برخورد با فساد و رفع اتهام پولشویی است باید بجای پذیرش دستورالعمل های خارجی و شفافیت برای نهادهای بین المللی به دنبال اجرایی کردن محکم و دقیق قوانین داخلی باشد. دولت بجای دادن تعهدهای مکرر و بی انتها به نهادهای بین المللی که رفتاری کاملا سیاسی نیز دارند باید در داخل قوانین روشن و صریحی بگذارد یا همین قوانین موجود مصوب شده بصورت کامل و دقیق را اجرا کند. شفافیت مالی را باید برای مردم و نهادهای داخلی اجرایی کرد نه برای نهادهای بین المللی تحت سلطه غرب که به دنبال راهبرد فشارحداکثری و بستن منافذ دور زدن تحریم ها هستند. این امر همانی است که مقام معظم رهبری نیز فرمودند...
علیرضا فقیهی راد
@uphjnv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ #بوی_گند_برجام
اگر کسی از برجام بوی خوبی استشمام کرده اطلاع دهد ولی همه آنهایی که بوی برجام به مشامشان رسیده، از بوی گند آن دماغشان را گرفتهاند.
اقای روحانی از ان ۱۰۰ شرکتی که در حال سبقت از هم بودند تا شما را ببینند، چند تا را نام ببرید.
#رسایی
هرچند این تیتر رسانههای غربی که "ایران از مسابقات جهانی #جودو منع شد؛ تا زمانی که حاضر شود با #اسرائیل بازی کند" بخوبی گواه میزانِ سیاستزدگیِ ورزش در سطح جهانی میباشد اما بنظر میرسد در ماجرای تعلیق و محرومیتِ اخیرِ فدراسیون جودوی کشورمان، علاوه بر ناجوانمردی و بیشرفی #سعید_ملایی (که ترجیح داد ظلم و کشتار فلسطینیان را نبیند و نفع شخصیاش را ترجیح بدهد)، بیعرضگیِ مسئولان این فدراسیون و کمیته ملی المپیک کشورمان نیز تاثیر داشته است؛ چراکه نتوانستهاند جعلی، کودککش و آپارتاید بودن رژیم منحوس صهیونیستی را برای مجامع بینالمللیشان ثابت کنند تا احیاناً همچون خیلی از عدم رویاروییهای ورزشی در دنیا (که امری پذیرفته شده در دنیاست)، این موضوع را نیز جا بیندازند تا هر بار که یک ورزشکار ایرانی در حمایت از مردم مظلوم و آرمان فلسطین و در راستای ارزشهای کشور از مسابقه با نماینده این رژیم منحوس امتناع میکند عدهای کاسهی داغتر از آش نشوند و با موجسواری بر احساسات جامعه، ارزشها و هنجارهای جمهوری اسلامی را عامل ناکامی ورزشکاران قلمداد نکنند!!
قاسم زاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اسلام انگلیسی....
این خانم #امام_جماعت یه مسجده که #BBC برای رهبری زنان جهان اسلام!!! روش کار میکنه....
@uphjnv
🌙 شبنوشت 🌙
❓چرا رهبری به دولت تشر نمی زنند؟
☑️ «حالا به بنده گاهی میگویند شما چرا به دولت تشر نمیزنید؛ مرادشان لابد تشر در معرض عام است، وَالّا از جلسات خصوصی ما که خبر ندارند! بنده اقلّاً ده برابر آن مقداری که در رسانهها بعضی جلسات ما منعکس میشود، جلسات دیگر داریم با مسئولین مختلف -نظامی، غیرنظامی، دولتی، قضائی و غیره- خب از آنها که مطّلع نیستند، دلشان میخواهد که بنده در معرض عام تشر بزنم. خب فایدهی این تشر چیست؟ فایدهی این تشر این است که دلِ شما خنک میشود، همین! یعنی بیش از این فایدهای ندارد؛ امّا ضررهای بزرگی دارد؛ این ضررها را باید بسنجید. دعوا کردن راه اصلاح نیست، همچنانکه ایجاد تشکیلات موازی با دولت هم راه اصلاح نیست.»
🗯 بیانات در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری (۱۵ شهریور ۹۷)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینهمه روحانی و اصلاحطلبا رفراندوم رفراندوم میکنن فکر میکنید موضوع پیشنهادیشون چیه؟
این موضوعیه که محمدعلی وکیلی نماینده لیست امید و سردبیر روزنامه ابتکار پیشنهاد میده 😳
خودتون رو مسخره کردید یا ملت رو به مسخره گرفتید...؟
🔴 آقای واعظی! اردوغان نمیتواند یک ایرانی را ساکت کند!
✍🏻 #کبری_آسوپار
🔺رئیس جمهور ترکیه ناراحت است از برخی صداها که از ایران میشنود؛ گلایه دارد از رئیسجمهور حسن روحانی که «باید این صداها را قبلاً ساکت میکرد». برای این جمله اردوغان علامت تعجب کفایت نمیکند؛ چه آنکه رئیس جمهور ترکیه برای رئیس جمهور ایران «باید» میآورد، آن هم برای ساکت کردن صداهایی که در ایران علیه ترکیه و حمله این کشور به مواضع کردهای سوریه شنیده است.
🔹کار رسانه نیست و باید کسی هم سطح اردوغان پاسخ این مداخله توهینآمیزش را بدهد. یک نفر از دولت ایران باید به رئیس جمهور ترکیه یادآوری کند که اینجا ایران است و رسانهها آزادانه حتی در نقد مواضع رئیس جمهور خود هم مطلب مینویسند، رئیس جمهور خارجی که جای خود دارد. یک نفر باید به اردوغان یادآوری کند، اینجا ترکیه نیست که او بتواند هزار نفر، هزار نفر، مخالفان و منتقدانش را در زندان کند؛ اینجا ایران است که رئیس جمهورش با جمله معروف «پناه میبرم به خدا از بستن دهان منتقدان» رأی آورده است. یک نفر باید به او یادآوری کند او هر کسی که هست و تصمیمش برای حمله به مواضع پ.ک.ک در شمال سوریه را هر قدر درست میداند و برایش استدلالهای منطقی دارد، اما در هر حال رئیس جمهور ترکیه است و نمیتواند برای 85 میلیون ایرانی تعیین تکلیف کند که با تصمیم او موافق باشند یا مخالف. و نمیتواند به رئیس جمهور ایران «باید» بگوید، آن هم برای ساکت کردن ایرانیها!
🔺واکنش محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور کشورمان اما بیشتر ناامیدمان میکند. او در موضعی منفعلانه ضمن بیان این توضیح که رئیس جمهور ترکیه از مواضع دولت ایران ناراحت نشده (یعنی ایراد در کار ما نبوده!)، به رسانهها تذکر میدهد که به این مسائل توجه کنند! انگار باز هم علامت تعجب کافی نیست و باید برای واعظی هم که گویا در کنار ریاست دفتر رییس جمهور، مقام سخنگویی و اعلام مواضع دولت را هم بر عهده دارد، یادآور شویم که اینجا ایران است، جایی که رئیس جمهورش میگوید: «ذرهای از حق آزادی بیان کوتاه نخواهم آمد.» رسانههای ایران میتوانند موافق یا مخالف حمله ارتش ترکیه به مواضع تروریستهای کرد باشند، اما در هر حال ناراحتی رجب طیب اردوغان نمیتواند یک ایرانی را ساکت کند.
🔹اگر دولتمردان ایرانی در روبایستیهای دیپلماتیک و انفعال سازشکارانه، نمیتوانند از پس پاسخ به اردوغان بربیایند، قلم رسانهها را شکسته نخواهند و حداقل اجازه دهند ما به رئیس جمهور ترکیه یادآور شویم که در مورد ایران و ایرانی و مقامات ایران چگونه باید صحبت کند. بله، مواضع کردهای سوریه مورد تایید ما نیست، هم رد خیانتهایشان در خاطرمان خوب مانده و هم میدانیم سیاست غلط و غیرهوشمندانهی سران کرد در اعتماد به امریکا و ایجاد تقابل با ایران و روسیه و دولت مرکزی سوریه و رویکرد تروریستی کردها برای رسیدن به آنچه استقلال مینامند، حاصلش شده این جنگ و تنهایی کردها در چنین جنگی و هزاران زن و کودک آوارهی کرد که جهان انگار دغدغه و حوصلهی دلسوزی هم برایشان ندارد! اما از آن سو رد خیانتهای اردوغان هم از خاطرمان پاک نشده است. یادمان مانده چه کسی نفت مردم عراق را از داعش میخرید، یادمان مانده چه کسی با غرور آرزوی نماز خواندن در مسجد اموی دمشق را کرد، یادمان مانده وقتی جوانان ما مقابل داعش شهید میشدند، چه کسی از تروریستهای تکفیری حمایت لجستیکی میکرد.
💢ما خیانت پ.ک.ک را میشناسیم، اما با خیانتهای اردوغان هم غریبه نیستیم. جنگ سوریه و اشغال عراق توسط داعش برای چند قرن پیش نیست که خاطرهها را غبار زمان گرفته باشد؛ پس بهتر آنکه هر کس در قد و قامت خودش حرف بزند. هم کردها هنگام حرف زدن از ایران یاد نجات اربیل و موصل از دست داعش باشند و هم رجب طیب اردوغان وقتی نام ایران را بر زبان میآورد، خاطرات شب کودتای زوئیه 2016 و سالهای آغازین جنگ سوریه را از خاطر نبرد و گرچه از توابین محسوب میشود و توبهاش را ایران و روسیه پذیرفتند، اما ادعای پیش نمازی هم نکند!
کانال ܝوܢܚ݅ܝ̇ߺܭَـــܝܨ و ܢ̣صــــیܝࡅ߳ߺߺܙ
🔴 مارپیچ سکوت؛ قربانگاه آزادی اندیشه در شبکههای اجتماعی
🔷نظریه مارپیچ سکوت خانم الیزابت نوئل نئومان یک نظریه مرتبط با چگونگی شکلگیری افکار عمومی است. بر اساس این نظریه؛ اگر افراد حس کنند از نظر فکری در اقلیت قرار دارند یا احساس کنند افکار عمومی در جهت فاصله گرفتن از فکر آنهاست، ترجیح میدهند سکوت اختیار کنند و هر چقدر اقلیت بیشتر سکوت کند، مارپیچ سکوت تشدید میشود. به عنوان مثال هنگامی که توزیع افکار و عقاید توسط رسانههای جمعی به عنوان فکرهای مسلط و رایج و غالب به طرزی پیوسته ارائه شود، حمایت از عقیده اقلیت به مرور ضعیف و گرایش به عقیده اکثریت بیشتر میشود و مارپیچ سکوت در جامعه شکل میگیرد.
🔺با این رویکرد اگر خانم یا آقای بازیگری(سلبریتی) برود کربلا، از خدا حرف بزند، از کشور آشکارا دفاع کند، شادی بعد از گلش فرق داشته باشد با سایرین و... چون با جریان غالب رسانه ای این گروه تفاوت دارد یا مجبور به سکوت میشود، یا کنار گذاشته میشود یا طعنه میشود تا جایی که از ابراز آنچه درست میداند، فاصله گرفته یا آن را کتمان کند.
🔷مارپیچ سکوت نوعی تمکین به جبر رسانه هاست که تعیین می کنند ما چگونه فکر کنیم، چگونه زندگی کنیم و اساسا چه کسی باشیم.
🔺مارپیچ سکوت در تناقض جدی با دموکراسی و آزادی اندیشه است. اگر گروه غالب به گونه ای رفتار کنند که اقلیت برای بیان نظر هزینه های سنگینی پرداخت کنند در واقع علی رغم ویترین آزادی و حق انتخاب، مجال بروز و ظهور را به سایر اندیشه ها ندادند و آنها را به حاشیه برده اند.
🔶یکی از مجریان خوشنام و معروف تعریف میکرد اگر زیارت رفته باشد و عکس بگذارد، موج کامنت های دشنام را دریافت میکند و اگر روزی فضای متفاوتی را به اشتراک بگذارد، همان کامنت های ناسزا تبدیل به محبت و ابراز لطف میشود. او بدون اینکه بداند مارپیچ سکوت چیست نگران بود که در اثر این واکنش ها ممکن است اگر زیارت رفت عکسی منتشر نکند. به او گفتم این یعنی مارپیچ سکوت.
نصیری
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: جمعه - ۰۳ آبان ۱۳۹۸
میلادی: Friday - 25 October 2019
قمری: الجمعة، 26 صفر 1441
🌹 امروز متعلق است به:
🔸صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكري عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (100 مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (1000 مرتبه)
- یا نور (256 مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹تکمیل سپاه اسامة، 11ه-ق
📆 روزشمار:
▪️2 روز تا شهادت حضرت رسول و امام حسن علیهما السلام
▪️3 روز تا شهادت امام رضا علیه السلام
▪️8 روز تا وفات حضرت سکینه بنت الحسین علیها السلام
▪️11 روز تا شهادت امام حسن عسکری علیه السلام
▪️12 روز تا عید غدیر ثانی، آغاز امامت امام زمان عج
🔹رهبر انقلاب
#عهد_مشترک
🔶نظام اسلامی به وعدهی قرآن کریم، مردم را به سمت حیات طیبه حرکت میدهد. حیات طیبه یعنی زندگی گوارا. زندگیِ گوارا، وقتی است که رفاه مادی، با عدالت، معنویت و اخلاق همراه شود. و این را فقط ادیان الهی میتوانند برای بشر تأمین کنند. از طرف دیگر، حیات طیبه و زندگی گوارا، فقط آخرت هم نیست. منطق اسلام این است که زندگی جامعهی اسلامی، باید از مواهب الهی سرشار شود و بشر با بهرهمندی مادی در زندگی خود، راه معنویت را گم نکند و درست حرکت کند.
مقاصد و توقعات انقلاب اسلامی ایران
@uphjnv
🌹باید مثل پیامبر (ص) در برابر سختی ها مقاوم باشیم و بایستیم.
♦️امام خمینی(ره):ما هم تا آخر،زحمت ها و رنج های توطئه ابرقدرت ها را باید تحمل کنیم.ما مؤظف هستیم تا امر الهی را انجام دهیم.پس از سختی ها نباید هراس داشته باشیم.
♦️آیا پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در مقابل سختی ها عقب نشینی کردند؟آیا حاضر به تسلیم و سازش شدند؟
♦️ما هم که کار انبیا و پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) را انجام می دهیم باید بایستیم،باید مقاومت کنیم تا اسلام استقرار پیدا کند و عدالت برقرار شود و دست ظالم ها کوتاه گردد.
📚صحیفه نور جلد ۱۹ صفحه ۵۸
🔴 #حقیقت
سلام مردم میخواهم بگویم چه کسی مقصر تعطیلی کشور است 👇
دولت 11 و 12 به ریاست آقای روحانی که 6 سال نیم از عمر یک ملت رو به خاطر خوش خیالی و اعتماد به اروپا و آمریکا در #برجام هدر داد.
دولتی که در این 6سال سفره ما و شما رو تا جایی کوچک کرد، که خرید برخی مواد غذایی(از جمله گوشت) هم اکنون برایمان یک رویاست.
آری مردم
مقصر تعطیلی کشور این دولت غربگراست، که بعد از شکست در افتضاحی به نام برجام، حالا بازهم عبرت نگرفته و هنوز از برجام نافرجامش آب خوردنی برا شما نیاورده و معلوم شد که فریب خورده، دم از #FATF و... میزنه
آره مردم
مقصر تعطیلی کشور با فاصله بالا، کسی نیست جز آقای #حسن_روحانی
پ.ن: چرا این دولت هنوز تصور میکنه که میتونه باز افکار عمومی رو فریب بده؟!/شاهد ماجرا، ادعلی خلاف وقعی جهانگیری به رهبری بود.
کانال ܝوܢܚ݅ܝ̇ߺܭَـــܝܨ و ܢ̣صــــیܝࡅ߳ߺߺܙ
روحالله مؤمننسب: ⭕️ "زمسازها" مهمترند! 👆 شروع حرکت مقابله با سلسلهٔ نفوذ توسط پاسداران انقلاب ا
چند نکته دربارهٔ اقدامات مذبوحانهٔ خط نفاق و نفوذ
1️⃣ برنامه جریان نفوذ، همراستا با دشمن، آوردن درگیری به داخل جریان انقلابی و نجات دادن مجرمان اصلی است. پس همه باید مراقب باشند.
2️⃣ مطلب «زمسازها مهمترند»، ناظر به ریشهیابی راهبردهای اشتباه در مواجهه با فضای مجازی بوده و هدف اصلی آن عبرتگیری، تجربهاندوزی و ریشهیابی برای برخورد اصولی و پیشگیرانه با بسترسازان جریان نفوذ است؛ پس بیتردید غرض، ایجاد اتهام ارتباط مستقیم هیچ عنصری با سرشبکه آمدنیوز نبوده است.
3️⃣ با این وجود متأسفانه برخی افراد معدود مرتبط با یک مجموعه دچار اختلال شروع به توییتپراکنیهای تهدیدآمیز شداد و غلاظ کردهاند و باز هم از سر فهم اشتباه، این هشدار را منحصراً به شخص خودشان گرفتهاند و قاعدتاً برای فرار از پاسخگویی منطقی، تمام توان خود را صرف اتهامزنی به نیروهای انقلاب کردهاند که باعث انحراف ذهن از دیگر عناصر مؤثر شود.
4️⃣ حرف اصلی این است که خیلی فرق است بین مجموعهای که بودجه های میلیاردی را در سالهای اخیر در فرایندی غیر شفاف، به دلیل راهبردهای غلط، روی بسترهای ارتباطی دشمن بدون تدابیر لازم هزینه کرده است و در بزنگاههای انقلاب جز چند توییتزن شناخته شده و سوخته، دستآورد دیگری نداشته که آنها هم عموماً به خودشان مشغولند، با مجموعههای خودجوش مردمی که بهطور مستمر و آتش به اختیار با عناصر دشمن درگیرند و برخی مواقع یک هشدار کلی مشخص در چارچوب تکلیف شرعی نهی از منکر میدهند.
5️⃣ بحث اصلی ما خودِ زم یا حتی مرتبطین با وی نیست، گرچه آنهم در جای خود مهم است و توسط پاسداران گمنام امام زمان (عج) به قوت پیگیری شده، بلکه حرف اساسی مقابله با مدلها و بسترهای زمساز است. امیدواریم باز هم این قرارگاه دچار اختلال، با هوچیگری رسانهای و شخصی نشان دادن تفاوت دیدگاهها، این فرصتِ تحلیل را از مجموعههای انقلابی نگیرند تا یکبار برای همیشه با حذف یا کنترل بسترهای زمساز، انقلاب اسلامی را از گزند بدخواهان بیمه کنیم؛ إنشاءالله.
مومن نسب
#نهضت_ادامه_دارد ✊
#جبهه