🔴 تفکیک قوا یا یکپارچگی مدیریت؟
🔹«شارل دو مُنتسكیو» اندیشمند و نظریه پرداز فرانسوی قرن هجدهم میلادی است كه نظریه تفکیک قوای وی در علوم سیاسی و نظامات سیاسی تحول آفرید. وی معتقد بود ساختار هر نظام سیاسی می بایست از سه قوه مجریه(اجرایی)، مقننه(قانون گذاری) و قضائیه تشکیل شود و وظایف و اختیارات هر کدام مجزا و مستقل باشد.
🔸منتسکیو در کتاب «روح القوانین» خود هدف از این تفکیک قوا را جلوگیری از سوءاستفاده از قدرت و رسیدن به آزادی دانست. وی معتقد بود چنانچه قدرت متمرکز دست یک شخص یا یک مجموعه قرار بگیرد آزادی افراد محدود خواهد شد ولی چنانچه قدرت بین مجموعه های مختلف به شکل منظم و قاعده مند تقسیم شود دیگر آزادی افراد محدود نخواهد شد.
🔹نظریه منتسکیو بر نظامات سیاسی غرب و قانون اساسی کشورهای مختلف تأثیر گذاشت و امروز کمتر کشوری را شاهدیم که بر مبنای نظریه منتسکیو عمل نکرده باشد. حتی حکومت های پادشاهی و استبدادی سعی می کنند ساختار اجرایی، قانون گذاری و قضا را از هم تفکیک کنند. نظریه منستکیو به شکل افراطی در همه حوزه ها امتداد پیدا کرد و به نام تخصص گرایی معنا پیدا کرد. قدرت اجرایی به وزارتخانه های اقتصاد، انرژی، بهداشت، عمران، رفاه، تعاون، صنعت، کشاورزی، اطلاعات و ... تقسیم شد و از دل تفکیک قوا، بوروکراسی متولد شد.
🔸اگرچه در نگاه اولیه تفکیک قوا و تخصص گرایی شاید منطقی باشد اما رصد تبعات این تفکیک ها و تخصص گرایی محض نشان می دهد مدل تفکیک قوا پاسخگوی حل مسائل و مشکلات کشورها نبوده و نیازمند بازنگری جدی است.
🔹واقعیت این است که تفکیک قوا و تخصصی گرایی افراطی مانع جدی بر سر راه «یکپارچگی مدیریت» است. سیستم سعی کرده با «اصل هماهنگی بین قوا»، مشکل یکپارچگی مدیریت را حل کند اما امروز کاملاً روشن است که این مشکل عمیق بجا مانده است. امروز بوروکراسی بلای جان نظامات سیاسی شده است.
🔸امروز بوروکراسی در جمهوری اسلامی به شدت ریشه دوانده؛ مدیریت شهری از حالت یکپارچگی درآمده و هر شهر هزار صاحب دارد. فرماندار، شهردار، اداره اطلاعات، دادگستری و دادستان، سپاه و نیروی انتظامی هر کدام اختیارات و وظایفی دارند که در خیلی از اوقات «تزاحم وظیفه» ایجاد می شود.
🔹در برخی کشورها سعی شده که بین تفکیک قوا و یکپارچگی مدیریت جمع کنند. بطور مثال در شهرهای آمریکا شهردار فصل الخطاب و جمع کننده است و همه تصمیمات مدیریت شهری به شهردار ختم می شود.
🔸مجلس بعدی می بایست این مسئله را در دستور کار خود قرار دهد. «اصلاح سیستم» یک اولویت اساسی است. حذف قوانین دست و پاگیر، متوقف کردن سیستم سازی و ساختارسازی و تخصصی گرایی محض و ادغام ساختارهای موازی جزو مهم ترین کارهاست. می توان امروز مشکل یکپارچگی مدیریت را در سطح کلان کشور و در بحران ها نیز مشاهده کرد در حالیکه یکپارچگی مدیریت خودش را در حل بحران ها نشان می دهد. در بحران ها باید اکثریت مطلق تصمیمات و اقدامات متمرکز شده و یکپارچه سازی شود.
🔹بطور مثال سیل می آید و هر سیستم و دستگاه برای خودش کار می کند. هرچند ستاد مدیریت بحران هم تشکیل می شود اما عملاً کارها یکپارچه نمی شود. دستگاه های کشوری، اطلاع دقیقی از وضعیت ها ندارند چون سامانه جمع آوری اطلاعات بحران یکسان و متمرکز نیست؛ مدیریت بحران شخصاً در یک منطقه حاضر می شود و از مابقی مناطق اطلاع دقیقی ندارد؛ وضعیت بصورت یکپارچه مانیتورینگ نیست! به این ها اضافه کنید ظرفیت ها و جمعیت های مردمی که بدون اطلاع از وضعیت کل مناطق، هر جمعیتی برای خودش هدفی را در نظر می گیرد و عمل می کند.
🔸نه فقط در سیل که در زلزله یا در همین مسئله #کرونا این عدم یکپارچگی خود را نشان می دهد؛ بهمین دلیل وقتی وضعیت به این نقطه می رسد همه می گویند سیستم بیمار است؛ سیستم معیوب است و سیستم ناکارآمد است.
#داود_مدرسی_یان
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
#پیام_صبحگاهی
🔸جهاد، شمشیر و میدان جنگ نیست. معیار جهاد، همان چیزی است که امروز در زبان فارسىِ ما در کلمه «مبارزه» وجود دارد. فلانی آدم مبارزی است؛ فلانی آدم مبارزی نیست. نویسنده مبارز؛ نویسنده غیر مبارز. عالِم مبارز؛ عالِم غیر مبارز. دانشجوی مبارز و طلبه مبارز؛ دانشجوی غیر مبارز و طلبه غیر مبارز. جامعه مبارز و جامعه غیرمبارز. پس، جهاد یعنی «مبارزه».
۱۳۷۳/۶/۲۰
🔴 گاهی از ماست که بر ماست
🔻مولا امیرمومنان (ع) در خطبه۲۷ نهج البلاغه می فرمایند: لَا رَأْيَ لِمَنْ لَا يُطَاعُ ؛ به زبان ساده یعنی: اگر گوشَت برای شنیدن آدرس صحیح سنگین باشد اگر مولا علی هم راه را نشانت دهد دوباره بیراهه خواهی رفت و تدبیر علی هم سودی نخواهد داشت..
🔹حکایت این روزهای کرونایی برخی از ماها همین است؛ دوستان محترم، رهبرعزیز انقلاب باید به چه زبانی بفرمایند رعایت بهداشت عمومی حسنه است و تخلف از آن گناه؟!؛ وزیر بهداشت و صدا و سیما با چه ادبیاتی باید بگویند که در منزل بمانید؟ فلان استاندار چطوری باید بفماند که خواهشاً بشین داخل منزل و به استان شان سفر نکنید؟!!
🔹 دوستان عزیز برخی مسافرت ها و بیرون رفتن ها ضرورتی ندارد؛ برخی شب نشینی ها و برگزاری برخی اجتماعات ، مراسمات ، جشن و عروسی ها ضرورت ندارد...؛ بخدا قسم رعایت نکردن برخی از اصول اولیه بهداشت و بی توجهی به هشدارهای عمومی وزارت بهداشت نشانه ی شجاعت و زرنگی و... نیست بلکه نشانه ی ..... است!؛ هر چه بهداشت کمتر رعایت شود دود کرونا بیشتر به چشم ملت خواهد رفت! ؛
🔺 قبول کنیم که همیشه مسئولین مقصر نیستند گاهی از ماست که بر ماست!
🖌 #محمد_صادق_سلطانزاده_بشرویه
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
8.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 واکسن کرونا اگر ساخته بشود بهداشت جهانی اجازه استفاده نمیدهد!
💬 #کانال_جدال_احسن
🔹 وزارت بهداشت نسبت به سازمان ملل چه تصوری دارد؟
❌ سازمان ملل جزئی از ارتش امریکاست!
#سیاسی
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 رقص حاج قاسم
🔹 موضوع نه چندان مهمی بعنوان چالش رقص پرستاران و پزشکان در چند روز اخیر شکل گرفت که برخی از سلبریتیها هم به اون دامن زدند؛ هرچند نباید به سادگی از کنار این مدل آنارشیستی گذشت و نیازمند به تفکر و عمل است اما حیفم اومد این چند بیت از مولانا را براتون نفرستم؛
این ابیات را شهید عزیز #حاج_قاسم_سلیمانی با چه سوز و گدازی میخوند:
#رقص آنجا کُن که خود را بِشْکَنی
پَنبه را از ریشِ شَهْوت بَرکَنی
رَقْص و جولان بر سَرِ میدان کُنند
رَقْص اَنْدَر خونِ خود مَردان کُنند
چون رَهَند از دستِ خود، دَستی زَنَند
چون جَهَند از نَقصِ خود، رَقصی کُنند
مُطرِبانْشانْ از دَرون دَف می زَنَند
بَحْر ها در شورشان کَف می زَنَند
تو نبینی لیکْ بَهْرِ گوش شان
بَرگ ها بَر شاخ ها هم کَف زَنان
تو نبینی بَرگ ها را کَف زدن
گوشِ دل باید، نه این گوشِ بَدَن
مثنوی معنوی
جلالالدین مولانا
بله؛ آقای امین زندگانی عزیز و سایر سلبریتیها؛
رقص آنجا کن که خود را بشکنی...
امثال حاج قاسم و سایر شهدای عزیز در خون رقصیدند و غلطیدند...
#داود_مدرسی_یان
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🅾 پردهبرداری از «پروژه ژنوم ایرانیان»
📌دکتر علی کرمی، استاد دانشگاه و محقق علم ژنتیک از #ویروس_کرونا و سلاحهای بیولوژیک میگوید:
🔹آمریکاییها ژنوم ایرانیان را به طور کامل سکانس کردهاند و ژنوم و پروتئین ما در اختیار آمریکا و رژیم صهیونیستی است!
◀️ میدانید با داشتن ژنوم یک ملت چه کاری میتوان کرد؟ یعنی میتوانند ویروسی بسازند که در یک نژاد خاص مرگآوری و شیوع بیشتری داشته باشد!
🔸ژنتیک مردم ایتالیا شباهت بسیار زیادی به ژنتیک مردم ایران دارد و به همین دلیل آمار فوتیها در ایران و ایتالیا بالاست
🔹دانش مهندسی ژنتیک این احتمال را به ما میدهد که ویروس کرونا #دستکاری شده است. این ویروس ساختار پروتئینی بسیار عجیبی دارد.
7.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بیانات رهبر انقلاب درباره فضای مجازی:
🚨 در مسئلهی فضای مجازی، آنچه از همه مهمتر است، مسئلهی شبکهی ملّی اطّلاعات است. متأسّفانه در این زمینه کوتاهی شده، کاری که باید انجام بگیرد، انجام نگرفته.
🚨 کشورهایی که شبکهی ملّی اطّلاعات درست کردهاند و [فضای مجازی را] کنترل کردهاند به نفع خودشان و به نفع ارزشهای مورد نظر خودشان، یکی دو تا نیستند. بهترینِ کشورها، قویترینِ کشورها، در این زمینهها خطّ قرمز دارند؛ راه نمیدهند؛ کنترل میکنند ما هم باید کنترل کنیم؛ این کنترل کردن معنایش این نیست که ما ملّت را از فضای مجازی محروم کنیم.
______________________________
♦️یکی از انتظارات مهم مردم از نمایندگان دوره یازدهم، بازخواست وزیر شوآف و پیگیری راه اندازی «شبکه ملی اطلاعات » است
قطعا خدا نمی بخشد کسانی که حرف رهبرشان را گوش نمی کنند و به خواست و فرمان ایشان بی توجهی می کنند.
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv
7.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔥اعتراض آیت الله #وفسی به مسئولین فرهنگی:
🔴 چادری های #فمینیست، متصدّیان فرهنگ دینی
❌ غلط فاحش بودن برجسته کردن سلبریتی ها و ورزشکاران در صداوسیما
#جنجالی
#امین_زندگانی
#سلبریتی_بی_سواد
#کرونای_فحشاء
🌴کانال روشنگری و بصیرت
🆔 @uphjnv