💬عدهای قبول دارند #انقلاب_اسلامی دستاوردهای فراوانی داشته ولی در مقام توجیه میگویند: اگر پهلوی هم میماند این دستاوردها و پیشرفت ها بدست میآمد!
این افراد انصافا از حکومت مستبدی که نخست وزیر آن [سپهبد رزم آرا] علنا گفته است: «ایرانی حتی توانایی ساخت یک #آفتابهی_گِلی را هم ندارد» ، توقع زیادی دارند!
🔹راه مشکوک نرو❗️
🔻 یکی از دوستان به بنده گفت: استاد مصباح به گردن ما حق حیات دارند! دیدم درست می گوید. ما نه تنها استفاده علمی از ایشان کرده بودیم، بلکه زندگی و حیات واقعی ما مرهون ایشان بود. مثلا ایشان هیچ وقت افراد را به پیمودن مسیر مشکوک و نامعلوم توصیه و تشویق نمی کردند. ممکن بود برخی مسیرها برای انسان خطرناک باشد؛ مثلا پیش از انقلاب یک بار احساس کردم برخی مطالب به من الهام می شود و از جای دیگر می فهمم. به یکی از دوستان گفتم، ایشان مرا تشویق کرد و نشانه خوبی دانست. خودم داشتم باور می کردم که خبری شده به جایی رسیده ام.
🔹یک روز که به نماز آیت الله بهجت(ره) رفته بودم، حضرت استاد مصباح هم تشریف داشتند قبل از نماز، جریان را با اشتیاق خدمتشان تعریف کردم. انتظار داشتم ایشان بگوید التماس دعا داریم و استقبال کنند. اما فرمودند: «بله؛ که چی؟!» من مبهوت ماندم. خیلی گرفته شدم. خیلی حالم گرفته شد. دوباره توضیح دادم؛ فرمود: «این که چیزی نیست. شما یک مقدار تمرکزت زیاد شده همین». گویا سطل آب سردی روی سرم ریختند! البته از این برخورد ایشان خیلی بدم آمد. بعدها فهمیدم که ایشان ما را با این برخورد، نجات داد.
🎙 دکتر میرسپاه
📋 نشریه فرهنگ پویا ش45.
🔹 رضاشاه در تنها سفر خارجیش به ترکیه، #کشف_حجاب رو الگو گرفت و تو اولین مرحله زن و دخترهای خودش رو لخت کرد و در ملاعام به نمایش گذاشت
در حالیکه در اون زمان همسر رئیسجمهور ترکیه باحجاب بود
🔹آغاز تحول؛ از فرد یا اجتماع❓
🔹 حضرت علامه آیتالله مصباح یزدی از همین نقطه آغاز کردند و تحول اجتماعی را بر بنیاد تحول فردی پایهریزی کردند. حضرت استاد در طول دوران حیات علمی خود کادرهای بسیاری را تربیت کردند. پایهریزی بخش آموزش در مؤسسه در راهحق، بنیاد فرهنگی باقرالعلوم و در نهایت مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در همین راستا بود.
🔻 اینها خود منشأ تغییر و سازندگی انسانها شدند، که این خود منشأ تحول اجتماعی گردید. لذا نباید تحول را منحصر به حوزه اجتماعی بدانیم، بلکه در عرصه فردی هم مدیریت تحول مطرح و ضروری است. اصراری که ادیان آسمانی و پیشوایان دینی و علمای اخلاق بر خودشناسی و به خودپردازی دارند همگی ارشادی است به همین حقیقت فطری و عقلی در عرصه سازمانی هم همینطور؛ یعنی در یک سازمان، در یک مؤسسه، یک شرکت و در یک مجموعه کوچک هم تغییر و تحول الزامی است.
🔹سازمانها برای آن که بتوانند به حیات خود ادامه دهند و در محیط متلاطم و دائما نو شوندهی امروز، دوام آورند باید مقتضیات و الزامات آن را بشناسند و بر آن مدیریت کنند.
🎙دکتر محمد جواد نوروزی
📋 نشریه فرهنگ پویا ش45.
🔅 روحانیون چقدر در دولتها حضور داشته اند❓
🔹 نتایج یک پژوهش(1)، درباره حضور قشرهای مختلف در کابینه دولتهای پس از انقلاب اسلامی نشان می دهد که روحانیون بسیار کمتر از دانشگاهیان در کابینه حضور داشته اند.
بر اساس این تحقیق، قشر دانشگاهی با 29.8 درصد، نظامی با 25 درصد و روحانیون با 18.5 درصد در کابینه حضور داشته اند.
📋مقاله: تحلیل پایگاه اجتماعی نخبگان قدرت سیاسی: مطالعه موردی اعضای هیئت دولت های هفتم تا دهم اثر علی ساعی وهمکاران.
🌔 داشتیم رقیب ناسا در فرستادن مـــردم به فضـــا می شدیم که یهو انقلاب شد!
😂
📣 ویژگی های مدیری علامه مصباح(ره)
🔹 علامه مصباح به تعبیر رهبر انقلاب، «مدیری شایسته» بود که دقیقاً میدانست مجموعه خود را به کجا میخواهد ببرد و چگونه نظریات فلسفی و بنیادین خود را تا عرصه اجرا امتداد دهد.
💠 آیت الله رجبی، جانشین استاد در موسسه امام خمینی(ره)، ویژگیهای مدیریتی استاد مصباح را در موارد زیر خلاصه میکند:
- آگاهی به هدف اصلی
- در نظر گرفتن اهداف بلند مدت و آیندهنگرانه و در کنار اهداف واقع بینانه و قابل وصول
- داشتن برنامه اجرایی علاوه بر برنامه راهبردی
_ نظارت بسیار دقیق و از چندین کانال
- تأسیس معاونت فرهنگی برای خود کنترلی
- اجرای کوتاه مدت و بازخوردگیری و انجام اصلاحات برای اجرای بلندمدت
- برتری علمی و نظرات متقن
- ارتباطی بسیار صمیمی و عاطفی که از معنویت و دلسوزی وی نشات میگرفت
- قاطعیت و توکل
- توجه بسیار شدید به رشد دادن نیروهای زیرمجموعه
- سعه صدر در کنار قاطعیت به هنگام تخریب و تضعیف ارزشها و آرمانهای دینی
- مقید به کار کارشناسی
- حساسیت روی بیتالمال
- مهمترین ویژگی، کار برای خدا و توسل به اهل بیت
📋 نشریه فرهنگ پویا، شماره 45.
📡 ماجرای رضاشاه و یک آنتن❗️
⛔️ #انگلیس در سال ۱۳۱۹، حدود ۸ ماه پیش از اشغال ایران و فرار #رضاشاه، بخش فارسی رادیو بیبیسی را تاسیس کرد تا علیه رضاشاه تبلیغ کرده و مردم را آماده پذیرش #دشمن (متفقین) کند.
🔅این روزها رسانه انگلیسی بی بی سی مشغول بزک رضاشاه است و برخلاف عملکرد آن زمانش، رضاشاه را #خوب جلوه می دهد. چرا این شبکه یک روز علیه رضاشاه و روز دیگر به نفع او کار میکند❓
🛑 یکی به ساده لوح های پای بی بی سی بگوید که هر کی فارسی حرف زد، دوستدار ایران نیست و هرکی از رضاشاه خوبی گفت، عاشق رضاشاه نیست! شاید روباه پیری میخواهد از جنازه رضاشاه سوءاستفاده کند.
#جنگ_رسانه_ای #استعمار #دشمن_شناسی
💥ویژه ها در مدرسه انقلاب
📌ریای روشنفکری از ریای دینی بسیار خطرناک تر است.
🔹 بسیاری از روشنفکران ما به آنچه میگویند عقیده ندارند . حتی می توان با اطمینان گفت که دانههای درشت قلمرو روشنفکری ما، در کمال شهرتشان مترجم ناقصِ حرفهای دیگران اند و غالباً آن حرفها را به عنوان حرف های خودشان عَرضه می دارند ولی در تهِ دل کوچکترین وابستگی و پیوندی با آن اندیشه ها نمی توانند داشته باشند. حتی از فهم درست حرف هایی که ترجمه میکنند عاجزند. به همین دلیل، نوشتهها و حرفهای بسیاری از آنها اگر تحلیل معنی شناسیک شود، پُر است از تناقض های آشکار منطقی.
بسیاری از آنها بیش از آنکه مصداق روشنفکر باشند، مُجَلّای اَتَمّ اِسنوبیسم اند.
🖌 محمدرضا شفیعی کدکنی
📗زمینه اجتماعی شعر فارسی، اختران و نشر زمانه، ۱۳۸۶ ،صص ۳۹۹ و ۴۰۰.