#تدابیر_بهداشتی_پیاده_روی_اربعین
⚫️ انجام حجامت عام قبل از سفر پیاده روی #اربعین و توصیه بهداشتی برای زائرین عتبات عالیات که قصد شرکت در پیاده روی اربعین را دارند
🔰 با توجه به حضور هرساله عاشقان حسینی در حماسه پیاده روی تا کربلا و حرم امام حسین (علیه السلام)، تدابیر و توصیههای بهداشتی ذیل برای زائرین عتبات عالیات که قصد شرکت در پیاده روی اربعین را دارند پیشنهاد میگردد، ما را هم از دعای خیر خود فراموش نفرمایید
۱- انجام حجامت عام قبل از سفر:
⚫️ پیشنهاد میگردد حتماً قبل از سفر به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن، یک حجامت عام کامل پیشگیرانه انجام دهید.
⚫️ با اینکار بدن خود را دربرابر بیماریهایی که امکان شیوع آن در بین زائران میباشد مانند آنفولانزا، واکسینه خواهید کرد و احتمال بیماری بسیار کاهش خواهد یافت.
⚫️ لازم به ذکر است افرادی که کم خون، لاغر و تکیده با بدن خشک هستند یا غلبه سردی شدید دارند حتماً باید تحت نظر پزشک حجامت نمایند.
۲- شستشوی مرتب دستها به صورت کامل:
⚫️ شستن دست به تنهایی مهمترین گام در پیشگیری از انواع بیماریهاست .برای شستشوی کامل دستهایتان، باید دستها را با آب ولرم خیس کنید و کفدستتان مایع دستشویی بریزید و با مالیدن کف دستها به هم کف ایجاد کنید.
⚫️ در مرحله بعد ، فضای بین انگشتان را بشویید. سپس انگشتان را در هم قفل کنید و پشت انگشت و ناخن را با مالش پشت انگشت به کف دست تمیز کنید.
⚫️ اگر دستتان خیلی آلوده است، ناخنها رو به صورت تک به تک هم بشویید .نوک انگشتان هر دست را نیز با جمع کردن و مالیدن آنها به کف دست مخالف تمیز کنید. دستها را با آب شستشو دهید.
۳- پیشگیری از تاول پا:
⚫️ جهت پیشگیری از تاول پا، استفاده از کفش مناسب، پوشیدن جوراب حولهای و شستشوی مرتب پا با آب و سپس خشک کردن کامل آن توصیه میشود.
⚫️ البته آب نباید گرم باشد.ضمناً روغن مالی کف پا و انگشتان پا با روغن بنفشه نیز مفید است.
۴-راههای بهبود تاول پا:
⚫️ تاول را دستکاری نکنید و جداً از ترکاندن تاولهای پوستی خودداری کنید. در واقع تاول خود، پانسمان خودش است.
⚫️اما اگر اندازه تاول زیاد بزرگ بود یا موجب بروز درد و ناراحتی میشود ،میتوانید آنرا به شرح ذیل تخلیه کنید:
🔘با محلول آب ولرم و جوش شیرین معدنی موضع را تمیز کنید.
🔹با استفاده از سوزن سرنگ یا یک سوزن که با قرار دادن آن روی آتش استریل شده است، یک سوراخ کوچک روی تاول ایجاد نمایید و سپس مایع داخل تاول را به آرامی تخلیه نمایید.
🔹مقداری روغن زرد روی آن بگذارید.
🔹 تاول را با عسل آغشته و پانسمان نمایید.
۵- رفع و پیشگیری از گرفتگی عضلات:
⚫️ استحمام با آب گرم قبل از خواب برای رفع یا پیشگیری از گرفتگی عضلات بسیار مفید میباشد
🟣 تذکر :
☑️ حتماً با آب گرم استحمام نمایید.
☑️ حتماً قبل از خواب استحمام نمایید.
☑️ برای جلوگیری از خیس شدن موهای سر و پیشگیری از سرماخوردگی (هنگام قرار گرفتن در جلوی هوای سرد و یا باد کولرهای موکب)، میتوانید سرتان را نشویید و تنها بدنتان را شستشو دهید.
☑️ در صورت امکان ماساژ عضلات حین استحمام نیز توصیه میشود. قبل از خروج از حمام، کمتر از یک دقیقه آب سرد را روی پایتان بریزید (مچ پا به پایین).
☑️ بدنتان را یکباره سرد نکنید و به سرعت در معرض هوای سرد قرار نگیرید. حتی بلافاصله پس از شستشوی بدن خود را در معرض جریان هوا قرار ندهید.پس از استحمام بدن خود را با حوله، خوب خشک نمایید.
۶- غرغره و استنشاق آب نمک جهت پیشگیری از سرماخوردگی و گلو درد:
⚫️ یک قاشق چایخوری سرخالی نمک را داخل یک لیوان آب جوشیده بریزید و وقتی گرمایش مناسب شد در هر دو سوراخ بینی آنرا استنشاق کنید یعنی از داخل بینی آب را به سمت حلق و دهان هدایت کنید تا از دهان خارج شود.مقداری آب نمک را نیز غرغره نمایید.
🟣 تذکر:
☑️ برای اینکار نباید آب نمک را با فشار زیاد (مکش قوی) داخل بینی بالا بکشیم، فقط لازم است با مقداری مکش و هدایت آب با حرکت دادن صورت روبه بالا، آب را از سوراخ بینی به حلق هدایت نماییم و از دهان خارج کنیم.
☑️ انجام روزی سه بار استنشاق آب نمک کفایت مینماید.
۷- مصرف روزانه مقداری عسل:
⚫️ حداقل یک قاشق مرباخوری عسل میل نمایید.
۸- مصرف پیاز با وعده غذایی:
⚫️ در کنار وعده های نهار و شام، پیاز آن منطقه را میل نمایید.
۹- جلوگیری از عرق سوز شدن:
⚫️جهت پیشگیری از عرق سوز شدن و التهابات پوستی ناشی از تعریق زیاد، لباس زیر مناسب و گشاد و با الیاف نخی به تن نمایید.
موضعی که ممکن است عرق سوز شود را جهت تقویت با روغن گل بنفشه مالش دهید.
#اربعین
#پیاده_روی
👇👇
👆👆
#تدابیر_بهداشتی_پیاده_روی_اربعین ۲
۱۰- درمان سریع اسهال:
⚫️ یک قاشق مرباخوری اسفند را قورت دهید. برای کودکان که قورت دادن اسفند برایشان سخت است اسفند را در یک استکان آب جوش بریزید و ده دقیقه درب آنرا با یک نعلبکی بپوشانید تا لعاب دهد و بعد از صاف کردن بخورند. البته می توانید آنرا با کمی عسل نیز شیرین کنید.
۱۱-رفع حالت تهوع:
⚫️ میل کردن دمکرده گلپر برای رفع حالت تهوع توصیه می شود.
۱۲- درمان سریع اسهالی که همراه حالت تهوع می باشد:
⚫️ در صورتی که دچار اسهال همراه با حالت تهوع شده اید مصرف شربتی با ترکیب ذیل که به نام شربت دکتر روازاده است، توصیه می گردد:
یک لیوان سرخالی آب جوش را با دو قاشق غذاخوری گلپر و یک قاشق مربا خوری اسفند مخلوط کرده و درب لیوان را با یک نعلبکی بپوشانید و بگذارید به مدت 10 تا 15 دقیقه بماند.
سپس آن را صاف کرده و تفاله اش را بگیرید و بیرون بریزید، تقریباً کمی بیش از یک سوم از مایع موجود در لیوان کاسته خواهد شد. مابقی لیوان را بعد از اینکه با عسل شیرین کردید، با عرق نعنا پر کنید.
🔹میزان و مدت دوره مصرف:
بزرگسالان (افراد بالای 18 سال): دو لیوان در چهار وعده طی روز مصرف شود و اگر مشکل شدت داشت به مدت دو تا سه روز تکرار شود.
افراد 12 تا 18 سال: یک استکان صبح، یک استکان شب
افراد 4 تا 12 سال: یک استکان طی روز
نوزادان و کودکان زیر 4 سال: هر دو ساعت یک قاشق غذاخوری در گلویشان می ریزید تا بهبود کامل یابند.
🟣 تذکر: اگر نوزاد شیرخوار بود، علاوه بر نوزاد، مادر ایشان نیز طبق دستور ارائه شده برای بزرگسالان (دو لیوان طی روز) باید از این شربت مصرف نمایند.
۱۲-رفع درد مفاصل:
⚫️ برای افرادی که درد مفاصل دارند، چرب کردن مفاصل و ساق پای خود با روغن گرم مانند روغن زیتون و قراردادن مشما روی آن توصیه می شود.
#اربعین
#پیاده_روی
دکتر مهشید چایچی با اشاره به نزدیکی ایام پیاده روی اربعین و مقارن شدن آن با گرمای تابستان بر ضرورت رعایت توصیههای طب ایرانی برای حفظ سلامتی و پیشگیری از ابتلا به بیماریها تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت؛ دکتر مهشید چایچی؛ سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به نزدیگی ایام پیاده روی اربعین و مقارن شدن آن با گرمای تابستان گفت: طب ایرانی توصیه هایی دارد که با رعایت آنها میتوانید سفری ایمن را تجربه کنید.
وی با اشاره به طولانی بودن مسیر پیاده روی بر ضرورت تقویت عضلات تاکید کرد و گفت: از چند هفته قبل از پیادهروی اربعین، پیادهرویهای منظمی را شروع کنند تا در این سفر با گرفتگی عضلانی مواجه نشوند. ماساژ و روغنمالی پا در رفع گرفتگی عضلانی مؤثر است. قرار دادن پاها از چند هفته قبل سفر در آب ولرمی که پودر برگ مورد یا حنا در آن حل شده است، میتواند به تقویت پا و پیشگیری از تاول کمک کند.
سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به ضرورت پاکسازی بدن از مواد زائد افزود: فعالیت زیاد سبب گردش مواد زائد میشود لذا ضرورت دارد که بدن را از این مواد پاکسازی کنیم. به عنوان مثال اگر فردی دچار یبوست است، حتماً باید نسبت به رفع آن اقدام کند یا اگر اضافه وزن دارد، حتماً برای کاهش آن اقدام کند؛ چرا که پیادهروی طولانی با وزن بالا مشکلاتی را برای مفاصل پاها ایجاد میکند. افرادی که بدنی خشک و رطوبت بدن کمی دارند، این افراد مستعد عوارض شدید از دست دادن آب و املاح بدن در این پیاده روی هستند.
معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل ادامه داد: این افراد باید با برنامههای تغذیهای مناسب شرایط بدن را برای قرار گرفتن در سفر اربعین آماده سازند و تا جایی که ممکن است از خوردن فستفود و خوراکیهای سرخکردنی و چرب، ادویههای با طبع گرم و خشک مثل زنجبیل و سیر و فلفل، خوراکیهای عطشآوری همچون سیر، پیاز خام، بادمجان، کشک، ماکارونی، کنسروها و... پرهیز کنند.
دکتر چایچی با اشاره به اینکه در این ایام تشنگی لزوماً با نوشیدن آب برطرف نمیشود، عنوان کرد: خوردن غذاهای آبکی مثل سوپ، خوراکهای دارای آلوبخارا، تمبر هندی و زرشک، شربت سکنجبین، شربت آبلیمو یا عرق کاسنی، بیدمشک با گلاب یا انواع دانههای لعابدار مثل تخم ریحان، خرفه یا خاکشیر در هوای گرم توصیه میشود و میتواند تأثیر بسزایی در رفع عطش و تأمین آب بدن در گرمای هوا داشته باشد.
وی افزود: اضافه کردن کمی آبلیموی تازه، سرکه یا سکنجبین به آب، جلوی ولع زیاد به نوشیدن آب را میگیرد. همچنین دوغ به خاطر طبیعت سرد و تری که دارد، اگر خیلی چرب، پرنمک و گازدار نباشد، میتواند به عنوان یک نوشیدنی مفید برای تأمین آب و املاح عمل کند چرا که منبع خوبی برای کلسیم، فسفر، پروتئین و ویتامینهای B12، B2 و A است و بهتر است با فاصله از غذا نوش جان شود و حتی بهتر است در گرمای هوا از غذاهای سبکی مانند آبدوغخیار در مسیر پیاده روی استفاده شود و غذاهای سرخ شده یا کبابی مصرف نشود.
به گفته این متخصص طب ایرانی، در ایام پیادهروی اربعین باید از زیادهروی در مصرف خوراکیهای ادرارآور مانند هندوانه و چای پررنگ پرهیز شود؛ چرا که افزایش دفع ادرار در طول روز، موجب افزایش خطر گرمازدگی میشود.
این متخصص طب ایرانی به خانمهای باردار توصیه کرد: در مصرف تخم شربتی لعابدار احتیاط کنند بویژه آنهایی که در سه ماهه اولیه بارداری قرار دارند. مادران باردار اصلاً در گرمای روز پیادهروی نکنند و در صورت خستگی از میزان پیادهروی خود کم کنند. این گروه از زائران باید از مصرف خوراکیهای شور، تند، غذاهای مانده، دیرهضم، سنگین، انواع ترشی و نوشیدن آب یخ پرهیز کنند.
وی افزود: تحمل گرسنگی و تشنگی در بانوان باردار به صلاح نیست و بهتر است غذا در حجم کم و به دفعات بیشتر میل کنند.
این پزشک و متخصص طب ایرانی با بیان اینکه گزش حشرات از دیگر چالشهایی است که زائران اربعین با آن روبهرو میشوند؛ گفت: امسال خطر ابتلا به تب دنگی در اثر گزش پشه آئدس زیاد است که میتواند دردهای استخوانشکن همراه با تب ایجاد کند. متأسفانه این پشهها در طول روز و بخصوص در شفق و فلق که زائران در حال پیادهروی هستند، فعال هستند و میتوانند بیماری را از راه گزش به افراد زیادی منتقل کنند. بنابراین، استفاده از توری پشهبند برای کالسکه کودکان و پوشیدن لباس آستین بلند ضروری است. همچنین مالیدن لوسیون یا کرم های دافع حشرات از نوع شیمیایی و گیاهی حاوی اسانس نعنا و شمعدانی و استفاده از آنها به ویژه هنگام طلوع و نزدیک غروب، برای دفع حشرات می تواند کمککننده باشد.
اگر کرم های خاص در دسترس نباشد افراد میتوانند با مالیدن کمی پوست لیموی تازه یا آبلیمو به پوست در نواحی که بدون پوشش است تا حدی از گزش حشرات در امان بمانند.اما این روش به تنهایی برای پیشگیری کافی نیست و لازم است سایر روشهای پیشگیری از گزش حشرات را هم در نظر داشته باشند. ضمن اینکه برخی از این لوسیونها و روغنهای گیاهی ممکن است برای بعضی افراد ایجاد حساسیت پوستی کنند و باید قبلا در موضع کوچکی از پوست امتحان شوند.
وی افزود: در صورت ابتلا به این مشکل لازم است از مصرف مسکنهایی غیر از استامینوفن خودداری شود چون ممکن است خونریزی ایجاد کند و در صورت ایجاد خونریزی لثه یا بینی همراه تب و درد شدید استخوانشکن حتماً به پزشک مراجعه کنند.
معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل با بیان اینکه در ایام اربعین افرادی که بیماری مزمن دارند هم حضور پیدا میکنند، اظهار داشت: توصیه ما به مردمی که دارای بیماری خاص هستند، این است که بهتر است در ایام گرم سال در این پیادهروی حضور نداشته باشند و اگر هم حضور دارند، باید کمترین فعالیت را داشته باشند. بعد از غروب آفتاب یا در ایام صبحگاهی پیادهروی کنند. حتماً داروهایشان را به همراه بیاورند و با پزشکشان درمورد احتمال تغییر مصرف داروها قبل از سفر مشورت کنند. به عنوان مثال افراد دیابتی به خاطر پیادهروی طولانیمدت شاید نیاز باشد مقدار تزریق انسولینشان تغییر کند.
دکتر چایچی در پایان گفت: راهی شدن در این مسیر، آدابی دارد. گاهی تنها بستن کوله، چمدان و سفت کردن بندهای کفش کافی نیست و آمادگی بدنی و روحی را هم باید مدنظر قرار داشت تا زیارت به سلامت باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با عرض سلام و ادب
لطفا این کلیپ رو نشر بدید
خیلی از مذهبی های ماهم این احکام رونمیدونن
ومتاسفانه روز به روز شاهد نسلی خواهیم بود که از بدنهای ناپاک به وجود می آیند 😔👆👆👆👆👆👆
11.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔥 گوشیهای مرگبار
🔥 تصاویری عجیب و تکان دهنده از کودکانی که در اثر زیادهروی در استفاده از تلفن همراه دچار انواع صدمات جسمی، روحی و عقلی شدهاند.
🔥 برخی از این صدمات به قدری جدی و عمیق هستند که هرگز جبران نشده و کودک هیچ گاه به زندگی طبیعی باز نخواهد گشت
#تربیت_فرزند🌱
「💛」
- بالأخره باید از یه جایی شروع کرد دیگه عزیزمن🌱
آدم نمیتونه همیشه منتظر بمونه تا اون شرایطی که میخواد مهیا بشه..