*وجه التزام چیست؟*
وجه التزام قراردادی، شرط جبران خسارت یا جریمه دیرکرد ناشی از عدم انجام یا تاخیر در انجام تعهد بوده که در قراردادها، پیش بینی می شود.
نحوه تعیین وجه التزام، با توافق طرفین و به صورت شرط ضمن عقد بوده و در قراردادهای تملیکی و مالی، قابل تعیین می باشد.
از جمله تفاوت وجه التزام با خسارت تاخیر تادیه، این است که وجه التزام، حتما باید در قرارداد، پیش بینی شده باشد.
@vakil_et
با وکیل مشورت کنید👇👇👇👇
@Hp07Hp
در چه مواردی، راننده ی وسسله نقلیه ای که تصادف کرده و باعث فوت یا آسیب بدنی به شخصی شده، مسئولیتی ندارد؟
هرگاه راننده ای با داشتن مهارت رانندگی و سرعت مجاز و مطمئن و رعایت سایر مقررات در حال حرکت است در حالی که قادر به کنترل وسیله نباشد و به کسی که حضورش در آن محل مجاز نیست، بدون تقصیر برخورد نماید، راننده مسئولیتی ندارد.
هرگاه هنگام رانندگی به سبب حوادثی مانند واژگون شدن خودرو و یا برخورد آن با موانع، سرنشینان خودرو مصدوم شوند یا فوت کنند، در صورتی که سبب حادثه، علل قهری همچون زلزله و سیل باشد و راننده تقصیر نداشته باشد، راننده مسئولیتی ندارد.
❗️البته بر اساس قانون "بیمه اجباری خسارت وارد شده به اشخاص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه"، در هر دو مورد بالا، شرکت بیمه ای که وسیله نقلیه را بیمه کرده است، مکلف به پرداخت دیه ی اشخاص آسیب دیده یا فوت شده است.
@vakil_et
با وکیل مشورت کنید👇👇👇👇
@Hp07Hp
🔴آیا صیغه 99 ساله با ازدواج دایم فرق دارد؟
بله، صیغه 99 ساله با ازدواج دایم تفاوت دارد. ازدواج دایم، که در قانون مدنی ایران به عنوان نکاح دائم شناخته میشود، نوعی ازدواج است که بدون تعیین مدت و با قصد استمرار و دوام بسته میشود و تا زمانی که طرفین یا یکی از آنها تصمیم به جدایی نگیرند، ادامه دارد. در مقابل، صیغهای که برای مدت 99 ساله بسته میشود، نوعی از ازدواج موقت یا متعه است که در آن مدت زمان مشخصی برای ازدواج تعیین میشود و پس از اتمام آن مدت، عقد به طور خودکار منحل میشود. ازدواج موقت میتواند برای مدتهای کوتاه یا طولانی، حتی تا 99 سال تعیین شود، اما این مدت باید صراحتاً در عقد ذکر شود و با پایان یافتن مدت، رابطه زوجیت خاتمه مییابد مگر اینکه طرفین تصمیم به تجدید یا تبدیل آن به ازدواج دایم بگیرند. ازدواج دایم و ازدواج موقت از نظر حقوقی و شرعی دارای احکام و تبعات متفاوتی هستند، به ویژه در زمینههایی مانند ارث، نفقه، حضانت فرزندان و دیگر مسائل خانوادگی.
@vakil_et
با وکیل مشورت کنید👇👇👇👇
@Hp07Hp
جرم انگاری سوزاندن سیم کارت شخص دیگر
الف با همکاری دفتر خدمات ارتباطی، سیم کارت همسرش را مسدود و به اصطلاح عرفی می سوزاند و سیم کارت جدیدی با همان شماره اخذ می کند، آیا این اقدام جرم است یا خیر؟
و در صورت مثبت بودن پاسخ،
این اقدام متهم و دفتر خدمات ارتباطی در فروض مختلفی که سیم کارت جدید به نام مالک قبلی (در مانحن فیه شوهر متهم) یا به نام خود متهم (زن) یا شخص ثالث، اخذ شده باشد، با چه عنوان یا عناوین مجرمانه ای انطباق دارد؟
نظر هیئت عالی
عمل مذکور در سوال به نوعی از کار انداختن سامانه مخابراتی (تلفن) با توجه به ماده 175 قانون آئین دادرسی کیفری محسوب می شود و به موجب ماده 737 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات قابل تعقیب است در ضمن در صورت انتقال مالکیت سیم کارت انتقال مال غیر محسوب می شود.
@vakil_et
با وکیل مشورت کنید👇👇👇👇
@Hp07Hp
#بیشتر_بدانیم
آيا دادگاه اين اجازه را دارد كه بر اثر دادخواست مرد جهت طلاق، مهريه زن را قسط بندي كند و بدون امضاء و حضور زن حكم طلاق غيابي بدهد؟
طبق قانون و شرع، طلاق به دست مرد است و چنانچه زن عليرغم اخطاريه هاي دادگاه در جلسه دادگاه حاضر نشود، قاضي طبق قانون به پرونده رسيدگي مي كند و در پرونده طلاق كليه حقوق مادي زن از جمله مهريه تعيين تكليف ميشود و در صورت عدم توانايي مالي مرد جهت پرداخت مهريه و محرز شدن آن براي دادگاه، قاضي مهريه را قسط بندي میکند.
@vakil_et
با وکیل مشورت کنید👇👇👇👇
@Hp07Hp
🔴هفت راه از بین بردن وکالت بلا عزل
۱_ فوت یا حجر وکیل یا موکل
۲_ اقاله
۳_ انجام دادن موضوع وکالت توسط خود موکل
۴_ از بین رفتن موضوع عقد
۵_ پایان یافتن مدت عقد
۶_ استعفای وکیل از وکالت
۷_ اگر عقد وکالت بلاعزل ضمن عقد لازمی بوده باشد و آن عقد لازم به دلیلی منحل گردد.
@vakil_et
با وکیل مشورت کنید👇👇👇👇
@Hp07Hp
🔴دلایل اثباتی معامله ی صوری
بر حسب موضوع و شرایط هر پرونده دلایل اثباتی متفاوت است اما در عمل میتوان با تمسک به دلایل و قرائن زیر اقدام به طرح دادخواست بطلان معامله به جهت صوری بودن نمود.
ادله :
۱- اخذ استعلام ثبتی از اداره ثبت و پلیس راهور و بانک های مربوط دال بر احراز واگذاری و تاریخ نقل و انتقال و شخص انتقال گیرنده
۲- ارائه قرارداد و اسناد مطالباتی از جمله سند نکاح ، اسناد تجاری و فیش های پرداختی
۳- شهادت شهود
۴- تحقیقات و معاینه محل
۵- تقدم طلب نسبت به تاریخ انتقال
۶- طرح سابق دعوا جهت مطالبه طلب از سوی بدهکار
۷- اخذ حکم قطعی قبل از انتقال مال از سوی بدهکار
۸- اثبات عدم تبادل مالی جهت پرداخت ثمن
@vakil_et
با وکیل مشورت کنید👇👇👇👇
@Hp07Hp
🔴الزام به فک پلاک چیست و توسط چه کسی مطرح میشود؟
طبق قانون و عرف معاملات خودرو، در زمان خرید خودرو باید در قرارداد فروش مشخص شود که فروشنده، در مهلت مقرر سند و پلاک خودرو را به خریدار، انتقال خواهد داد. در صورتیکه فروشنده، به قول و قرار و تعهدات خود در قرارداد، عمل ننماید، خریدار برای جلوگیری از مشکلات حقوقی، دادخواست الزام به فک پلاک را به مرجع ذیصلاح ارائه خواهد داد.
ارائه دادخواست الزام به فک پلاک ، فقط از طرف کسی ممکن است که قانونا پلاک به نام وی ثبت شده باشد. در صورتیکه فروشنده از تنظیم سند (تعویض پلاک)، امتناع نماید الزام فک پلاک از طریق دادگاه لازم و ضروری خواهد بود. بنابراین، هر یک از طرفین قرارداد خرید و فروش خودرو در صورت لزوم، مجاز به ارائه دادخواست الزام به فک پلاک خواهد شد.
@vakil_et
با وکیل مشورت کنید👇👇👇👇
@Hp07Hp
🔴راه حل برگشت پولی که اشتباه به حساب دیگری واریز شده چیست؟
کسی که به اشتباه پولی را برای کسی واریز کند باید به بانک مربوطه مراجعه کند تا با درخواست وی با شخص مربوطه تماس حاصل گردد.
اما گاهی بعد از واریز اشتباه پول به حساب دیگری شخص دریافت کننده از استرداد مبلغ خودداری میکند که در این شرایط لازم است پیگیری های قضایی صورت بگیرد.
مطابق ماده ۳۰۱ ق.م کسی به اشتباه یا حتی عمد چیزی را که مستحق آن نبوده دریافت کند ملزم است آن را به مالک تسلیم کند بنابراین فردا مال باخته در این فرض میتواند با مراجعه به دادگاه و تقدیم دادخواست و استناد به فیش های واریزی نسبت به پس گرفتن وجه خود اقدام نماید.
@vakil_et
با وکیل مشورت کنید👇👇👇👇
@Hp07Hp
🔴در چه شرایطی، بعد از طلاق، علاه بر مهریه، "تا نصفِ" اموالِ مرد، متعلق به همسرش می شود؟
۱- این شرط (شرط تنصیف) در سند ازدواج نوشته شده باشد و طرفین آن را امضا کرده باشند.
۲- طلاق از جانب مرد باشد.
۳- طلاق، ناشی از تخلفات زن از وظایف زناشویی و یا سوء اخلاق و رفتار وی نباشد.
شرط تنصیف تنها شامل اموالی است که در طول زمان زناشویی بدست آمده باشد و اموال قبل از عقد را شامل نمی شود.
منظور از تنصیف، به معنای دقیقاً نصف اموال نیست و "از یک درصد تا پنجاه درصد" است که تشخیص میزان آن بستگی به نظر قاضی دارد.
@vakil_et
با وکیل مشورت کنید👇👇👇👇
@Hp07Hp
🔴آیا زنی که به شوهرش خیانت کرده، حق مطالبه مهریه دارد؟
🔸️بر اساس قانون مدنی، به محض عقد نکاح، مهریه به مالکیت زن در می آید و از زمان عقد، مرد مکلف به پرداخت آن به همسر خود می شود.
🔸️لذا خیانت زن، سبب نمی گردد که وی مهریه خود را از دست بدهد و زن پس از خیانت نیز همچنان می تواند مهریه خود را مطالبه کند.
@vakil_et
با وکیل مشورت کنید👇👇👇👇
@Hp07Hp
🔴فقط اگر حادثه و فوت، هر دو در ماه حرام اتفاق افتاده باشد، دیه ی فوت، یک سوم اضافه می شود.
دیه کامل در ماههای غیر حرام برای سال ۱۴۰۳ مبلغ ۱۲ میلیارد ریال معادل یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تعیین شد.
اگر "حادثه و فوت"، هر دو در یکی از ماه های "محرم، رجب، ذی القعده و ذی الحجه" (موسوم به ماه های حرام) اتفاق بیفتد، یک سوم به میزان دیه اضافه می شود (اصطلاحا «تغلیظ» می شود).
بنا بر این در صورت وجود شرط بالا، میزان دیه کامل در ماههای حرام در سال ۱۴۰۳ یک میلیارد و ششصد میلیون تومان خواهد بود.
@vakil_et
با وکیل مشورت کنید👇👇👇👇
@Hp07Hp