#هر_شب_یک_داستان_آموزنده
** چوب خدا صدا ندارد**
🔹پیرمردی با پسرش محضر پیامبر رسید و گفت: یارسول الله! این پسر من است او را پرورش دادم اکنون جوان نیرومند و سرمایه دار است و من پیرمرد ناتوان و فقیر میباشم او حتی به اندازهی بخور و نمیر کمکم نمی کند.
رسول خدا فرمود:چرا به پدرت کمک نمی کنی؟
جوان گفت: چیزی ندارم.
پیرمرد گفت: دروغ می گوید انبارهایش پر است.
جوان گفت: من توان مالی ندارم همینقدر می توانم خانوادهام را اداره کنم.
رسول خدا فرمود: جوان خدا ترس باش! به پدرت یاری رسان او زندگی اش را در راه تو فدا کرده است. برای اینکه به شما سخت نگذرد یک ماه خرج او را من می دهم ویک ماه تو،خداوند به تو پاداش میدهد.
پیامبر خرج یک ماه پیرمرد را پرداخت نمود.
🔹 پس از یک ماه خرج پیرمرد تمام شد واز پسرش کمک خواست.
پسر گفت: چیزی ندارم.
پیرمرد نزد پیامبر آمد و از او شکایت کرد.
رسول خدا فرمود: چرا به پدرت نمی رسی؟
جوان دروغش را تکرار کرد و گفت چیزی ندارم.
پیامبر فرمود: جوان! امروز غروب نمی کنی مگر اینکه تو ازپدرت فقیرتر خواهی بود.
جوان از محضر پیامبر برگشت. همسایهها به نزدش آمدند و گفتند: ما از بوی گند انبارهای تان آسایش نداریم. به انبارها رفت و دید درون آنها گندیده است با وحشت به کیسههای طلا و نقره سرزد همه را حزف و سنگ یافت.
و طبق گفته پیامبر فقیرتر از پدرش گشت از شدت اندوه مریض شد و سلامتی و نشاط جوانی را نیز از دست داد.
پیامبر فرمود: ای کسانی که عاق والدین هستید عبرت بگیرید. آن جوان سرمایه اش را در این دنیا از دست داد و در آن دنیا نیز زندگی جهنمی را برای خود تهیه نمود.
📚بحارالانوار ، جلد ۱۷، صفحه ۲۶۹
@valiyeasreejvarkola
💢 پرسش :
امتحانات الهی دقیقا به چه منظوری صورت میگیرد؟
✍️ پاسخ:
دنیا سرای آزمایش الهی است. انسان در مراحل مختلف زندگی خواسته یا ناخواسته، آزمونهای پی در پی را پشت سر میگذارد. موارد زیر را میتوان به عنوان اهداف امتحان الهی برشمرد:
1⃣ مقیاس پاداش و کیفر:
معیار ثواب و عقاب، صفات درونی انسان به تنهایی نیست، بلکه ملاک، زمانی است که این صفات در اعمال انسان ظاهر میشود، خداوند بندگان را آزمایش میکند تا آنچه در درون دارند در عمل آشکار شود و فرد مستحق پاداش و کیفر شود.
2⃣ پرورش استعدادهای انسان:
آزمایش الهی راهی برای پرورش استعدادهای نهفته انسان و بر آمدن گوهرهای درونی اوست، آدمی در کوران آزمایش الهی همانند سنگ معدنی میماند که در کورههای آتشین نهاده میشود تا ناخالصیهای آن جدا گردد و دُرّ گرانبهای او آشکار شود.
3⃣ پاکی از گناه:
امام علی علیهالسلام میفرماید: «سپاس و ستایش خدایی را که رنج و گرفتاری پیروان ما را مایه زدوده شدن گناهان آنان در دنیا قرار داد تا با این رنجها و بلاها طاعاتشان سالم ماند و سزاوار پاداش آن شوند»
4⃣ تذکر و استغفار:
امام علی علیهالسلام در هنگام بیرون رفتن برای طلب باران فرمود: «خداوند بندگان خویش را هرگاه که کارهای بد انجام دهند با کمبود میوهها و جلوگیری از نزول برکات و بستن در گنجهای خیرات به روی آنان آزمایش میکند، تا توبهگر توبه کند و گنهکار دل از گناه برکند و پند گیرنده، پند پذیرد و نهی شده (از گناه) باز ایستد.»
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
@valiyeasreejvarkola
🌺 سلام.صبح روز آدینه شما بخیر
🌴امام جعفر صادق علیه السلام :
هیچ عملی در روز #جمعه بالاتر از #صلوات برپیامبر(ص) و خاندان عصمت و طهارت ائمه معصومین(ع) نیست.
📚بحارالانوار، جلد ۸۶، صفحه ۲۸۶
@valiyeasreejvarkola
#در_محضر_بزرگان
آیتالله بهجت قدس سره:
✍ بعضی شروع به اوراد و اذکاری میکنند تا #امام_زمان(علیهالسلام) را ببینند،
☘ چه اصراری بر دیدن آن حضرت دارید؟ شماسعی کنید اعتقادتان به حضرت زیاد شود و ایشان از شما #خشنود باشند.
@valiyeasreejvarkola
🏴 فرا رسیدن سالروز وفات بانوی کرامت و مهربانی، حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها را تسلیت میگوییم.
@valiyeasreejvarkola
🖤 سلام.صبح اولین روز هفته شما بخیر
🌴 امام جعفر صادق علیه السلام درباره مقام و منزلت فاطمه معصومه سلام الله علیها می فرمایند:
...به #شفاعتش همه ی #شیعیان من وارد #بهشت می شوند
📚بحارالانوار، جلد ۵۷، صفحه ۲۲۸
🏴سالروز وفات کریمه اهل بیت را تسلیت می گوییم.
@valiyeasreejvarkola
#در_محضر_بزرگان
مقام معظم رهبری حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای:
یکی از امتیازات بزرگی که شهر #قم دارد این است که بر گِرد مضجع شریف یکی از برگزيدگان اهل بیت علیهم #حضرت_معصومه(س) بنا شده است.
@valiyeasreejvarkola
#کلام_معصوم
امام علی علیه السلام :
کسی که نهان خود را اصلاح کند، خدا آشکار او را نیکو گرداند و کسی که برای دین خدا کار کند، خدا دنیای او را کفایت می کند.
📚 جهادالنفس/حدیث 354
@valiyeasreejvarkola
#هر_شب_یک_داستان_آموزنده
**از یهودی که کمتر نیستم**
مرد صالحی مبلغ بیست هزار درهم مقروض بود ، هیچ وسیله ای برای پرداخت آن نداشت . روزی طلبکار با اصرار تمام ، مطالبه قرض خود نمود ، آنقدر سخت گرفت که مرد مقروض با اشک جاری و دلی افسرده به خانه رفت . این مرد همسایه ای یهودی داشت ، همین که او را با وضعی پریشان مشاهده کرد ، گفت : تو را به حق دین اسلام سوگند می دهم بگو چه شده که این قدر ناراحتی ؟ جریان را برایش شرح داد . یهودی به منزل خود رفته و مبلغ بیست هزار درهم برایش آورد ، گفت : اگر ما با هم از نظر دین اختلاف داریم ولی همسایه که هستیم ، شایسته نیست همسایه من به رنج قرض گرفتار باشد . بدهکار آن پول را برداشت و پیش طلبکار آورد .
طلبکار از این سرعت در پرداخت پول تعجب کرد . از او پرسید : از کجا تهیه کردی ؟ جریان بر خورد همسایه یهودی را برایش نقل کرد ، در این موقع طلبکار داخل منزل شد و سند بدهکاری او را آورد . گفت : من از یک یهودی که کمتر نیستم ، بگیر سند خود را من طلبم را به تو بخشیدم و هرگز مطالبه نخواهم کرد . طلبکار همان شب در خواب دید قیامت به پا شده و نامه های اعمال در حرکت است ، بعضی نامه عملشان به دست راست و برخی به دست چپ قرار می گیرد . در این حال نامه عمل او هم به دست راستش قرار گرفت و اجازه ورود بهشت بدون حساب به او دادند .
پرسید : چه شد که بدون حساب باید وارد بهشت شوم ؟ گفتند :
چون تو جوانمردی کردی و سند آن مرد نیکوکار را رد نمودی ما چگونه نامه عمل تو را ندهیم با این که بخشنده و مهربانیم ، همانطور که تو از حساب او گذشتی ما هم از حساب تو می گذریم ، طلبت را بخشیدی ما هم گناهان تو را بخشیدیم .
@valiyeasreejvarkola
✅پرسش:
عصمت پیامبران نسبت به عصمت چهارده معصوم (علیهم السلام) در چه جایگاهی قرار دارد..!؟
✍️ پاسخ:
تمام انبیاء (ع) دارای عصمتند، ولی همه آنها به لحاظ عصمت در یک مرتبه نیستند. انبیاء اولوالعزم که در نبوت و رسالت درجه کاملتری دارند، در عصمت هم از سایر انبیاء برترند.
🔹 خاتم انبیاء که در همه کمالات وجودی از همه پیامبران برتر است، در عصمت نیز از همه کاملتر و دارای عصمت مطلقه است.
🔸 أئمه (علیهم السلام) به دلیل آن که طینتشان برگرفته از طینت خاتم انبیاء و پرتوی از نور وجود او است، مثل پیامبر دارای عصمت مطلقه هستند، به همین جهت پیامبر اسلام نه تنها از گناه معصوم است، بلکه از آنچه اصطلاحاً «ترک اولى» نام دارد، معصوماند، در حالی که انبیای دیگر از گناه معصوم هستند، ولی از «ترک اولى» معصوم نیستند.
🔹 أئمه اطهار (ع) مثل حضرت ختمی مرتبت نه تنها از هرگونه لغزشی علمی و عملی منزهاند، بلکه از ترک اولى نیز معصومند، یعنی آنها نه تنها واجبی را ترک نمیکنند و حرامی را انجام نمیدهند، بلکه مستحبات را نیز ترک نکرده و مکروهات را انجام نمیدهند و این همان چیزی است که از آن به عصمت مطلقه یاد میشود و أئمه (ع) از چنین عصمت برخوردار هستند.
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
@valiyeasreejvarkola
🌺 سلام.صبح روز یکشنبه شما بخیر
🌴امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام:
#نصیحت را از کسی که آن را به شما هدیه می کند #بشنوید و آن را با #جان و #دل بپذیرید.
📚غررالحکم، حدیث ۲۴۹۴
@valiyeasreejvarkola