🌺 سلام.صبح اولین روز هفته شما بخیر
🌴امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام:
در #نعمتی که برای تو پدید آورده، یا #گناهی که از تو فرو پوشانده ، یا #بلایی که از تو دور ساخته، چشم بر هم زدنی از #لطف او بی بهره نبوده ای!
📚نهجالبلاغه، فرازی از خطبه ۲۲۳
@valiyeasreejvarkola
#حکایت_قابل_تامل
🔴بزرگ باش و بزرگی کن
✍پسربچه فقیری وارد کافیشاپ شد و پشت میز نشست. خدمتکار برای سفارشگرفتن به سراغش رفت.
پسر پرسید:
بستنی شکلاتی چند است؟
خدمتکار گفت:50 سنت.
پسرک پول خردهایش را شمرد. بعد پرسید:
بستنی معمولی چند است؟
خدمتکار با توجه به اینکه تمام میزها پر شده بود و عدهای نیز بیرون کافیشاپ منتظر بودند با بیحوصلگی گفت: 35 سنت.
پسر گفت:
برای من بستنی معمولی بیاورید.
خدمتکار بیحوصله یک بستنی از تهماندههای بستنیهای دیگران آورد و صورتحساب را به پسرک داد و رفت.
پسر بستنی را تمام کرد. صورتحساب را برداشت و پولش را به صندوق پرداخت کرد و رفت.
هنگامی که خدمتکار برای تمیزکردن میز رفت، گریهاش گرفت. پسربچه روی میز کنار بشقاب خالی 15 سنت انعام گذاشته بود. در صورتی که میتوانست بستنی شکلاتی بخرد.
بعضی بزرگ زاده میشوند،
برخی بزرگی را بهدست میآورند،
و بعضی بزرگی را بدون اینکه بخواهند با خود دارند.
@valiyeasreejvarkola
#کلام_معصوم
امام صادق عليه السّلام :
كسي كه دوست دارد خداي متعال سختي هاي مرگ را بر او آسان سازد، نسبت به خويشان (و نزديكان) و پدر و مادرش نيكوكار باشد؛ اگر چنين بود، خداي متعال سختي هاي مرگ را بر او آسان مي كند و فقر (نيز) هرگز او را گرفتار نخواهد كرد.
📚سفينة البحار، جلد ۲، صفحه ۵۵۳
@valiyeasreejvarkola
#هر_شب_یک_داستان_آموزنده
**دو برادر و مرد نجار**
سالها دو برادر با هم در مزرعه ای که از پدرشان به ارث رسیده بود زندگی می کردند. یک روز به خاطر سوء تفاهمی کوچک ، با هم جرو بحث کردند . پس از چند هفته سکوت ،اختلاف آنها زیاد شد و از هم جدا شدند .
یک روز صبح ، درِِ خانۀ برادر بزرگتر به صدا در آمد . وقتی در را باز کرد ، مرد نجاری را دید .نجار گفت : من چند روزی است که دنبال کار می گردم . فکر کردم شاید شما کمی خرده کاری در خانه یا مزرعه داشته باشید . آیا امکان دارد که کمک تان کنم ؟
برادر بزرگتر جواب داد :بله ، اتفاقاً من یک مقدار کار دارم . به آن نهر ، در وسط مزرعه نگاه کن ؛ آن همسایه در حقیقت برادر کوچکتر من است . او هفتۀ گذشته چند نفر را استخدام کرد تا وسط مزرعه را کندند و این نهر آب ، بین مزرعۀ ما افتاد . او حتماً این کار را به خاطر کینه ای که از من به دل دارد ،انجام داد ؛ سپس به انبار مزرعه اشاره کرد و گفت : در انبار مقداری الوار دارم . از تو می خواهم تا بین مزرعۀ من و برادرم حصار بکشی تا دیگر او را نبینم .
نجار پذیرفت و شروع کرد به اندازه گیری و ارّه کردن الوارها . برادر بزرگتر به نجار گفت : من برای خرید به شهر می روم ؛ اگر وسیله ای نیاز داری ، بگو تا برایت بخرم .
نجار در حالی که به شدت مشغول کار بود ، جواب داد : نه ، چیزی لازم ندارم .
هنگام غروب ، وقتی کشاورز به مزرعه بر گشت ، چشمانش از تعجب گرد شد ! نه تنها حصاری در کار نبود ، بلکه نجار پلی روی نهر ساخته بود.
کشاورز با عصبانیت رو به نجار کرد و گفت: مگر من به تو نگفته بودم برایم حصار بسازی ؟
در همین لحظه ، برادر کوچکتر از راه رسید و با دیدن پل فکر کرد که برادرش دستور ساخت آن را داده . از روی پل عبور کرد و برادر بزرگترش را در آغوش گرفت و از او برای کندن نهر معذرت خواست .
وقتی برادر بزرگتر برگشت ، نجار را دید که جعبۀ ابزارش را روی دوشش گذاشته و در حال رفتن است.
کشاورز نزد او رفت و بعد از تشکر ، از او خواست تا چند روزی مهمان او و برادرش باشد .
نجار گفت : دوست دارم بمانم ، ولی پل های زیادی هست که باید بسازم …
نتیجه:
بیایید تلاش کنیم تا ما هم ، پلی میان انسانها بسازیم .
دنیا افراد موفق را تحسین می کند ،
@valiyeasreejvarkola
✅پرسش:
در بیان قرآن چند نوع حجاب داریم ؟
✍️پاسخ : قرآن سه نوع حجاب را برای انسان لازم می داند:
1️⃣حجاب پوششی
تأکید قرآن برای این نوع از حجاب پوشش بلند است. به طوری که کاملا بدن را بپوشاند.
2️⃣حجاب گفتاری
حجاب گفتاری نوعی از حجاب است که انسان در برخورد با نامحرمان باید رعایت کند. این نوع از حجاب در بیان و ادای کلام است .
3️⃣ حجاب رفتاری
به بیان شهید مطهری رفتارهای انسان زبان دارند و انسان باید به شکلی رفتار کند که گویای عمل بد نباشد. گاهی انجام رفتاری محرک تبعاتی به دنبال دارد که از نگاه خداوند حکم گناه و اشتباه را دارد. خودنمایی کردن نوعی از رفتار است که خوشایند نیست و نباید وجود داشته باشد. نماز یکی از جلوه های رفتار نیک در انسان است که خضوع و خشوع او را می رساند. نماز ارزش است و نمازگزار در نزد خداوند محترم است.
🌐مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
@valiyeasreejvarkola
🌺 سلام.صبح روز یکشنبه شما بخیر
🌴 امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام:
راه #حق و #درست با هیچ چیز مثل #مشورت کردن به دست نمیآید.
@valiyeasreejvarkola
🌺 سلام.صبح روز دوشنبه شما بخیر
🌴امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام:
#زبان تو، از تو همان می خواهد که بدان #عادتش داده ای و #نفست ازتو همان تقاضا می کند که بدان #خو گرفته ای.
📚غررالحکم، حدیث ۷۶۳۴
@valiyeasreejvarkola
#در_محضر_بزرگان
مرحوم شیخ رجبعلی خیاط رحمت الله علیه:
در هر نفس کشیدن،امتحانی است ببین با انگیزه رحمانی آغاز می شود یا با انگیزه شیطانی آمیخته
می گرد
@valiyeasreejvarkola
#کلام_معصوم
رسول خدا صلی الله علیه وآل و سلم فرمودند:
شیاطین دو گروه اند: #شیاطین جنی که با ذکر (لاحول و لاقوه الا بالله العلِّی العظیم) رانده می شوند و شیاطین #انسی که با #صلوات بر محمد و آل محمد (شر و آزارشان) از شخص دور می شود.
📚 بحار الانوار،جلد ۹۲،صفحه ۱۳۶
@valiyeasreejvarkola
#هر_شب_یک_داستان_آموزنده
**مورچه غریب**
🔸️روزی مرحوم حاج مرشد، در خانه سابق و قدیمی خود که دارای اجاق دیواری بود، فرمود: آن روزها که جـوان بـودم، کنار بخاری دیواری نشسته بودم و هیزم در آن می ریختم. دیدم هیزمی درون آتش هست که نمی سوزد. گفتم: شاید تَر است. آن را از اجاق بیرون آوردم دیدم هیزم خشک است. دوباره آن را داخل اجاق کردم. دیدم هیزم نمی سوزد، مقداری نفت آوردم و روی هیزم ریختم. کبریت را روشن کردم. نزدیک آن هیزم گرفتم. دیدم آتش نمی گیرد! خیلی تعجب کردم هیزم را بیرون آوردم و در هوای روشن بردم. خوب که نگاه کردم متوجه شدم داخل این هیزم، صدها مورچه لانه کرده اند و من آنها را ندیده بودم. مورچه ها را به حال خود گذاشتم و به حال خود گریستم. خدا را شکر کردم که نمی خواست من نابود کننده این همه مورچه باشم
🔹️و فرمود : از این ماجرا خاطره ای از پدرم یادم آمد که روزهای قبل متجاوز از نـود سال پیش با مادرم، از نهاوند به سوی تهران می آمدیم و مال و اُشتر داشتیم. در وسط راه اتراق کردیم. موقع ظهر بود، مادرم سفره غذا را که باز کرد، متوجه شد تعداد زیادی مورچه داخـل سـفره غذا هستند. جریان را به پدرم گفت و پدرم فکری کرد و گفت: باید برگردیم! مادرم پرسید: چرا؟ پدرم گفت: ما که از نهاوند آمدیم. مورچه ها مال آنجا هستند، خانه شان آنجاست و ما آنها را از خانه و کاشانه شان دور کردیم و گناه دارند. هر چه مادرم اصرار کرد که عیب ندارد، پدرم قبول نکرد و آخر سفره را با همان وضع جمع کردیم و به منزل برگشتیم و پدرم مورچه ها را در محل خودشان رها و آزاد ساخت و گفت: ظلم به هر موجودی ناپسند است. هر چند مورچه باشد.
منبع📚 :بهترین کاسب قرن(خاطراتی از مرشد چلویی) ، صفحه ۱۸۰
@valiyeasreejvarkola
✅پرسش:
با توجه به لقب «امیرالمؤمنین» برای حضرت علی (علیه السلام)، آیا ایشان بر پیغمبر (صلی الله علیه و آله) امیر هستند یا بر همه انسان ها از اول خلقت انسان تا آخرین خلقت انسان و بر همه ملائکه به جز پیغمبر(صلی الله علیه و اله) امیر هستند؟ و آیا برای پیغمبر (صلی الله علیه و اله) هم لقب امیرالمؤمنین می توان استفاده کرد یا فقط برای امیرالمؤمنین می توان استفاده کرد؟
✍️پاسخ:
لقب «امیرالمؤمنین» لقبی انحصاری برای امام علی (علیه السلام) است. پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در غدیر خم، حضرت علی (علیه السلام) را به عنوان خلیفه و جانشین خود معرفی نمود و همچنین فرمود: «سَلِّمُوا عَلَى عَلِیٍّ بِإِمْرَهِ الْمُؤْمِنینَ؛ به علی (علیهالسلام) با لقب امیرالمؤمنین سلام کنید»
🔹بر این اساس امام علی (علیه السلام) امیر منصوب از جانب خدا و پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) بر مردم است و چنین لقبی نیز خاص آن حضرت بوده و شامل سایر ائمه (علیهم اسلام) نیست.
🔸بدیهی است که اوامر حکومتی آن حضرت مربوط به حاضرین در زمان آن حضرت بوده؛ مگر در مواردی که نصی بر عمومیت آن برای دوران بعد وجود داشته باشد؛ اما امامت و زعامت معنوی و الهی آن حضرت و تبیین معارف دین از سوی او، به مردم آن زمان اختصاص نداشته و شامل همه مسلمانان تا قیامت خواهد بود و جایگاه آخرتی حضرت نیز در ارتباط با همه انسانها است.
🔹انتساب این لقب به پیامبر نیز صحیح نیست؛ زیرا این لقب برای خلیفه و جانشین پیامبر (صلی الله علیه و آله) است و بیانگر جایگاه خاص امام پس از پیامبر (صلی الله علیه و آله) است.
@valiyeasreejvarkola
🌺 سلام.صبح روز سهشنبه شما بخیر
🌴امام محمدباقر علیه السلام:
نیکی و صدقه دادن #پنهانی، فقر را از بین می برند، عمر را زیاد و هفتاد مرگ بد و ناگوار را دفع می کند.
📚میزان الحکمه، جلد ۱، صفحه ۵۳۳
@valiyeasreejvarkola