#در_محضر_بزرگان
مرحوم حاج میرزا اسماعیل دولابی رحمت الله علیه:
هر وقت به یاد امام حسین علیهالسلام می افتید؛ تردیدی نداشته باشید که آن حضرت هم به یاد شماست.
السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین
@valiyeasreejvarkola
#کلام_معصوم
امام صادق علیهالسلام فرمودند:
مـردم دربـاره مـا سـه گـروهـند:
گروهی ما را دوست دارند، سخن ما را می گویند و منتظر فرج ما هستند، ولی عمل ما را انجام نمی دهند اینان اهل دوزخند.
گروه دوم نیز ما را دوست دارند، سخن ما را می گویند، منتظر فرج ما هم هستند، عمل ما را انجام می دهند، اما برای رسیدن به دنیا و دریدن مردمان. اینان نیز جایگاهشان دوزخ است
گروه سوم ما را دوست دارند، سخن ما را گفته، منتظر فرج ما هستند و عمل میکنند برای خدا، اینان از ما و ما از آنانیم."
📚تحفالعقول صفحه ۵۱۳
@valiyeasreejvarkola
#هر_شب_یک_داستان_آموزنده
زندگی و خاطرات شهید احمد علی نیری
قسمت #یازدهم
راوی : استاد محمد شاهی
من چهار سال از ایشان کوچک تر بودم، اما شخصیت ایشان بسیار در من تاثیر گذاشته بود.توجه او به نماز اول وقت و مناجات عاشقانه او در تمام نوجوان هایی که اطراف او بودند تاثیر گذاشته بود.البته اینها همه از تاثیرات استادی مانند حاج اقا حق شناس بودایشان برای ما داستان ها و روایت های بسیاری در فضیلت نماز اول وقت و با حضور قلب می گفت.
ما در مسجد دیده بودیم که بارها آیت الله حق شناس ایشان را صدا می زد و آهسته و به طور خصوصی او را نصیحت می کرد.
ندیده بودم که احمد آقا کسی را در جمع نصیحت کند.به جای این کار کاغذ های کوچکی بر می داشت و معایب اخلاقی ما را داخل آن می نوشت.بعد آن را به طور مخفیانه به شاگرد هایش تحویل می داد.
هر چه جلو تر می رفتیم نماز او معنوی تر می شد..
یک بار وقتی احمد اقا شروع به نماز خواندن کرد رفتم و در کنارش مشغول نماز شدم، دقایقی بعد از این کار خودم پشیمان شدم!
احمد اقا بعد از اینکه نماز را شروع کرد به شدت منقلب شد.بدنش میلرزید..گویی یک بندهی حقیر در مقابل یک سلطان با عظمت قرار گرفته.
در روایات ما نماز را معراج مومن معرفی کرده اند.من به نماز های خودم نگاه می کنم اثری از عروج به درگاه خدا را نمی بینم.اما اعتقاد قلبی من و همه شاگردان احمد اقا این بود که تمام نمازهایش مخصوصا در سال های اخر نشان از معراج داشت! یعنی هرنماز احمدآقا یک پله او را به خدا نزدیک تر می کرد.
البته او خیلی کتوم بود، یعنی از حالات درونی خود حرفی نمیزد.
من یک بار از خود ایشان شنیدم که حدیث: « نماز معراج مومن است» را خواند.و بعد خیلی عادی گفت: بچه ها باید نماز شما معراج داشته باشد تا حقیقت بندگی را حس کنید.
من آن شب اصرار کردم که: احمد اقا آیا این معراج برای شما اتفاق افتاده؟
معمولا در این شرایط به نحوی زیرکانه بحث را عوض می کرد اما آن شب بعد از اصرار من سرش را به نشانهی تایید تکان داد.
ادامه دارد ...
با کسب اجازه از ناشر کتاب #عارفانه( انتشارات شهید هادی )
امام و شهدا را یاد کنیم با ذکر صلوات
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
@valiyeasreejvarkola
🌺 سلام.صبح روز دوشنبه شما بخیر
🌴 امام جعفر صادق علیه السلام:
برترین عبادت، اندیشیدن مداوم در باره خداوند و قدرت اوست.
📚الکافی، جلد ۲، صفحه ۵۵
@valiyeasreejvarkola
#در_محضر_بزرگان
آیت الله العظمی بهجت رحمت الله علیه:
🔹 حرم مطهر حضرت امام رضا علیه السلام نعمت بزرگ و گرانقدری است که در اختیار ایرانیهاست، عظمتش را خدا میداند. به حدى که امام جواد علیه السلام میفرماید: «زیارة أبى أفضل من زیارة الحسین علیه السلام لأن الحسین علیه السلام یزوره العامة و الخاصة و أبى لا یزوره الا الخاصة؛
زیارت پدرم [امام رضا علیه السلام] از زیارت امام حسین علیه السلام افضل است، زیرا امام حسین علیه السلام را عامه و خاصه زیارت میکنند، ولى پدرم را جز خاصه [شیعیان دوازدهامامی] زیارت نمیکنند.»
لذا کرامات از ضریح آن حضرت بیشتر از ضریح امام حسین علیه السلام ظاهر میشود. بنابراین، ایرانیها باید نعمت حرم حضرت امام رضا علیه السلام را که زیارت آن برای شان فراهم است، مغتنم بشمارند.
@valiyeasreejvarkola
#کلام_رهبری
نسل امروز باید از تاریخ کشورش اطّلاع داشته باشد؛ بخصوص از زمان مشروطیت به این طرف را بداند... باید بدانید که کشور شما در چه موقعیتی قرار داشته و دارد. شما باید بخصوص تاریخ رژیم گذشته را بدانید. نسل امروز ما درست نمیداند که انقلاب اسلامی چگونه این کشور را از چنگال آن رژیم خلاص کرده است... شما باید تاریخ کودتای رضاخان در اسفند ۱۲۹۹، بعد رسیدنش به سلطنت در ۱۳۰۳، بعد جانشین شدن محمدرضا را بدانید.
#تاریخ
#معاصر
@valiyeasreejvarkola
#هر_روز_یک_احکام_شرعی
💠 خمس فروش هدیه و ارث
💬 سؤال:
زمینی داشتم که هدیۀ پدرم بود و پس از مدتی آن را فروختم؛ آیا پولِ فروش زمین، خمس دارد؟
✅ پاسخ:
اصل زمین هنگام اهدا، خمس ندارد ولی ارزش افزودۀ آن، اگر زمین را به قصد افزایش قیمت یا خرید و فروش نگهداشته است، بنابر احتیاط واجب (پس از کسر مقدار تورم)، جزء درآمد سال فروش است که اگر تا پایان سال خمسی باقی بماند، خمس دارد؛ در غیر این صورت، ارزش افزوده نیز خمس ندارد.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای
@valiyeasreejvarkola
در آن زمان که حرف زمان و مکان نبود
آغوش لامکان به یقین بود جای تو
💐🌺 میلاد سراسر نور پیامبر مهر و رحمت، فخر کائنات ، انبیاء الهی و معصومین (ع) و ملائكة الله ، خاتم الانبیاء حضرت محمد بن عبد الله (ص) و ششمین خورشید فروزان ولایت و امامت حضرت امام جعفرصادق (ع) بر همه دلدادگان ، عاشقان و شیعیان مبارک باد.
@valiyeasreejvarkola
#کلام_معصوم
امام جعفر صادق علیہ السلام
🔺شایسته است مؤمن هشت خصلت داشتہ باشد:
🔸هنگام فتنہ و آشوب با وقار و آرام،
🔸هنگام بلا و آزمایش بردبار،
🔸هنگام آسایش شکرگزار،
🔸بہ آنچہ خداوند روزی اش کرده، قانع باشد،
🔸دشمنان و مخالفان را مورد ظلم قرار ندهد،
🔸بر دوستان برنامہ اى تحمیل نکند،
🔸جسمش از خودش خستہ؛ ولى دیگران از او راحت و از هر جهت در آسایش باشند.
📚 اصول کافے جلد2 صفحہ47
@valiyeasreejvarkola
#هر_شب_یک_داستان_آموزنده
زندگی و خاطرات شهید احمد علی نیری
قسمت #دوازدهم
در سررسید به جا مانده از احمد آقا جملات عجیبی به چشم می خورد.
او در این سر رسید کارهای روزانه خود را در سال۱۳۶۳نگاشته است.
دربرخی صفحات آمده:
« امروز نماز بسیار بسیار عالی بود.»
« در نماز صبح حال بسیار خوشی ایجاد شد» و....
فراموش نمی کنم، یک بار آیت الله حق شناس نماز خواندن ایشان را دید.
آن موقع احمد آقا در سنین نوجوانی بود.بعد به
حجت الاسلام حاج حسین نیری( برادر احمد اقا) گفت: من به حال و روز این جوان غبطه می خورم!
و من شک ندارم که همهی این ها از توجه فوق العاده احمد آقا به نماز نشئت می گرفت..
ادامه دارد ...
با کسب اجازه از ناشر کتاب#عارفانه ( انتشارات شهید هادی )
امام و شهدا را یاد کنیم با ذکر صلوات
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
@valiyeasreejvarkola
✅ پرسش:
منظور آیه 164 سوره آل عمران چیست که میفرماید: خدا بر اهل ایمان منت گذاشت، رسولی از میان خودشان برانگیخت؟ آیا منت گذاشتن بر بندگان صحیح است؟
پاسخ :
در میان نعمتهاى بیشمارى که خداوند به انسان ارزانى داشت، نعمت وجود پیامبر اسلام(ص)، جایگاه ویژهاى دارد و خداوند در آیات متعددى از این نعمت به بزرگى یاد میکند. از جمله در آیه 164 سوره آل عمران: «لَقَدْ مَنَّ الله عَلَى الْمُؤْمِنینَ اِذْ بَعَثَ فیهِمْ رَسُولاً مِنْ اَنْفُسِهِمْ یَتْلُوا عَلَیْهِمْ آیاتِهِ وَ یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکْمَهَ وَ اِنْ کانُوا مِنْ قَبْلُ لَفی ضَلالٍ مُبینٍ».
این آیه میفرماید: خداوند بر مؤمنان منت گذاشت هنگامى که در میان آنها، پیامبرى از جنس خودشان برانگیخت که آیات او را بر آنها بخواند، آنها را پاک کند و کتاب و حکمت به آنان بیاموزد، هر چند پیش از آن، در گمراهى آشکارى بودند.
البته گفتنی است؛ وجود پیامبر اسلام(ص) براى همه بشر نعمت است؛ چرا که او «رحمه للعالمین» است، اما از آنجا که فقط مؤمنان قدر این نعمت را میدانند و از آن بهره میبرند؛ لذا در این آیه بر مؤمنان منت میگذارد.[1]
شاید در بدو نظر چنین تصور شود که تعبیر به «منت» چندان زیبا نیست، چنانکه پرسشگر محترم نیز چنین پنداشت، اما هنگامى که به ریشه اصلى لغت «منت» باز میگردیم حقیقت این تعبیر کاملا روشن میشود.
واژه «منت» چنانکه لغتشناسان میگویند؛ در اصل از «منّ» به معناى سنگهایى است که با آن وزن میکنند؛ از اینرو به هر نعمت سنگین و گرانبهایى «منت» میگویند. بنابر این منت به معناى نعمت سنگین است.
این واژه دو کاربرد دارد: فعلى و قولى. منّت خداوند بر بندگان از مقوله فعلى است، و آن دادن نعمت بزرگ به بندگان است. اما منّت قولى که شمردن و به رخ کشیدن نعمت باشد، قبیح است، مگر وقتی که طرف کفران نعمت کند.[2]
به بیان دیگر، منت اگر جنبه عملى داشته باشد؛ یعنى کسى عملاً نعمت بزرگى به دیگرى بدهد، کاملا زیبا و ارزنده است. از همین مقوله است منت خداوند بر مؤمنان در فرستان پیامبر خاتم: «لَقَدْ مَنَّ الله عَلَى الْمُؤْمِنِینَ». یا منت بر مؤمنان در وراثت بر روی زمین: «وَ نُریدُ اَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْاَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ اَئِمَّهً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثینَ»؛[3] ما میخواهیم بر مستضعفان زمین منّت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثان روى زمین قرار دهیم.
برای واژه «منت» معنای دیگری نیز گفتهاند و آن اینکه «منّ» به معناى اظهار نعمت دادن محدود و موقّتى است، خواه وجود خارجى داشته باشد و یا در مقام اظهار و حکایت باشد، و این نوع از انعام حکایتى و اظهارى را منّت گویند. آرى منّت تکرار و اظهار آن نعمتهای گذشته است، به طوری که به قصد به یاد آوردن آن اظهار میشود؛ لذا در آیه مورد بحث، نظر به اظهار نعمت بعثت رسول اکرم(ص) است، تا به نحو مخصوص مورد استفاده مردم قرار گیرد. پس مفهوم اظهار و ابراز در مادّه «منّ» لحاظ شده است. بنابر این، تعبیر با کلمه «منّ» براى این است که در این مورد اظهار نعمت شده و در دسترس و اختیار مردم قرار گذاشته شده است تا از آن استفاده کنند.[4]
با توجه به این معانی که برای واژه منت بیان شد - چه به معنای نعمت سنگین و بزرگ و چه به معنای اظهار بزرگى نعمت به منظور قدردانى او و گرامیداشت آن نعمت- این تعبیر از سوی خداوند از نوع منتهای مذموم و نکوهیده نیست. منتی ناپسند است که از بندهای نسبت به بنده دیگر باشد؛[5] زیرا اولاً: منافى با اخلاص و قصد قربت است. ثانیاً: بنده مستقل در انعام نیست، بلکه تفضّل و توفیقى است که خدا به او عنایت فرموده است. ثالثاً: موجب تحقیر و کوچکى و شرمندگى طرف میشود، اما از جانب خدا بجا و بموقع است. [6]
گفتنی است «منّت» نظیر «تکبّر» است که از بنده، بسیار قبیح است و از رذایل اخلاقی شمرده میشود، اما نسبت به پروردگار اینگونه نیست، بلکه یکی از صفات ربوبى است: «هو المنّان بالعطیه».[7]
[1]. ر. ک: مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج 3، ص 158، تهران، دار الکتب الاسلامیه، چاپ اول، 1374ش.
[2]. راغب اصفهانی، حسین بن محمد، المفردات فی غریب القرآن، تحقیق، داودی، صفوان عدنان، ص 777، دمشق، بیروت، دارالقلم، الدار الشامیه، چاپ اول، 1412ق.
[3]. قصص، 5.
[4]. مصطفوی، حسن، التحقیق فی کلمات القرآن الکریم، ج 11، ص 182- 184، تهران، بنگاه ترجمه و نشر کتاب، 1360ش؛ مصطفوی، حسن، تفسیر روشن، ج 5، ص 130- 131، تهران، مرکز نشر کتاب، چاپ اول، 1380ش.
[5]. مانند: «یا اَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا لا تُبْطِلُوا صَدَقاتِکُمْ بِالْمَنِّ وَ الْاَذى»؛ اى کسانى که ایمان آوردهاید، بخششهاى خود را با منت و آزار، باطل نسازید.
[6]. ر. ک: طیب، سید عبد الحسین، اطیب البیان فی تفسیر القرآن، ج 3، ص 417- 418، تهران، اسلام، چاپ دوم، 1378ش.
@valiyeasreejvarkola
💐🌸 سلام.صبح روز سهشنبه شما بخیر.
🌴پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
سزاوارترین مردم به من در #قیامت آن کسی است که بیشتر بر من #صلوات بفرستد.
📚مکارم الاخلاق، جلد ۲،صفحه ۱۰۱
🌺اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
@valiyeasreejvarkola