👈 محققان ایرانی آبان ماه سال گذشته موفق شدند نخستین بار در کشور با استفاده از روش «ژندرمانی» سرطان خون را در یک بیمار درمان کنند.
👈 «ژندرمانی» جدیدترین روش برای درمان سرطان در جهان است که با تلاش یک شرکت دانشبنیان ایرانی به مرحله نهایی رسیده است؛
فقط دو شرکت چندملیتی در جهان این روش درمانی را ارائه میکنند و این دانش در ایران با تلاش محققان داخلی بومی شده است.
👈 برای اولین بار، آذر سال گذشته داروی بیهوشی #کتامین در کشور در داروسازی اکسیر بروجرد تولید و ۲۰ هزار ویال در مرحله نخست روانه بازار شد و دانشمندان ایرانی این دارو را بومیسازی کردند.
👈همچنین آبان سال گذشته، بزرگ ترین خط تولید داروی سرطان در کشور تکمیل شد
این خط جدید قابلیت تولید تمام داروهای ضد سرطان را دارد و در نوع خود دستاورد بسیار مهمی در حوزه تامین داروی ضد سرطان در کشور محسوب میشود.
که با بهره برداری کامل از این خط، بخش مهمی از داروهای ضد سرطان مورد نیاز داخل درحال حاضر در این خط تولید می شود.
👈 در کنار تمام دستاوردهای حوزه پزشکی که به بخشی از آن در این کنفرانس اشاره شد، در آبان سال ۱۴۰۰ یک اتفاق و تحول بزرگ را برای نخستین بار در خاورمیانه شاهد بودیم که در بیمارستان حضرت رسولاکرم(ص) تهران انجام شد و آن هم پیوند عضو فرد کاملا فوت شده به فرد زنده بود که تمام بیماران فوق زنده هستند و دچار عقبنشینی بافتی نشدند و در تقریبا دوسال اخیر افراد زیادی به این شیوه پیوند شده اند
۹
👈 روشن است با وجود این همه گام های روبه جلو در مدت زمان اندکی قله های موفقیت را فتح کرده و پرچم پرافتخار میهن را بر بلندای افتخارات پزشکی جهان به اهتزاز در خواهیم آورد.
👈البته این بار نیز حسادت بدخواهان برانگیخته شده و سعی دارند به هر طریقی منکر پیروزی های چشمگیر کشورمان در عرصه های پزشکی شوند، به گونه ای که صراحتاً می گویند، موفقیت های علمی ایران مرهون تبلیغات رسانه ای است!
👈اما موفقیت های پزشکی ما به تبلیغ نیازی ندارد و ارتقای سطح درمان به تنهایی بزرگترین تبلیغ افتخارات جامعه پزشکی ایران اسلامی است.
۱۰
👈 یکی دیگر از زمینه های پیشرفت علمی انقلاب اسلامی ایران در #حوزه_فناوری بوده است
👈اقتصاد دانشبنیان، اقتصاد نوینی است که در آن تولید، توزیع و استفاده از دانش، منبع اصلی رشد و ایجاد ثروت است و در چنین اقتصادی موتور محرک، شرکتهای دانشبنیان هستند که به منظور همافزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانشمحور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی و همچنین تجاریسازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فناوریهای برتر نقش دارند.
👈 ایران اسلامی در حالی از ۴۰ سال قبل وارد حوزه توسعه فناوری شد که اکثر کشورها وارد این عرصهها شده بودند و محققان کشور در این مدت نه تنها توانستند در زمینه تحقیق و توسعه فعال شوند، بلکه با تولید محصولات فناورانه توانستند بخشی از نیازهای کشور را تامین کنند و در برخی از حوزهها موفق به صادرات فناوری شوند
۱۱
#صنعت_فضایی
👈 ایران از سال ۸۸ با پرتاب ماهواره «امید» وارد باشگاه جهانی فضا شده است و در این مسیر سازمان فضایی ایران برنامهریزی برای استفاده از فضا و گسترش فناوریهای فضایی در کشور را با استفاده از دانش بومی و همکاریهای بینالمللی در دستور کار خود قرار داد و توسعه فناوری ماهوارهای و مخابرات مخابرات فضایی، سنجش از دور، پرتاب و حمل و نقل فضایی، توسعه ایستگاههای زمینی و زیرساختهای مناسب جهت هدایت و کنترل ماهوارهها و همچنین تربیت نیروی انسانی از محورهای فعالیت این سازمان است.
👈 با ایجاد زیر ساختهای علمی کشور توانست علاوه بر طراحی و ساخت ماهواره به سمت پرتاب آنها برود که این امر با توسعه پایگاههای فضایی محقق شد که از آن جمله میتوانیم به پایگاههای فضایی «پایانه فضایی امام خمینی استان سمنان»، «پایگاه فضایی قم»، «مرکز فضایی البرز» و «پایگاه فضایی چابهار» اشاره کرد
۱۲
#زیست_فناوری
👈 زیست فناوری از جمله واژههای پر سر و صدای سالهای اخیر است که باعث شده محققان در این حوزه تمرکز زیادی داشته باشند، زیرا علاوه بر اشتغالزایی میتواند سرنوشت کشور را تغییر دهد و جایگاه آن را به نقطه مطلوبی برساند.
👈 زیست فناوری در ایران بعد از انقلاب و خصوصا در ۱۵ سال اخیر در تجاریسازی محصولات موقعیتهای خوبی در سطح منطقه و بینالمللی ایجاد کرده است.
👈با وجود اینکه تحقیقات در حوزه زیست فناوری بعد از انقلاب نمایان شد، ولی پیشرفتهای خوبی در راستای تولید محصول و صادرات آنها در چندین حوزه از جمله داروها پدیدار شده است.
👈 براساس آخرین برآوردها بازار دارویی ما در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بود که ۹۹ درصد آن تولید بوده است و این موضوع نشاندهنده حمایت از تولید است.
👈 ایران با تولید ۴۹ دارو از مجموع ۱۴۶ داروی بیوتکنولوژی در آسیا رتبه سوم را دارد
۱۳
#تولید_واکسن
👈 تولید واکسن از دیگر زمینههای توسعه فناوری در کشور است که از جمله آن میتوان به واکسن آنفلوآنزا اشاره کرد.
👈 سالانه ۳ تا ۵ میلیون نفر در جهان به آنفلوآنزای شدید مبتلا شده و ۲۹۰ تا ۶۵۰ هزار مرگ ناشی از این بیماری گزارش میشود.
👈یک شرکت دانشبنیان ایرانی، با تولید واکسن نوترکیب آنفلوآنزا، بهعنوان سومین تولیدکننده واکسن آنفلوآنزای فصلی نوترکیب در جهان معرفی میشود.
👈واکسن نوترکیب ایرانی متشکل از پروتئین هماگلوتینین سویههای رایج آنفلوآنزا به منظور پیشگیری و کاهش عوارض ناشی از آنفلوآنزای فصلی است.
👈این واکسن جدیدترین تکنولوژی در حوزه واکسنهای آنفلوآنزا است.
👈شرکتهای دانشبنیان همچنین موفق به تولید واکسن سینه پهلو شدند.
👈این محصول مراحل پایانی خود را طی میکند.
👈واکسن چهار ظرفیتی سرطان رحم از دیگر دستاوردهای فناوران کشور است.
👈واکسن چهار ظرفیتی سرطان رحم وارد برنامه کشوری شده و تولید داخل این واکسن قیمت مناسبتری نسبت به نمونه خارجی دارد.
👈 جدا از ۶ واکسن کرونا که همه در جریان آن هستیم واکسن دیگری هم که مربوط به اسهال کودکان بوده مراحل پایانی خود را طی میکند.
۱۴
🇮🇷 رتبه اول منطقه در توسعه سلولهای بنیادی
👈 از سلولهای بنیادی، به نام «مادر تمام سلولها» یاد میشود؛ چرا که این سلولها توانایی تبدیل به تمام سلولهای بدن را دارند
👈 این سلولها قادر به خود نوسازی (Self Renewing) و تمایز (Differentiating) به انواع سلولها از جمله سلولهای خونی، قلبی، عصبی و غضروفی هستند.
👈این سلولهای پرتوان همچنین در بازسازی و ترمیم بافتهای مختلف بدن بهدنبال آسیب و جراحت مؤثر بوده و میتوانند به درون بافتهای آسیب دیدهای که بخش عمده سلولهای آنها از بین رفته است، پیوند زده شوند و جایگزین سلولهای آسیب دیده شده و به ترمیم و رفع نقص در آن بافت بپردازند.
👈سلولهای بنیادی بر اساس خصوصیات و ویژگی به سه دسته «سلولهای بنیادی جنینی»، «سلولهای بنیادی بالغ» و «سلولهای بنیادی خون بندناف» تقسیمبندی میشوند.
👈 تولید نیمهصنعتی ماده مؤثره دارویی «سیکلوفسفامید مونو هیدرات» (Cyclophosphamide) در بیماران دریافت کننده پیوند سلولهای بنیادی خونساز و مبتلایان سرطان یکی از دستاوردهای محققان کشور در این حوزه است.
👈سیکلوفسفامید، دارویی است که برای درمان بیماریهای التهابی مانند لوپوس، میوزیتها، اسکلرودرمی، واسکولیتها مانند گرانولوماتوز وگنر، بیماری «بهجت» و سایر واسکولیتها تجویز میشود.
👈برای درمان عوارض شدید خارج مفصلی آرتریت روماتوئید مانند عوارض ریوی، چشمی و واسکولیت نیز ممکن است سیکلوفسفامید تجویز شود.
👈با آنکه سیکلوفسفامید برای درمان مفاصل آرتریت روماتوئید هم مؤثر است، ولی به ندرت برای این منظور از آن استفاده میشود؛ زیرا داروهای مؤثرتر و بیخطرتری برای این منظور در دسترس است.
👈طرح تولید کیت تشخیص «پارگی کیسه آب جنینی» نیاز دیگری بود که شرکتهای دانشبنیان به آن پاسخ دادند.
👈امروزه اکثر سقط جنینها به دلیل پارگی کیسه آب جنین و به دنبال آن عفونتهای شدید رخ میدهد و بخاطر قیمت بالای این محصول بیمار نمیتواند خریداری کند و از سوی دیگر روش تشخیصی سونوگرافی نیز قادر به تشخیص حجم کم از آبریزش را ندارد.
👈این نوع کیتها تنها از سوی یکی از شرکتهای امریکایی تولید میشود که با قیمت بالا عرضه میشوند.
👈ساخت داربستهای هیدروژلی و استفاده از پتانسیل ترمیمی اگزوزومهای مشتق از سلولهای بنیادی مزانشیمال برای بازسازی بافت استخوانی آسیبدیده محصول جدید محققان کشور است.
👈علیرغم این واقعیت که درمانهای متعددی در حال حاضر در دسترس هستند، ولی درمان نقایص استخوان هنوز یک مشکل بالینی است.
👈 در دهههای اخیر، داربستهای مهندسی استخوان به ابزاری امیدوارکننده برای پر کردن محلهای نقص و رفع نواقص پیوند استخوان تبدیل شدهاند؛ چرا که این داربستها در تشکیل استخوان و ترمیم نقص استخوانی مؤثر هستند.
۱۵
🇮🇷 توسعه صادرات دانش بنیان
👈 فعالیت نزدیک به ۹ هزار شرکت دانشبنیان در اکوسیستم فناوری و نوآوری ایران سبب عرضه بیش از ۱۸ هزار محصول فناورانه در حوزه فناوریهای مختلف از جمله مواد شیمیایی، الکترونیک، تجهیزات پیشرفته صنعتی، فناوری اطلاعات، دارو، غذایی و خدمات نرم شده است.
👈این محصولات که دارای کاربرد در حوزههای صنعتی و تجاری مختلف هستند، در فرآیند ارزیابی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری دارای شروطی چون تولید، حداقل در سطح آزمایشگاهی، دارا بودن سطح فناوری بالای محصول و تسلط شرکت بر دانش فنی میشود.
👈 براساس آخرین آمارها، میزان صادرات شرکتهای دانشبنیان تقریبا به ۱.۴ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۱ رسید.
👈۸۰ درصد صادرات محصولات دانشبنیان به کشورهای آسیایی است و در واقع کشورهای همسایه بیشترین سهم را داشتند و جزو مقاصد صادراتی شرکتهای دانش بنیان بودند، به طوریکه بیش از ۸۰ درصد این صادرات را شامل میشد.
👈تاکنون ۱۴۰۰ شرکت مستعد صادرات در کشور شناسایی شدهاند.
۱۶
👈 بعنوان آخرین بخش از کنفرانس امشب برخی از مهمترین دستاوردهای اقتصادی دولت #دکتر_رئیسی در دو سال گذشته رو خدمت هموطنان عزیز ارائه می دهیم :
🇮🇷رکورد بیشترین صادرات غیرنفتی تاریخ ایران در سال ۱۴۰۰، ۴۸ میلیارد دلار
🇮🇷مثبت شدن رشد اقتصادی بعد از ۱۰ سال رکود، رشد اقتصادی ۴+ درصد
🇮🇷افزایش ۱۷ درصدی تجارت خارجی کشور در امسال، بیش از ۸۸ میلیارد دلار
🇮🇷کاهش ۲۰ درصدی نرخ تورم از ۶۰ درصد به ۴۰ درصد
🇮🇷رشد ۵.۱ درصدی صنایع
🇮🇷نصف شدن تورم تولید کننده
🇮🇷رشد ۴۸ درصدی صادرات به کشورهای همسایه
🇮🇷صرفه جویی ۳ میلیارد دلاری در واردات کالاهای اساسی
🇮🇷افزایش ۲۰ درصدی میزان محصولات صنعتی کشور
🇮🇷افزایش سرمایه گذاری خارجی از ۲.۵ میلیارد دلار به ۵ میلیارد دلار
۱۷
خب هموطنان گرامی ان شاءالله مابقی دستاوردهای انقلاب اسلامی را در جلسه بعدی خدمتتون ارائه خواهیم داد
اللهم عجل لولیک الفرج
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
ارادتمندتان : قریش حسین پور
چطور شد که اینطور شد؟!🤔
☘
🔴شاید ۲۰ سال پیش کسی به مخیلهاش هم نمی رسید روزی در خیابانهای شهر، دخترانی را مشاهده کند که آن سالها مردم شاید آنها را در سالن های عروسی هم نمی دیدند... دخترانی بزک کرده با موهای پف کرده و بیرون ریخته و مانتوهایی کوتاه و تنگ و شلوارهایی تنگتر! این روند ۲۰ سال طول کشید تا به اینجا رسید. استعمار، صبر و حوصله زیادی دارد، بر عکس بعضی از ماها...
⬅️اولین کار،
گرفتن چادر بود از زنان ما... گفتند چادر حجاب برتر است و میشود برتر نبود! بین خوب و خوب تر، خوب را هم انتخاب کنی به جایی بر نمیخورد .میشود مانتوی گشاد و مقنعه بزرگ پوشید و با حجاب بود... حرف قابل قبولی بود؛ کسی نمیتواست به این حرف اعتراض کند، حتی اهالی مذهب.
⬅️ گام دوم
گرفتن مقنعه بود... میشود روسری بزرگ سر کرد! هم تنوّع دارد هم حجاب است. یادم می آید روسریهایی بود با ضلع بیشتر از یک متر که تا کمر خانمها هم میرسید... خوب البته روسری مثل مقنعه نبود گاهی مو بیرون میزد.
⬅️ در فیلمهای سینمایی هی مدل گذاشتن، زن های هنرپیشه مدل شدن و به تبع آن دختران جوان هم از آن ها یاد میگرفتند.
⬅️چشمان ما متوجّه این آب رفتن نمیشد و به قدری این کار را کردندکه چشم ما عادت میکرد.
⬅️ مانند بچهای که جلوی چشم پدر و مادرش بزرگ میشود و قد میکشد و والدینش حس نمیکنند اما دیگران که کمتر او را میبینند و چشمانشان عادت نکرده، متوجه رشد هفتگی او میشوند... ما عادت کردیم به روسریهایی که هر روز آب میرفت و تبدیل شد به نواری باریک و بعضا توری... مانتوهایی که شاید بهتر باشد بلوز و پیراهن راحت نامیدشان تا مانتو...
⬅️ به هر حال کم کم کار به این جا کشید و مدام گفتند بیحجابی معضل فرهنگی است، برای حل آن باید کار فرهنگی کرد... سال ها گذشت و لباس ها آب رفت و کار فرهنگی در زمینه عفت و حجاب مشاهده نشد. برعکسش، فراوان کارهای ضد فرهنگ در کوبیدن حجاب و عفت و حیا و غیرت در فیلمهای سینمایی و مجلات و برنامههای عمومی یافت میشد...❎
⬅️ امسال هم مد پوشش خانمها تغییر کرده است، پوشیدن ساق شلواری (ساپورت) به جای شلوار... یعنی دیگر شلوار جین تنگ هم نه! ساق شلواری! و بدون تردید در یکی دو سال آینده این کنار می رود و برخی را ..........
⬅️ یعنی پس از آنکه چادر، مقنعه، مانتو و روسری از زنان گرفته شد، حالا رفتهاند سراغ شلوار! چشمهای ما هنوز عادت نکردهاند... اگر به این هم عادت کنیم سرنوشت چادر و مانتو و روسری در انتظار این ساپورت هم هست... خدایی نکرده اینها هم روز به روز نازکتر و کوتاهتر میشود و ما عادت میکنیم.... آن وقت... نمیدانم بعدش سراغ چه خواهند رفت...
🌺 حیرت آور است !!
✅همه ی جهان حجاب دارد:
👈کره زمین دارای پوشش است...
👈 میوههای تر وتازه دارای پوششه
👈شمشیر نیز داخل غلافش حفظ میشود
👈قلم بدون پوشش جوهرش خشک میشود و فایده اش از بین میرود و زیر پا انداخته میشود برای اینکه پوشش آن از بین رفته
👈سیب هم اگر پوسته اش گرفته شود و رها شود فاسد میشود...
و..
🔹در تعجبم از مردی که ماشینش را از ترس خط و خش افتادن چادر می پوشاند؛
اما دختر یا همسر و یا خواهر خود را بدون پوشش رها میکند!!!
🔴اما خطابم با توست
بانو!
این چادر تا برسد بدست تو
هم از کوچه های مدینه گذشته
هم از کربلا
هم از بازار شام...!
چادرت را در آغوش بگیر و بگو برایت روضه بخواند
همه را از نزدیک دیده است...
☘
نشر دهید... تا شاید غیرت های از دست رفته تکانی بخورند...
بسم الله الرحمن الرحیم
🔶از مادربزرگش ...🔶
✍️ محمد رضا حدادپور جهرمی
حلقه بزرگی از شاگردانش در مسجد بزرگ دمشق، گِرد او جمع شده بودند. درس پایان یافته بود و مثل همیشه، شاگردانش اطرافش را گرفته بودند و سوالبارانش میکردند. او هم با سعه صدر به سوالات مهمشان جواب میداد.
-استاد در این ایام غیبت صغری چه کنیم؟
-آنگونه که به ما رسیده، به زودی غیبت کبری آغاز میشود. اگر از منِ پیرمردی که هفتاد هشتاد سال عمر خودش را در علوم مختلف صرف کرد میشنوید، در تحصیل علم و دستگیری از یتیمان آل محمد که همان شیعیان هستند کوشا باشید. کاری به جز دستگیری و خدمت به مردم به ما یاد ندادهاند.
-استاد چرا به بیت المقدس برنمیگردید؟ مگر شما متولد بیت المقدس نیستید و سالهای زیادی در حلب و بیت المقدس زندگی نکردید؟ چرا دمشق؟
-به خاطر علم پسر جان. علم. اگر هفتاد هشتاد سال دیگر هم عمر کنم، مانند تشنه ای که دنبال آب حیات است، دنبال علم خواهم رفت. هنوز به پنجاه سال نرسیده بودم که لقب کشاجم را برای خود انتخاب کردم. کاف اشاره دارد به کاتب بودن، شین اشاره دارد به شاعر بودن، الف اشاره دارد به ادبیات، جیم اشاره دارد به علم جدل و منطق، میم اشاره دارد به متکلم و منجم بودن. سالها بعد وقتی در طب به جایی رسیدم که حرف اول را در حلب و دمشق و بیت المقدس میزدم، طاء به اول اسم خودم افزودم و شدم «طکشاجم»
همه شاگردان لبخند زدند و استاد را ستودند. یکی از شاگردان سوالی پرسید که سبب شد طکشاجم برای لحظاتی سرش را پایین بیندازد و سکوت کند. آن شاگرد پرسید: «استاد! چرا شعر؟ منکر طبع لطیف شما نیستم اما بنظرتان شاعر بودن با علوم بزرگی که در سینه دارید، جمع میشود؟»
طکشاجم پس از اندکی سکوت، سر بلند کرد و گفت: «شعر را از مادربزرگمان داریم. همانگونه که ایمان و اسلام را از آن بانو داریم. اصل و نسب ما به یهودیانی میرسد که ... بگذریم ... مادر بزرگی داشتم. سالها با مردی بی رحم زندگی کرد. مردی که تخصصش شکنجه و زندانبانی بود. اینقدر حرفه ای شیعیان و مخالفان عباسی را شکنجه میداد که معمولا کسی در برابرش مقاومت نمیکرد و زود میشکست. تا اینکه ماموریتی به او رسید. زندانی به او سپردند که مرد خاصی بود. از او دنبال حرف نبودند. فقط قصدشان شکستن او بود. قصدشان حذف او از پیشِ چشم و انظار شیعیان بود. به مدت هفت سال در دو زندان زندانی اش کردند اما جواب نداد. انواع و اقسام عملیات روانی علیه او انجام دادند ... از آوردن زنان آوازخوان و رقاصه گرفته تا تبعید و تهدید خانواده اش ... هیچ اثری بر آن زندانی نداشت.
پدربزرگم احساس شکست میکرد. شش ماه وقت گرفت تا فکری به حال آبرویش کند. آن زندانی شده بود قاتل آبروی پدربزرگِ یهودی ما که نامش سِندی بن شاهک بود.
سندی بن شاهک به اورشلیم رفت. به نزد اساتید و فحولِ و چیره دستان یهود مراجعه کرد. از آنان مشورت گرفت. آنان به او گفتند که تا زندانی را وارد خانهات نکنی و مدام تحت نظر نداشته باشی، زندانی فرصت استراحت و تنفس پیدا میکند. وقتی زندانی فرصت تنفس و برخورد با نور را پیدا کند، عقل و مشاعرش کار میکند و تبدیل به رقیب میشود و کارِ شکستن او دشوارتر میگردد. آنان به او پیشنهاد ساختن مطامیر دادند.
🔺مطامیر چیست؟ در زیرزمین خانه ها چاهی را حفر میکردند که به جای این که مستقیم در زمین فرو برود، به حالت پلکانی و کَج تا عمق بیست سی متر در قعر زمین میرفت. با عرضی به اندازه نشستن یک نفر. یعنی پله ها به اندازه رفتن فقط یک نفر جا داشت. تهِ این مطامیر مخوف، سقفی کوتاه، یعنی به اندازه نصفِ ایستادن یک انسان معمولی ارتفاع داشت. خب در چنین شرایطی نه میتوان خوابید و نه میتوان ایستاد. فقط باید خود را جمع کرد و به دیوار آن گودال تاریک تکیه داد.»
اشک، تمام صورت طکشاجم را فرا گرفته بود. دستی به صورت و محاسنش کشید و ادامه داد: «روزی مادربزرگم دیده بود که سِندی به همراه یک نفر وارد منزل شد. سربازان حکومتی آن دو نفر را به منزل رسانده بودند و رفته بودند. مادربزرگم از سندی پرسیده بود که این مرد کیست که با چشم و دست بسته به زیرزمین بردی؟
سندی گفت: این مرد همان کسی است که آبروی چهار خلیفه را برده. آبروی مرا هم برده. نه میشکند و نه حرف میزند. اینقدر اینجا میماند که یا جنازه او مطامیر خارج شود یا جنازه من!
ادامه مطلب👇