حضرت آیت الله سیّد مرتضی مستجاب الدعواتی:
🔹حضرت معصومه(سلام الله علیها) سرمایه عظیمی است، خیلی فوق العاده است، قدر بدانید. کسی از در خانه ایشان دست خالی نمی رود،عمه ی آقاست، هرچه میخواهید از حضرت بخواهید. حضرت صدمه زیاد دیدند، از داغ شهادت نزدیکان تا مرارت های راه، صدمه منفعت دارد، سبب رشد و نورانیت بیشتر است.
@varesoon
پرسش: از مرحوم آیت الله سید عبدالکریم کشمیری رضوان الله علیه سوال شد: «اگر کسی بخواهد راه را به طرف خداوند متعال برود، چه کار باید بکند؟»
🔻ایشان فرمودند:
🔹۱-هرچه میتواند روزه بگیرد؛
🔹۲-عزلت از مردم(کنارهگیری از نااهل)؛
🔹۳-کمخوابی؛
🔹۴-نماز شب ترک نشود؛
🔹۵-تهجّد(شبزندهداری) داشته باشد؛
🔹۶-سجده یونسیه را داشته باشد: در حالت سجده ۴۰۰مرتبه بگوید: «لا إله إلا أنت سبحانک إنّی کُنتُ مِن الظّالِمینَ».
👈سوالکننده از مرحوم آقای کشمیری حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری بودهاند.
@varesoon
✅نجوای امام صادق(علیهالسلام) با حضرت بقیةالله (ارواحنافداه)
🔻سَدیر صَیرَفی میگوید: با مُفَضّل بن عُمَر و اَبوبصیر و اَبانبنتَغلب به حضور مولای خود امام صادق(علیهالسلام) شرفیاب شدیم و دیدیم حضرت روی خاک نشستهاند و کَسای جامه خیبریِ طوقدارِ بیگریبان، با آستین کوتاهی پوشیدهاند و مانند مادرِ فرزند مردهٔ جگرسوخته میگریند.
🔹اندوه از رخسارشان نمایان بود و چهرهشان دگرگون شده و چشمانشان مملو از اشک بود و میفرمودند:
«سیدی! غَیبتُكَ نَفَت رُقادی و ضَیَّقَت عَلَیَّ مِهادی و ابتزَّت منی راحةَ فؤادی،
سیدی! غَیبتُكَ اوصلت مصابی بفجایع الابد و فقدُ الواحد بعد الواحد یُفنی الجمعَ و العدد»؛ ای آقایم، غیبت تو خواب از چشمم ربوده و رختخواب را بر من تنگ کرده و آسایشِ دلم را برده است. ای آقایم، غیبتت مصیبتهای مرا به مصیبتهای دردناک همیشگی متصل ساخته و از دستدادن یکی پس از دیگری، سبب نابودی جمع و شمارهٔ دوستان شده است.
@varesoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بیان خاطرهای بسیار زیبا از برخورد مرحوم آیت الله میرزا علیآقا قاضی و علامه طباطبایی و توصیه ایشان به نماز شب و مراقبت از سحر
@varesoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻استاد محمدعلی جاودان:
🔹هیچ وقت بی وضو نخوابید، کسیکه با وضو بخوابد تمام مدت با او حساب میکنند که در مسجد و در حال عبادت بوده است.
🔸امیرالمومنین علیهالسلام پیشوای رو سفیدان است؛ دم دستیترین کار رو سفید بودن همین دائم الوضوء بودن است.
@varesoon
🖼 روایت حضرت آیتالله خامنهای بر تاکید پیامبر اعظم (صلواتاللهعلیهوآله) بر اقامه نماز روزهای یکشنبه ماه ذیقعده
➕نحوه خواندن این نماز
👈 حضرت آیتالله خامنهای:
✏️«روزهای یکشنبهی ماه ذیقعده ایّام توبه و انابه است و عملی دارد که مرحوم عارف بزرگوار حاج میرزا جواد آقای ملکی در المراقبات نقل میکند از رسول مکرّم اسلام که خطاب به اصحاب خود فرمود:
✏️کدامِ از شماها مایلید توبه کنید؟ همه گفتند ما میخواهیم توبه کنیم -ظاهراً ماه ذیقعده بوده است- طبق این نقل و این روایت حضرت فرمودند که در روزهای یکشنبهی این ماه این نماز را -یک نمازی با یک خصوصیّتی در مراقبات ایشان ذکر میکنند- انجام بدهید.
✏️غرض، ایّام در ماه ذیقعده که اوّل ماههای حرام است در این سه ماه متوالی، ایّام و لیالی مبارک و متبرّکی است، پر از برکات است؛ باید از اینها استفاده کرد.»
۱۳۹۴/۶/۱۸
@varesoon
💠آیت الله مبشرکاشانی:
🔸آن هایی که به حرم امام رضا (علیه السلام) میروند، هر موقعی که بروند، حضرت یک عنایت خاصی به آنها میکند. حتی اگر هر روز به زیارت بروند یک لطف خاص و عنایت ویژه معنوی در آن روز شامل حال آنها میشود.
همان گونه که اگر کسی هر روز به خدمت امام زمان(عج)تشرف پیدا کند یا به آن بزرگوار متوسل شود، امام یک فیض و رزق تازه معنوی، به او عطا میکند.
🔸سالکان الی اللّٰه ارتباط با امام رضا چه از طریق زیارت نزدیک و چه دور را ترک نکنند. عرفایی که در ایران هستند اگر به جایی رسیدند از طریق امام رضا (علیه السلام)بوده است.
🔸امام رضا در عالم هستی به اذن خداوند متعال سلطنت معنوی دارد. سالکان الی اللّٰه اگر بخواهند اقطار سماوات و ارض معنوی را طی کنند امکان ندارد مگر این که از سلطان مدد بگیرند. امام رضا سلطان و شاه باطنی است و عرفاء، رعیّت او هستند.
@varesoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ویدئویی کمیاب از خاکسپاری شهید آیتالله سید محمد محمد صادق الصدر، که به دست رژیم بعث صدامی به همراه دو پسرش ترور شد.
@varesoon
مرحوم استاد فاطمی نیا (ره):
انسانی که خود را به راحتی میفروشد، فکر میکند وقتی بمیرد تمام میشود!
نه، انسان « مَاتَ فَاتَ» نیست ؛
«خُلِقتُم لِلبَقَاء»
خدا شما را برای بقا آفریده است.
«لَا لِلْفَنَاءِ»
برای فنا که نیافریده است!
اصلاً آفریده است که تو بمانی.
چطور بمانی؟
به تو اختیار داده است.
خود تو میدانی.
اگر خود را راحت بفروشی آن طرف تاریک میشود.
اما اگر کمی اینجا حواس خود را جمع کنی، انسان خوبی باشی ، آن طرف خوب است.
قدر تمام لحظات زندگی را بدانید.
@varesoon
مرحوم حاج اسماعیل دولابی :
از حدیث کسا ، ادبِ صحبت کردن با فرزندان و شوهر و همسر را بیاموزید. وقتی می خواهید از منزل خارج شوید ، اهل خانه را خشنود کنید و بیرون بیایید.
وقتی هم خواستید وارد خانه شوید، بیرون در استغفار کنید و صلوات بفرستید ، هر ناراحتی که دارید بیرون بگذارید و با روی خوش داخل [خانه] شوید. اهل خانه هم با روی خوش به استقبال شما بیایند. کمال زن و مرد در این است.
@varesoon
💠آیت الله ضیاءآبادی:
🔸در میان ما افرادی هستند که در بیرون از خانه بسیار خوش رو و خوش زبان و خوش رفتار با مردمند و کمک کار دیگران
🔸اما به محض اینکه وارد خانه می شوند گویی که یک شعله ی آتش میان انبار باروت افتاده است، داد و فریاد آنچنان سر می دهند که فضای خانه را برای همسر و فرزندان بیچاره مانند قبری تنگ و تاریک و پرفشار می سازند
🔸این افراد باید بدانند که پس از مرگشان عالم برزخ هم برای آنها قبری تنگ و تاریک و آتش زا خواهد شد و فشارشان خواهد داد.
@varesoon
کتاب «صحبت سالها»، ناگفتههایی است از زندگی و زمانه فقیه عارف حضرت آیتالله بهجت قدسسره که از زبان فرزند معزز ایشان حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ علی بهجت و به کوشش نویسندگان مرکز تنظیم و نشر آثار معظمله تهیه و تنظیم و منتشر گردیده است.
از تاکیدات پرتکرار حضرت آیتالله بهجت به سالکان و رهپویان راه حق، سفارش به مطالعه زندگینامه علمای گذشته بود. ایشان مراجعه به سیره عالمان و صالحان را به منزله مراجعه به کتب اخلاقی معتبر میدانستند و میفرمودند: «هرکس که طالب تهذیب و ترقی در امور معنوی است و میخواهد از زندگی و عمر خود چیزی استفاده کند، شایسته است به شرح احوال علمای سَلف نگاه کند، که چه کارها میکردند.»
به همین منظور مرکز تنظیم و نشر آثار معظمله در ایام سالگرد ارتحال ملکوتی آن فقیه عارف، پس از سالها تلاش و کوشش فراوان کتابی را منتشر نمود که بتواند آنچه از زندگی و سیره ایشان به یادگار مانده است را در اختیار دوستداران و شیفتگان آن عبد صالح الهی قرار دهد. سیرهای که ثمرۀ سالها انس ایشان با اولیای الهی و تحصیل علوم آلمحمد علیهمالسلام و بندگی خالص خداوند متعال بوده است.
از منابع بسیار مهم در ثبت سیره و خاطرات حضرت آیتالله بهجت قدسسره، گنجینۀ گرانبهایی است که نزد فرزند ایشان، جناب حجتالاسلاموالمسلمین علی بهجت، به یادگار ماندهاست. نسبت پدر و فرزندی و مهمتر از آن، سالها در خدمت پدر بودن، ارزش این گنجینه را دو چندان میکند.
برای دستیابی به این مهم، مطالب پراکنده از خاطرات حجتالاسلاموالمسلمین علی بهجت در لابه لای سخنرانیهای متعدد ایشان بهتفصیل جمع آوری و ثبت گردید، و دستنوشتههای ایشان و مصاحبههای گوناگونی که با افراد و نشریات و رسانههای مختلف داشتند نیز گردآوری شد.
این مطالب، پس از گردآوری، دستهبندی و نمایهزنی شد و پساز آن، با انسجام و نظمی خاص در کنار هم قرار گرفت و توسط نویسندگانی مجرب در قالبی مناسب، بازنویسی شد. این مطالب را خود ایشان بارها بازبینی و بررسی کردند و در ضمن این بررسیها، نکات جالب بسیاری اضافه و برخی را نیز اصلاح کردند.
این کتاب، نتیجۀ روند طولانی مدت و دقیقی است که شرح آن گذشت. در طی این مسیر، دست اندرکاران این مرکز تلاش کرده اند که مطالب بادقت و به طور صحیح ثبت و ضبط شود؛ چراکه امید است آنچه در این صفحات ثبت شده است، سالها چراغ راه رهپویان طریق اهلبیت علیهم السلام باشد و به عنوان منبع شناخت و مطالعه دربارۀ یکی از بزرگمردان تاریخ شیعه مورد مطالعه قرار گیرد.
این کتاب در قطع رقعی و به صورت مصور در بخشهای ذیل به چاپ رسیده است.
@varesoon
@varesoon_bahjat
🌷 آیت الله بهجت (ره) می فرمود :
☘️ آیت الله غروی اصفهانی همیشه سفارش می کردن به اهتمام ورزیدن اذکار روزانه و خواندن نوافل و بخصوص خواندن هر روز زیارت عاشورا .
🌿 اما ذکری همیشه بر لب داشتند با سؤال و دقت در اعمال ایشان در اواخر عمرشان متوجه شدم سوره مبارکه "إنا أنزلناه في ليلة القدر" را دائما بر لب دارن .
📖 فریادگر توحید ، صفحه ۸۶ .
@varesoon
@varesoon_bahjat
.
👌 در یکی از ایام با جمعی سه چهار نفری جهت دیدار با شیخ الخطباء والمحدثین حاج میرزا حسین عندلیب همدانی به منزلشان رفتیم. سال های پایانی عمرشان بود. وقتی وارد شدیم دیدیم گوشی تلفن را جلوی گوششان گرفته و گوش می دهد و گریه می کند. و بعد از لحظاتی شروع کردند به آمین گفتن.
☘ پس از خداحافظی با آن طرف به ما فرمود:
چند وقتی است به علت کهولت سن و خانه نشینی از روضه خواندن برای امام حسین (علیه السلام) محروم شده ام، لذا گاهی من و حاج آقا ابطحی - از منبری های همدان - برای هم تلفنی روضه می خوانیم.
🍀 بعد فرمود: شما طلبه ها منسوب به اهل بیت و امام حسین (ع) هستید؛ هیچ وقت خودتان را از روضه خواندن و روضه گوش دادن بی نیاز ندانید.
🌿 آیت الله حاج شیخ محمد متقی همدانی به بنده فرمودند:
روزی با پدر شما (مرحوم عندلیب) برای تفریح به باغ های اطراف همدان رفته بودیم، به ایشان گفتم: در این فضای با صفا و با آن صوت زیبایت چند بیتی غزل از حافظ بخوان، گفت: آقای متقی, من این حنجره را وقف اهل بیت و بالخصوص حسین بن علی (ع) کرده ام و در جای دیگر استفاده نمی کنم.
سپاس از : پایگاه اطلاع رسانی
استاد شیخ محمد عندلیب همدانی
@varesoon
آیت الله جوادی آملی:
«با رفتن شهيد مطهری(ره) به دانشگاه، بخشی از طلبه های حوزه از محضر ايشان محروم شدند؛ ولی خدا خواست كه ايشان نيز به دانشگاه بروند و جامع و رابط حوزه و دانشگاه باشند و دانشگاه و فيضيه را به هم متصل كنند.
ورود ايشان به دانشگاه از الطاف خفيّه خداوندی بود؛ چون او توانست بسياری از شبهاتی را كه در دانشگاه مطرح می شد، از نزديك لمس كند و در صدد پاسخگويی برآيد. نيز به زبان هر دو قشر دانشگاهی و حوزوی آشنا باشد و جامع هر دو قشر باشد. افكار حوزوی ها نظير مرحوم علامه طباطبايی(ره) و ديگران را به دانشگاه منتقل كند و از آن سو سؤالات و شبهات موجود در ميان دانشگاهيان را به ميان حوزوی ها منعكس كند و پاسخ های آنان را به دانشگاه ببرد. او واقعاً چهرهی جامعی بود.»
مهر استاد ص۹۳
@varesoon
#لحظات_ماندگار
مرحوم آیت الله سید رضی شیرازی و مرحوم آیت الله سید علی گلپایگانی(فرزند فقیه و عارف بزرگ مرحوم آیت الله سیدجمال گلپایگانی)
@varesoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 خیلی زیبا بود این داستان؛
به حساب علی (ع) کار کن ... ❤️
@varesoon
《شمع محفل》 پنجمین دفتر از مجموعه 《قله ها به آسمان نزدیکترند》به قلم محمدعلی عباسی اقدم است که به زندگی و زمانه آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی اختصاص یافته است.
کتاب《شمع جمع》روایت سبک زندگی و تلاش های علمی و عملی عالم عامل و وارسته ای است که قریب چهل سال در عرصه سیاست حضور موثر و مفیدی داشت و در "بن بست"ها و بزنگاه های دشوار دوران مبارزه با رژیم پهلوی، نقش آفرینی و گره گشایی کرد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تمام وقت و انرژی خود را در عرصه دشوار تعلیم و تربیت مصروف داشت که حیاتی ترین و مهمترین نیاز کشور را تربیت نیرو و در یک کلام 《انسان سازی》می دانست.
《شمع محفل》 روایت فرازهایی کوتاه از زندگی بلند عالم ناشناخته ای است که با برپایی جلسات تفسیر قرآن و اخلاق در مسجد جامع تهران در طول چهل سال متوالی، فصل نوینی در ترویج معارف الهی رقم زد.
《شمع محفل》پنجمین دفتر از مجموعه "قله ها به آسمان نزدیکترند" از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی در ۲۹۶ صفحه چاپ و منتشر می شود.
"اقیانوس آرام" ، "آن مرد بی نهایت" ، "کرشمه ماه" و "بهشتی در این حوالی" از دیگر کتابهای این مجوعه است.
@varesoon
@varesoon_Library
⚡️ تعطیلی شنبه ها
🔻 مرحوم آیة الله حاج آقا نصرالله شاه آبادی:
مرحوم والد به دعای کمیل سحرهای جمعه و دعای ندبه و اعمال عبادی دیگر روز جمعه بسیار اهتمام داشت و به همین جهت هم درس روزهای شنبه را تعطیل کرده بود. وقتی شاگردان از ایشان تقاضا کردند که شنبهها هم درس برگزار شود، مرحوم والد فرموده بود: «بهسبب اعمال شب و روز جمعه توان برگزاری جلسه درس شنبه را ندارم و از طرفی حیات من به همین دعای کمیل بستگی دارد و نمیتوانم از آن دست بکشم». دعای کمیل را خود ایشان قرائت میکرد و پیوسته اشک میریخت و همه را به گریه میانداخت.
📚 حدیث نصر، ص۱۸۳
@seyyed_hossein_kashfi
@varesoon
.
حضرت آیتالله شريعتمداری (رضواناللهعلیه):
چند نکته در باب استخاره:
.
* از جمله امور استحبابی، استخاره و خیر خواستن از خداوند است و اخبار آن از طریق عامّه و خاصّه مستفیضه است.
.
** آنچه بین مردم معمول شده است که برای استخاره به اهل علم مراجعه میکنند،سبب شده است که مردم عوام خودشان استخاره نکنند و خواندن همین دعا(دعا ۳۳ صحیفه سجادیه)،دعاهای بسیار دیگر و دستورات معصومین علیهمالسّلام همگی ترک شود.
.
*** در راویانِ احادیثِ استخاره،کسانی تحیّر خود را برای امام علیهالسّلام عرضه کردهاند و امام علیهالسّلام دستورالعمل طلب خیر کردن از خدا را به آنها تعلیم فرموده و هرگز نفرمودهاند من برای تو استخاره میکنم.
.
**** بسیاری از عوام جای صحیح استخاره را نمیدانند و چه بسا با استخاره بخواهند واجبی را ترک یا حرامی را مرتکب شوند.
.
از برای حقیر نقل شد که شخصی از عوام نزد یکی از ائمهی جماعت مشهور رفته بود و استخاره خواسته بود، ایشان طبق معمول استخاره میکند و میگوید بد است. آن عوام میگوید حیف که بد آمد، من نیّت کرده بودم بروم سر زنم را ببرّم و اگر خوب بود، میکردم!
.
@shariatmadari_marasem
@varesoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 طنز هشدار دهنده مرحوم علامه جعفری
ما که یک عمر با هم بودیم!
@varesoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مقطع نادر يجمع بين آية الله العظمى السيّد تقي القمي وبين آية الله العظمى الشيخ الميرزا جواد التبريزي (قدس سرهما)
@varesoon_ar
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه(علیه السلام) فِي قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ- وَ قَضَيْنا إِلى بَنِي إِسْرائِيلَ فِي الْكِتابِ- لَتُفْسِدُنَّ فِي الْأَرْضِ مَرَّتَيْنِ قَالَ قَتْلُ أَمِيرِ الْمُوءْمِنِينَ (علیه السلام) وَ طَعْنُ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ (علیه السلام) وَ لَتَعْلُنَّ عُلُوًّا كَبِيراً قَتْلُ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ (علیه السلام)
از حضرت ابى عبد اللّه ، امام صادق (عليه السّلام) نقل نموده كه آن حضرت در ذيل آيه شريفه:
وَ قَضَيْنا إِلى بَنِي إِسْرائِيلَ فِي الْكِتابِ لَتُفْسِدُنَّ فِي الْأَرْضِ مَرَّتَيْنِ
فرمودند:
مقصود از مرّتين يكى قتل و شهيد نمودن امير المومنين (عليه السّلام) بوده و ديگرى طعن و زخم زبانهائى بود كه به حسن بن على (عليه السّلام) زده شد.
و مراد از لَتَعْلُنَّ عُلُوًّا كَبِيراً» شهادت حسين بن على (عليه السّلام) است.
کامل الزیارات / باب هجدهم
@varesoon