تولد
آیت الله سید نور الدین طاهری شیرازی فرزند مرحوم آیت الله سید محمد جعفر و نوه مرحوم آیت الله سید محمد طاهر مجاهد از بزرگان و علمای شیراز بود. سید نور الدین متولد ۱۷ تیرماه سال ۱۳۰۲ شمسی در سن دو سالگی همراه پدر، مادر و برادرش به نجف اشرف رفت که در همان زمان مادر خود را از دست می دهد از این رو پدرش او را به همراه برادرش به شیراز می فرستد و خود نیز به محض تمام شدن تحصیلاتش به شیراز می آید.
تحصیلات
سید نورالدین هنوز به سن ۶ سالگی نرسیده بود که او را برای آموزش قرآن به مکتب خانه می فرستند. همچنین وی برای تحصیل علم به دبستان نمازی شیراز رفت و از کلاس اول تا کلاس ششم را در آن مدرسه درس خواند و بعد برای فراگیری دوره دبیرستان به مدرسه ای به نام سلطانی رفت که در ابتدا خانه مشیر الملک از وزرای سابق و بعدها برای دانش آموزان وقف شد. کلاس هفتم و هشتم و نهم را به پایان رساند. در آن زمان غیر از دانشگاه، یک دانشسرای مقدماتی نیز وجود داشت که مدت تحصیل در آن، بیش از دو سال نبود. سید نورالدین در این دوره نیز شرکت کرد و حدودا ۱۶ سال داشت که درس طلبگی را در شیراز شروع می کند و همراه پسرخاله اش آیت الله ناصر مکارم شیرازی، زیر نظر آیت الله محمدعلی موحد به گذراندن دروس حوزوی مشغول می شود.
هجرت به قم
سید نور الدین طاهری شیرازی در سال ۱۳۲۳ وارد حوزه علمیه قم شد و برای خواندن «کفایه الاصول» درس آیت الله مرعشی نجفی را برگزید و همچنین درس رسائل را زیر نظر مرحوم استاد محقق داماد از اساتید طراز اول حوزه علمیه قم گذراند و در سال ۱۳۲۴ که آیت الله بروجردی از بروجرد به قم آمد در کلاس درس ایشان حضور یافت و ۱۶ سال توفیق شاگردی بزرگ ترین مرجع تقلید وقت را به دست آورد.
کمک به مستمندان و تهذیب نفس
کمک به مستمندان جنوب شهر تهران و مناطق محروم را از مهم ترین ویژگیهای ایشان بود. ایشان هیچ چیزی را برای خودش نمیخواست و در تهذیب نفس ید طولایی داشت و اصلاً به دنیا دلبستگی نداشت و با تمام توان به مردم خدمت می کرد. ایشان بسیار بر روی مسئله تهذیب نفس حساسیت داشتند و در کنار دروس حوزوی، حتی برای بزرگان در سطوح عالی نیز در مسجدشان کلاسهای اخلاقی برپا میکردند و آن مسجد (خمسه) را به مرکز تبلیغ معارف دین تبدیل کرده بودند.
وفات
سرانجام پس از سال ها تلاش و مجاهدت علمی و دینی بر اثر سکته مغزی در بیمارستان نیکان تهران، در اردیبهشت سال 1395 هجری شمسی دارفانی را وداع کرد.
16.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عذرخواهی از ساحت مقدس حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها بابت اراجیف یکی از تریبون دارهای مطرح در تهران
حضرت حجتالاسلاموالمسلمین علوی تهرانی
@varesoon
انّا لله و انّا الیه راجعون
🏴مراسم سوگواری ایّام شهادت امام هادی (علیه السّلام) ، با بزرگداشت اوّلین سالگرد ارتحال حضرت استاد مرحوم آیت الله حاج شیخ ابوالحسن شریف طبرستانی (رضوان الله علیه) برگزار می گردد .
▫️حضور اساتید ، طلّاب و روحانیّون معزّز موجب تکریم مقام شامخ علم و عالم و تسلّی خاطر بازماندگان خواهد بود .
▪️مدیریّت ، اساتید و طلّاب حوزه علمیّه امام القائم (عج)
زمان : پنج شنبه ۶ بهمن از نماز ظهر و عصر .
مکان : تهران ،خ هفده شهریور ، بین پل آهنگ و پل ری ، کوچه فائز ، پلاک ۷ .
@varesoon
حضرت آیتالله بهجت:
ما باید به یقین بدانیم که ما در دو دست خود، دو گوهر شبچراغ و گرانقدر (قرآن و عترت) داریم و کار به تشکیک دیگران نداشته باشیم؛
خواه بدانند و بگویند که در دست ما گوهر است، و یا آن دو را دو سنگ بیارزش بدانند، چه دیگران قدر آن دو را بدانند یا ندانند [ما باید قدردان باشیم].
برای اینکه اگر قدر ندانستیم، نعمت از دست ما گرفته میشود، چنانکه اهل حجاز از نعمت ولایت محروم شدند و به عَجَمها منتقل گردید.
.
📚 در محضر بهجت، ج۳، ص۱۹۶
.
✅ @varesoon
عَنْ أبى جَعْفَر عليه السلام قالَ: اِنَّ هذِهِ الدُّنيا يُعطيهَا اللّه ُ البِرَّ وَ الفاجِرَ وَ لايُعْطِى الإيمانَ إلاّ صَفْوَتَهُ مِنْ خَلْقِهِ.
امام باقر (عليه السلام) فرمود:
خــدا اين دنيـا را به نيـكوكار و بدكار مى بخـشد، ولى «ايمان» را جز به برگزيدگان خلقش نمىدهد.
اصول كافى ، ج 3، ص 305
@varesoon_hadis
هدیه ای که آیت الله آقای آخوند ملامحمد جواد صافی گلپایگانی در سن ۱۳ سالگی فرزندشان آیت الله حاج آقا لطف الله به ایشان تقدیم کرده بودند. (اعلی الله مقامهما)
.
.
منبع: کتاب (محضر آفتاب) نکوداشت مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی قدس سره/محسن اکبری شاهرودی
@varesoon