⚡️دربان دل
🔻نوشته ای از آیت الله عبدالرضا کفایی خراسانی دامت برکاته:
بسم الله الرحمن الرحیم
از حکیم عارفی پرسیدند: «چگونه با این رتبه از معرفت دست یافته ای؟» در پاسخ گفت: «از دربانی.» گفتند: «دربانی چگونه به تو حکمت و معرفت آموخته؟» پاسخ داد: «بر در خانه دل خود نشستم و در بر هر اندیشه ای که برای خدا نبود بستم.» دل که چنین از غیر خدا خالی شود مهبط نور ربانی می گردد و در پرتو این نور حقایق عالم هستی بر دل اشراق می شود. خانه ای که اغیار در آن راهی ندارند جایگاه و پایگاه شایسته ای برای حضور یار خواهد بود. «دیو چو بیرون رود فرشته در آید.» همواره خانه ی دل آن عزیز مکرم پر از نور باد و چشم بد زمانه از او دور.
قم _ دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ ، برابر با ۴ صفر المظفر ۱۴۴۵ هجری
عبدالرضا کفایی خراسانی
@seyyed_hossein_kashfi
@varesoon
مرحوم ميرزا علي محدث زاده، فرزند حاج شيخ عباس قمي كه از وعاظ و خطباي مشهور تهران بود، مي فرمود:
زماني من به بيماري و ناراحتي حنجره و گرفتگي صدا مبتلا شده بودم، تا جايي كه منبر رفتن و سخنراني كردن برايم ممكن نبود. مسلما هر مريضي در چنين موقعيتي به فكر معالجه مي افتد. من نيز با در نظر گرفتن طبيبي متخصص و با تجربه، به او مراجعه كردم و پس از معاينه معلوم شد كه بيماري آنقدر شديد است كه بعضي از تارهاي صوتي از كار افتاده و فلج شده است و اگر لاعلاج نباشد لااقل صعب العلاج است.
طبيب معالج در ضمن نوشتن نسخه، دستور استراحت دادند كه تا چند ماه از منبر رفتن خودداري كنم و حتي با كسي حرف نزم و اگر چيزي بخواهم و يا مطلبي را از زن و بچه ام انتظار داشته باشم، آنها را بنويسم. تا در نتيجه ي استراحت مداوم و استعمال دارو، شايد سلامتي از دست رفته مجددا به من برگردد.
البته صبر در مقابل چنين بيماري و حرف نزدن با مردم حتي با زن و بچه، خيلي سخت و طاقت فرساست، زيرا انسان از همه بيشتر احتياج به گفت و شنود دارد، چطور مي شود تا چند ماه هيچ نگويم و حرفي نزنم و پيوسته در استراحت باشم؟ در حالي كه معلوم نيست نتيجه آن چه باشد! بر همه روشن است كه با پيش آمد چنين بيماري خطرناكي چه حال اضطراري به بيمار دست مي دهد. اين اضطرار و ناراحتي شديد، آدمي را به ياد يك قدرت فوق العاده مي اندازد. اين حالت پريشاني باعث مي شود كه اميد انسان، از تمام چاره هاي بشري قطع شود و به ياد مقربان درگاه الهي افتد تا بوسيله ي آنها به درگاه خداوند متعال، عرض حاجت كند و از درياي بي پايان لطف خداوند بهره اي بگيرد.
من هم با چنين پيش آمدي، جز توسل به ذيل عنايت حضرت امام الحسين عليه السلام چاره اي نداشتم. روزي بعد از نماز ظهر و عصر حال توسل به دست آمد و خيلي اشك ريختم و سالار شهيدان حضرت سيد الشهداء عليه السلام را مخاطب قرار دادم و گفتم: يابن رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم، صبر در مقابل چنين بيماري براي من طاقت فرسا است! علاوه بر آن، من اهل منبر هستم و مردم از من انتظار دارند من از اول عمر تا به حال علي الدوام منبر مي رفتم و از نوكران شما اهل بيت هستم. ولي حالا چه شده
است كه يكباره بايد از اين پست حساس، بر اثر بيماي بركنار باشم؟ به علاوه ماه مبارك رمضان نيز نزديك است دعوت ها را چه كنم؟ آقا عنايتي بفرما، تا خدا شفايم دهد!
به دنبال اين توسل، طبق معمول هر روز، خوابيدم. در عالم خواب خودم را در اطاق بزرگي كه نيمي از اطاق منور و روشن بود و قسمت ديگر اطاق، كمي تاريك بود؛ ديدم.
در آن قسمتي كه روشن بود، حضرت سيدالشهداء اباعبدالله الحسين عليه السلام را ديدم كه نشسته اند. خيلي خوشحال و خوشوقت شدم و همان توسلي را كه در حال بيداري داشتم، در حال رؤيا نيز پيدا كردم و به ايشان عرض حاجت نمودم! مخصوصا اصرار داشتم كه ماه مبارك نزديك است و در مساجد متعددي دعوت شده ام، ولي با اين حنجره ي از كار افتاده چطور مي توانم منبر روم و سخنراني نمايم؟ و حال آنكه دكتر مرا منع كرده است كه حتي با بچه هاي خودم نيز حرفي نزنم! چون خيلي الحاح و تضرع و زاري داشتم، حضرت عليه السلام اشاره به من كردند و فرمودند: به آن آقا سيد كه دم در نشسته، بگو چند جمله از مصيبت دخترم (حضرت رقيه عليهاالسلام) بخواند و شما كمي اشك بريزيد، انشاءالله تعالي خوب مي شوي!
من به در اطاق نگاه كردم، ديدم شوهر خواهرم «آقا مصطفي طباطبائي قمي» كه از علماء و خطباء و از ائمه ي جماعت تهران است، نشسته است. فرمان حضرت امام حسين عليه السلام را به او رساندم، ولي ايشان مي خواست از ذكر مصيبت خودداري كند! حضرت سيدالشهداء عليه السلام فرمودند: «بخوان روضه ي دخترم را» ايشان مشغول ذكر مصيبت حضرت رقيه عليهاالسلام شد و من هم گريه مي كردم و اشك مي ريختم.
اما متأسفانه بچه ها مرا از خواب بيدار كردند و من با ناراحتي از خواب بيدار شدم و
متأسف و متأثر بودم كه چرا از آن مجلس پر فيض محروم ماندم؟ ولي دوباره ديدن آن منظره عالي امكان نداشت!
همان روز يا روز بعد، به همان پزشك متخصص مراجعه نمودم. خوشبختانه پس از معالجه، معلوم شد كه اصلا اثري از ناراحتي و بيماري قبلي نيست! پزشك كه در تعجب بود از من پرسيد: شما چه خورديد كه به اين زودي و سرعت نتيجه گرفتيد؟
من چگونگي توسل و خواب خودم را بيان كردم. دكتر قلم در دست داشت و سرپا ايستاده بود، ولي بعد از شنيدن داستان توسلم، بي اختيار قلم از دستش بر زمين افتاد و با يك حالت معنوي كه بر اثر شنيدن نام مولي الكونين، امام حسين عليه السلام به او دست داده بود؛ پشت ميز طبابت نشست و قطره قطره ي اشك بر رخسارش ريخت. او گريه كرد و سپس گفت: آقا، اين ناراحتي شما جز توسل و عنايات و امداد غيبي، چاره و علاج ديگري نداشت.
📚کرامات الحسينيه ج2، ص88
@varesoon
سروده حک شده بر روی ضریح مطهر حضرت رقیه علیها السلام اثر مرجع ولایی، آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره ▪️
شمیم گلشن طوباست اینجا
فروغ دیده مولاست اینجا
انیس قلب ثار الله و زینب
ظهور زهره زهراست اینجا
دُر بحر ولایت گوهر عشق
حریم قبله دلهاست اینجا
ز عطر غنچه باغ حسینی
تو گویی جنة الأعلاست اینجا
نهفته ماه اینجا، مهر خفته
جمال ایزدی پیداست اینجا
ز ماه روی او شد شام، روشن
شهاب آسمانآراست اینجا
حدیث رأفت و دریای رحمت
شرف همواره پابرجاست اینجا
سلام الله علیکِ یا رقیه
مزار یاس جانافزاست اینجا
اگر چه خردسال اما بزرگ است
سهساله دختری والاست اینجا
به لطف بانوی مهر و محبّت
نظر بر پیر و بر بُرناست اینجا
به یاد زینب اینجا نالهها کن
که جان زینب کبراست اینجا
بزن با اشک غم بر سینه و سر
که سیلیخورده اعداست اینجا
بخواه از بی بی باب الحوائج
چه خوش آنکس که حاجتخواست اینجا
گدای کوی او لطفی صافیست
نگاه لطف او بر ماست اینجا
@varesoon
@varesoon_safi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌 بیانات آیت الله مجتهدی تهرانی (ره) درباره اهمیت پیاده رفتن نزد قبور ائمه ( علیهم السلام )
@varesoon
قـالَتْ اُمُّ الْمَصـائِبِ زَیْنَبُ الکٌبری فی خطبتها:
أَتَدْرُونَ وَيْلَكُمْ أَيَّ كَبِد لُِمحَمَّد(صلى الله عليه وآله) فَرَثْتُمْ؟ وَ أَيَّ عَهْد نَكَثْتُمْ؟ وَ أيَّ كَرِيمَة لَهُ أَبْرَزْتُمْ؟ وَ أَيَّ حُرْمَة لَهُ هَتَكْتُمْ؟ وَ أَيَّ دَم لَهُ سَفَكْتُمْ؟ لَقَدْ جِئْتُمْ شَيْئاً إِدّاً، تَكادُ السَّمواتُ يَتَفَطَّرْنَ مِنْهُ، وَ تَنْشَقُّ الاَْرْضُ، وَتَخِرُّ الْجِبالُ هَدّاً.
حضرت زینب (سلام الله علیها) در خطبه شان فرمودند:
واى بر شما! آيا مى دانيد چه جگرى را حضرت از محمد(صلى الله عليه وآله) شكافتيد؟ و چه پيمانى را گسستيد؟ و چه حرمسراى ارزشمندى از رسول خدا (صلى الله عليه وآله) را آشكار كرديد [پرده نشينان حريم محمّدى را بر كوچه و بازار نشان داديد؟] و چه حرمتى را از او هتك كرديد؟ و چه خونى را از او بر زمين ريختيد؟ به راستى كار زشت و وحشتناكى انجام داده ايد، كه نزديك است بخاطر اين كار، آسمانها از هم متلاشى گردد و زمين شكافته شود و كوهها به شدت فرو ريزد!
احتجاج طبرسى، ج 2، ص 109 - 114
خطبه ی حضرت زینب سلام الله علیها در شهر کوفه
@varesoon
14.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
حضرت آیتالله شريعتمداری (رضواناللهعلیه):
.
مجلس گرفتن برای اهل بیت علیهم السلام توفیق میخواد.
کسی که معمولا مداومت به این کار داره، اگه یه موقع از دستش برنیاد، خداوند کمکش میکنه که توفیق مجلس گرفتن رو از دست نده.
@shariatmadari_marasem
@varesoon
28.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
عاقبت عاشقی در خانه حضرت سیدالشهداء (صلواتاللهعلیه)
کوتاه و شنیدنی از مرحوم حضرت آیت الله حاج سید جواد حیدری
.
#سیدالشهدا علیهالسلام
#امام_حسین علیهالسلام
#کربلا
#آیت_الله_سید_جواد_حیدری
#سید_جواد_حیدری
@varesoon
قالَ الاْمامُ سيد الشهداء أبُوعَبْدِ اللّهِ الْحُسَيْن(عَلَيْه السلام) :
مَنِ اِتَّكَلَ عَلَى حُسْنِ اِخْتِيَارِ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ لَهُ لَمْ يَتَمَنَّ أَنَّهُ فِي غَيْرِ اَلْحَالِ اَلَّتِي اِخْتَارَهَا اَللَّهُ تَعَالَى لَهُ .
امام حسین (علیه السلام) فرمودند:
كسى كه به حسن انتخاب خداى متعال اعتماد كند، حالتى جز آن چه را خداى متعال برايش خواسته، آرزو نمىكند
اعلام الدين، ص 300
@varesoon
29.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لحظاتی از حضور مرحوم حضرت آیتالله امامیفر
راهپیمایی اربعین سال ۱۳۸۷
@varesoon
▫️العبد محمدتقی بهجت
🔺دلیل تعطیلی پنجشنبه حوزه ها
🔹نقل شده است که در زمان سابق پنجشنبهها تعطیل نبود، بلکه فقط جمعه تعطیل میشد، لیکن #محقق_حلی رحمهالله که اولین مدرّس بود، پنجشنبه را تعطیل میکرد تا به زیارت امام حسین مشرف شود، از آن وقت رسم شد که پنجشنبهها تعطیل گردد. بنابراین، تعطیلی پنجشنبهها در حوزه از زمان محقق اول رحمهالله رسم شد و علتش هم این بود که ایشان از حله حرکت میکرده و شب جمعه به زیارت کربلا مشرف میشده است.
📚در محضر بهجت، ج۲، ص۳۵۰.
@varesoon
@varesoon_bahjat
25.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❖ پاشو برو پیادهروی اربعین؛ ولی بداخلاقی هنوز! جسارت نکنما، من باید حقایق رو بگم! ببین چقدر تو سوزوندی اینا رو که وقتی از اربعین برمیگردی، میگن «بازم اومد». پیاده رفتی اربعین، این فرصت رو این بدبخت غنیمت شمرده که تو نبودی! برو نجف! برو کربلا! نمازشب بخون! ببین؛ خودتو معطل نکن...
🎙مرحوم استاد فاطمی نیا
@varesoon
تصویری نادر
▪️زیارت کربلا با پای پیاده در زمان شیخ انصاری رسم بوده ولی در زمان شیخ میرزا حسین نوری به فراموشی سپرده شده بود که توسط ایشان احیا شد.
➖از آن پس بسیاری از عاشقان اهل بیت و أباعبدالله الحسین علیهم السلام و نیز برخی از علما و حتی مراجع تقلید با پای پیاده به کربلا سفر کرده اند.
➖در این تصویر دیدنی و تاریخی ، حضرت آیت الله العظمی مرحوم شیخ «میرزا جواد تبریزی (قدس سره )» از مراجع عالیقدر جهان تشیع دیده می شود که در حال پیاده روی به سمت شهر کربلاست.
➖@varesoon
فرازی از خطبه امام سجاد(علیه السلام) کنار دروازه مدینه:
أَیُّهَا الْقَوْمُ! إنَّ اللهَ وَلَهُ الْحَمْدُ ابْتَلانا بِمَصائِبَ جَلِیلَة، وَثُلْمَة فِی الاِْسْلامِ عَظِیمَة، قُتِلَ أَبُو عَبْدِاللهِ الْحُسَیْنِ عَلَیْهِ السَّلامُ وَعِتْرَتُهُ، وَسُبِیَ نِساؤُهُ وَصِبْیَتُهُ، وَدارُوا بِرَأْسِهِ فِی الْبُلْدانِ مِنْ فَوْقِ عامِلِ السِّنانِ، وَهذِهِ الرَّزِیَّةُ الَّتِی لامِثْلَها رَزِیَّةٌ.
مردم! خداوندى ـ که ستایش مخصوص اوست ـ ما را به مصیبت هاى بزرگ و خسارتى جبران ناپذیر در اسلام آزموده است. (آرى) اباعبدالله الحسین(علیه السلام) و خاندانش به شهادت رسیدند و زنان و کودکانش به اسارت در آمدند و سر مطهر آن حضرت را بالاى نیزه ها در شهرها به گردش در آوردند و این مصیبتى است که مانند ندارد!
ملهوف(لهوف)،ص226_23۰
@varesoon
قِيلَ لَهُ ( اَلاِمامْ الحُسینْ عَلَیهِ السَّلام) مَا أَعْظَمَ خَوْفَكَ مِنْ رَبِّكَ فَقَالَ لَا يَأْمَنُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ إِلَّا مَنْ خَافَ اللَّهَ فِي الدُّنْيَا.
به امام حسين (علیه السلام) گفته شد:
چقدر خوف شما از پروردگارت زیاد است؟ فرمودند:
فرداى قيامت كسى در امان نيست مگر آن كسى كه در دنيا از خدا خوف داشته باشد.
مناقب آل أبي طالب (عليهم السّلام)، جلد4، صفحه 69
@varesoon
الصورة في أيام الأربعين الحسيني حدود سنة ١٣٧٢ للهجرة..
من يسار الناظر :
*السيد ابراهيم الخلخالي رحمه الله
*السيد عباس المهري رحمه الله
*المرجع الشيخ حسين الوحيد الخراساني حفظه الله
*السيد الحجازي رحمه الله
*الشيخ الساوجي رحمه الله
@varesoon_ar
قال امیرالمومنین (علیه السلام):
لَا تَصْحَبْ إِلَّا عَاقِلًا تَقِيّاً وَ لَا تُعَاشِرْ إِلَّا عَالِماً زَكِيّاً وَ لَا تُودِعْ سِرَّكَ إِلَّا مُؤْمِناً وَفِيّاً
جز با انسان عاقل پرهیزگار مصاحبت نکن و جز با عالم پاکدامن معاشرت نداشته باش و اسرار خود را جز به مؤمن وفادار نسپار.
تصنیف غرر/ حدیث ۹۷۴۲
@varesoon
تصویری تاریخی مربوط به تعدادی از علمای خاندان رحمانی در ساری دهه ٢٠ شمسی
حضرات آیات
شیخ عبدالرحیم مجتهد رحمانی
شیخ مرتضی امامی
شیخ علی شریعتی
@varesoon_mazandaran
#لحظات_ماندگار
آیت الله حاج شیخ محمد رضا طبسی نجفی و استاد شیخ جعفر الهادی خوشنویس و ...
در زیارت پیاده اربعین
@varesoon
شیخ عبدالرحیم مجتهد رحمانی ساروی
(١٢۴٨-١٣٣٠شمسی)
شیخ عبدالرحیم فرزند آخوند ملاعبدالحمن سرشناس ترین روحانیون ساری در عصر قاجار است
شیخ عبدالرحیم در محله بهرام اتر ساری متولد شد تحصیلات ابتدایی را نزد پدر خویش در مدرسه درویش علی خان اغاز نمود در ١٨ سالگی پس از درگذشت پدر برای تکمیل درس خود بهمراه برادر خویش شیخ عبدالله عازم عتبات گشت.
در نجف مدت ١۴ سال از محضر حضرات آیات اخوند خراسانی ، عبدالله مازندرانی، مامقانی، شربیانی و سید محمد کاظم یزدی بهره برد و پس از کسب اجازه اجتهاد از آخوند خراسانی عازم حج و از انجا به ساری بازگشت و در مدرسه درویش علی خان جلسه درس و نماز جماعت برپا داشت.
ایشان از پرنفوذ ترین علمای مازندران در اواخر قاجار و پهلوی اول و دوم می باشند.
که علاوه بر فعالیت موثر سیاسی نظیر عضویت در مجلس موسسان در امور عام المنفعه مشارکت داشت نظیر تاسیس جمعیت شیر و خورشید و وقف ساختمان آن ١٣٠٧ ش و همچنین وقف زمین بیمارستان پهلوی از اثار اوست.
شیخ عبدالرحیم از راه زراعت امرار معاش میکرد و جزو منتقدین پهلوی اول بود.
ایشان درسال ١٣٣٠ شمسی وفات کرد و در صحن امامزاده عباس ساری مدفون گردید.
@varesoon_mazandaran
28.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
داستان شنیدنی از خاطرات ایام حیات مرحوم میرزا علی آقا قاضی
🎤 حجتالاسلام مسعود عالی
@varesoon
فرازی از خطبه امام سجاد(علیه السلام) کنار دروازه مدینه:
أَیُّهَا النّاسُ! فَأَىُّ رِجالات مِنْکُمْ تَسُرُّونَ بَعْدَ قَتْلِهِ؟! اَمْ أیُّ فُؤاد لا یَحْزُنُ مِنْ أَجْلِهِ؟ أَمْ أَیَّةُ عَیْن مِنْکُمْ تَحْبِسُ دَمْعَها وَتَضَنُّ عَنِ انْهِمالِها؟!
اى مردم! بعد از شهادت او، کدام یک از مردانتان مى تواند شادى کند؟ یا کدام قلبى مى تواند براى او محزون نباشد؟ یا کدام چشمى مى تواند گریه نکند و اشک نریزد؟
ملهوف(لهوف)،ص226_23۰
@varesoon
☑️العبد محمدتقی بهجت:
🔳این مطلب باید برای اهل ایمان مجسّم شود و یقین کنند که دوری از کسانی که خداوند متعال امر فرموده با آنها باشیم (اهلبیت علیهمالسلام) موجب دوری ما از جمیع برکات دنیویه و اخرویه است!
📚 کتاب حضرت حجت(عج)، ص١۴۵
@varesoon
@varesoon_bahjat
.
أُستادالفقهاءوالمجتهدین آیت اللّه میرزا جوادآقا تبریزی:
گریههاى خود را در دستمالی خاص خُشک کنید، که فریادرسى باشد در قبر و قیامت و راه گشایی باشد در محشر.
این دستمالها گواهی باشد بر ابراز ارادت به اهل بیت(علیهم السَّلام)، قبر میفهمید این «دستمال اشک»، این گریهها بر مصائب اهل بیت(علیهم السَّلام) مثل نور برایتان میباشد.
فقط گریه بر حضرت اباعبداللّه الحسین(صلوات اللّه علیه وآله) باب آرامش میشود
.
منبع:آرشیوبیانات
.
📷 حضرات آیات میرزا علیآقا فلسفی و میرزا جوادآقا تبریزی
.
جهت سلامتی و تعجیل در فرج مولانا حضرت بقیةاللهالاعظم روحیوارواحالعالمینلترابمقدمهالفداء صلواتی قرائت بفرمایید
.
#شب_جمعه_است_هوایت_نکنم_میمیرم
#سیدالشهدا (صلواتاللهعلیه)
#کربلا
#میرزا_جواد_آقا_تبریزی
@varesoon
قال الإمامُ الحسينُ (عليه السلام) : اعلَموا أنَّ المَعروفَ مُكِسبٌ حَمدا ، ومُعقِبٌ أجرا ، فلَو رَأيتُمُ المَعروفَ رَجُلاً لَرَأيتُموهُ حَسَنا جَميلاً يَسُرُّ النّاظِرينَ ويَفوقُ العالَمينَ ، ولَو رَأيتُمُ اللُّؤمَ رَأيتُموهُ سَمِجا قَبيحا مَشوما تَنفِرُ مِنهُ القُلوبُ وتُغَضُّ دُونَهُ الأبصارُ .
امام حسين (عليه السلام) فرمودند:
بدانيد كه خوبى كردن، ستايش به بار مى آورد و پاداش در پى دارد. اگر خوبى را به صورت مردى ببينيد هر آينه آن را نيكو و زيبا و خوشايند و برتر از همه جهانيان خواهيد ديد و اگر پستى را ببينيد آن را ناهنجار و زشت و بد منظر كه دلها از آن مى گريزد و چشمها به رويش بسته مى شود، خواهيد ديد.
أعلام الدين / ص298
@varesoon