« فاسْتَمْسِكْ بِالَّذي أُوحِيَ إِلَيْكَ إِنَّكَ عَلى صِراطٍ مُسْتَقيم»
« پس به آنچه بر تو وحى شده تمسك بجوى، يقيناً تو بر راهى راست قرار دارى »
📚سوره الزخرف، آیه:43
عنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عليهما السلام قَالَ: أَوْحَی اللَّهُ تَعَالَی إِلَی نَبِیِّهِ صلى الله عليه وآله (فَاسْتَمْسِکْ بِالَّذِی أُوحِیَ إِلَیْکَ إِنَّکَ عَلی صِراطٍ مُسْتَقِیمٍ) فَقَالَ إِلَهِی مَا الصِّرَاطُ الْمُسْتَقِیمُ قَالَ وَلَایَةُ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ فَعَلِیٌّ هُوَ الصِّرَاطُ الْمُسْتَقِیمُ.
در تفسیر البرهان در ذیل آیه شریفه از امام صادق (عليه السلام) روایت کرده است که فرمودند:
خداوند به پیامبرش وحی کرد: (پس به آنچه بر تو وحى شده تمسك بجوى، يقيناً تو بر راهى راست قرار دارى)
عرض کرد پروردگارا راه راست کدام است؟ خداوند فرمود: ولایت علی بن ابی طالب.
پس امیر المؤمنین صراط مستقیم هستند.
@varesoon
▪️زینب سلام الله علیها دخت والا مقامامیرالمؤمنین علیه السلام، قهرمان کربلا و پیام آور خون #سید_الشهدا علیه السلام است.
▪️در مقام و عظمت آن حضرت همین بس که امام زینالعابدین علیه السلام خطاب به ایشان فرمودند:
« أَنْتِ بِحَمْدِ اللَّهِ عَالِمَةٌ غَيْرُ مُعَلَّمَةٍ فَهِمَةٌ غَيْرُ مُفَهَّمَة »¹
شما بحمد الله بانوی عالمه ای هستید که از کسی تعلیم و آموزش ندیده اید (علم شما از جانب خداوند است) و بانوی فهمیده ای هستید که کسی به شما مطلبی را تفهیم نکرد(فهم شما نیز موهبتی الهی است).
▪️بردباری و شکیبایی این بانوی بزرگ و آسمانی آفتابی است که در آسمان تاریخ می درخشد. با وجود داغ ها و مصیبت هایی که هر یک کمرشکن بود، چنان با هیبت و ابهت و وقار در مقابل ابن زیاد ظاهر گردید و زخم زبان ها را پاسخ داد که آن دشمن خدا و رسول، عاجز و درمانده گردید.
▪️خطابه ی تاریخی زینب کبری علیها السلام در جمع مردم کوفه، یادآور خطبه های غراء پدربزرگوارش امیرالمؤمنین علیه السلام است.
▪️آن حضرت رو در روی یزید با شجاعت و شهامت، از شکست او در محو یاد اهل بیت خبر داد و فرمود:
«فکد کیدک، و اسع سعیک فوالله لا تمحو ذکرنا فلن تمیت وحینا» ²
ای یزید! هر حیله ایی که داری به کار گیر و هر تلاش می توانی انجام ده، به خدا قسم که نمی توانی یاد ما را محو کنی و آیین و وحی ما را از بین ببری.
📌 ۱. بحار الأنوار، ج45، ص164
2. تسلية المجالس و زينة المجالس ج2، ص390
🎙 برگرفته از بیانات آیت الله العظمی وحید خراسانی
☑️ @varesoon
.
✅ العبد محمدتقی بهجت:
🔶چقدر با شجاعت بوده است حضرت زینب علیهاالسلام!
🔻جلوی آنچنان کافر جبار عجیب و غریب در دنیا، میفرماید:
«اى پسر آزادشدهها [که جدّمان در فتح مکه اسیرشان کرد و سپس آنها را آزاد نمود]، آیا این عدالت است که تو زنان و کنیزان خود را پشت پرده بنشانى و دختران رسول خدا صلّیاللّهعلیهوآله اسیر باشند و پردۀ حجاب آنان را بدرى؟»
📚 رحمت واسعه ، ویراست سوم، ص١٣١
@varesoon
21.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
چند دقیقه روضه گوش کنیم ...!!!
🎙️ مرحوم حاج اشرف کاشانی
◀️ ای خفته خوش به بستر خون ...
🔷 اواخر دههی هفتاد شمسی - تهران
@varesoon
صبر و رضای مرحوم پدر- آیت الله غلامرضا صلواتی- در مقابل قضا و قدر الهی و بلایا در این دنیا مثال زدنی بود.
ایشان چند سال آخر به علت پا درد شدید و ضعف عمومی از منزل بیرون نمیرفتند مگر برای دکتر، بدن ایشان به شدت ضعیف شده بود، حتی در مقطعی بیناییشان را از دست دادند که الحمدلله به دعای مؤمنین و علما و برکت تربت سیدالشهدا، آب زمزم و فرات و مصرف بعضی داروها بینایی شان تاحدودی برگشت.
همینطور این اواخر به علت مشکلات گوارش و ریه در مقطعی تغذیه ایشان از طریق بینی به معده بود، این امور برای ما فرزندان ایشان خیلی سخت و غیر قابل تحمل بود، اما ندیدیم این عالم بزرگوار گله و شکایتی کنند و همیشه و در همه حال شاکر خداوند متعال بودند و هروقت میپرسیدیم حال مبارک خوبه؟
میفرمودند: «الحمدلله علی کل حال»
و تذکر میدادند که حضرات معصومین در جواب احوالپرسی زمانی که در صحت بودند، میفرموند: «الحمدلله»، وقتی کسالت داشتند در جواب احوالپرسی «الحمدلله علی کل حال» میفرمودند؛ لذا رفتار ایشان آرامش برای همه ما بود.
خبرگزاری ایکنا، گفتگو با محمد حسین صلواتی- فرزند آیت الله غلامرضا صلواتی- ۱۴۰۲/۱۱/۵
@sireyefarzanegan
@varesoon
🕯 توسل به حضرت زینب(س) در تعجیل در فرج
🔰از آقای شیخ حسین سامرایی که از اتقیاء اهل منبر در عراق بودند، نقل شده است:
▫️ در آن ایامی که در سامرا مشرف بودم، روز جمعه طرف عصر در سرداب مقدس رفتم؛ دیدم غیر از من کسی نیست و من حال و توجهی پیدا کرده و متوسل به حضرت ولی عصر (عج) شدم در آن حال صدایی از پشت سر شنیدم که به فارسی فرمود:
🔸 «به شیعیان و دوستان ما بگویید خدا را قسم دهند به حق عمه ام زینب که فرج مرا نزدیک گرداند.»
⬅️ شیفتگان حضرت مهدی، ج۱، ص۲۵۱
@varesoon
⚡️ چطور دلت میآید؟
🔻 یکی از طلبهها در دیداری از شهید صدر میپرسد: «خیلی وقتها دچار بیحوصلگی میشوم و درس و مطالعه و تألیف را کلاً رها میکنم. چه کنم [که از این حالت رها شوم]؟»
🔹و شهید صدر پاسخ میدهد:
«کسی که توطئهها و دسیسهها و تبانیها بر ضد اسلام و تهمتها و دروغپردازیهایی را میبیند که درباره مبانی اسلامی میشود، چگونه دلش میآید که مطالعه و کار جدی و بیوقفه را رها کند؟!»
📚 السيرة والمسيرة في حقائق ووثائق، جلد٢، صفحه ٢٨٩
@varesoon
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا ادْخُلُوا فِي السِّلْمِ كَافَّةً وَ لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّيْطانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبين
اى اهل ايمان! همگى در عرصه تسليم و فرمانبرى [از خدا] در آييد، و از گامهاى شيطان پيروى نكنيد، كه او نسبت به شما دشمنى آشكار است
📚سوره البقرة، آیه:208
مُحَمَّدِ بْنِ إِبْرَاهِیمَ قَالَ: سَمِعْتُ الصَّادِقَ جَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍ عليه السلام یَقُولُ فِی قَوْلِهِ تَعَالَی) ادْخُلُوا فِی السِّلْمِ کَافَّةً (قَالَ فِی وَلَایَةِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ عَلِیٍّ ) وَ لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّیْطانِ) وَ لَا تَتَّبِعُوا غَیْرَهُ.
در تفسیر البرهان ذیل آیه شریفه از امام صادق (عليه السلام) روایت کرده که فرمودند: (ادْخُلُوا فِی السِّلْمِ کَافَّةً) یعنی همگی در ولایت امیر المؤمنین (عليه السلام) داخل شوید (وَ لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّیْطانِ) یعنی غیر از امیر المؤمنین (عليه السلام) را پیروی نکنید.
@varesoon
آیت الله محسن فقیهی:
بسیاری از علما و بزرگان ما به مقام زهد رسیدهاند. نشانهاش هم این بود که گاهی وجوه را قبول نمیکردند. به عنوان نمونه، علما، مرحوم وحید بهبهانی را بهعنوان مرجع بیان کردند و مردم وجوهات را به ایشان دادند.
بعد از مدتی ایشان متوجه شد که برخی از کسانی که اطراف ایشان جمع شدهاند میخواهند از این اموال برای خود استفاده کنند و حق و باطل مخلوط میشود. لذا فرمود که دیگر من هیچ وجوهاتی را قبول نمیکنم.
وجوهات متعلق به مستضعفین است لذا اگر میتوانی آن را به دستشان برسانی باید قبول کنی و اگر میبینی که اطرافیان سوء استفاده میکنند و آن را اتلاف میکنند نباید این مسئولیت را بپذیری.
@varesoon
❓سؤال: شما آینده این جانب را چگونه میبینید؟
✅حضرت آیتالله بهجت:
🔰 «باسمهتعالی»
آینده میزان نیست، عاقبت میزان است،
اگر در ابتدا (دنیا) بندگی نماید به ترک معصیتِ معبود در اعتقاد و عمل، در عاقبت از مقربان است.
📚به سوی محبوب، ص۸۷
@varesoon
@varesoon_bahjat