🔸عدالت در روابط اجتماعی معنا پیدا میکند
در نشست «عدالت فرهنگی» مطرح شد؛ (۴)
🔹دکتر #فاضلی: من در جایگاه کسی که کارم انسان شناسی است و فرهنگ در معنای علوم اجتماعی اش را می فهمم، از آن زاویه وقتی دارم بحث می کنم، می گویم ساختارها این نابرابری را تولید می کنند.
🔹می گویم جمهوری اسلامی هم در این زمینه کاری نکرده است، یعنی نتونسته ساختارها را، دست کاری کند، تغییر بدهد، این ساختارها به همان شکل با قدرت بیشتر کار خودشان را کردند در زمینه نابرابری ها، اگر کسی بخواهد این سخنان مرا نقد کند، باید بگوید نه این ساختارها این کار را نکردند.
🔹حجت الاسلام دکتر #پیروزمند: نقطه تماس عرایض بنده با فرمایشات جناب آقای فاضلی با یک سوال مشخص است؛ اول اینکه شما می گویید من کاری به دین ندارم، ارزیابی وضعیت می کردم، می گویید الان رنج ها افزوده شده یا نشده، بنده می گویم با چه ملاکی؟ سوال من فقط همین است؛ شما با چه ملاکی می گویید و دین در تعیین این ملاک نقش دارد یا ندارد؟
🔹دوم اینکه همین صحبتی که عرض کردم، بین قبل و بعد انقلاب تفاوت می گذارید یا نمی گذارید؟ شما می گویید که شاه رفت و آخوندها روی کار آمدند، این منظور نیست بلکه در بحث عدالت می گویم فرق می گذارید یا نمی گذارید؟
🌐 vasael.ir/0003Le
🆔 @vasael_ir
🔸امام علی علیه السلام:
🔹حسنُ الخُلُقِ في ثَلاثٍ : اِجتِنابُ المَحارِمِ ، وطَلَبُ الحَلالِ ، والتَّوَسُّعُ عَلَى العِيالِ .
🔹 نيك خويى ، در سه چيز است : دورى كردن از حرام ها ، طلب حلال ، و گشاده دستى بر خانواده .
📚 تنبيه الخواطر : ج ١ ص ٩٠
🆔 @vasael_ir
🔸معرفی #مقاله| فقه سیاسی و دموکراسی
🔹فقه سیاسی به عنوان فربهترین دانش سیاسی شیعه درصدد است احکام جزئی و هنجاری در حوزه مسائل مربوط به نسبت فرد و دولت را ارائه نماید. در نسبت سنجی فقه سیاسی و دموکراسی به دو مسئله حائز اهمیت، تنوع دیدگاهها در فقه سیاسی شیعه و مرتبهای بودن مفهوم دموکراسی باید پرداخت.
🔹دین اسلام شامل سه دسته مسائل است: برنامههای اعتقادی، سفارشهای اخلاقی و احکام عملی. علم فقه، درصدد است عمل مکلفان را از حیث وجوب، حرمت، اباحه و کراهت بررسی کند. فقه در لغت به معنای فهم مقصود گوینده از طریق کلام او را گویند و در اصطلاح، عبارت است از علم به احکام شرعی عملی که از ادله تفصیلی آن کسب میشود.
🔹در حالی که فقه سیاسی نزد حداکثریهای متنی معتبر، و نزد حداقلیهای فرامتنی غیر معتبر است و «نظریه همروی» نظریهای که نگارنده دنبال میکند اعتباری فی الجمله برای آن قائل است. نظریه همروی راه میانهای بین دو گرایش متنی و گرایش فرا متنی است.
🌐 vasael.ir/0003LY
🆔 @vasael_ir
🔸فقه جنسیت
🔹حجتالاسلام #بستان، در درس خارج فقه نظامهای اسلامی:
🔹 محوری که به آن خواهیم پرداخت جنبههای نهادی دین از منظر جنسیت است. یکی از موضوعات در این محور تفاوت اجتماعی در مناسک میان زن و مرد است.
🔹 یک مسئله در این زمینه شرکت زنان در مسجد و حضور در نماز جماعات میباشد که البته خود به دو مسئله مجزا قابل تقلیل است.
🔹 در زمینه حضور مردان در مساجد و شرکت در نماز جماعت تأکیدات زیادی شده است و ابهامی ندارد. اما در مقابل، درباره زن روایتهایی مانند صحیحه هشام بن سالم وجود دارد که ظاهر آن نشان از مطلوبیت نماز خواندن زن در خانه دارد.
🔹 در مجموع روایات، توصیهای به حضور زنان در مسجد و شرکت در نماز جماعت نشده است. البته در مقابل نفی نیز نشده و جایز است.
🆔 @vasael_ir
🔸نقش مستقیم تربیت مدیران شایسته بر کارآمدی #فقه_حکومتی
🔹حجت الاسلام منصور #فرجی : همانگونه که در آموزههای ما دستور داده شده هر شخص باید در فن و تخصص خودش قدم بردارد. امیرالمومنین علی (ع) میفرمایند: برای هر کاری معرفت نیاز است لذا وظیفه اصلی حوزهها با توجه به فرمایش امام(ره) که فرمودند: انقلاب انجام عملی فقه است باید در این حوزه نقش خود را به درستی ایفا کند.
🔹به همین مناسبت فقه حکومتی یکی از وظایف سنگین حوزههای علمیه است که الحمدلله در سالهای بعد از انقلاب به خوبی به آن پرداخته شده، ولی باید گفت: به علت وجود عرصههای گوناگون نیاز است به این مطلب بهتر پرداخته شود تا بتوانیم در این حوزه صاحب نظران خوبی داشته باشیم و به عرصه جهانی عرضه کنیم.
🔹با توجه به اینکه نظام اسلامی یک حاکمیت است و حاکمیت نیازمند ارکان مختلفی است که شامل مدیران و قوانین مدیریتی است لذا تا قوانین نباشد مدیران هم نمیتوانند کارایی داشته باشند و همچنین اگر قوانین باشد، ولی مدیرانی نباشند که بتوانند قوانین را اجرا کنند باز کارایی از دست میرود همانگونه که قبل از انقلاب قوانین اسلامی داشتیم، اما حاکمیت آن را مبنا قرار نمیداد.
متن کامل #گفتگو:
🌐 vasael.ir/0003LV
🆔 @vasael_ir
🔸پیامبر اکرم (ص) :
🔹سُمِّيَ شَهرُ رَجَبٍ «شَهرَ اللّهِ الأصَبَّ» لأنَّ الرَّحمَةَ عَلیٰ اُمَّتي تُصَبُّ صَبّا فيهِ،
🔹رجب را «ماه ریزانِ خدا» نامیدهاند؛ چون در این ماه، رحمت بر امّت من، به شدّت فرو مىبارد.
📚 النوادر للأشعری: ص ۱۸ ح ۲
🆔 @vasael_ir
🔸بررسی رویکردهای سه گانه تقابل سنت و تجدد
پژوهشگر فقه و اصول فقه مطرح کرد؛
🔹حمیدرضا #تمدن: متاسفانه تاکنون تحقیق جامعی درباره شناخت جریانهای تجدد خواه و رویکردهای نواندیشی دینی در جهان عرب انجام نگرفته است و بیشتر آنچه که نوشته شده تنها تک نگاریهایی هستند که فقط به موضوعات یا اشخاصی معین پرداخته اند.
🔹حتی همین تک نگاریها درباره مطالعات فقهی و تا حدی اصولی نیز وجود ندارد و این مطالب را تنها میتوان از لا به لای آثار نواندیشان دینی عرب که به فقه و اصول فقه نیز توجه داشته اند پیدا کرد.به همین جهت آنچه در این مجال مورد
🔹 اشاره قرار خواهد گرفت تجربیات شخصی بنده و حاصل مطالعات خود در این سالها و پیگیری آثار نو اندیشان فقهی است.
🌐 vasael.ir/0003MV
🆔 @vasael_ir
🔸امام جواد علیه السلام:
🔹أنَا أعلَمُ بِسَرِائرِكُم و ظَواهِرِكُم و ما أنتُم صائِرونَ إلَيهِ؛
🔹من از نهان و آشكار شما و فرجامي كه به سوي آن ميرويد ، آگاهترم.
📚 بحار الأنوار ، ج ۵۰ ، ص ۱۰۸
🆔 @vasael_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 آیت الله میرباقری: بیانیه گام دوم انقلاب شاخصهای جدیدی برای ارزیابی وضعیت انقلاب تولید کرده است.
💠انقلاب اسلامی فقط با رنسانس قابل مقایسه است.
🆔 @vasael_ir
🔸پیامبر اکرم (ص) :
🔹أنَّهُ نَهى عَن نِكاحٍ يُرادُ بِهِ غَيرُ وَجهِ اللّهِ وَالعِفَّةِ ، ونَهى عَنِ النِّكاحِ بِالرِّياءِ وَالسُّمعَةِ .
🔹از پيامبر خدا صلى الله عليه و آله نقل شده كه ايشان از ازدواجى كه براى غير رضاى خدا و حفظ پاك دامنى باشد ، نهى فرمود ، و از ازدواج براى خودستايى و شهرت طلبى نيز نهى فرمود .
📚دعائم الإسلام : ج ۲ ص ۱۹۶ ح ۷۱۴
🆔 @vasael_ir
اهمیت ورود به مباحث سیاسی به منظور تمدن سازی
حجت الاسلام دکتر #متولی_امامی مدیر مؤسسه مطالعات تمدن اسلامی :
🔹هدف گذاری ما حرکت به سمت یک رایزنی سیاسی و کار سیاسی اثرگذار در راستای اهداف نظام مقدس اسلامی و انقلاب اسلامی است، معتقد هستیم ظهور تمدن اسلامی مماس با مناسبات سیاسی و جهاد سیاسی است و تلاش میکنیم مباحثی که در مؤسسه مطالعات تمدن اسلامی روی آن کار کرده ایم وارد عرصه سیاست کشور کنیم.
🔹معتقدیم که اگر می خواهیم در حوزه تمدنی کار کنیم باید حرف عملی عینی ارائه کنیم، رهبری نیز در دیداری که با ایشان داشتیم بر این موضوع تأکید داشتند، در داخل متا اگر گروهی شکل میدهیم همگی نگاه عملیاتی دارند و ناظر به کار عملیاتی و سیاسی هستند.
🔹معتقدیم بدون کار سیاسی و فعالیت میدانی یک خود ارضائی علمی و دانشی را خواهیم داشت که به جایی نخواهد رسید. بحثهای عقلی و نظری صرف، هماهنگی با مسأله تمدن و تمدنسازی ندارد و از این طریق نمیتوان اقدام جدی و مؤثر در حوزه تمدنی داشت.
🌐 yon.ir/z9lhU
🆔 @vasael_ir
🔸حقوق شهروندی یک کالای تزئینی و لوکس نیست
در نشست نقد و بررسی «منشور حقوق و تکالیف شهر نشینی مشهد» بیان شد؛
🔹محمد #جلالی: در منشور حقوق و تکالیف شهرنشینی، منظور حقوق شهروندی است نه حقوق بشر چراکه حقوق شهروندی ذات ملی و همه ابعاد زندگی را در دولت و کشور در بر می گیرد.
🔹رضا #اسلامی: مفهوم شهروندی یک میراث ارزشمند در بین جوامع انسانی است، در اعلامیه حقوق بشر، مفهوم شهروندی، مفهومی است که در فرهنگ و آداب و رسوم و آئین ما نبوده است چراکه ما در فرهنگ خودمان با تکالیف روبرو هستیم ودر حقوق شهروندی ارتباطی بین حقوق و تکالیف نیست.
🔹عبدالله #خدابخشی: در این منشور حق اختلاف خارج از فضای شهر دیده نشده است و در عین حال به بحث فساد پرداخته نشده و حتی مسولیت مدنی در حوزه شهر و شهروندی مغفول مانده است و برای جبران خسارتهای مدنی در منشور تعریفی نیست.
🌐 vasael.ir/0003MH
🆔 @vasael_ir
🔸پیشرفت علم اصول در زمان امام هادی
🔹امام هادی (ع) یکی از دورههای تثبیت و تبیین شیعه است. امام هادی (ع) در این دوره با هدایت افکار شیعیان و تربیت شاگردان، جریانهای مخالف فکری را توجیه میکردند.
🔹یکی از کارهای مهم آن حضرت این بود که امام هادی (ع) برای بهبود اوضاع اقتصادی، فکری و فرهنگی شیعیان؛ سازمان وکالت را گسترش دادند.
🔹برخی از قواعد اصولی در روایتهای امام هادی (ع) تثبیت شد. با اینکه امام هادی (ع) در هشت سالگی به امامت رسیدند اما علوم مختلف از جمله علم اصول استنباط احکام شرعی در زمان این امام معصوم ترقی پیدا کردند.
🔹غالب خلفای عباسی با توجه به شناختی که از ائمه (ع) داشتند تمام تلاش خود را به کار میبستند تا از اثرگذاری آنان جلوگیری کنند و این منجر به کنترل شدید میشد تا زمینه گسترش تشیع فراهم نیاید. این مواجهه با چند شیوه بود.
🔹امام هادی از مسیر و گذرگاههایی که وجود داشت عدم مشروعیت خلافت عباسی را تبیین میکرد. همچنین افکار عمومی را نسبت به ماهیت اصلی بنی عباس آشکار میکرد و از لحاظ علمی با علمای درباری مقابله و مبارزه میکرد.
🌐 yon.ir/K4wkh
🆔 @vasael_ir
🔸امام علی علیه السلام :
🔹وُصولُ المَرءِ إلى كُلِّ ما يَبتَغيهِ - مِن طِيبِ عَيشِهِ ، وأمنِ سِربِهِ ، وسَعَةِ رِزقِهِ - بِحُسنِ نِيَّتِهِ وَسَعَةِ خُلقِهِ .
🔹آدمى با نيّت نيكو و اخلاق خوش به تمام آنچه در جستجوى آن است، از زندگى خوش و امنيّت محيط و فراخى روزى، دست مىيابد.
📚 غرر الحكم ح ۱۰۱۴۱
🆔 @vasael_ir
🔸آثار و پیامدهای نظریه خطابات قانونیه
🔹حجت الاسلام ملک زاده: شاید جایگاه بحث خطابات قانونیه در فلسفه فقه یا مبادی علم اصول فقه باشد که البته می توان از آن به عنوان اصل موضوعی در ابواب و مسائل مختلف در علم اصول استفاده کرد و نتایج و ثمراتی بر آن مترتب کرد.
🔹اول اینکه منظور از خطاب شرعی چیست؟ برای خطاب شرعی تعریفهای گوناگونی ارائه دادهاند، «الخطاب الشرعی الدلیل المتکفل لبیان الحکم الشرعی»، « خطاب دال و حاکی است و حکم محکی است».
🔹البته با این تعاریف اشکال به تعریف مشهور که گفتهاند «خطاب شرعی آن است که به افعال مکلفین تعلق میگیرد»، مشخص میشود. با این تعریف میتوان از ادله نقلیه فراتر رفت و ادله عقلیه را هم در بر گرفت و یا با تعمیم آن هر دلیلی که حکم شرعی را شامل میشود در بر گرفت.
🌐 vasael.ir/0003Mb
🆔 @vasael_ir
🔸بررسی فقهی و اجتماعی #رقصیدن_برای_شادی
🔹از جمله دلایلی که میتوان درباره روی آوردن جوانان به شادیهای مصنوعی مانند رقص، آواز و موسیقیهای مبتذل در دوران معاصر اشاره کرد در واقع تنهائی و گوشه گیری و عزلت آنان در درون خانواده است این زندگی ماشینی به نام تکنولوژی بسیاری از آداب و رسومهای قدیمی و در عین حال شادی انگیز و با نشاط ایرانیان را از یادها برده است.
🔹حتی میتوان ادعا کرد که آنها را نابود ساخته است از دوران کودکی ام یادم است که همه خانواده پدری و مادری در یک محله ساکن بودند و هر هفته دورهمیها و شب نشینی هائی با حضور بزرگترها و اعضای فامیل در منزل یکی از اقوام برپا بود که بهانه این نشستها گاه جلسات مذهبی و گاه تماشای یک فیلم و یا فراهم سازی مقدمات عروسی و یا عزای درون فامیلی بود.
🔹در این دورهمیها خردسالان، بانوان، مردان، پدربزرگ و مادربزرگها هر کدام به سهم خودشان برای شروع هفته نو انرژی کسب میکردند و این نزدیکی اعضای فامیل لبخند و شادی حقیقی را برای جمع به ارمغان داشت و آنچه که امروز از آن دوران در ذهنم باقی مانده است خاطرات شیرین کودکی و دست نوازش پدربزرگ و مادربزرگ و عمو و بازیهای کودکانه است.
#به_قلم_شما 🖊
ادامه مطلب:
🌐 vasael.ir/0003Jl
🆔 @vasael_ir
🔸امام صادق علیه السلام :
🔹ما مِن يَومِ نَيروزٍ إلاّ و نَحنُ نَتَوقَّعُ فِيهِ الفَرَجَ لأِنَّهُ مِن أيّامِنا و أيّامِ شِيعَتِنا ؛
🔹هيچ نوروزى نيست مگر آن كه ما در آن روز منتظر فرج [ظهور قائم آل محمّد صلى الله عليه و آله] هستيم ؛ چرا كه نوروز از روزهاى ما و شيعيان ما است.
📚مستدرك الوسائل ج : 6 ص: 353
🆔 @vasael_ir
🔸فمینیست اسلامی ساختار غربی و ادبیات دینی دارد
🔹فریبا #علاسوند: فمینیسم اسلامی مثل #فمینیسم شاخههای متعددی دارد و افرادی که درباره فمینیسم اسلامی صحبت کرده اند متنوع هستند و اگر کسی بخواهد متوجه منظور فمینیسم اسلامی شود باید افراد این گروه را بشناسد و بفهمد.
🔹در واقع آنها خواستند که بحث اسلام و فمینیسم را به یکدیگر پیوند بزنند؛ از طرفی مسلمانها را همیشه شرق شناسان برای غرب معرفی کرده اند و این یک مسأله است و این پرسش مطرح میشود که آیا همه کسانی که درباره زنان در بحث دین و اسلام حرف زده اند آیا #فمینیست_اسلامی هستند؟ و بر چه اهدافی این نامگذاری صورت گرفته است؟
🌐 vasael.ir/0003Ma
🆔 @vasael_ir
🔸تجربه ای از حوزه ی عمیقا سکولار
🔹چه شده است که بسیاری از بهترین فضلای حوزوی بهترین اوقات خود را صرف تدریس مباحث گذشته به طلاب فعلی می کنند و هیچ میل و زمانی به تحقیق و پژوهش ندارند؟
🔹واقعا اگر از حوزه انتظار داشته باشند پاسخ بیش از 50 سوالی که تشیع انگلیسی پیرامون مسئله برائت تولید کرده است را تهیه و ارائه کند انتظار بی جایی داشته اند؟
🔹فاجعه دست خالی حوزه است و یا فلان نقد ساده به حوزه؟
#به_قلم_شما 🖊
ادامه مطلب:
🌐 yon.ir/vabe02
🆔 @vasael_ir
🔸امام سجاد علیه السلام :
🔹إنَّ عَمَّتي زَينَبَ مَعَ تِلكَ المَصائبَ و المِحَنِ النّازِلَةِ بِها في طَرِيقِنا إلَى الشّامِ ما تَرَكَتْ [تَهَجُّدَها] لِلَيلَةٍ ؛
🔹عمّه ام ، زينب، با وجود همه مصيبت ها و رنج هايى كه در مسيرمان به سوى شام به او روى آورد ، حتّى يك شب اقامه نماز شب را فرو نگذاشت .
📚وفيات الأئمه ، ص ۴۴۱
🆔 @vasael_ir
🔸وابستگی شدید #علوم_سیاسی به نظریه خطابات قانونی
🔹ابوالحسن #حسنی: با توجه به اینکه نظریه خطابات انحلالی که رقیب نظریه خطابات قانونی است پایه منطقی دارد و تمام گزارهها بر روی یک گزاره حقیقیه بنا شده است، این نظریه هم باید پایه منطقی آن مورد تبیین قرار بگیرد.
🔹#علامه_حلی قضایا را از جهت موضوع به صورت خاصی تقسیم بندی می کند. ایشان می فرماید: اگر موضوع قضیه جزئی باشد قضیه شخصی است و اگر موضوع قضیه کلی باشد دو حالت دارد یا حکم بر خود کلی حمل می شود و یا بر افراد کلی.
🔹اگر حکم بر کلی حمل شود دو حالت دارد، یا موضوع قضیه کلی، طبیعی است که قضیه طبیعیه نامیده می شود و یا موضوع قضیه کلی، عقلی است که قضیه عامه می شود.
🌐 yon.ir/vabe02
🆔 @vasael_ir
🔸پیامبر اکرم (ص)
🔹أكثَرُ النّاسِ قيمَةً أكثَرُهُم عِلما ، و أقَلُّ النّاسِ قيمَةً أقَلُّهُم عِلما .
🔹با ارزشترين مردم كسانى هستند كه از دانش بيشترى برخوردارند و كم ارزشترين مردم كسانى هستند كه از دانش كمترى بهره مندند.
📚 الأمالي للصدوق : ٧٣/٤١
🆔 @vasael_ir
🔸ظرفیت نظریه ولایت فقیه امام خمینی برای ساخت الگوی تعامل
دکتر عبدالوهاب #فراتی:
🔹هر چند عنوان کرسی نسبت مرجعیت با نهاد ولایت فقیه است اما بحث تزاحم ولایتها در فقه، بین مجتهدین است و اختصاصی به مرجعیت دینی و ولایت فقیه ندارد و در واقع ولی فقیه که یک مجتهد جامع الشرائط است وقتی که به حکومت میرسد طبعاً با کسانیکه در مقام اجتهاد هستند به تزاحماتی میرسند اعم از اینکه این مجتهدین مرجع باشند یا نباشند.
🔹با توجه به این مطلب من در پژوهش خودم سعی کردهام که سطح عمومی این بحث را مورد توجه قرار دهم که البته این تزاحم در مواردی که مرجعیت طرف تعامل باشد برجستگی بیشتری دارد.
🔹معمولاً ما در ادبیات حوزه برای صحت و سقم یک نظریه بیشتر به استناد یک موضوع به منابع بسنده میکنیم.
🌐 yon.ir/vasael2941
🆔 @vasael_ir
🔸امام علی (علیهالسلام) :
🔹 المَوَدَّةُ فِي اللّهِ أكمَلُ النَّسَبَينِ .
🔹 دوستى به خاطر خدا ، كامل ترين خويشاوندى است .
📚 غرر الحكم : ج ۲ ص ۲۱ ح ۱۶۴۹
🆔 @vasael_ir
🔸وابستگی شدید #علوم_سیاسی به نظریه خطابات قانونی
🔹ابوالحسن #حسنی: با توجه به اینکه نظریه خطابات قانونی بیشتر مورد توجه کسانی است که در #فقه_سیاسی کار میکنند من قیود خطاب را بر اساس نظریه خطابات قانونی ناظر بر حوزه فقه سیاسی بیان میکنم.
🔹یک مساله، مساله لحاظ عصیان و ایمان در موضوع خطابات شرعی است. فقهای شیعه میپذیرند که کافران هم مانند مومنان مکلف به فروع هستند هر چند برخی از فقهای متاخر در این مساله تردید کردهاند.
🔹بنا بر نظریه انحلال خطابات شرعی من مکلف به رفع عجز نیستم چون خطابی متوجه من نیست اما بنا بر نظریه عدم انحلال خطابات شرعی، من همین الان هم مکلفم ولی به دلیل عجز، تکلیف بر من منجز نشده است لذا رفع عجز بر من واجب است.
🌐 vasael.ir/0003M4
🆔 @vasael_ir
🔸امام هادی علیه السلام
🔹الدُّنيا سُوقٌ رَبِحَ فيها قَومٌ وخَسِرَ آخَرونَ؛
🔹دنيا بازارى است ؛ گروهى در آن سود بَرَند و گروهى ديگر ، زيان ببينند.
📚گزیده تحف العقول ص ٦٥
🆔 @vasael_ir
🔸ظرفیتهای #فقه_حکومتی برای مواجهه با جهانی سازی
🔹«جهانی شدن» که در واقع محصول تمدن غربی است، مدت هاست به عنوان یکی از موضوعات مهم گفتوگو در محافل مختلف علم، سیاسی، فرهنگی و . . . مطرح است. اما سوال اصلی این است که آیا فقه شیعی توان ایجاد زیرساختهای یک تمدن در مقابل تمدن غربی که محصول آن جهانی شدن است را دارد یا خیر؟
🔹اما آنچه که در این مسئله بیشتر رخ مینمایاند بعد فرهنگی و تاثیرات اجتماعی این پدیده است که نفوذ و گسترهای جهان شمول دارد. البته این بدان معنا نیست که این مسئله در دهههای مختلف با مسائل اقتصادی و سیاسی پیوند نخورده باشد، بلکه همواره زوایای گوناگون این مسئله و به هم تنیده آن را به یک موضوع کلان و البته پیچیده تبدیل کرده است.
#معرفی_مقاله:
🌐 vasael.ir/0003MK
🆔 @vasael_ir
🔸مصرفزدگی و ترویج زندگی لاکچری مانع تحقق عدالت
🔹با هزینه های هنگفتی که شرکت های تجاری برای تبلیغات فروش اجناس خود انجام می دهند و فضای ذهنی و روحی مردم را نسبت به مصرف بسیاری از کالاهای غیرضروری و اصطلاحا لوکس و لاکچری شرطی می نمایند.
🔹مهمترین عنصری که دور از چشم های غفلت زده آسیب می بیند، قشر مستضعفی است که توان خریدش پایین بوده که یا قدرت خرید ندارد و یا بطور متظاهرانه خود را در جامعه مصرف زده تطبیق می دهد و شبیه سازی می نماید.
🔹خود نمایشی افراد آنها را عادت به همراهی با قشر در صحنه همیشه مصرف کننده و مصرف زده می کشاند و مسابقه تجمل گرایی و حضور هرچه بیشتر در پاساژهای خرید راه می اندازد.
🔹در این مسابقه هیجانی که هر روز محصولات پر جاذبه وارد بازار و ویترین مغازه ها می شود و از طرف اسپانسرهای تبلیغاتی در صدا و سیما و بیلبوردهای تبلیغاتی حمایت و تبلیغ می شود.
🌐 vasael.ir/0003Lv
🆔 @vasael_ir
🔸کارکردهای فرهنگ قناعت در تحکيم مبانی اقتصاد مقاومتی
🔹توقعات مادّی زیاد و بالا، موجب تنگی معیشت و موجب ناراحتی خود انسان می شود، اگر انسان توقع خودش را از زندگی توقّع کمی قرار دهد.
🔹این مایه سعادت خواهد بود. قناعت کنید، از قناعت خجالت نکشید. بعضی ها خیال می کنند که قناعت مال آدم های تهیدست و فقیر است و اگر آدم داشت، دیگر لازم نیست قناعت کند. نه، قناعت یعنی در حد لازم، در حد کفایت، انسان توقف کند.
#گزارش کامل #مقاله:
🌐 vasael.ir/0003Lv
🆔 @vasael_ir