🔸ظرفیت نظریه ولایت فقیه امام خمینی برای ساخت الگوی تعامل
دکتر عبدالوهاب #فراتی:
🔹هر چند عنوان کرسی نسبت مرجعیت با نهاد ولایت فقیه است اما بحث تزاحم ولایتها در فقه، بین مجتهدین است و اختصاصی به مرجعیت دینی و ولایت فقیه ندارد و در واقع ولی فقیه که یک مجتهد جامع الشرائط است وقتی که به حکومت میرسد طبعاً با کسانیکه در مقام اجتهاد هستند به تزاحماتی میرسند اعم از اینکه این مجتهدین مرجع باشند یا نباشند.
🔹با توجه به این مطلب من در پژوهش خودم سعی کردهام که سطح عمومی این بحث را مورد توجه قرار دهم که البته این تزاحم در مواردی که مرجعیت طرف تعامل باشد برجستگی بیشتری دارد.
🔹معمولاً ما در ادبیات حوزه برای صحت و سقم یک نظریه بیشتر به استناد یک موضوع به منابع بسنده میکنیم.
🌐 yon.ir/vasael2941
🆔 @vasael_ir
🔸امام علی (علیهالسلام) :
🔹 المَوَدَّةُ فِي اللّهِ أكمَلُ النَّسَبَينِ .
🔹 دوستى به خاطر خدا ، كامل ترين خويشاوندى است .
📚 غرر الحكم : ج ۲ ص ۲۱ ح ۱۶۴۹
🆔 @vasael_ir
🔸وابستگی شدید #علوم_سیاسی به نظریه خطابات قانونی
🔹ابوالحسن #حسنی: با توجه به اینکه نظریه خطابات قانونی بیشتر مورد توجه کسانی است که در #فقه_سیاسی کار میکنند من قیود خطاب را بر اساس نظریه خطابات قانونی ناظر بر حوزه فقه سیاسی بیان میکنم.
🔹یک مساله، مساله لحاظ عصیان و ایمان در موضوع خطابات شرعی است. فقهای شیعه میپذیرند که کافران هم مانند مومنان مکلف به فروع هستند هر چند برخی از فقهای متاخر در این مساله تردید کردهاند.
🔹بنا بر نظریه انحلال خطابات شرعی من مکلف به رفع عجز نیستم چون خطابی متوجه من نیست اما بنا بر نظریه عدم انحلال خطابات شرعی، من همین الان هم مکلفم ولی به دلیل عجز، تکلیف بر من منجز نشده است لذا رفع عجز بر من واجب است.
🌐 vasael.ir/0003M4
🆔 @vasael_ir
🔸امام هادی علیه السلام
🔹الدُّنيا سُوقٌ رَبِحَ فيها قَومٌ وخَسِرَ آخَرونَ؛
🔹دنيا بازارى است ؛ گروهى در آن سود بَرَند و گروهى ديگر ، زيان ببينند.
📚گزیده تحف العقول ص ٦٥
🆔 @vasael_ir
🔸ظرفیتهای #فقه_حکومتی برای مواجهه با جهانی سازی
🔹«جهانی شدن» که در واقع محصول تمدن غربی است، مدت هاست به عنوان یکی از موضوعات مهم گفتوگو در محافل مختلف علم، سیاسی، فرهنگی و . . . مطرح است. اما سوال اصلی این است که آیا فقه شیعی توان ایجاد زیرساختهای یک تمدن در مقابل تمدن غربی که محصول آن جهانی شدن است را دارد یا خیر؟
🔹اما آنچه که در این مسئله بیشتر رخ مینمایاند بعد فرهنگی و تاثیرات اجتماعی این پدیده است که نفوذ و گسترهای جهان شمول دارد. البته این بدان معنا نیست که این مسئله در دهههای مختلف با مسائل اقتصادی و سیاسی پیوند نخورده باشد، بلکه همواره زوایای گوناگون این مسئله و به هم تنیده آن را به یک موضوع کلان و البته پیچیده تبدیل کرده است.
#معرفی_مقاله:
🌐 vasael.ir/0003MK
🆔 @vasael_ir
🔸مصرفزدگی و ترویج زندگی لاکچری مانع تحقق عدالت
🔹با هزینه های هنگفتی که شرکت های تجاری برای تبلیغات فروش اجناس خود انجام می دهند و فضای ذهنی و روحی مردم را نسبت به مصرف بسیاری از کالاهای غیرضروری و اصطلاحا لوکس و لاکچری شرطی می نمایند.
🔹مهمترین عنصری که دور از چشم های غفلت زده آسیب می بیند، قشر مستضعفی است که توان خریدش پایین بوده که یا قدرت خرید ندارد و یا بطور متظاهرانه خود را در جامعه مصرف زده تطبیق می دهد و شبیه سازی می نماید.
🔹خود نمایشی افراد آنها را عادت به همراهی با قشر در صحنه همیشه مصرف کننده و مصرف زده می کشاند و مسابقه تجمل گرایی و حضور هرچه بیشتر در پاساژهای خرید راه می اندازد.
🔹در این مسابقه هیجانی که هر روز محصولات پر جاذبه وارد بازار و ویترین مغازه ها می شود و از طرف اسپانسرهای تبلیغاتی در صدا و سیما و بیلبوردهای تبلیغاتی حمایت و تبلیغ می شود.
🌐 vasael.ir/0003Lv
🆔 @vasael_ir
🔸کارکردهای فرهنگ قناعت در تحکيم مبانی اقتصاد مقاومتی
🔹توقعات مادّی زیاد و بالا، موجب تنگی معیشت و موجب ناراحتی خود انسان می شود، اگر انسان توقع خودش را از زندگی توقّع کمی قرار دهد.
🔹این مایه سعادت خواهد بود. قناعت کنید، از قناعت خجالت نکشید. بعضی ها خیال می کنند که قناعت مال آدم های تهیدست و فقیر است و اگر آدم داشت، دیگر لازم نیست قناعت کند. نه، قناعت یعنی در حد لازم، در حد کفایت، انسان توقف کند.
#گزارش کامل #مقاله:
🌐 vasael.ir/0003Lv
🆔 @vasael_ir
🔸امام علی علیه السلام
🔹خيرُ النّاسِ مَن كانَ في عُسرِهِ مُؤثِرا صَبورا .
🔹بهترينِ مردم ، كسى است كـه در تنگ دستى اش ايثارگر و شكيبا باشد.
📚غرر الحكم : ج ٣ ص ٤٣٥ ح ٥٠٢٨
🆔 @vasael_ir
🔸خلق پول مصداق روشن اکل مال به باطل است
حجت الاسلام والمسلمین #معصومی_نیا :
🔹خلق پول یعنی اینکه بانکها بدون اینکه پشتوانه فعالیت اقتصادی و یا طلا و نقره داشته باشند، پول ایجاد میکنند.
🔹اگر شخصی به ادبیات اقتصادی آشنا باشد، میداند که در خلق پول بانکها بدون اینکه خود مالک چیزی باشند، پول ایجاد میکنند و این پولی که توسط عدد و رقم ایجاد شده است، منشأ درآمد و سود فراوانی برای آنها شده در حالی که مردم برای اندک دارایی خود سختیهای فراوانی میکشند.
🔹تفاوت بین مردم و بانک این است که مردم برای به دست آوردن مال زحمت میکشند ولیکن بانک تنها با ایجاد عدد و رقم به کسب درآمد مشغول است بدون اینکه پشتوانهای از طلا و نقره داشته باشد و بدون اینکه فعالیت اقتصادی داشته باشد.
📝ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید:
🌐 vasael.ir/0003Mn
🆔 @vasael_ir
🔸گفتگویی پیرامون نیازمندی فقه نظام به علم کلام اسلامی
🔹علم کلام به عنوان یکی از مهمترین دانشهای اسلامی که به تبیین و دفاع علمی پیرامون عقاید دینی میپردازد در عرصههای گوناگون زندگی فردی و اجتماعی انسانها نقش بسیار مهمی دارد.
🔹زیرا در هر مکتب و ایدئولوژی (الهی یا الحادی) باور و اعتقاد از مهمترین پایههای نظری آن مکتب محسوب میشود. در واقع ما هیچ مکتبی را نمیتوانیم پیدا کنیم که نسبت به موضوع جهان بینی و اعتقاد موضعی نداشته باشد.
🔹حتی مکاتب پوچگرا و نهیلیسم هم از این مهم مستثنی نیستند؛ زیرا اندیشه پوچ گرایی هم مبتنی بر نفی بسیاری از اصول مسلّم عقلی در شناخت هستی است.
#به_قلم_شما 🖊
ادامه مطلب:
🌐 yon.ir/jTlQl
🆔 @vasael_ir
🔸پیامبر اکرم (ص) :
🔹 سُئِلَ رَسولُ اللّهِ صلى الله عليه و آله : أيُّ المُؤمِنينَ أكمَلُ إيمانا ؟ قالَ : أحسَنُهُم خُلُقا مَعَ أهلِهِ .
🔹 از پيامبر خدا صلى الله عليه و آله سؤال شد : كدام مؤمن ، ايمانش كامل تر است؟ فرمود : «آن كه با خانواده اش ، خوش اخلاق تر باشد» .
📚 تنبيه الغافلين : ص ۵۱۶ ح ۸۱۶h
🆔 @vasael_ir
🔸نقش محبت در تربیت فرزند
🔹یکی از نیازهای هر کودک نیاز به عواطف پاک و سرشار از محبت و هم آغوش شدن با جدّ، جدّه، پدر، مادر، خواهر و برادر و تبادل عواطف طرفینی بین آنهاست و از طرفی یکی از بیماری های روانی تعدادی از انسان ها بیماری تشنگی عاطفی و کمبود محبتی است که البته وجود این بیماری عواقب و زیان های فردی خانوادگی و اجتماعی متعددی را به دنبال خواهد داشت.
🔹یکی از مظاهر ابراز عواطف و یکی از بهترین راههای ایجاد ارتباط عاطفی بوسه و بوسیدن فرد مورد علاقه است که می تواند در بردارنده چند گونه پیام باشد و از حسنات و اعمال عبادی به حساب می آید.
🔹بوسه های مکرر پیامبر(ص) بر دست، بازو و سینه زهرا(س)، مظهری از این ابراز ارادت و تبادل محبت و عواطف و از جمله نشانه ای بر بزرگواری و کرامت فاطمه زهرا(س) می باشد.
#به_قلم_شما 🖊
ادامه مطلب:
🌐 vasael.ir/0003Kl
🆔 @vasael_ir