#گزارش_اختصاصی_وسائل
🔸تحلیل اغتشاشات اخیر از منظر فقه امنیت
حجت الاسلام #احمد_رهدار:
🔹برخی این دیدگاه را مطرح کردهاند که با توجه به کاهش پایگاه اجتماعی دولت و در آستانه انتخابات مجلس، اغتشاشات اخیر کار دولت بوده است؛ هر چند در ادامه، سرنخ مدیریت آشوبها از دست آنها خارج شد.
🔹این تحلیل مسبوق به سابقه است و درباره برخی دولتهای داخلی و خارجی صدق میکند، بدین جهت که معمولا این گونه اغتشاشات از سوی آشوبگران و فتنه گران ایجاد میشود و از طریق یک وفاق اجتماعی و با یک موج انقلابی همچون 9 دی خاتمه مییابد.
🔹بنابراین دولت سعی داشت در شرایط ورشکستگی اقتصادی و با توجه به تجربه مشابه اغتشاشات گذشته از وفاق اجتماعی و سرمایه اجتماعی رهبری سوء استفاده کند.
🔹تجربه اغتشاشات گذشته نشاندهنده این است که رهبری از قانون حمایت میکند و دولت تلاش داشت این سرمایه اجتماعی را مصادره به مطلوب کند؛ کما اینکه سرمایه اجتماعی رهبری خرج این قضیه شد و در این دیدگاه تردیدی نیست.
🌐 vasael.ir/000404
🆔 @vasael_ir
9.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #فیلم| هدف از راهاندازی سلسله نشستهای «جایگاه فقه حکومتی در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی»
🔸دکتر داودی، سردبیر وسائل
🆔 @vasael_ir
🔸 #معرفی_مقاله| رتبه بندی ابزارهای مديريت ريسک اعتباری در بانكداری بدون ربا با استفاده از تكنيک AHP
🔹با توجه به نتایج پژوهش كه حاصل تحلیل نظرات تعدادي از متخصصين حوزه بانكي است، اولويت بندي ابزارهاي مديريت ريسك اعتباري در سیستم بانكي رعايت گردد. در اولويت اول جهت مديريت ريسك از ابزار وثیقه و ضمانت و در اولويت دوم ابزار اعتبارسنجي مورد استفاده قرارگيرد.
🔹وثیقه نقدی به عنوان مؤثرترين ابزار و در مرحله بعد ضامن كارمند به عنوان دومين ابزار مؤثر شناخته شد. جهت وثیقه گیری و پذيرش ضامن اين اولويت مد نظر قرار گيرد.
🔹ﻇرفيت گيرنده تسهیلات در رتبه اول و وثیقه در رتبه دوم قرار دارد. جهت اعتبارسنجي ﻻزم است اين اولويت در رتبهبندي اعتباري افراد مورد توجه باشد.
🔹طراحي الگوی و سازوكار مناسب جهت استفاده صحيح از ابزارها. با توجه به نوع فعاليت سیستم بانكي كه در مراجعات حضوري مشاهده شد، استفاده از يك ابزار جهت مديريت ريسك ديده نميشود و كاربردي نخواهد بود.
🔹ﻻزم است ابزارهاي پيشنهادي با باﻻترين اولويت به صورت تركيبي در قالب يك الگوی مشخص و كاربردي به كار بسته شود و طراحي چارچوب كاربرد همزمان ابزارها مورد توجه قرار گيرد.
🌐 vasael.ir/000408
🆔 @vasael_ir
🔸 #معرفی_کتاب| تنبیه آری یا خیر
🔹این کتاب با نگاه اسلامی نوشته شده و سعی شده است تا آنجا که امکان دارد از آیات و روایات استفاده کرده و همچنین سیره اهل بیت نیز در این زمینه آورده شده است.
🔹نویسنده کتاب می گوید: یکی از ویژگیهای مثبت این کتاب، مختصر و مفید بودن آن است که به قول معروف: «به آن آب نبستیم». در ابتدا آثار مخرب تنبیه بدنی را گفتیم که حال اگر تنبیه بدنی، مخرب است برای تنبیه چه باید کرد؟ سپس در فصل های بعد به بیان روش های تنبیه درست که همان تکنیک های اصلاح رفتار است پرداختیم.
🔹قبل از این که از تکنیک های اصلاح رفتار استفاده شود باید به این نکته توجه داشت که مسیر ارتباط والدین و فرزندان یک مسیر دوطرفه است. اگر فقط بخواهیم نیازهای کودکان را برآورده کنیم، این رابطه انگلی است؛ یعنی نیاز کودکان را برطرف میکنیم و در عوض آن هیچ انتظاری از کودک نداریم.
🔹اما اگر این مسیر دو طرفه باشد و به ازای برآورده کردن نیاز، انتظار و توقع از کودک داشته باشیم یک تعامل درست و صحیح است که اگر کودک انتظارات را برآورده نکرد به سراغ تکنیک های اصلاح رفتار می رویم.
🔹این کتاب برای مراجعینی است که رجوع می کنند. لذا خیلی مختصر نوشته شده است؛ هم برای والدین قابل استفاده هست و هم برای مربیان و هرکسی که بخواهد در امر تربیت فعالیت داشته باشد. تکنیک هایی که اشاره شده از کودک 3 سال تا 21 سال را شامل می شود ولی اصل تربیت در هفت سال دوم است.
🌐 vasael.ir/00040D
🆔 @vasael_ir
🔸استفاده از همه تجارب گذشته در تدوین طرح جدید بانکداری
حجت الاسلام #مجید_رضایی در گفتگو با #وسائل:
🔹این طرح نسبت به طرح قبلی که در سال 62 با عنوان قانون جامع عملیات بانکی بدون ربا به تصویب رسید، بسیار جامع تر است و در حدود دویست ماده شامل مجموعه قوانین پولی و بانکی، وظایف بانک مرکزی و سایر بانک های تجاری، شیوه تسهیلات و عقود و قراردادها می شود.
🔹در این طرح همچنین قوانین پولی و بانکی که مصوب دهه پنجاه و قبل از انقلاب بود تصحیح و از تجارب اجرای قانون بانکداری بدون ربای فعلی در طول سی سال استفاده و به ارتباط بازار پول و بازار سرمایه و کارایی رمزارزها توجه شده است.
🔹قانون پیشنهادی دویست ماده و بسیار گسترده تر از قانون فعلی ده ماده ای است، بنابراین قانون پیشنهادی نسبت به قوانین قبلی نه یک گام بلکه چند گام به پیش است.
🔹البته این قانون ممکن است در مقام اجراء با مشکلاتی مواجه شود اما نباید زود قضاوت کرد و باید با اجرای صحیح آن به معایب و مزایای مغفول آن پی برد.
🌐 vasael.ir/00040J
🆔 @vasael_ir
🔸امام موسی کاظم علیه السلام:
🔹من أرادَ أن یکن أقوَی النّاسِ فَلیتَوکل عَلی الله
🔹هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید.
📚بحار الانوار، ج۷ ، ص۱۴۳
🆔 @vasael_ir
🔸 #معرفی_مقاله | ویژگیهای شخصیتی مدیر از منظر نهج البلاغه
🔹در فرآیند اموری که مدیر برای اِعمال مدیریّت بدان نیاز دارد، ابزاری است که به سبب آن قادر باشد عوامل انسانی، منابع، امکانات و تجهیزات را به کنترل و فرمانبرداری خود وادار نماید.
🔹از نظر الطاف الهی، برخی از انسانها دارای استعداد ذاتی هستند و اینان هستند که با تربیت اسلامی اندیشههای والایی کسب میکنند و با فراگیری معارف الهی میتوانند بر امور تحت فرماندهی خود تسلّط یابند و فارغ از هر نتیجهای که از عملکردشان حاصل میگردد، با قلبی سلیم به سوی پروردگارشان رهسپار و رستگار گردند.
🔹نظر به اینکه هر یک از ابعاد شخصیّتی مدیر باید برگرفته از مفاهیم و تعالیم اسلامی باشد، از این روی، ویژگیهای برجستهای که مدیران برای تصمیمگیری و پیشبرد اهداف خود نیاز دارند، در قالب گفتارهایی مستقل که مکمّل یکدیگرند، بررسی و ارائه گردیده است.
🔹با پیشرفت علوم انسانی و دانش تجربی که در تخصّصهای نظری و عملی در هم تنیدهاند، جداسازی و ارجح دانستن یکی بر دیگری امکانپذیر نیست و در سطحی قرارگرفتهاند که برای انسان متحیّر و آسیبپذیر، چارهای جز کنار آمدن و بهرهبرداری بهینه از آن باقی نمانده است.
🔹از این روی، باید مدیریّتی با شاخصهها و ویژگیهای برگرفته از قرآن و نهجالبلاغه را چراغ راه نمود تا با اجرایی کردن مفاهیم و دستورهای مندرج در آن، از آسیبها و آفات اجتماعی دور مانند و راه رستگاری را به شرط اخلاص در نیّات، پیش روی بشریّت قرار دهند.
🌐 vasael.ir/00040H
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
#گزارش_اختصاصی_وسائل 🔸پیشنهاد تأسیس پژوهشکده فقه امنیت 🌐 vasael.ir/00040N 🆔 @vasael_ir
گزارش نشست «تحلیل اغتشاشات اخیر از منظر فقه امنیت»🔻
حجت الاسلام #احمد_رهدار:
🔹متأسفانه فقه امنیت در حوزه علمیه جدی گرفته نشده است، بدین جهت پیشنهاد میشود پژوهشکده فقه امنیت جهت سیاستگذاریهای کلان و تولید متون متکثر درباره فقه امنیت ایجاد شود و خروجی آن سرمایه نظری اولیه برای برگزاری درسهای خارج فقه امنیت باشد که در این زمینه بسیار محدودیت وجود دارد، همچنین طلاب میتوانند موضوعات فقه امنیت را به صورت کاربردی در پایاننامهها مورد بررسی قرار دهند.
🔹با توجه به سیاست دشمن در جنگ نیابتی و آموزش ارتشهای سایبری برای اغتشاش و آشوب در کشور در آینده، موضوعاتی همچون فقه مطالبهگری در ارائه راهکار مطالبه به حق مردم و اعتراض به سیاستهای مسؤولان نظام اسلامی بسیار مؤثر است و میتواند راه حل قانونی برای جلوگیری از بی تدبیری مسؤولان و سوء استفاده دشمنان ایجاد کند.
🔹ریشه برخی از مشکلات در کشور پایین بودن سطح آگاهی دیپلماتیک عمومی است، بدین جهت در جلسهای که با حضور دیپلماتهای وزارت خارجه برگزار شد به صدا و سیما پیشنهاد داده شد که شبکهای با نام شبکه دیپلمات راهاندازی شود که با دعوت از سفرای داخلی و خارجی و محققین عرصه روابط بین الملل بتواند در یک شیب تاریخی و فعالیت در این عرصه، آگاهی و شناخت اجتماعی را افزایش دهد.
🔹اسناد امنیتی از اخبار امنیتی بسیار مهمتر است و با توجه به شتاب اتفاقات و حوادثی که در اجتماع صورت گرفته، عقلانیت بازه زمانی برای انتشار اسناد امنیتی جهت روشنگری افکار عموی به دورههای کوتاهتر تبدیل شده است، لذا تبدیل پروندههای عینی امنیتی به سریالهایی بر اساس واقعیت بسیار مؤثرتر از فیلمهای انتزاعی و تخیلی خواهد بود.
🌐 vasael.ir/00040N
🆔 @vasael_ir
8.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پرونده_ویژه
🎥 #فیلم | آیا حکومت از قداست برخوردار است؟
🔸حجت الاسلام #رضائیان
#منادیان_سکولاریسم
🆔 @vasael_ir