🔸 #فقه_رسانه | ایمان و اخلاص؛ دو فاکتور مهم در پیامرسانهای دینی
🔹حجت الاسلام والمسلمین عباس رفعتی، در جلسه درس خارج فقه رسانه که در مورخه 11 آذر سال 1397 برگزار گردید، به بیان شرایط استحبابی پیام رسانان دینی پرداخت و اظهار داشت: ایمان شرط الزامی پیام رسان دینی است اما درجه اعلای آن که اخلاص باشد جزو شرایط استحبابی پیام رسان دینی است.
🔹امیر المومنین علی (ع) غایت عبادت را اخلاص معرفی می کند همچنین می فرماید اَلْإِخْلاَصُ أَعْلَى اَلْإِيمَانِ(1) اخلاص اعلی مراتب ایمان است. عرض کردیم که ایمان از شرایط الزامی است اما حالا درجه اعلای آن الزامی نیست میشود مستحب لذا این دال بر استحباب است.
🔹اخلاص مرتبه بسیار بالاتری از عدالت است. مراتب عملی ایمان تقواست ولی مراتب فکری ایمان اخلاص است بین اخلاص و تقوا خصوص من وجه است اگر کسی در کارهایش اخلاص دارد اما کاری مرتکب می شود که از گناهان کبیره است به این نمی گوییم متقی اما در آن اعمل اخلاص دارد ماده اجتماع این دو خیلی زیاد است دوتا ماده افتراق نیز دارد.
🌐 yon.ir/8VnXh
🆔 @vasael_ir
🔸 وجود سازمان ارتباطی میان حاکمیت و #حوزه_علمیه
🔹حجتالاسلام والمسلمین سیدعباس موسویان، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفتوگویی، با اشاره به رابطه متقابل حوزه علمیه و نظام اسلامی گفت: پس از آن که امام خمینی (ره) به درستی نظریه ولایت فقیه را بیان کردند، اجرایی شدن آن در جامعه نیازمند شؤونات مختلفی اعم از سیاسی، فرهنگی اقتصادی و هنری است که تا به امروز نیز به درستی بیان نشده اند.
🔹موسویان اضافه کرد: امروزه به جهت تحولاتی که در عرصه زندگی اجتماعی انسانها و دگرگونیهایی که درعرصههای مختلف شکل گرفته است در حوزه علمیه نیز باید تحولاتی صورت گیرد به عنوان مثال در دویست سال گذشته زمانی که از اقتصاد سخن گفته میشد، معاملات به ذهن تبادر میکرد و فقیه به بحث قراردادها در معاملات میپرداخت اما با تحولاتی که در عرصه اقتصاد ایجاد شده است سازمانها و نهادها طرف قرار داد هستند در حالی که در گذشته معاملات میان دو نفر بود.
🔹متأسفانه نه حاکمیت پل ارتباطی ایجاد کرده است تا بتواند از ظرفیتهای حوزه علمیه در ابعاد حاکمیت استفاده کند و نه حوزه علمیه خواسته است در مسائل روز جامعه باشد و نیازها را به صورت سیستمی برطرف سازد؛ درسهای خارج باید تحولی متناسب با نیازهای جامعه داشته باشند و مسائل تحقیقی حوزوی نیز باید در مسیر حل مشکلات جامعه حرکت کنند اما عملا چنین موردی مشاهده نمیشود که این نیز به دلیل عدم ارتباط سیستمی میان حوزه علمیه و حاکمیت است.
🌐 vasael.ir/0003YY
🆔 @vasael_ir
🔸#فقه_حکومتی باید از دل فقه سنتی بجوشد | سه رساله مقام معظم رهبری پیرامون جهاد در طول تاریخ فقه شیعه بیسابقه است
🔹عضو مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: چیزی که نظر امام راحل، رهبر انقلاب و بزرگان حوزه است، اینکه فقه حکومتی باید از دل فقه سنتی بجوشد، لذا عمق و اصالت آن بسیار مهم است.
🔹 آیتالله کعبی اظهار داشت که فقه حکومتی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب : مقام معظم رهبری ضمن استقبال از تمامی فعالیت ها پیرامون فقه حکومتی، انتظار عمق بخشی و حفظ اصالت این مباحث را دارند؛ یعنی به اصالت و عمق مباحث تأکید داشته و نگرانند این مباحث به صورت سطحی بحث شوند و یا از اصالتهای فقه سنتی فاصله بگیرند.
🔹وی تصریح کرد: برای نمونه از ایشان سه رساله «الامان»، «الصابئه» و «المهادنه» درباره جهاد چاپ شده که بسیار عمیق هستند. گویی فقیهی در گوشهای از نجف یا مسجد اعظم نشسته و همانند مرحوم حضرت آیتالله میرزاجواد تبریزی، حضرت آیتالله وحید و دیگران درس فقهی میگوید و گویی اگر این بزرگواران نیز این مقالات را ببینند، میگویند یک بحث عمیق فقهی است.
🔹آیت الله کعبی با بیان اینکه فقه حکومتی نیازمند چندین پیش نیاز است، اظهار کرد: چند پیش نیاز غیر فقهی وجود دارد که باید حل شود. یکی از این پیش نیازها تدوین فلسفه علوم انسانی اسلامی است. براساس فلسفه علوم انسانی اسلامی باید نظامات اسلامی استخراج شود.
🆔 @vasael_ir
🔶 برگزاری نشست بررسی اندیشههای اقتصادی شهید بهشتی
🔻 این نشست با سخنرانی مراد راهداری، استاد دانشگاه برگزار خواهد شد.
⏰زمان: پنجشنبه، ۶ تیرماه از ساعت ۱۴ الی ۱۶
🔹محل برگزاری: مؤسسه مطالعات دین و اقتصاد، واقع در بلوار کشاورز، نرسیده به میدان ولیعصر، خیابان برادران مظفر، نبش کوچه شهید ذاکری، پلاک ۱۲۶ است.
🆔 @vasael_ir
🔸 #فقه_فرهنگ | ادله حرمت وهن مقدسات دیگران
🔹آیت الله #اراکی درجلسه هجدهم درس خارج فقه فرهنگ که در مدرسه دارالشفاء برگزار شد، درباره مورد سوم از موارد حرمت بیان اظهاری گفت: مورد سوم تکلّم به چیزی است که مورد آزار و اذیت اتباع سایر ادیان و مذاهب میشود و آنها را علیه مسلمین یا شیعیان، وادار به عکسالعمل میکند.
🔹رئیس مجمع تقریب مذاهب گفت: این موضوع در همهوقت نیست؛ مثلاً اگر منافقی است که کاری نمیکند [نباید او را لعن کرد] اما اگر منافقی است که در جمع مؤمنین به تفرقهافکنی و شایعهپراکنی میپردازد باید با او مقابله کرد. «لَئِنْ لَمْ يَنْتَهِ الْمُنافِقُونَ وَ الَّذينَ في قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ وَ الْمُرْجِفُونَ فِي الْمَدينَةِ» آیه میفرماید: اگر دست از کار خود نکشند آنها را برای تو افشا میکنیم و دیگر آنها حق ماندن در مدینه را نخواهند داشت.
🔹آیت الله اراکی گفت: البته این قاعده کلی است اما گاهی بر تقاص، مفسدهای بار میشود که در این حال نباید این کار را کرد. حال ما اصل حکم را بیان میکنیم. بنابراین این فرمایش روایت که میفرماید: «لَا تُؤْسِرُوا أَنْفُسَكُمْ وَ أَمْوَالَكُمْ بِشَهَادَاتِ الزُّورِ» یعنی اگر شهادت زوری یا شهادت دروغ به مال یا به نفس شما صدمه زد و حرمت مال و نفس شما را شکست اگر اقدام متقابل نکنید خود را اسیر کردهاید، یعنی مال و نفس شما اسیر او شده است و نمیتوانید کاری کنید.
🌐vasael.ir/0003Yi
🆔 @vasael_ir
🔸امام علی علیه السلام
🔹كُن عَفُوّا في قُدرَتِكَ، جَوادا في عُسرَتِكَ، مُؤثِرا مَعَ فاقَتِكَ؛ يَكمُل لَكَ الفَضلُ .
🔹در هنگامى كه قدرت دارى، باگذشت بـاش، و در گاهِ تنگ دستى ات بخشنده، و در وقت نيازمندىات، ايثارگر باش تا فضل تو كامل گردد.
📚غرر الحكم : ج ٤ ص ٦١١ ح ٧١٧٩
🆔 @vasael_ir
🔸 تبدیل واجب کفایی به واجب حکومتی در ظرف نظام سیاسی
🔹 کرسی علمی ـ ترویجی «تبدیل واجب کفایی به واجب حکومتی در ظرف نظام سیاسی» توسط گروه سیاست پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، چهارشنبه 5 تیرماه 98 در سالن فرهنگ دفتر قم برگزار شد.
🔹 آن چه واجب کفایی مطابق رویکرد مورد اشاره در این نظریه را ذیل واجب حکومتی قرار می دهد، آن است که اولاً خطاب که اولاً و بالذات به جامعه، تعلّق می گیرد، ثانیاً و بالعرض به مدیران جامعه (حاکمان) تعلّق میگیرد. ثانیاً مدیریّت امتثال تکالیف به واسطه حکومت (حاکمیّت سیاسی) صورت می پذیرد. به گونهای که تکلیف به صورت مطلوب از جانب شهروندان، امتثال شود.
🔹 عمده کتب فقه و اصول که به بحث واجب کفایی، عنایت ورزیده و مباحثی چون تعریف و متعلّق واجب کفایی را مورد بررسی قرار دادهاند، را میتوان به مثابه پیشینه تاریخی این نظریه برشمرد، ضمن این که با وجود همه مباحثی که در خصوص واجب کفایی ارائه شده است، اما عملاً مباحثی با محتوای ماهیّت و رویکرد واجب کفایی در نظام سیاسی، مورد بحث و اهتمام واقع نشده است.
🌐 vasael.ir/0003Yn
🆔 @vasael_ir
💢 دبیرخانه مفتاح با همکاری مدرسه تخصصی فقه امام کاظم(ع) برگزار میکند؛
💠 مدرسه تابستانه «منهاج»
✍️ محورها:
۱. مبانی فقه اجتماعی و حکومتی
۲. مسائل فقه اقتصاد، فقه سیاست، فقه فرهنگ و تربیت
📌 با حضور اساتید برجسته حوزه
💫 (با ظرفیت محدود و گزینش)
🌐 اطلاعات بیشتر و ثبت نام: http://yon.ir/74CkU
☎️ پاسخگویی: 09107660356
🆔 @vasael_ir
💢 با موضوع دولت اسلامی؛
📌 پنجمین همایش ملی تمدن نوین اسلامی برگزار میشود
🔹برگزار کننده: دانشگاه شاهد
🗓 مهلت ارسال چکیده مقالات: 20 مهرماه 98
🗓 مهلت ارسال اصل مقالات: 5 بهمنماه 98
🗓 زمان برگزاری: 8 اسفندماه 98
🌐vasael.ir/0003Ys
🆔 @vasael_ir
🔸امام صادق علیه السلام:
🔹 قَد يَكونُ حُبٌّ فِي اللّهِ و رَسولِهِ، و حُبٌّ فِي الدُّنيا فَما كانَ فِي اللّهِ ورَسولِهِ فَثَوابُهُ عَلَى اللّهِ و ما كانَ فِي الدُّنيا فَلَيسَ بِشَيءٍ .
🔹 گاهى دوستى براى خدا و پيامبر اوست و [گاهى] براى دنيا. آنچه براى خدا و پيامبرش باشد، ثواب آن بر عهده خداست و آنچه براى دنيا باشد، ارزشى (ثوابى) ندارد.
📚 الكافي ج ٢ ص ١٢٧ ح ١٣
🆔 @vasael_ir
🔸 اختلاف میان خودی ها موجب سقوط اندلس شد
🔹به مناسبت سالروز فتح اندلس به دست مسلمانان، نشریه حریم امام در شماره ۳۷۴ مصاحبه ای با حجت الاسلام و المسلمین دکتر حمید رضا مطهری انجام داده است که به لحاظ اهمیت آن باز نشر می شود.
🔹مسلمانان وقتی به مغرب اقصی رسیدند، زمینه برای ورود مسلمانان به یک سرزمین دیگر فراهم شد که تا آن زمان مسلمانان به چنین فتحی توجه نداشتند و آن منطقهای است که با مرز آبی از سرزمین های اصلی جدا میشد و اسمش اندلس بود.
🔹وقتی موسی ابن نصیر خبر فتح را شنید، به دنبال طارق ابن زیاد رفت. چون موسی ابن نصیر از سوی خلیفه والی مغرب بود و یکی از فرماندهان تحت امرش را برای فتح اسپانیا فرستاده بود.
🌐 vasael.ir/0003Yo
🆔 @vasael_ir
🔸 #آیت_الله_کعبی|فقه حکومتی باید از دل فقه سنتی بجوشد
🔹رهبر معظم انقلاب همانند امام راحل(ره) معتقد به فقه سنتی پویا هستند و تأکید دارند فقه حکومتی باید از دل فقه سنتی بجوشد، لذا عمق و اصالت آن بسیار مهم است.
🔹در سه رساله مقام معظم رهبری پیرامون جهاد(الامان، الصابئة و المهادنة) بحثهای حکومتی بسیار عمیقی دیده میشود که مبتنی بر فقه سنتی است؛ بنده معتقدم در فقه شیعه از آغاز عصر غیبت تاکنون هیچ فقیهی به تفصیل و عمق ایشان این سه رساله را به تحریر در نیاورده است.
🔹فقه حکومتی نیازمند چندین پیشنیاز است. یکی از این پیشنیازهای غیر فقهی تدوین فلسفه علوم انسانی اسلامی است. براساس فلسفه علوم انسانی اسلامی باید نظامات اسلامی استخراج شود.
🌐 vasael.ir/0003Yp
🆔 @vasael_ir
🔸گزارش کنگره چالشهای #بانکداری_سلامی در فیلیپین
🔹کنگره فیلیپین با درس گرفتن از معضلات بانک الامانه، لایحه شماره ۸۲۸۱ را در راستای تنظیم و ساماندهی بانکهای اسلامی تصویب کرد. این لایحه انجام مبادلات بانکی را با اهداف و شیوههایی مجاز میداند که فاقد هرگونه ربا بوده و منطبق با اصول شریعت باشد.
🔹هیئت مالی (MB)، مسئولیت اعلام قوانین برای تأسیس بانکهای اسلامی یا بانکهای متعارف را که یک واحد بانکداری اسلامی در آنها وجود دارد، بر عهده خواهد داشت. در مورد اخیر، این بانکها متعهد میشوند که یک سیستم منسجم برای تفکیک مبادلات واحد بانکداری اسلامی از کسب و کار بانکداری متعارف ارائه کنند.
🔹با معافیت بانکهای اسلامی از مفاد برخی قوانین بانکی و نیاز به حصول اطمینان از قوانین مبتنی بر شریعت، هیئت مالی و سایر ادارات دولتی که با بانکهای اسلامی سروکار دارند، ناگزیر به تفکیک برخی فعالیتهای خود به موجب این قوانین میباشند.
🌐 vasael.ir/0003Yr
🆔 @vasael_ir
🔸سیاست زدگی باعث خروج قضات از دایره عدالت میشود
🔹حجت الاسلام حسن نوروزی در گفت و گویی، در مورد اظهارنظر رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح مبنی بر اینکه قضات و کارمندان باید از هر نوع سیاست زدگی و دنیاطلبی پرهیز کنند، گفت: آنچه مسلم است کارگزاران جمهوری اسلامی ایران چه در لوای قانونگذار باشند، چه به عنوان مجری قانون در دولت یا قوه قضائیه فعالیت کنند، باید در عملکردشان نماد سلمان فارسی باشند.
🔹قضات و کارمندان دستگاه قضایی باید حقایق را برای مردم بشکافند، شبههها را رفع کنند و در روند فعالیتهای خود امیرالمومنین علی (ع) را الگو قرار دهند.
🔹قضات و کارمندان دستگاه قضایی باید حقایق را برای مردم بشکافند، شبههها را رفع کنند و در روند فعالیتهای خود امیرالمومنین علی (ع) را الگو قرار دهند و با ارباب رجوع رفتار مستبدی نداشته باشند و کرامت آنها را حفظ کنند.
🌐 vasael.ir/0003Yt
🆔 @vasael_ir
🔸امام صادق علیه السلام :
🔹المَسجُونُ مَن سَجَنَتهُ دُنياهُ عَن آخِرَتِهِ .
🔹زندانى [واقعى ] كسى است كه دنيايش او را از آخرتش باز داشته باشد .
📚الكافي ج 4 ص 455 ح 9
🆔 @vasael_ir
🔸 #امام_صادق و الگوی رفتاری یک مسلمان
🔹اگر مجموعه سخنان باقی مانده از امام صادق(ع) در دو ساحت اندیشه و رفتار دستهبندی کنیم، در هر یک از این دو ساحت میتوان به منظومهای کامل از آموزهها دست یافت که پاسخگوی پرسشهای بنیادی بشر در حیطه نظر و عمل است. و اگر دامنه رفتار را تا بدانجا بگسترانیم که اخلاق باطنی را نیز در بر بگیرد، خواهیم دید که منظومه برآمده از سخنان امام صادق علیه السلام در ساحت رفتار، گسترهای فراخ از ویژگیها در امور مختلف را در بر میگیرد که مجموعه آنها الگویی برای سبک زندگی یک مسلمان در ابعاد و ادوار مختلف زندگی به دست میدهد. این ویژگیها را میتوان در چگونگی تعامل انسان با خود، با طبیعت، با دیگران و با خداوند جستجو کرد.
🔹امام صادق علیه السلام را میتوان نخستین تدوین کننده اندیشههای مکتب اهل بیت علیهم السلام در جنبه اندیشه و رفتار شمرد.
🔹درباره اعتبار و درستی آیات قرآن هیچ یک از مسلمانان تردیدی ندارند ولی در باره سنت با توجه به اینکه احادیث جعلی فراوانی در آنها وجود دارد، باید با بررسیهای سندشناسانه و نقدهای بیرونی و درونی روایات، ابتدا صحت صدور آنها را اثبات کرد، بنا بر این روشن است که تنها احادیثی که صدور آنها از سوی معصوم علیه السلام اثبات شده باشد دارای اعتبارند و در متن دینی به مفهومی که ذکر شد، قرار میگیرند.
🌐 vasael.ir/0003Yw
🆔 @vasael_ir
🔸به کارگیری زنان برای تامین نیروی ارزان کار در ازای متلاشی کردن بنیان اجتماعی و خانواده
🔹مفهوم سبک و فرهنگ زندگی به مسائلی نظیر خانواده، ازدواج، نوع مسکن، نـوع لباس، الگوی مصرف، تفریحات و اوقات فراغت، کسب و کار، رفتارهای فردی و اجتماعی در محیط های مـختلف و به عبارت دیگر بـه هـمه مسائلی بر می گردد که متن زندگی انسان را شکل می دهند.پوسته فرهنگ غربی پیشرفت ظاهری است؛ اما باطن آن سبک زندگی مادی، شهوت آلود، گناه آفرین و هویت زدای ضد معنویت است.در این بخش به عوارض حاصل از این سبک زندگی در جوامع غربی از جنبه اقتصادی، اجتماعی و فردی پرداخته میشود.
🔹امروزه در فرهنگ مادی غرب مصرف گرایی به یک شعار اصلی تبدیل شده است و آن اینکه «تا میتوانی بخر و هر چه بیشتر مصرف کن». با این شعار رقابت در خرید و مصرف به عنصر اصلی این فرهنگ تبدیل شده است.
🔹رهبر انقلاب اسلامی درباره اسراف در فرهنگ مصرفی مان در ابتدای سال اصلاح الگوی مصرف میفرمایند: « بخش مهمی از منابع کشور در همهی زمینهها صرف اسرافها و زیادهرویهای ما در مصرف میشود.
🌐 yon.ir/M6UN2
🆔 @vasael_ir
🔸بایستههای پژوهش و آفتهای آن در عرصههای علمی
🔹مراسم افتتاحیه دوره تربیت پژوهشگر درحوزه زن و خانواده با حضور حجت الاسلام کندری، معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان و جمعی از اساتید، مربیان و دانش آموختگان دورههای گذشته و داوطلبین دوره جدید پنجشنبه 6 تیر در مرکز تخصصی طوبی، مرکز پژوهشهای خواهران حوزه علمیه خراسان برگزار شد.
🔹#حجت_الاسلام_کندری، معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان به بیان ویژگیها و شرایطی که برای محققین لازم است و همچنین آفتهای پژوهشگری پرداخت، گفت: بحث تحقیق مثل ابزار دو کاربرد است و در واقع همانند شمشیر دو لبه است که میتواند هم در راه مبارزه برای دین باشد و از طرفی به عنوان یک جریان تهاجمی بر علیه اندیشه دینی مورد استفاده قرار بگیرد به همین دلیل نیاز به رنگ و بوی الهی دارد.
🔹دوره مقدماتی تربیت پژوهشگر در حوزه زن و خانواده به مدت یک سال برگزار میشود و برگزیدگان این دوره به مدت دو ترم در دوره تخصصی شرکت میکنند که در اولین دوره ۴۰ پژوهشگر شرکت داشته و در دوره دوم نیز ۳۰ نفر شرکت کردند.
🌐 vasael.ir/0003Yz
🆔 @vasael_ir
🔸حضرت زهرا سلام الله علیها:
🔹خیارکم الینکم مناکبة و اکرمهم لنسائهم؛
🔹بهترین شما کسی است که در برخورد با مردم نرم تر و مهربان تر باشد و ارزشمندترین مردم کسانی هستند که با همسرانشان مهربان و بخشنده اند.
📚 (دلال الامامه و کنزالعمال ، ج 7، ص225)
🆔 @vasael_ir
🔸 #یادداشت| جایگاه سقراط در مقابل عظمت امام جعفر صادق(ع)/ بنیانگذار فقه جعفری به روایت #دانلدسون، مستشرق آمریکائی
🔹 پروفسور دانِلدسون، اسلامپژوه و مستشرق مسیحی آمریکایی، در بخشی از کتاب خود با عنوان «مذهب شیعه: تاریخ اسلام در ایران و عراق»، درباره شأن و جایگاه امام صادق(ع) مینویسد: مکتب فکری و علمی امام بسیار درخشان بود و همانند سقراط، در مدینه به تربیت شاگردان میپرداخت؛ فضائل و توانمندیهایش به میزانی بود که سقراط و مکتب سقراط را نمیتوان با آن مقایسه نمود.
🔹 این نویسنده آمریکایی برخلاف بسیاری از تألیفات شرقشناسان، منابع حدیثی و تاریخی شیعیان را مطالعه نموده و دائماً در کتاب خود به آنها مخصوصاً به آثار کلینی ارجاع داده است.
🔹امام جعفر صادق(ع) نزد شیعیان از مهمترین مقامات دارای اعتبار و مشهور دینی است؛ فقه و حقوق شیعه نیز بر پایه اندیشه و گفتههای او بنا شده است.
عباسیان و مقامات حکومتی به شدت تلاش میکردند تا امام را از مسائل سیاسی دور بدارند و در همین راستا حتی به منزل او حمله نمودند و آن را به آتش کشیدند و در نهایت به قتل او اقدام کردند.
مکتب فکری و علمی امام بسیار درخشان بود و همانند سقراط، در مدینه به تربیت شاگردان میپرداخت؛ فضائل و توانمندیهایش به میزانی بود که سقراط و مکتب سقراط را نمیتوان با آن مقایسه نمود.
امام محل رجوع و اتکای سایر مذاهب و مکاتب فکری بود و مراجعات مکرر ابوحنیفه یکی از مصادیق بارز آن محسوب میشود.
شاگردان بسیاری با تمایلات و تفکرات متنوع در مکتب فکری امام تربیت شدند و این حد از تنوع فکری و تخصص در میان شاگردان یک شخصیت در طول تاریخ بیسابقه است.
تئوری «امامت» و دکترین «نور محمدی(ص)» توسط امام استمرار یافت.
🆔 @vasael_ir
🔸پژوهشهای فقهی نیازمند تحولاند / پژوهشها ناظر به نیازهای روز باشد
🔹حضرت آیت الله نوری همدانی در دیدار مسؤولان مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی با اشاره به اهمیت موضوع شناسی در مسائل فقهی گفت: امروز باید عده ای در زمینه موضوعات روز تحقیقات فقهی به عمل آورده آنها را در اختیار مسلمانان و جامعه اسلامی قرار دهند.
🔹حضرت آیت الله نوری همدانی خاطرنشان کرد: افرادی که در زمینه موضوع شناسی فقهی فعالیت می کنند، هر مقدار در زمینه فقاهت قوی باشند، کارهای مؤثرتری انجام خواهند داد.
🔹حضرت آیت الله نوری همدانی استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به ضرورت استناد به آیات قرآن کریم در پژوهش های فقهی ابراز داشت: علمای قدیم در بحث های فقهی خود بیشتر به اخبار توجه داشته اند و استناد به آیات قران کریم در پژوهش هایشان کمتر به چشم می خورد، در حالی که ما باید برای مباحث فقهی بیشتر از آیات قرآن کریم بهره گیری کنیم.
🌐 vasael.ir/0003ZA
🆔 @vasael_ir
🔸سلامت قوه قضائیه پیشنیاز مقابله با فساد است
🔹هفته قوه قضائیه فرصت مناسبی برای بررسی لوازم کارآمدی این قوه، به ویژه در زمینه برخورد با مفاسد اقتصادی است که تبدیل به یکی از معضلات بزرگ اقتصادی در کشور ما شده است.
🔹حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد رجاییباغسیایی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در رابطه با مسائل اقتصادی باید گفت که اگر در یک جامعهای رانت و فساد مالی وجود داشته باشد و افرادی بدون زحمت به ثروتهای کلان برسند، باعث آسیب جدی به اقتصاد آن کشور خواهد شد.
🔹حجت الاسلام باغسیایی کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به مزایای از بین رفتن رانت و فساد در اقتصاد کشور یادآور شد: اگر رانت و فساد از بین برود و افراد برای به دست آوردن ثروت به کار و تلاش بپردازند، طبیعتاً فرهنگ کار و زحمت در ابعاد مختلف آن در جامعه رواج پیدا کند. قوه قضائیه در همه این موارد دارای نقشی تعیین کننده است.
🌐 vasael.ir/0003Z3
🆔 @vasael_ir
🔸فراخوان مقاله پنجمین همایش «مالی اسلامی» منتشر شد
🔹راخوان مقاله پنجمین همایش «مالی اسلامی» که در تاریخ دهم آذر ماه ۹۸ در دانشگاه الزهرا (س) برگزار میشود، از سوی انجمن مالی اسلامی ایران منتشر شد.
🔹محور اصلی این همایش «بازار مالی اسلامی، رونق تولید و چالشها و راهکارها» است. در این محور، مسائلی نظیر نقش بازار سرمایه در رونق تولید، نقش ابزارهای مالی اسلامی در رونق تولیـد؛ آخرین دستاوردها، نقش نهادهای مالی اسلامی در رونق تولیـد، آخرین دستاوردها، جایگاه نظام رتبـه بندی اعتباری در تأمین مالی اسلامی، بازار سرمایه اسلامی، کسب و کارهای نوظهور و رونق تولید، بازار سرمایه اسلامی و فین تکها، فرصتها و چالشها، ظرفیتهای بازار سرمایه در تحقق قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی و ابزارهای مالی اسلامی، الزامات قانونی و استانداردهای گزارشگری مالی و سایر موضوعات مرتبط مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
🔹مهلت ارسال چکیده مقالات تا ۵ مهر ماه ۹۸ و مهلت ارسال مقاله کامل، ۱۵ مهر ماه ۹۸ است. نشانی دبیرخانه اجرایی همایش، تهران، بزرگراه شهید چمران، دانشگاه امام صاق (ع)، ساختمان مرکزی، انجمن مالی اسلامی ایران است.
🌐 vasael.ir/0003Z5
🆔 @vasael_ir
🔸امام علی علیه السلام :
🔹حسبُكَ مِن كَمالِ المَرءِ تَركُهُ ما لا يُحمَدُ بِهِ . . . ومِن حُسنِ خُلُقِهِ كَفُّهُ أذاهُ .
🔹براى پى بردن به كمال مرد ، تو را همين [ نشانه ] بس كه آنچه را پسنديده نيست ، ترك مى كند... و در خوش خويى اش همين بس كه آزارش به كسى نمى رسد .
📚 نزهة الناظر: ص ۷۰ ح ۱۳۸
🆔 @vasael_ir