پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸 #معرفی_مقاله | نحوه احراز مسئولیت کیفری در بیماریهای واگیردار و جرائم قابل انتساب 🌐 vasael.ir/00
🔸 #معرفی_مقاله | نحوه احراز مسئولیت کیفری در بیماریهای واگیردار و جرائم قابل انتساب
🔹رکن اصلی تحقق مسؤولیت، صحت انتساب و استناد است که احراز آن در کلیه جرائم، اعم از عمدی و غیر عمدی و همراه با قصور یا تقصیر، لازم و ضروری است و بیماریهای واگیردار نیز از این امر مستثنی نیست.
🔹هرچند انتقال ویروس با اسباب ناپیدا صورت میگیرد، لیکن به مانند اسباب ظاهری دارای آثار و نتایجی است که در صورت احراز رابطه استناد بین این نتایج و اسباب ناپیدا، در مسؤولیت انتقال دهنده در فرض اجتماع شرایط نمیتوان تردید نمود.
🔹نکته قابل توجه، دشواری احراز این رابطه به علت ناپیدا بودن اسباب میباشد، ضمن اینکه ویژگیهای نوعی دیگر بیماریهای واگیردار از جمله فاصله زمانی بین فعل و نتیجه مجرمانه، رضایت آگاهانه فرد به بیمارشدن و یا تن دادن او به عملی که باعث انتقال ویروس به وی میشود و امکان حدوث وقایع طبیعی یا غیر طبیعیِ قاطع رابطه استناد، ممکن است باعث دشواری دو چندان احراز این رابطه گردد.
🔹باید اذعان داشت تمرکز در ماهیت واقعی و مادی رابطه استناد با توجه به جایگاه این رابطه در عنصر مادی جرائم به عنوان پیونددهنده رفتار و نتیجه مجرمانه که هر دو دارای بعد مادی میباشند بیانگر این نتیجه است که این رابطه ناگزیر رابطهای واقعی و حقیقی بوده و کارشناسی و توجه علمی در احراز این رابطه در کاستن از صعوبت احراز و کاهش اختلافات، مؤثر خواهد بود و توجه به دو ویژگی مذکور در رابطه استناد موجب دستیابی تقریباً متقن به سبب و علت حقیقی، خواهد شد.
🔹در خصوص نوع جرائم ارتکابی و انتساب آن به انتقال دهنده با توجه به شرایط و آثار عمل به ویژه نوعاً و یا نسبتاً کشنده بودن عامل بیماری یا غیر کشنده بودن آن، میتوان به برخی جرائم عمدی و غیر عمدی مندرج در قوانین موضوعه به خصوص قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ اشاره نمود.
🔹در مورد عوامل واگیردار نوعاً یا نسبتاً کشنده به خاطر اثربخشی قوی در فرد مبتلا بیشتر جرائم انتسابی جرائم مرتبط با تمامیت جسمانی به ویژه قتل خواهد بود.
🔹با توجه به ماده ۲۹۰ ق. م. ا. ۹۲ قانونگذار نظر اکثریت فقها در امکان حدوث قتل عمدی در انتقال عامل بیماری زا را پذیرفته و قائل به قصاص انتقال دهنده در موارد عمدی است.
🔹البته بعضی از فقها، با توجه به مشکلات ذکر شده در احراز رابطه استناد و با احتیاط در دماء مسلمین و با توجه به قاعده درء، در اثبات قتل عمدی و در نتیجه قصاص انتقال دهنده، تشکیک کرده اند که این دیدگاه در نظم حقوقی کنونی پذیرفته نیست.
🌐 vasael.ir/0004Cq
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
در گفتگو با #وسائل مطرح شد🔻 🔸راهکارهای مقابله با کرونا از دیدگاه ۵ روانشناس اسلامی 🌐vasael.ir/000
🔸راهکارهای مقابله با کرونا از دیدگاه ۵ روانشناس اسلامی
حجت الاسلام دکتر #مهدی_عباسی_آغوی:
🔹در این ایام خواب خودمان را کنترل کنیم همان طور که کم خوابیدن به جسم و روح آسیب می زند، زیاد خوابیدن هم به جسم و روح آسیب می زند.
🔹تحقیقات نشان داده است که کمتر از 2.5 ساعت در شبانه روز و بیشتر از 8.5 ساعت خوابیدن در شبانه روز، 15 درصد احتمال مرگ را بالا میبرد اما کرونا در حدود 2 درصد احتمال مرگ دارد.
حجت الاسلام #مهدی_عباسی:
🔹مدیران هر نهاد از نهاد خانواده تا سازمانها و وزارتخانهها باید سعی کنند که علاوه بر انجام وظیفه، موقعیت را برای مشارکت مردم نیز فراهم کنند.
🔹افراد به شکل مصون و با استفاده از ابزارهای پیشگیری در صحنه حضور داشته باشند؛ با جلب مشارکت همه اعضای جامعه میتوانیم به همگرایی دست پیدا کنیم، این همگرایی به تاب آوری و افزایش تحمل سختیها منجر شود.
حجت الاسلام دکتر #حسن_انصاری:
🔹رفتارهای بهداشتی ما باید به اندازه باشد، یعنی سعی کنیم در زمینه رفتارهای بهداشتی متعادل باشیم چون اگر رفتار به اندازه باشد تأثیر مثبت دارد.
🔹بعضیها میگویند باید احتیاط کنیم، و بارها بارها وسائل منزل را ضد عفونی میکنند، این احتیاط به ضرر ما تمام میشود به خاطر اینکه سیستم روانی ما را حساس میکند. ما باید به همان میزان که مسئولان بهداشت می گویند، مسائل بهداشتی را رعایت کنیم.
حجت الاسلام دکتر #رضا_مهکام:
🔹برای اینکه نگرانیها و استرسهای خود را کنترل کنیم اولین گام این است که افکار خود را کنترل کنیم و فکرهای منفی خود را بشناسیم.
🔹سعی کنید با غلبه بر درشت نمایی ها و تعمیمهای مبالغه آمیز، افکاری که بیش از اندازه به عنوان پیشبینی منفی در نظر گرفته میشود، آنها را مدیریت کنید.
حجت الاسلام #مسعود_شهیدی:
🔹رعایت نکات بهداشتی نباید باعث شود که ما لحظه به لحظه به فرزندان امر و نهی کرده و به هر جایی از منزل دست زدند در آماج امر و نهی ما قرار بگیرند.
🔹این طرز برخورد اولاً رابطه فرزندان و والدین را خراب میکند و ثانیاً باعث استرس و وسواس در بچهها خواهد شد مخصوصاً اگر زمینه ژنتیکی و یا محیطی وسواس یا استرس در بچهها باشد، این امر را تشدید خواهد کرد.
🌐vasael.ir/0004Ct
🆔 @vasael_ir
🔸دومین شماره از مجله پژوهشهای فقهی زنان و خانواده، منتشر شد
🔹در این شماره از مجله پژوهشهای فقهی زنان و خانواده، مقالاتی با عناوین «بررسی اجرت المثل زنان برای کارهای منزل از منظر فقه امامیه»، «احسان به والدین از دیدگاه فقه»، «حجاب و برخی شبهات پیرامون آن»، «تفاوت نفقه زوجه و اقارب در فقه امامیه»، و «نگاهی به قوامیت مرد بر زن» منتشر شده است.
🌐 vasael.ir/0004Cz
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸 #یادداشت | سبک زندگی متفاوت در شرایط اپیدمی کرونا 🌐 vasael.ir/0004D3 🆔 @vasael_ir
🔸 #یادداشت | سبک زندگی متفاوت در شرایط اپیدمی کرونا
🔹قبل از هر چیز یادمان باشد زمانهای طولانی بیتحرک نباشیم و حداقل هر نیم ساعت یکبار از جای خود بلند شده و چند حرکت کششی ساده را انجام دهیم.
🔹برای ورزش در خانه نیاز نیست وسایل خاصی داشته باشید! بسیاری از حرکات ورزشی را به راحتی میتوانید در محیط خانه انجام دهید.
🔹ورزش در خانه انواع مختلفی دارد، نمونههایی از تمریناتی که میتوانید در خانه انجام دهید شامل، راه رفتن در خانه، انجام حرکت لانژ در خانه، بالا رفتن از پله ها، بلند شدن و نشستن روی صندلی یا روی کف خانه، اسکوات روی صندلی، دراز نشست و شنا، می شود.
🔹اینها از جمله ورزشهایی هستند که در زمان ماندن در خانه میتوان انجام داد و به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک کرد. این تمرینات به سادگی و در هر زمان و با داشتن فضای اندک نیز قابل اجرا هستند.
🔹در سبک زندگی جدید مهمترین اصل این است که کودکان و نوجوانان را در آن برنامه ریزیها مشارکت بدهیم. در این شرایط به وجود آمده حتماً خانوادهها، برنامهها را باید با خواستهها و نیازهای کودکان و نوجوانان تنظیم کنند.
🔹متاسفانه در برخی خانوادهها خود والدین بدون مشورت با کودکان و نوجوانان برنامهای را تنظیم میکنند که با علائق و خواسته و نیازهای فرزندانشان تطابق ندارد و این باعث تنش بین فرزندان و والدین میشود و این سبک برنامه ریزی علاوه بر اینکه استرس را کم نمیکند بلکه محیط منزل را پر از استرس میکند.
🔹اغراق در پرداختن به خطر کرونا سبب افزایش استرس و اضطراب در فرزندان ما میشود و پس از پایان این همه گیری در صورت عدم توجه خانواده تبعات منفی، اضطراب، موجب بروز انواع اختلالات از جمله بیش فعالی، کاهش اعتماد به نفس و عزت نفس و افسردگی و وسواس میشود، کودکان نمیتوانند فشار زیادی را تحمل کنند باید این را قبول کنیم که کودکان از دیدن اضطراب پدر و مادر بیش از کرونا آسیب می ببینند.
🔹فقط و فقط بهترین افکار را به ذهن خود راه دهید. کلام ناخواسته روی زندگی ما اثر میگذارد. فکر حتی اگر دروغ هم باشد میتواند روی ما اثر بگذارد. «خوشبینی» مهمترین ویژگی است که با استفاده از آن میتوانید موفقیت و خوشبختی شخصی و حرفهای خود را افزایش داد.
📝 محرم آتش افروز
🌐 vasael.ir/0004D3
🆔 @vasael_ir
🔸فقه «مقابله با ویروس کرونا»
🔹تبدیل موضوع کرونا به مسئله فقهی دارای اهمیت و ضرورت است؛ این تبدیل باید بر پایه اصول حاکم بر تبدیل صورت بگیرد.
🔹عدم توجه به این اصول ما را به سمت دور شدن از واقعیت موضوع سوق می دهد و دور شدن از واقعیت یک موضوع، یعنی نادیده گرفتن، غفلت ورزیدن و غیرمهم انگاشتن همه یا بخشی از اطلاعات دقیق مربوط به آن در استنباط.
🔹با تطبیق قاعده "حرمت همکاری بر پلیدی و تعدی" بر موضوع کرونا به این نتیجه می رسیم: کسانی که با رفتارهای نسنجیده و خارج از چارچوب اصول بهداشتی (همچون حضور در اجتماعات) روند اجتماعی گسترش بیماری کرونا را شکل یا عمق می بخشند، چنانچه آگاه از کار خود باشند، رفتارشان مصداق تعاون بر "اثم" و "عدوان" به حساب می آید.
🔹یک شخص (طبق دیدگاه اجتماعی) حتی اگر اطمینان داشته باشد که ویروس در بدن او فعال نمی شود یا اینکه برای او مشکلی به وجود نمی آورد، با این وصف، حضور او در جلسات شرعا ممنوع است.
🔹چون که او در همان حال که از ویروس فعلاً به صورت شخصی آسیبی نمی بیند در یک نگاه فرآیند اجتماعی ممکن است حامل و عامل انتقال ویروس به دیگران و دارای سهم در اشاعه آن باشد.
🔹بنابراین از این جهت حضور در اجتماعات برای شخص، در پارهای از شرایط غیر مباح می شود.
📝 آیت الله #احمد_مبلغی
🌐 vasael.ir/0004D4
🆔 @vasael_ir
🔸اقتصاد دانش بنیان؛ تنها راه تحقق جهش تولید
حجت الاسلام #احمد_صفا در گفتگو با #وسائل🔻
🌐 vasael.ir/0004D6
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸اقتصاد دانش بنیان؛ تنها راه تحقق جهش تولید حجت الاسلام #احمد_صفا در گفتگو با #وسائل🔻 🌐 vasael.ir/
🔸اقتصاد دانش بنیان؛ تنها راه تحقق جهش تولید
حجت الاسلام #احمد_صفا در گفتگو با #وسائل:
🔹برای جهش تولید هیچ راهکاری نداریم جز فعال سازی اقتصاد دانش بنیان داخلی؛ رونق تولید و جهش تولید، زنجیره های به هم پیوسته اقتصاد مقاومتی است. یعنی اقتصاد دانش بنیانی که بتواند از جهات مختلف این جهش تولید را به وجود بیاورد.
🔹این اقتصاد دانش بنیان به دو صورت است، چون ما یک بخش واقعی در اقتصاد داریم که مستقیما مربوط به تولید است و یک بخش مالی در اقتصاد داریم که تأمین کننده سرمایه گذاری برای هزینه های تولید است. من فکر می کنم یکی از مواردی که می تواند به این امر کمک شایانی کند، اصلاح نظام بانکی است.
🔹متاسفانه ما در بحث های اقتصادی چالش های زیادی داریم که یک بخش از آنها چالش های ساختاری است و یک بخش چالش های قانونی است و یک قسمت چالش های شرعی است و برخی چالش ها هم مدیریتی و ضرورتی هستند که من زیاد وارد جزئیات این چالش ها نمی شوم، فقط دو مورد از این چالش ها که باید بیشتر به آن پرداخته شود را خدمت شما عرض می کنم.
🔹یک چالش، چالش نزدیک بینی است و یک چالش هم چالش خردبینی است. در چالش نزدیک بینی ما مواجهیم با یک دگم اندیشی در ارائه الگوهای اقتصادی و عدم استفاده از ظرفیت جوانان و الگوهای پویا. مسئولان ما باید به این امر توجه کنند که کشور به ظرفیت نخبگان جوان و استعداد آنها بیش از پیش نیاز دارد.
🔹جهش تولید و اقتصاد مقاومتی باید تبدیل به داستان و دغدغه مردم شود. ما باید برای مردم آینده نگاری عامه پسند انجام دهیم و در تولیدات رسانه ای به این مهم بپردازیم، طوری که این مسئله به خواب و خوراک مردم تبدیل شود تا ما به یک کشور ثروتمند تبدیل شویم.
🌐 vasael.ir/0004D6
🆔 @vasael_ir