﷽
⚪️ شاخصهای علوی انسان رشدیافته| بخش اول.
◽️ چکیده بیانات استاد واسطی در شب ۱۹ ام رمضان ۱۴۴۴
▫️ سرشاخه و نقطه اصلی حرکت انسانها، حس مخلوق بودن است، یعنی اعتقاد به حضور خالق در زندگی داشته باشیم و این حس حضور را درون وجود خود فعال ببینیم،
▫️ آنگاه که حضور پروردگار را حس کنیم، در خواهیم یافت که حس مخلوق بودن در ذهن و وجود آدمی فعال و زنده است و هر توان موجود در شخصیت آدمی، لحظه به لحظه از یک وجود بیمنتها نشات و سرچشمه میگیرد.
▫️ اصلیترین حقیقت شبهای قدر اندیشیدن به حضور خداوند در عالم است و هدف از حضور انسانها در عالم، درک عظمت و زیبایی بینهایت حاصل از حضور پروردگار است.
▫️ ارزش شخصیت هر فرد، به میزان ادراک او از این هستی است؛ عدهای از افراد در این دنیا به تعبیر قرآن، منحصرا به دنبال زندگی رومزه و رفع نیازهای اولیه و تمایلات زندگی هستند و مقصود از گرایش به این تمایلات نیز، دستیابی به رفاه، لذت و در نتیجه راحتی و آسایش بیشتر برای آنان است.
▫️ همه ما ظهور و بروزی از آن وجود بینهایت هستیم و افضل اعمال این شبها نیز گفتوگوی با معرفت پیرامون ارتقای ادراک و فهم از پروردگار است.
▫️ فاصله همه انسانها با خداوند صرفا فاصله ادراکی و نه وجودی است و هدف از حضور در عالم، درک قدرت و زیبایی بینهایت حاصل از حضور پروردگار است.
⚪️ تفکر و تمدن شبکهای
⚪️ @vaseti
﷽
⚪️ شاخصهای علوی انسان رشدیافته| بخش دوم.
◽️ چکیده بیانات استاد واسطی در شب ۲۱ ام رمضان ۱۴۴۴
▫️ از توصیههای موکد امیرالمومنین (ع) به نسل جوان معاصر، تمرکز بر یک هدف، پرهیز از تشویش و شاخهشاخهشدن در اهداف زندگی است؛ چرا که موجب تضییع عمر میشود.
▫️ یکی از معیارهای بلوغ افراد، برخورداری از یک حس مسئولیت و تعهد اجتماعی است و انسان رشدیافته نیز احساس مسئولیت نسبت به کل هستی دارد.
▫️ توصیه امیرالمومنین(ع) به جوان معاصر، درک دانش زندگی کردن، کسب مهارت زندگی و برخورداری از افق دید والا برای آینده حیات بوده که به عنوان یکی از مهمترین شاخصهای انسان رشدیافته مطرح است.
▫️ امیرمومنان(ع) تقوا را به معنای مدیریت احساسات منطبق با رضای پروردگار میدانند و چنین بیان میدارند که بهترین مساله در زمره مهارتهای زندگی تقواست.
▫️ امیرالمومنین(ع) میفرمایند: باهوشترین مردم و نخبگان حقیقی کسانی هستند که حواس آنان به زمان انتقال از این عالم متوجه است و توشهای برای انتقال به جهان دیگر میاندیشند.
▫️ ایجاد راحتی برای خانواده و گسترش در مال به حد وسع و نیاز، لازم است اما تقاضای دائمی راحتی و آسایش بیشتر انسان را مصداق تَاجِرِ الْغُرُور خواهد کرد.
▫️ دستورالعملهای دین مبین اسلام، در جهت آن است که حس حضور خداوند را ایجاد نموده و آگاه بدان باشیم که کسب رضای خداوند متعال در پرتو حقبینی و حقمحوری است.
▫️ ارزشمندترین افراد نزد خدا آنانی هستند که بیش از همه بر هیجانات و احساسات خویش، بر اساس رضای پرودگار غلبه دارند و متاثر از هیجانات فضای رسانه قرار نمیگیرند.
⚪️ تفکر و تمدن شبکهای
⚪️ @vaseti
sokhanrani_2023_04_12_20_02_32_486.mp3
35.14M
﷽
⚪️ راهبردهای امیرالمومنین برای جوانان معاصر| سخنرانی دوم.
◽️ سخنرانی استاد واسطی در مراسم احیای شب ۲۱ ام رمضان ۱۴۴۴
▫️ ۱۴۰۲/۰۱/۲۲
⚪️ تفکر و تمدن شبکهای
⚪️ @vaseti
زندگیپساززندگی، استاد واسطی.mp3
860.4K
﷽
⚪️ برنامه زندگی پس از زندگی را حتما ببینید.
▫️ چند نفر بایستی که بیان این جور چیزها رو نشون بدن تا ما باور کنیم؟! از این زندگی پس از زندگی چند نفر باید بِیان بَیان کنن؟ همه میگن هر کسی که مرد، آنکه رفت خبری باز نیامد، نمیدونیم چه خبره!
▫️ این آدمهای تجربهگر نزدیک مرگ، این آدما مثل پیغامبرانی که پیغام از اون عالم آوردن، برای من و شما تو این زمان پیام آوردند. جزء نعمتهای بزرگ خدا برای من و شماست. آنچه میبینن تکان میده آدم رو. اگه کسی ندیده حتما اینها رو پیگیری کنه.
◽️ استاد واسطی، ۱۹ رمضان ۱۴۴۴
▫️ زندگی پس از زندگی:
▫️ @zendegitv4
⚪️ تفکر و تمدن شبکهای
⚪️ @vaseti
﷽
⚪️ نگرشی دیگر به شب قدر.
◽️ چکیده بیانات استاد واسطی در شب ۲۳ ام رمضان ۱۴۴۴
▫️ شب قدر، زمینهساز اعتلای فهم و درک انسان با تکیه بر حس مخلوق بودن است.
▫️ در سوره قدر چنین آمده است که قرآن را در شبی سرنوشتساز که امور عالم در آن شب تکلیف میشوند، از ملکوت به دنیا نازل کردیم.
▫️ شب قدر، شب حساب و کتاب عالم است که البته انسانها به عمق مفاهیم آن نمیتوانند دست یابند چراکه درک مفاهیم آن نیاز به احاطه بر عالم ملکوت دارد.
▫️ اثر شب قدر، بر روح آدمی معادل یک عمر عبادت و بر نفس و روح انسان اثرگذار است.
▫️ همه دروازههای ملکوت در چنین شبی باز میشوند و ملائک به همراه روح اعظم برای انجام ماموریتهای خداوند بر زمین میآیند.
▫️ در چنین شب مبارکی، ملائک از ملکوت بر زمین و قلب امام زمان (عج) جاری میشوند و تقدیرات سال برای مردم مقدر خواهد شد.
▫️ هر که محبت و انس بیشتری با امام زمان(عج) دارد، بهرهاش از نزول ملائک و حقائق عالم نیز بیشتر خواهد بود.
▫️ شب قدر در واقع یک کارگاه عملی برای ارتقای مرتبه انسانیت انسانهاست.
▫️ شب قدر علاوه بر شب حاجتخواهی، شب فهم و درک انسانها با تکیه بر حس مخلوق بودن است که میبایست این حس و حال را در وجودتان جاری کنید.
▫️ ملائک امشب برای تحقق ماموریتهای خدا بر زمین میآیند و این تنها شبی است که تا طلوع آفتاب اگر به یاد خداوند بگذرد، تطهیر کننده عمق روح انسان و سرنوشتساز در راستای اصلاح او خواهد بود.
⚪️ تفکر و تمدن شبکهای
⚪️ @vaseti
rahbord 3_2023_04_14_22_51_25_542.mp3
42.1M
﷽
⚪️ راهبردهای امیرالمومنین برای جوانان معاصر| سخنرانی سوم.
◽️ سخنرانی استاد واسطی در مراسم احیای شب ۲۳ ام رمضان ۱۴۴۴
▫️ ۱۴۰۲/۰۱/۲۴
⚪️ تفکر و تمدن شبکهای
⚪️ @vaseti
﷽
⚪️ مبانی جامعهشناختی| بخش اول.
موضوع بحث
«بسته مبانی جامعهشناسانه، تاریخشناسانه و عرفشناسانه» در پارادایم شبکهای
مسأله بحث
دیدگاههای جامعهشناسانه، تاریخشناسانه و عرفشناسانه، چه تأثیری در تولید نظریات علوم انسانی و الگوهای پیشرفت و توسعه دارند؟
پیشفرضها
جامعه= همزیستی تعدادی از خانوادهها یا افراد که منجر به شکلگیری تعاملات حقوقی، مالی، انضباطی و مدیریتی، فرهنگی و ارزشی شود. شکلگیری جامعه تابعی از شکلگیری ساختارهای ارتباطی است.
تاریخ = توصیف زندگی و تعاملات افراد و جوامع در گذشته (افکار، احساس و رفتارها)
عرف = تشخیص، احساس و عملکرد ناخودآگاه عمومی مردم در یک جامعه (اکثر اغلب افراد آن جامعه)
فرضیه بحث
۱. مفاهیم اجتماعی مانند ملکیت، زوجیت، حاکمیت و …، از جنس معقولات ثانی فلسفی هستند و در عین اینکه اعتبار شدهاند و ما به ازاء مستقیم خارج از ذهن ندارند لکن دارای منشأ انتزاع خارجی هستند و از نحوه رابطه میان پدیدههای واقعی انتزاع شدهاند.
۲. پدیدههای اجتماعی، صرفاً محصول کنشهای افراد نیستند که وابسته به انگیزهها و تمایلات آنها باشند بلکه از قوانین و قواعد علّیمعلولی نهفته در زیرساختهایشان پیروی میکنند.
۳. هدف از تشکیل جامعه، حفظ و رشد «فرد» است لذا تکتک افراد در مبانی و رویکردهای صحیح جامعهشناسانه، موضوعیت دارند و چون افراد در «شبکه هستی» قرار دارند نه مستقل از این شبکه، لذا در بحث «اصالت جامعه یا اصالت فرد»، نظر مختار، «اصالت فرد در شبکه» است، و این قاعده مبنی دستگاههای حقوقی و اخلاقی است.
۴. تکامل اجتماعی = ایجاد توانایی برای تکتک افراد در جهت رفعنیازهایشان در کلیه لایههای هرم نیازها (تا لایه نهایی که خودآگاهی برتر است.)
در تعریف جامعه تعابیر مختلفی ذکر شده است؛ جدول زیر نمونهای از این تعاریف است:
۱. جامعه نتیجه قراردادی است که بر اثر برخورد نیروهای اجتماعی در طول مدت به یک تعادل نیرو رسیده است. (هابز)
۲. جامعه موجودی زنده است که دارای تولد، رشد و مرگ است و تحت قوانین طبیعی تولد، رشد و مرگ قرار دارد (ارسطو)
۳. مجموعه افراد یا گروههایی که با یکدیگر روابط متقابل مبتنی بر وابستگی و همبستگی برقرار میکنند و دارای فعالیتی عام و ترکیبی هستند. (بیرو)
۴. جامعه، دستهای از مردم که به اشتراک زندگی میکنند و میکوشند از طریق همکاری وسائل زندگی را فراهم کنند و نسل را استمرار بخشند (آگبرن)
۵. جامعه، کارگاه وسیعی است که وظیفهاش غلبه بر طبیعت است و از اتحاد آدمیان بهوجود میآید (سنسیمون)
۶. جامعه، کاروانی است که از نسلهای گذشته و حال به سوی ترقی و تکامل میرود (اگوست کنت)
۷. در جامعه، مجموعه افراد متمایز و مستقل از یکدیگر نیستند و فرهنگی یکپارچه بر آنها حاکم است. (کوئن)
۸. مجموعهای از افراد انسانی که با نظامات و آداب خاص با یکدیگر پیوند خوردهاند و زندگی دستهجمعی دارند. مجموعهای که در جبر یک سلسله نیازها و تحت نفوذ یک سلسله عقیده و آرمان، بهطور مشترک زندگی میکنند. (مطهری)
۹. مجموعهای از انسانها که با هم زندگی میکنند و کارهایشان مستقل از یکدیگر نیست بلکه تحت یک نظام حاکمیتی و یک نظام تقسیمکار با هم مرتبط هستند. (مصباح یزدی)
#مبانی #جامعهشناسی #جامعه #تاریخ #عرف
⚪️ تفکر و تمدن شبکهای
@vaseti
﷽
⚪️ مبانی جامعهشناختی| بخش دوم و پایانی.
جامعه دارای ماهیت مستقل از افرادش نیست اما دارای هویت مستقل منتزع از افرادش میباشد و بههمین دلیل ارزش افزوده بر هویت فردی افراد دارد و سبب ایجاد تغییر و تحول در زندگی افراد میشود، لذا با متغیر«جامعه» و «هویت جمعی» باید مانند یک متغیر واقعی رفتار کرد و در کشف قوانین و قواعد و ساختارهایش کوشید. (قانونمندی جامعه)
در ارتباط میان اصالت فرد و اصالت جمع، قاعده اولیه «اصالت فردِ در ضمن شبکه هستی» است. یعنی هر فردی حق دارد هر چه میخواهد اِعمال کند بهشرطی که ابدیتش، روحش، محیط و دیگران ضرر نکنند.
در تعارض میان اصالت فرد و جمع، درصورتیکه بقاء جمعِ غیرمُجرم متوقف بر از بین رفتن فرد باشد، بقاء جمع ترجیح داده میشود اما نه به دلیل اصالت الجمع بلکه به دلیل اینکه اگر فرد ترجیح داده شود و این ترجیح در همه موارد اجرا شود، بقاء همان فرد به خطر میافتد.
تاریخ مانند جامعه دارای ماهیت مستقل از جوامع و افراد نیست اما دارای ماهیت مستقل منتزع از افرادش میباشد و بر همین اساس دارای قانونمندی است و قانونمندی تاریخ = وجود قوانین پایه در ساختار زندگی انسان که فارغ از بُعد زمانی و مکانی، بر جوامع انسانی حاکم است و تا این «سنتهای تاریخی» کشف نشود نمیتوان پیشبینی و کنترل بر آینده را فعال کرد.
هر اجتماعی، پس از مدتی به طور ناخودآگاه «عرف» ایجاد میکند؛ عرف = برآیند ادراکات ناخودآگاه دارای ساختار وجودی عمومی (سیستم پایه ذهن و تفکر و احساس و رفتار انسانی) + تمایلات +توهماتی که ذهن براساس تمایلات خلق میکند.
لذا «عرف» هم میتواند صادق باشد(کاشف از واقعیتهای انسانی) و هم میتواند کاذب باشد (وابسته به تمایلات و توهمات گروهی از افراد)
بنابراین «عرف» قانون و ساختارپذیر است و قابل کشف و ضابطهمندی؛ و به همین دلیل قابل ساختهشدن یا تغییر برنامهریزی شده است.
اشتراک عام انسانی در یک امر، نشاندهنده زیرساختی بودن آن در تمام انسانهاست و تغییرناپذیر است و پل ارتباط محتویات نسبی درونی افراد با واقعیات ثابت بیرونی. این مطلب با اصطلاح «فطرت» در ادبیات دینی تعبیر شده است.
نتایج، آثار و لوازم پذیرش بحث
جامعه و تاریخ و عرف، قابلیت تغییرات تکاملی و اضمحلالی دارند؛ قوانین حاکم بر بشر و زندگی او، بستری برای حرکت ضابطهمند اوست که با قابلیت رشد یا افول طراحی شده است لذا اختیار انسان، متغیر اصلی برای تعیین جهت حرکت جامعه و تاریخ و عرف است.
لکن طبق نگرش اسلام، کلّیّت زندگی بشر در جهان، رو به تغییرات منجر به اصلاح و رشد زندگی بشر خواهد بود.
تاریخ و عرف، ضابطهمند است و لذا قابل دقیقسازی است (گرچه بهصورت طیفی باشد نه نقطهای)؛ لذا میتوان مدلهای تغییر، اصلاح، تکامل و مهندسی برای فرهنگ تعریف کرد.
مباحث و مفاهیم کلیدی
پارادایم شبکهای، جامعهشناسی، قانونمندی اجتماع، ضابطهمندی عرف، تحول در علوم انسانی، الگوی توسعه و پیشرفت
#مبانی #جامعهشناسی #جامعه #تاریخ #عرف
⚪️ تفکر و تمدن شبکهای
⚪️ @vaseti
52.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
⚪️ حیات علمی و عملی علامه طهرانی.
▫️ استاد واسطی
⚪️ تفکر و تمدن شبکهای
⚪️ @vaseti
﷽
⚪️ امشب؛ برنامه زنده تلویزیونی کلمه
▫️کلمه بیستم: فقیه عارف
▫️یادنامه علامه حسینی طهرانی
▫️مهمان: استاد عبدالحمید واسطی
▫️میزبان: وحید یامینپور
🔻 یکشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ - ساعت ۲۳
شبکه یک سیما، برنامه تلویزیونی کلمه
⚪️ تفکر و تمدن شبکهای
⚪️ @vaseti
4_5902444074513732202.mp3
48.97M
﷽
⚪️ فقیه عارف؛ یادنامه علامه طهرانی
▫️مهمان: استاد واسطی
▫️میزبان: وحید یامینپور
▫️ ۲۷ فروردین ۱۴۰۲، برنامه تلویزیونی کلمه
⚪️ تفکر و تمدن شبکهای
⚪️ @vaseti
﷽
⚪️ امشب؛ برنامه زنده تلویزیونی کلمه
▫️ کلمه بیستم: ملکوت
▫️ یادنامه علامه حسینی طهرانی
▫️ مهمان: استاد عبدالحمید واسطی
▫️ میزبان: وحید یامینپور
🔻 ۲۸ فروردین ۱۴۰۲ - برنامه تلویزیونی کلمه
⚪️ تفکر و تمدن شبکهای
⚪️ @vaseti