حالا یک گفتگوی جذاب و مفید🔊
به او گفتم: این رابطه را قطع کن! دوستی با نامحرم گناه است و در دنیا و آخرت به تو صدمه وارد میکند.😱😱
گفت: دوستی ما پاک است و قصد گناه نداریم.🖐
گفتم: شیطان در کمین نشسته است تا بندگان خدا را در دامش گرفتار کند.👺
بااینوجود هیچ تضمینی وجود ندارد که دوستی شما به گناه بزرگتر منجر نشود. در ضمن ارتباط با نامحرم وابستگی و دلبستگی ایجاد میکند که این درنهایت به ضرر هردوی شماست.✌️✌️
دراینباره حضرت رسولالله صلیالله علیه و آله میفرمایند:
«از گفتگو و اختلاط با جنس مخالف بپرهیز. بهراستی هیچ مردی با زن نامحرمی در خلوت سخن نمیگوید مگر اینکه در دل او نسبت به وی رغبت پیدا میکند».[۱]😨😨
[۱]. مرآت النساء: ص ۱۴۱.
@vasvassssssss
گفت: دلم برایش میسوزد…! 😒
چون به من خیلی محبت کرده است🤚
و من هم به او قول دادهام 👌
که این دوستی را به هم نزنم…! ❌
ضمن اینکه میترسم قطع این رابطه
باعث شود که او خودش را بکشد 😱
(حتی یکبار این را از زبانش شنیدهام
و میترسم کار دست خودش بدهد! 😩
در ضمن آیا این قطع رابطه و
شکستن دل عقوبت ندارد؟🤔
آیا اینکه اشکش را دربیاورم و قلبش را بشکنم
تأثیر منفی در زندگی آینده من ندارد؟🤔
گفتم: این همان وابستگی و دلبستگی است🤚
که عرض کردم ولی اینجا جای تصمیمگیریهای
احساسی و عاطفی نیست؛❌❌
باید معقول و خداپسندانه تصمیم بگیرید 😊
و قطعاً خدای مهربان ادامه این رابطه را نه میپسندد ❌
و نه به صلاحت میداند!🤚 پس ادامه این رابطه به ضرر توست … اشکها، گریهها و تهدید به خودکشی هم نباید مانع از قطع رابطه شود …! چون بسیاری از این گریهها و تهدیدها دروغین است،🙄
پس نگران نباش اتفاقی نمیافتد! نهایتاً مدتی هردوی شما به خاطر قطع این رابطه لطمه روانی میبینید، ولی بهتدریج همهچیز درست میشود! اگر هم بالفرض، طرف بلایی بر سر خودش آورد،
تو مسئول نیستی…!❌❌❌
و نباید تهدیدها و نگرانیهایش، تو را از
انجاموظیفه معقول و مشروعت منع کند.🌺🌺
این کار خداپسندانه را انجام بده☺️
و بقیهاش را به خدا واگذار کن.♥️❤️❤️
@vasvassssssss
﴾﷽﴿
امام حـــــسین ( ع ) مے فرمایند:
رستـــــگار نمے شوند مردمے کہ
خـــــشنودے مخلوق را در مقابل
غضب خالـــــق خـــــریدند ...
📚بحارالانوار ج ۴۴ ص ۳۸۳
@vasvassssssss
هدایت شده از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
👇👇👇
♨سوال:
🔰فکر هاي زيادي سر نماز خوندن ميان توي فکرم و حتي باعث شده که نماز باطل بشه!! چگونه از شر اين فکرها خلاص بشم و سرمنشاء اين فکر ها از کجاست؟
✍پاسخ:
✅بخشي از اين مشکل با راهکارهاي حفظ حضور قلب حل ميشود اما راه حل اصلي در بي توجهي به چنين افکاري است. سوال شما نشان ميدهد چنين افکاري براي شما تبديل به وسواس شده اند.
افکار وسواسي افکاري است آزار دهنده که ناخواسته به ذهن هجوم مي آورد. هر چقدر با اين افکار به صورت مستقيم مبارزه کنيد و از خطور آنها دچار نگراني و ناراحتي شويد به نوعي آنها را جدي گرفته ايد و تقويت کرده ايد. اينکه گفتيد برخي افکار باعث باطل شدن نمازتان ميشود حرف درستي نيست و نتيجه خوبي هم ندارد.
هيچ فکري باعث باطل شدن نماز نمي شود و شکستن نماز در چنين صورتي حرام است. علاوه بر اينکه شکستن و يا دوباره خواندن نماز در صورت خطور اين افکار باعث جلوگيري از خطور آنها نمي شود. بلکه ناخواسته ذهن شما را در نماز بعدي نيز مطوف آن افکار ميکند.
بنابراين فقط به اين افکار بي اهميتي کنيد و نمازتان را ادامه دهيد تا ان شا الله مشکل برطرف شود.
موفق باشيد.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔷 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
هدایت شده از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰وسواس فکري شديد پيدا کردم و همش فکر ميکنم به هر طريقي انگشت نمای مردمم و اين واقعا زندگيمو مختل کرده اهل نماز و روزه قرآن هم هستم اما انگار شيطان از اين راه تونسته وارد بشه چيکار کنم؟ چه آيه يا سوره اي رو بخونم؟
✍️پاسخ:
✅ضمن تشکر از ارتباط شما با اين مرکز، در پاسخ بايد عرض نماييم يکي از زمينه هاي نفوذ افکار وسواسي در انسان بروز افکار منفي و قضاوت در مورد شخصيت خود است. در واقع شما دائما نگرانيد که ديگران در مورد شما چگونه قضاوت مي کنند يا چه مي گويند؟ یا اینکه نگرش اجتماعی دیگران نسبت به شما چگونه است؟
در حالي که اگر اين افکار را تحت کنترل درآوريد کمتر شما را آزار مي دهند و خود به خود بدون فراخوان وارد ذهن شما نمي شوند. در ادامه راه هاي کنترل اين افکار را عرض مي نماييم.
👈توصيه ها:
1. كنترل چنين افكار مزاحم نيازمند تلاش مستمر و مداوم شماست و نبايد پنداشت كه با بيان يكي دو نكته همه چيز درست مي شود.
3. معمولًا اين افكار به هنگام بيكاري به سراغ فرد ميآيد، سعي كنيد با يك برنامهريزي دقيق و حساب شده تمام اوقات شبانهروزي خود را پر كنيد و هيچگاه بيكار نباشيد. به مطالعه، نظافت اتاق، كمك به دوستان، ورزش و مشغول باشيد. و هر گاه بيكار شديدخود را به كاري مشغول سازيد.
4. براي اوقات شبانه روز جدولي را تهيه كنيد و كارها و فعاليت هاي شبانه روزي خود را در آن يادداشت نموده و سعي كنيد برنامه اي تهيه نمائيد كه زمان خالي بودن فعاليت نداشته باشيد. برنامه تدوين شده بايد متناسب با توانايي هاي جسمي و رواني تان باشد (جدول خود كنترلي اسكينر مناسب است. شما مي توانيد اين جدول را در اينترنت جستجو نماييد).
5. مطمئن باشيد وقتي به چيزي فكر ميكنيد به اين معنا نيست كه آن كار را انجام خواهيد داد مثلًا اگر در ذهن و قلبتان به فردي فحش ميدهيد، به اين معنا نيست كه به آن عمل خواهيد کرد. پس فکر نکنيد اختيارتان را از دست داده ارد بلکه با اراده اي قوي مقابل اين افکار بايستيد..
6. در صورتي كه با رعايت توصيه هاي متخصصين درمانگر خود به چنين افكاري اهميت ندهيد مطمئن باشيد اگر تحمل كنيد. پس از چندي نهايتا آن را رها خواهيد كرد.
7. هرگاه فكر مزاحم به سراغ شما آمد خود را مشغول كار ديگري كنيد و با ايجاد حواسپرتي از آن افكار مزاحم دوري كنيد.
اگر در سؤالاتي شک کرديد کاملا نسبت به آنها بي توجه شويد و براي درست کردن آن سؤالات بر نگرديد و جواب را تغيير دهيد بلکه به فکر وسواسي بي اعتنا شويد و عبور کنيد.
8. هرگاه اين فكر به سراغتان آمد و متوجه شديد، وسط افكار به خود بگوييد:«بس است ديگر» و بدين وسيله رشته افكار مزاحم را قطع كرده و به سراغ مطلبي ديگر خواهيد رفت.
9. اگر احساس مي كنيد نمي توانيد يا در عمل نتوانستيد، موضوعات جايگزين را به جاي افكار مزاحم وسواسي خود قرار دهيد، كش نازكي را دور مچ دست خود ببنديد و هرگاه بدون اختيار افكار مزاحم به سراغتان آمد، آن كش را بكشيد و رها كنيد تا با احساس دردي كه روي مچ دستتان ايجاد مي شود، از آن فضاي رواني بيرون آئيد نا خودآگاه موضوع ذهني تان عوض خواهد شد.
10. راهكارهاي فوق را حدود يك ماه به كار بگيريد. دو عامل عمده اي كه به اين گونه مشكلات دامن مي زند عبارتند از بيكاري و تنهايي. البته تعارضات فكري و رواني مبتني بر گذشته فرد در اين ميان تأثيرگذار است و ريشه يابي آن نيازمند يك دوره روانشناسي باليني است.
ضمنا توصیه می نماییم از ذکر شریف لااله الا الله نیز جهت دفع وسوسه شیطان استفاده نمایید.
موفق باشيد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
هدایت شده از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
💞✍️💞✍️💞
✅پرسش:
وقتي چيزي را مي فروشم شک مي کنم که آيا اجناس مشتريان درست وارد سيستم کردم يا ،آيا من دچار وسواس شده ام؟
من خيلي اذيت مي شم وقتي از فروشگاه ميام همیشه دچار شک هستم و ترس اينکه مديون مردم شوم بسيار بنده آزار مي دهد در حالیکه بسيار دقت ميکنم.
آيا بايد به اين شکيات توجه کنم؟
آيا اين شيطان است؟يا واقعا من اشتباه زده ام؟
🌺پاسخ:
به لحاظ شرعي اگر شک داريد که مديوين مردم شديد تکليفي نداريد و نبايد بيش از اين ذهنتان را درگير نماييد زیرا ممکن است کم کم دچار وسواس فکری شوید و البته در مراحل اولیه هستید و باید از همین لحظه در مقابل آن ایستادگی کنید.
👈وسواس فكري به فكرهاي ثابت و تصاوير ذهني اشاره دارد كه به دفعات مكرر ذهن آگاه فرد را، خودسرانه، مورد تهاجم و تاخت و تاز قرار مي دهند.
🔻وقتي فرد گرفتار فكر وسواسي مي شود مي كوشد در برابر آن مقاومت كند و آن را از خود دور سازد. اما اگر موفق به پرهيز از آن شود باز هم به فاصله كوتاهي گرفتار آن مي شود.
✍️پس توصيه مي شود در صدد حل ريشه اي اين مسئله باشيد.
براي اينکه بتوانيد در کار و ديگر فعالیت ها تردید به خود راه ندهیدبايد سعي کنيد افکار مزاحم را شناسايي و کنترل کنيد تا ترديد شما نيز کاهش يابد.
توصيه ها:
1. 📌كنترل چنين افكار مزاحم نيازمند تلاش مستمر و مداوم شماست و نبايد پنداشت كه با بيان يكي دو نكته همه چيز درست ميشود.
2.📌 بی اعتنایی به این افکار رمز موفقیت شما در دفع آنهاست. بنابراين نگران آن نباشيد.
3. 📌معمولًا اين افكار به هنگام بيكاري به سراغ فرد ميآيد، سعي كنيد با يك برنامهريزي دقيق و حساب شده تمام اوقات شبانهروزي خود را پر كنيد و هيچگاه بيكار نباشيد. به مطالعه، نظافت اتاق، كمك به دوستان، ورزش و مشغول باشيد. و هر گاه بيكار شديدخود را به كاري مشغول سازيد.
4.📌 براي اوقات شبانه روز جدولي را تهيه كنيد و كارها و فعاليت هاي شبانه روزي خود را در آن يادداشت نموده و سعي كنيد برنامه اي تهيه نمائيد كه زمان خالي بودن فعاليت نداشته باشيد. برنامه تدوين شده بايد متناسب با توانايي هاي جسمي و رواني تان باشد (جدول خود كنترلي اسكينر مناسب است. شما مي توانيد اين جدول را در اينترنت جستجو نماييد).
5. 📌افکار وسواسی را پاسخ دهید: مثلا بگویید: «موقع حساب اجناس زیاد دقت کردم و قطعا اگر اشتباهی صورت گیرد معلوم می شود».
6. 📌در صورتي كه با رعايت توصيه هاي متخصصين درمانگر خود به چنين افكاري اهميت ندهيد مطمئن باشيد اگر تحمل كنيد. پس از چندي نهايتا آن را رها خواهيد كرد.
7.📌 هرگاه فكر مزاحم به سراغ شما آمد خود را مشغول كار ديگري كنيد و با ايجاد حواسپرتي از آن افكار مزاحم دوري كنيد.
8.📌 هرگاه اين فكر به سراغتان آمد و متوجه شديد، وسط افكار به خود بگوييد:«بس است ديگر» و بدين وسيله رشته افكار مزاحم را قطع كرده و به سراغ مطلبي ديگر خواهيد رفت.
9. 📌اگر احساس مي كنيد نمي توانيد يا در عمل نتوانستيد، موضوعات جايگزين را به جاي افكار مزاحم وسواسي خود قرار دهيد، كش نازكي را دور مچ دست خود ببنديد و هرگاه بدون اختيار افكار مزاحم به سراغتان آمد، آن كش را بكشيد و رها كنيد تا با احساس دردي كه روي مچ دستتان ايجاد مي شود، از آن فضاي رواني بيرون آئيد نا خودآگاه موضوع ذهني تان عوض خواهد شد.
10. 📌راهكارهاي فوق را حدود يك ماه به كار بگيريد. ضمن اينکه مي توانيد با شماره 096400 با ما در ارتباط باشيد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
هدایت شده از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
💞✍️💞✍️💞
✅پرسش:
برای ترک عادتي مثل جويدن يا کندن ناخن چه راهکارهايي راپيشنهاد مي کنيد؟عادتي است که از زمان بچگي تا الان که 35ساله هستم دارم.
🌺پاسخ:
پاسخ شما را ضمن نكات زير بيان مي كنيم:
1- 📌عواملي مي تواند زمينه ساز، آغازگر و تدوام بخش ناخن جويدن يا كندن ناحن باشند مانند: استرس، خستگی، احساس ناکامی، اضطراب و تنهایی اختلال وسواس فکری ـ عملی، اختلال تمرکزی بیشفعالی، اختلالات اضطرابی، امور ژنتيك
2- 📌براي درمان دقيق بايد علل شناخته شود. مثلا اگر زمينه هاي ژنتيكي باشد و رفتار وسواس گونه كندن ناخن شديد باشد در كنار روان درماني(روان شناس باليني) حتما لازم است دارو درماني (دارودرماني) هم انجام شود.
3- 📌خودتان نيز بايد با همت بالا براي درمان تلاش كنيد .
✍️روش هاي زير بسيار مهم است در ترك:
🔻الف) توجه به توانايي ها و هنرها و تجارب مثبت خود و كم نگرفتن قدرت اراده خود.تكيه به اراده خودتان نقش مهمي در درمان دارد. نبايد منتظر معجزه بنشينيد معجزه حقيقي اراده شماست وقتي حركت كنيد خدا هم به تلاش شما بركت مي دهد
🔺ب) توجه به پيامدهاي منفي اين رفتار وسواس گونه مانند قرمزی و زخم شدن اطراف پوست ناخنها میتواند باعث خونریزی و عفونت شود و جدا از خود ناخن، به دندانها و حتی لثهها هم آسیب میرساند. ظاهر ناخن جویدن هم خوشایند نیست و میتواند اضطراب درونی فرد را در دید عموم قرار دهد
🔸بنابراین، از نظر اجتماعی قابل قبول نیست و روی اطرافیان تاثیر منفی میگذارد. گاهی باکتریها و ویروسها از انگشتان دست به صورت و دهان منتقل میشود و افراد را در معرض ابتلا به عفونتهای مختلف قرار میدهد. جویدن ناخن علاوه بر اینکه به دندانها آسیب میرساند، باعث کج شدن و از ردیف خارج شدن آنها هم میشود.
🔻ج) ورزش كردن علاوه بر افزايش هورمون هاي شادي و آرام بخش سبب كاهش هورمون هاي استرس و اضطراب مي شود. هر قدر اضطراب شما كم شود و آرامش زياد، توان شما براي مهار اين عادت قوي تر مي شود.
🔺د) وقتي بچه را از شير مي گيريم بي تابي مي كند ولي حواسش را به اشياء جذاب و غذاهاي خوشمزه جلب مي كنيم بيشتر به او توجه مي كنيم تا عوارض ترك شير و سينه مادر را بتواند تحمل كند. وقتي شما مي خواهيد عادت خوردن ناخن را ترك كنيد كلافه مي شويد ولي با ترفندهاي مختلف مانند چسبيدن به كارهاي هنري و كارهاي ذهني ذهن را مشغول كنيد.
🔻هـ) كار و هنرها و ورزش هايي مشغول شويد كه دست و ذهنتان مشغول شود مانند گلسازي با گل رس
🔺و) ناخن ها را از ته بگيريد
🔻ز) گاهي ناخن ها را تند و تلخ كنيد يا دستكش دستتان كنيد و يا چسب به ناخن ها بزنيد. ولي اصل اين است كه با اختيار خودتان دستتان را مهار كنيد. مانند فردي كه خودش با اختيار تلاش مي كند سيگار نكشد.
🔺ح) از رفتارهاي مذهبي مانند دعا، حضور در زيارتگاه ها، مساجد و نوشتن نامه و عريضه به ائمه و خداوند براي پالايش هيجان هاي منفي و كاهش استرس كمك بگيريد. دوستان بانشاط و معنوي داشته باشيد گاهي با هم پياده روي و دورهمي داشته باشيد
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
#استرس
#ناخن_جویدن