ارتش ایران نفتکش «سوئز راجان» که محموله یک میلیون بشکهای نفت کشورمان را سرقت کرده و به آمریکا تحویل داده بود، توقیف کرد
به دنبال تخلف کشتی سوئز راجان در اردیبهشت سال جاری و سرقت نفت ایران توسط آمریکا، نفتکش یاد شده با نام جدید نیکولاساستی صبح روز پنجشنبه توقیف شد. نفتکش متخلف یاد شده سال جاری محموله نفت متعلق به جمهوری اسلامی ایران را با هدایت آمریکا سرقت کرده و به بنادر آن کشور منتقل کرده و در اختیار آمریکا قرار داده بود. این نفتکش با تغییر نام به نیکولاساستی در حال حمل نفت در دریای عمان بود که صبح پنجشنبه با حکم قضایی و تایید سازمان بنادر و کشتیرانی توسط نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران، به تلافی سرقت نفت توسط رژیم آمریکا توقیف شد.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، این کشتی در بندر بصره عراق بارگیری شده و عازم بندر علیآقا در غرب ترکیه بوده که توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران توقیف شده است.
با این حال مقامات کشورمان از زمان توقیف غیرقانونی نفتکش «سوئز راجان»، دولت آمریکا را مسؤول این دزدی دریایی دانسته بودند؛ مسؤولیتی که به نظر میرسد آمریکا پاسخ آن را روز پنجشنبه در آبهای دریای عمان دریافت کرد. پیش از این نیز در موارد مشابهی همچون توقیف نفتکش ایرانی حامل سوخت که به سمت سوریه در حال حرکت بود از سوی انگلیس، ایران با مقابله به مثل و توقیف یک نفتکش انگلیسی این پیام را به طرف مقابل مخابره کرد که توقیف اموالش را بیپاسخ نمیگذارد.
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/3953/1/275073/0
🇮🇷 @Vatanemrooz
آذرپیرا با شکست اسنایدر آمریکایی در فینال وزن ٩٧ کیلوی کشتی آزاد نامش را برای قهرمانی المپیک فریاد زد
امیرعلى آذرپیرا با ٢١ سال سن در زاگرب و تورنمنت بینالمللى کرواسى دست به کار بسیار بزرگى زد و با اقتدار یکى از مطرحترین کشتىگیران آمریکایى یک دهه اخیر المپیک و جهان را با اقتدار کامل درهم شکست.
آذرپیرا به عنوان کشتىگیر تخصصى و جویاى نام وزن ٩٧ کیلو با 2 گردنآویز طلاى امیدهاى دنیا در فینال برابر «کایل اسنایدر»ى ایستاد که ٩ مدال طلا، نقره و برنز المپیک و جهان را در کارنامه دارد.
اسنایدر یکى از مدعیان اصلى مدال در المپیک ٢٠٢٤ پاریس به شمار مىرود که بعد از مدتها در وزن ۹۷ کیلو برابر یک دلاور ایرانى قرار گرفت تا او را به سبک شیران تاریخى بیشه کشتى ایران چون علیرضا حیدرى درهم پیچد.
حریف آمریکایى در فینال 3 بر صفر از آذرپیرا پیش افتاد و وقت دوم در اندیشه افزایش امتیازات و کسب بردى مقتدرانه بود که آذرپیرا مانند توفان کاترینا او را درهم شکست و راه سکوى دوم این رقابتها را به اسنایدر نشان داد.
یک زیر بىنقص و خاک کردن اسنایدر، بیرون بردن پاى او از تشک و رد اعتراض فنى آمریکایىها باعث شد پیروزى ٣ بر صفر کشتىگیر ٩٧ کیلوى عنواندار المپیک و جهان با برترى ٤ بر ٣ به سود امیرعلى عوض شود.
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/3953/1/275070/0
🇮🇷 @Vatanemrooz
درباره اظهارنظر سعید لیلاز که مدعی شده جمهوری اسلامی سطح منازعه را از حجاریان به سلبریتیها رسانده است
🔻سیاست چگونه مبتذل شد؟
حجاریان خرداد 97: باید حرفمان را از زبان سلبریتیها بزنیم
گروه سیاسی: نسبت اصلاحطلبان با سلبریتیها وارد مرحله پرمزاحی شده است. جریانی که روزی با باد کردن سلبریتیها و وزن بخشیدن به هنرپیشهها در فضای سیاسی به دنبال هیجانی کردن فضای انتخاباتی کشور میگشت، امروز به دنبال مقصری برای بزرگ کردن این صنف میگردد و خود را قربانی این فضا میخواند.
به گزارش «وطن امروز»، سعید لیلاز روزنامهنگار و اقتصاددان اصلاحطلب بتازگی در جریان یک گفتوگو با بیان اینکه امروز جمهوری اسلامی روزنامهنگاران و سلبریتیها را با خود ندارد، گفت: نظام خودش این انتخاب را کرده و سطح منازعه را از عبدی و حجاریان به سطح سلبریتیها رسانده، چون میدانست توانایی مقابله با عبدی و حجاریان را ندارد! اما فارغ از این ادعا که کسی توانایی مقابله با چهرههای منقضیشده اصلاحات را دارد یا خیر، این سوال مطرح میشود: چه کسی سلبریتیها را در فضای سیاسی کشور بزرگ کرد. پی گرفتن این سوال از قضا همگان را به همان اردوگاهی میکشاند که امروز صدای مخالفت با سلبریتیها از آن بلند شده است. انتخابات ریاست جمهوری سال 76 نخستین میدان سیاسی کشور بود که در آن هنرمندان و سلبریتیها حضوری در حاشیه رقابتها و در طرفداری از محمد خاتمی یافتند. دهه80 به خصوص انتخابات ریاست جمهوری دهم بود که یکباره سلبریتیها به بخش ثابت میتینگهای سیاسی اصلاحطلبان راه یافتند. برنامه مشهور 2 خرداد در سالن آزادی با حضور هنرمندانی همچون حمید فرخنژاد (که اکنون کنار بدنامترین چهرههای ضدانقلاب و سلطنتطلب ایستاده است) نقطه تثبیت جایگاه سلبریتیها در حیات سیاسی اصلاحطلبان بود. شروع دهه90 و همزمانیاش با بزرگ شدن جایگاه شبکههای اجتماعی در زندگی مردم اما سلبریتیها را به مهمترین سرمایه سیاسی اصلاحطلبان تبدیل کرد که در 3 انتخابات سالهای 92، 94 و 96 عملا بازیگردان سناریوی اصلاحطلبان شدند تا جایی که دیگر این جبهه کمتر روی روشنفکران و روزنامهنگاران و... سرمایهگذاری میکرد و هنرپیشهها جای چنین گروههایی را نیز برای آنها پر کردند.
سعید لیلاز در حالی دوگانه موهوم سلبریتی - حجاریان را مطرح میکند و میگوید جمهوری اسلامی برای فرار از حجاریان، سلبریتیها را بزرگ کرد که شخص حجاریان خود تئوریسین اعطای تریبون به سلبریتیها بود و حیات اصلاحطلبان را به بازیگری شهرتپیشهها در سیاست گره زد. حجاریان خرداد 97 در گفتوگو با روزنامه اعتماد گفت: اصلاحطلبان باید سیاستهای خود را به تعبیر مولانا از دهان غیر مطرح کنند. به این معنا که سیاستهایشان را نخست با گروههای مرجع جدید شامل هنرمندان، مشاهیر و... در میان بگذارند و پس از دریافت بازخوردها و اعمال تغییرات احتمالی، سیاستها توسط همان گروههای مرجع جدید در جامعه منعکس شود.
به همین خاطر اگر بنا باشد متهمی برای بزرگ کردن جایگاه سلبریتیها در نزاع سیاسی پیدا شود نخستین متهمها را باید در بین همقطاران لیلاز، عبدی و حجاریان یافت.
🇮🇷 @Vatanemrooz
روششناسی اشتباه طرح جامع شهرها و توقف افزایش محدوده شهری چگونه باعث افزایش قیمت زمین شد؟
در حالی قرار است طرح جامع شهری تهران برای بار سوم بازنگری شود که طبق بررسیهای انجام شده در نهایت ۱۵ درصد از طرح قبلی - مصوب سال ۸۶ و با افق ۲۰ ساله - عملیاتی شده است. این مقدار از اجرایی شدن، به معنای عملیاتی نشدن طرح جامع است. طرح جامع شهری، همان سند بالادستیای است که طبق قانون، شهر باید براساس آن اداره شود؛ همان است که چشماندازی واحد و جامع را برای مدیریت کلانشهر به مدیران شهری میدهد.
اما انگار در 2 دهه اخیر مسیر طی شده توسط مدیران شهری و مسیر تصویرشده در طرح جامع خیلی با یکدیگر همپوشانی نداشته و تصمیمات مدیران شهری مطابق این سند بالادستی نبوده است. این موضوع را، هم حال و اوضاع آشفته شهر تهران گواهی میدهد و هم تخمینهای زده شده درباره عملیاتی شدن نهایی این طرح در بدنه شهر. اساسا کارکرد طرح جامع، تعیین 3 خط قرمز مهم برای شهر است: سقف تراکم ساختمانی، کاربری معین و حد جمعیتی مناطق.
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/3954/1/275112/0
🇮🇷 @Vatanemrooz
گزارش «وطن امروز» از چرایی تحلیل رسانههای مهم جهان درباره شکست آمریکا از ایران در غرب آسیا
وبگاه گاردین در گزارش جدید خود با عنوان «ایران بزرگترین قدرت منطقه است نه آمریکا» نوشت: نخستین حمله هوایی به رهبری ایالات متحده به شبهنظامیان شیعه حوثی تحت حمایت ایران در یمن، نقطه عطف دلهرهآور دیگری در مسیر طولانی شکستهای سیاستهای غرب در خاورمیانه است که مهمترین و پرپیامدترین آن برای دههها باقی است: شکست در حل مناقشه اسرائیل و فلسطین. این روزنامه انگلیسی نوشته است: این واقعیت که ایالات متحده با حمایت انگلستان موظف به استفاده از زور در پاسخ به حملات خفهکننده حوثیها به کشتیها در دریای سرخ بود، واقعیتی ناخوشایند را منعکس میکند: اهرم سیاسی واشنگتن رو به کاهش است، دیپلماسی آن ناکارآمد است، اقتدارش مورد تمسخر قرار میگیرد. یمنیها بدون هراس قول دادند حملات ادامه خواهد یافت. این تشدید شدید و بیپایان، واقعیت ناخوشایند دیگری را برجسته میکند؛ قدرت مسلط در خاورمیانه دیگر آمریکا، مصر به عنوان متحد غرب، عربستان سعودی یا حتی اسرائیل نیست بلکه متحد اصلی یمنیها، یعنی ایران است. صحبت از برندگان و بازندگان در میان کشتار وحشتناک غزه آسان نیست اما از نظر استراتژیک، روشن است چه کسی در این بحران پیشروی میکند. با هر قربانی فلسطینی، جایگاه ایران با موشکهای حزبالله، بمبارانهای عراق و سوریه و پهپادهای انصارالله یمن تقویت میشود.
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/3955/1/275150/0
🇮🇷 @Vatanemrooz
گفتوگوی «وطن امروز» با محمدعلی صمدی به مناسبت یکصدمین روز توفان الاقصی
نیروی زمینی ارتش نمیدانم چندم غرب آسیا، ۱۰۰ روز است مضحکه یک مشت چریک پابرهنه با دمپایی لاانگشتی و شلوار سهخط شده و هنوز یک جای درست و درمان را نگرفته که بتواند پز بدهد بالاخره با این همه هزینه یک کاری کردم. تخمین زده میشود روزانه 300 میلیون دلار فقط هزینه بمباران هوایی غزه است و نمیدانم این ارقام شامل هزینههای نجومی گنبد آهنین هم میشود یا نه. به اینها اضافه کنید هزینه جنگ زمینی را. یک حساب سرانگشتی بکنید. طی 100 روز، قطعا بیشتر از 30 میلیارد دلار خرج این جنگ شده است. چقدر بیشترش را نمیدانم ولی اینقدرش را اطمینان دارم. این غیر از خسارتهای سرسامآور ناشی از تعطیلی توریسم، لغو قراردادهای نظامی و مهاجرت معکوس صهیونیستها و خارج کردن سرمایهها به خاطر ناامنی است. تانکهای مرکاوای نسل 4 که قرار بود در جنگ هستهای، ناجی قوم برگزیده خدا! باشند، حالا شدهاند سوژه دوربینهای واحد تبلیغات حماس و با آرپیجیهای نوک لکلکی که اسباببازی بچههای مقاومت است، شکار میشوند. این وسط چند تا تونل خالی هم به وسیله اسرائیلیها کشف شده که بروند داخلش عکس یادگاری بگیرند! طول این تونلها به 20 کیلومتر هم نمیرسد، حالا کو تا 500 کیلومتر؟! اینها را بگذار کنار هم. اگر منصف باشی و کمی هم به اصول بدیهی نظامی توجه کنی، تداوم این جنگ تا 100 روز و بیشتر، خودش یک شوخی بزرگ است، ورود زمینی که جای خود دارد.
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/3955/1/275149/0
🇮🇷 @Vatanemrooz
«لای» استخوان لای زخم اژدها
حزب دموکراتیک مترقی تایوان یا دیپیپی با پیروزی در انتخابات سراسری شنبه این هفته، برای سومین دوره متوالی حضور خود در «تایوان زونگدو فو» یا همان عمارت ریاستجمهوری در تایپه را تضمین کرد. انتخابات ریاستجمهوری 13 ژانویه بخشی از انتخابات سراسری در جزیره خودگردان فرمز است که همچنان از منظر قوانین بینالمللی بخشی از خاک چین محسوب میشود. این انتخابات بسیار نزدیکتر از آن چیزی بود که در رسانهها بازتاب یافته است. لای چینگ ته، معاون پیشین رئیسجمهور با کسب 40 درصد آرا -بیش از 13 میلیون و 600 هزار نفر- در رقابت نزدیکی با هو یو ایه از حزب کیامتی یا کومینتانگ (حزب ملیگرای چین) با 33.5 درصد آرا و کو ون جه، شهردار پایتخت از حزب غربگرای تیپیپی (حزب خلق تایوان) به مقام ریاستجمهوری رسید.
لای که اکثریت مجلس قانونگذاری تایوان موسوم به یوآن با 113 کرسی را از دست داده تلاش دارد برای جبران مافات، قدرت دولت را بزرگتر از آنچه هست معرفی کند. او در همان سخنرانی پیروزیاش علیه توازن پارلمانی جدید سخن گفت و مدعی شد این وضع به طور بالقوه میتواند مانع توانایی دولت جدید برای تصویب قوانین شود، همچنین سیاستهای رقبای انتخاباتی خود را شکست خورده خواند. به عبارت دیگر، دستنشانده واشنگتن در تایپه از همین حالا برای تشکیل یک دولت اقتدارگرا شبیه کابینه وضعیت جنگی آماده میشود.
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/3956/1/275197/0
🇮🇷 @Vatanemrooz
مذاکره و توافق برای توسعه بندر چابهار در دیدار وزیر راه ایران و وزیر خارجه هند
دیروز در دیدار مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی با سوبرامانیام جایشنکار، وزیر خارجه هند، ضمن مذاکره درباره اقدامات گذشته برای تجهیز بندر چابهار، درباره توسعه این بندر هم توافق نهایی انجام شد.
وزیر راه و شهرسازی در این دیدار با پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک حملونقل برای گسترش همکاریها بین ۲ طرف بیان کرد: تشکیل این کمیته کاری موجب فعال شدن ظرفیتهای ترانزیت و استفاده از کریدور شمال - جنوب خواهد شد.
در این دیدار سوبرامانیام جایشنکار، وزیر خارجه هند بر آمادگی کشورش برای سرمایهگذاریهای جدید در حوزههای حملونقل و ترانزیت در ایران تأکید و از مهرداد بذرپاش برای سفر به هند دعوت کرد.
یکی از برنامههای توسعهای دولت در بندر چابهار، توسعه فاز دوم بندر شهید بهشتی و تأمین تجهیزات راهبردی برای ارتقای ظرفیت تخلیه و بارگیری است.
در حال حاضر احداث زیرساختهای فاز اول بندر شهید بهشتی چابهار به اتمام رسیده و تجهیزات بندری آن در حال تکمیل است.
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/3956/1/275189/0
🇮🇷 @Vatanemrooz