📍 بازی مافیا در واگذاری؛ «وطن امروز» از حاشیهها و لابیها در واگذاری سهام دولتی خودروسازان گزارش میدهد
گروه اقتصادی: در سالهای اخیر، بحث واگذاری سهام ایرانخودرو و سایپا به بخش خصوصی از موضوعات داغ اقتصادی شده است. دولت از طریق سهام تودلی و شرکتهای وابسته کنترل زیادی بر این شرکتها دارد، اما این موضوع منجر به کاهش کیفیت یا ارزانتر شدن خودروها نشده است. پیشنهادات دولت برای واگذاری سهام با چالشهایی روبروست و شرکت کروز، یکی از بزرگترین قطعهسازان، به عنوان خریدار بالقوه مطرح شده است. اما این موضوع با نگرانیهایی همراه است، چرا که کروز به دلیل پروندههای قضایی و سابقه نامناسب در صنعت خودرو، مورد انتقاد قرار گرفته است.
دولت باید واگذاریها را مشروط به بهبود کیفیت تولید کند و شرکتهای خریداریکننده باید اهلیت خود را ثابت کنند. دولت ۵.۷ درصد سهام ایرانخودرو و ۱۷ درصد سهام سایپا را دارد و از طریق سهام تودلی مدیریت این شرکتها را در دست دارد. واگذاری سهام به طور کامل تاکنون به دلیل مشکلات مدیریتی و مالی انجام نشده است. رئیسجمهور وقت در ۱۴۰۰ به واگذاری تأکید کرد، اما اجرایی نشد. سازمان خصوصیسازی هنوز تصمیمی در خصوص سهام تودلی نگرفته است.
قطعهسازان به خرید سهام خودروسازان علاقه دارند، ولی برخی کارشناسان هشدار میدهند که این کار میتواند مشکلات جدیدی ایجاد کند. شرکت کروز به دلیل پروندههای قضایی، از جمله قاچاق قطعات و گرانفروشی، صلاحیت خرید سهام ایرانخودرو را با سوالاتی مواجه کرده است. نمایندگان مجلس و قاضی صلواتی نیز به این نگرانیها اشاره کردهاند. کروز به...
روزنامه وطن امروز
📍 بازی مافیا در واگذاری؛ «وطن امروز» از حاشیهها و لابیها در واگذاری سهام دولتی خودروسازان گزارش می
دلیل سابقهاش در تولید قطعات بیکیفیت و ناکارآمدی مدیریتی انتقاداتی داشته است.
واگذاری ایرانخودرو به کروز میتواند باعث افزایش نفوذ این شرکت در صنعت خودروسازی، کاهش رقابت و ایجاد انحصار شود. این موضوع با افزایش قیمتها و کاهش کیفیت خودروها همراه خواهد بود. برخی کارشناسان پیشنهاد میدهند که به جای واگذاری کامل، مدیریت موقت خودروسازان واگذار شود تا از بروز مشکلات جلوگیری شود.
نهادهای نظارتی باید اهلیت خریداران را بررسی کنند و سازمان خصوصیسازی هنوز در حال ارزشگذاری سهام است. به طور کلی، برای اصلاح صنعت خودروسازی نیاز به نظارت دقیق و اصلاحات ساختاری بیشتر است. واگذاری باید مشروط و تحت نظارت باشد تا از فساد و سوءاستفاده جلوگیری شود.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4234/3/298100/0
✉️ @vatanemrooz
📍 اظهارات غیرمسوؤلانه ممنوع! هشدار ستاد کل نیروهای مسلح نسبت به شایعهپراکنی درباره سقوط بالگرد رئیسجمهور سابق
ستادکل نیروهای مسلح اظهارات اخیر پیرامون سقوط بالگرد شهید رئیسی را رد کرد. مرکز ارتباطات ستادکل نیروهای مسلح در بیانیهای هرگونه شبههافکنی درباره چگونگی و علت شهادت آیتالله سیدابراهیم رئیسی و همراهان ایشان را مردود دانسته و اظهارنظرهای غیرمسؤولانه را ناشی از ناآگاهی یا با اهداف و اغراض خاص توصیف کرد. در این بیانیه آمده است: مدتی است در فضای مجازی و برخی محافل و تریبونهای مختلف، افراد و اشخاصی پیرامون چگونگی و علت شهادت آیتالله سیدابراهیم رئیسی، ادعاهایی مطرح میکنند که با حقیقت فاصله دارد و به نظر میرسد ناشی از ناآگاهی و بیاطلاعی یا با اغراض خاص عنوان میشود.
این در حالی است که به استناد ۳گزارش رسمی ستادکل نیروهای مسلح - به عنوان مرجع رسمی و قانونی رسیدگی به این سانحه - که حاصل صدها نفر ساعت کار کارشناسی دقیق و تحقیقات فنی و میدانی در سطح ملی و محلی بوده، علت بروز سانحه برای بالگرد حامل آیتالله رئیسی و همراهان ایشان که به شهادت آنها منجر شد، صرفا «شرایط پیچیده جوی و جغرافیایی منطقه» بوده که در گزارش نهایی این ستاد تصریح شده است و هیچ یک از گمانهزنیها از جمله: نقص فنی، خرابکاری، ترور، انفجار و مانند اینها به اثبات نرسید. بنابراین از اصحاب رسانه، اشخاص حقیقی و حقوقی و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی درخواست میشود، ضمن خودداری از اظهارنظرهای غیرکارشناسی، احساسی و غیرمسؤولانه که نتیجهای جز تشویش اذهان عمومی و بسترسازی برای سوءاستفاده دشمنان...
روزنامه وطن امروز
📍 اظهارات غیرمسوؤلانه ممنوع! هشدار ستاد کل نیروهای مسلح نسبت به شایعهپراکنی درباره سقوط بالگرد رئی
ندارد، از هرگونه شبههافکنی در این باره جدا خودداری کنند.
انتظار میرود دستگاه محترم قضایی، به عنوان مدعیالعموم برای پیشگیری از ایجاد هرگونه شائبه در اذهان و افکار عمومی با برهم زنندگان امنیت روانی جامعه برخورد حقوقی و قانونی بهعمل آورد.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4234/1/298106/0
✉️ @vatanemrooz
9.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍 معاهده دورانساز
🎥 #در_متن_وطن؛ مهمترین مفاد توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه
معاهده بین تهران و مسکو، یک تحول مهم در رویکردهای چندقطبیگرایی جهانی محسوب میشود. این معاهده، نسخه بهروزشده موافقتنامه همکاری ایران و روسیه است که ۲۴ سال پیش امضا شد.
در آن موافقتنامه برای اولینبار ایران بعد از انقلاب با یک قدرت جهانی معاهدهای جامع با موضعی برابر امضا میکرد. دو کشور قرار است در زمینههای مختلف مثل تجارت، اطلاعاتی و دفاعی همکاری کنند.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4234/1/298112/0
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید | اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر دو قاضی شهید، حججاسلام آقایان شیخ علی رازینی و شیخ محمد مقیسه. ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 سرزمین حماسه
#کیوسک؛ آتشبس میان حماس و رژیم صهیونیستی رسما اجرا شد؛ مانور حماس در میان استقبال پرشور مردم غزه
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4235/1/298148/0
✉️ @vatanemrooz
📍 همدردی با LA؟ آتشسوزی لسآنجلس و روایت بیعدالتی نظام سرمایهداری
📝 معینالدین راد: آتشسوزی در لسآنجلس، همچون زبانههای آتشی است که نهتنها بر تن شهر، بلکه بر روح جهانیان سایه افکنده است. این حادثه، در ظاهر، فاجعهای طبیعی است که زیستبوم و جامعه شهری را به خاکستر بدل میکند اما در لایههای عمیقتر خود، بازتاب ساختارهای قدرتی است که در پس پرده سرمایهداری جهانی نهفتهاند. آتش شعلهور در لسآنجلس، استعارهای است از سیستم اقتصادیای که به نفع اقلیتی از جهان شکل گرفته و بقیه را به حاشیه رانده است.
در دوران استعمار، ذهنیت جهانی به گونهای شکل گرفت که جوامع مستعمره، ارزشهای خود را در آینه استعمارگر میدیدند. این ارزشگذاری هنوز در قرن بیستویکم ادامه دارد. جنوب جهانی که در آتش فقر و بیعدالتی اقتصادی میسوزد، به جای مطالبه حقوق خود، در غم ویرانیهای شهری چون لسآنجلس شریک میشود.
سرمایهداری در نقاب همدردی بازسازی لسآنجلس، نهتنها از طریق منابع دولتی، بلکه از طریق حمایت شرکتهای بیمه تأمین میشود اما شرکتهای بیمه در جهان سرمایهداری، چیزی بیش از مؤسساتی برای جبران خسارت نیستند؛ آنها سرمایهگذاران عمده در شرکتهای نفتی، پتروشیمی و صنایع نظامیاند. به بیان دیگر، همین نهادی که هزینه بازسازی شهر را تأمین میکند، در شکلگیری بحرانهای زیستمحیطی و اقتصادی که منجر به این آتشسوزی شده، نقش داشته است.
بازسازی لسآنجلس، نمونهای از نحوه کارکرد سرمایهداری معاصر است. این بازسازی، نهتنها به معنای ترمیم زیرساختها، بلکه به معنای بازتولید نظامی است که خود عامل اصلی...
روزنامه وطن امروز
📍 همدردی با LA؟ آتشسوزی لسآنجلس و روایت بیعدالتی نظام سرمایهداری 📝 معینالدین راد: آتشسوزی در
بحران بوده است.
بازسازی لسآنجلس، نمونهای از چرخهای است که سرمایهداری جهانی از طریق آن، بحرانها را به فرصتهای سودآوری بدل میکند. این چرخه، با تخریب منابع طبیعی و ایجاد نابرابریهای اقتصادی آغاز میشود و با بازسازی مناطق آسیبدیده، خود را بازتولید میکند. در این میان، شرکتهای بیمه، صنایع نفتی و سایر نهادهای سرمایهداری، از هر دو مرحله این چرخه سود میبرند.
برای شکستن این چرخه و دستیابی به جهانی عادلانهتر، باید نظام سرمایهداری و ساختارهای قدرت جهانی را به چالش کشید. فاجعههایی چون آتشسوزی لسآنجلس باید به عنوان فرصتهایی برای نقد ساختارهای نابرابر جهانی و ایجاد آلترناتیوهای عادلانهتر مورد استفاده قرار گیرند. تنها در این صورت است که میتوان از خاکستر این فجایع، جهانی نو ساخت؛ جهانی که در آن، عدالت اجتماعی بر سودآوری سرمایه اولویت داشته
باشد.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4235/1/298154/0
✉️ @vatanemrooz
📍 کسالت برنامههای دارویی؛ گفتوگوی «وطن امروز» با دکتر علیرضا مرندی درباره بیتوجهی به بخش پیشگیری در سیاستهای کلی سلامت
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران بیان کرد که عدم نظارت دقیق بر هزینهکرد بودجه وزارت بهداشت و اولویتبندی تخصیص منابع به جای پیشگیری باعث افزایش هزینههای درمان و قیمت دارو شده است. افزایش ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی قیمت دارو بهدلیل تغییر نرخ ارز مشکلاتی را برای شرکتهای بیمه و نهادهای مربوطه ایجاد کرده است. این مشکلات سبب کمبود دارو و توزیع نامناسب آن شده است. محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، اعلام کرد که در پی نشستهای متعدد با رئیسجمهور و معاون اول، حدود ۱۰ همت از منابع مختلف به حساب شرکتهای دارویی واریز شده و وضعیت از بحران خارج شده است. وی همچنین تأکید کرد که تأمین ارز برای وزارتخانههای بهداشت، درمان و جهاد کشاورزی در اولویت است.
با وجود این، در وضعیت فعلی کمبود دارو و گرانی آن به چالش جدی تبدیل شده و برخی بیماران مجبور به خرید از بازار سیاه دارو هستند. علیرضا مرندی در خصوص تعارض منافع در حوزه دارو و سیاستهای آن گفت که سیاستهای اجرایی نادرست موجب افزایش قیمت دارو و کاهش اثر بخشی درمان شده است. وی افزود که تخصیص منابع به بخش پیشگیری میتواند هزینههای درمان را کاهش دهد، اما متاسفانه منابع به بخش درمان اختصاص مییابد. مرندی به شیوه نامناسب توزیع منابع مالی در تأمین دارو اشاره کرد و گفت که سیاستهای کلی باید اصلاح شوند.
طاهر موهبتی، معاون وزیر بهداشت، گزارش داد که در سال جاری هیچ سهمی از هدفمندی یارانهها به وزارت بهداشت تعلق نگرفته و بدهی وزارت...
روزنامه وطن امروز
📍 کسالت برنامههای دارویی؛ گفتوگوی «وطن امروز» با دکتر علیرضا مرندی درباره بیتوجهی به بخش پیشگیری
بهداشت به نیروی انسانی به ۳۲ هزار میلیارد تومان رسیده است. وی همچنین به نیاز کشور به تأمین مابهالتفاوت ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی اشاره کرد و تأکید کرد که پرداخت از جیب مردم برای هزینههای سلامت بیش از ۵۰ درصد است، که بر خلاف قانون برنامه ششم توسعه است.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4235/4/298132/0
✉️ @vatanemrooz