فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 لسآنجلس جنگزده
#کیوسک؛ بایدن با اشاره به خسارات ناشی از آتشسوزی در کالیفرنیا: حجم ویرانیها مرا یاد مناطق جنگی میاندازد
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4229/1/297922/0
✉️ @vatanemrooz
📍 در اسارت ایدئولوژی غرب؛ نقد بیژن عبدالکریمی به نوع مواجهه روشنفکری ایرانی با محور مقاومت
سخنرانی بیژن عبدالکریمی در سمینار «خار و میخک: بازخوانی روایت یحیی سنوار از محور مقاومت» به بررسی وضعیت روشنفکران ایرانی و نقش آنها در نظام سلطه جهانی میپردازد. عبدالکریمی مفاهیم «آپاراتوس» و «نیروی اثبات» را توضیح میدهد. سنوار، رهبر حماس در غزه، که در دوران زندانش چندین کتاب نوشت و در نهایت به شهادت رسید، از نظر بسیاری به عنوان تروریست معرفی شده است. سوال این است که چرا برخی از روشنفکران ایرانی چنین ارزیابیای از سنوار و گروههایی چون حزبالله لبنان یا حشدالشعبی دارند؟ این پرسش در حالی مطرح میشود که عبدالکریمی قصد دارد بحثی فلسفی و جامعهشناسانه پیرامون رابطه روشنفکران ایرانی و نظام سلطه جهانی داشته باشد.
او معتقد است که روشنفکران ایرانی در اسارت آپاراتوس نظام سلطه جهانی قرار دارند. آپاراتوس در اینجا به مجموعه دستگاههای ایدئولوژیک اشاره دارد که قدرتهای جهانی برای تولید واقعیتهای معیوب و تبدیل سوبژهها به تبعیت از نظم سلطه به کار میبرند. عبدالکریمی بر اساس نظریات آلتوسر، «آپاراتوسهای ایدئولوژیک» را ابزارهایی میداند که جامعه را به سمت فهم وارونه از واقعیت هدایت میکنند. این آپاراتوسها هم از جنبههای آشکار و هم نهان عمل میکنند، به گونهای که در جوامع سلطهگر نهادهایی مانند پلیس و نظامیها به عنوان وجه آشکار و رسانهها و آموزش و پرورش به عنوان وجه پنهان عمل میکنند.
او معتقد است که در سطح جهانی، سیستمهای سلطه و آپاراتوسهای ایدئولوژیک بر ملل ضعیف و محروم تأثیر...
روزنامه وطن امروز
📍 در اسارت ایدئولوژی غرب؛ نقد بیژن عبدالکریمی به نوع مواجهه روشنفکری ایرانی با محور مقاومت سخنرانی
میگذارند. این سیستمها با استفاده از مفاهیم بیطرف مانند حقوق بشر و امنیت، زشتی و ناعادلانه بودن خود را میپوشانند. با این حال، عبدالکریمی از ناکامی و غیرواقعی بودن این مفاهیم انتقاد میکند و میگوید که هیچ نیروی نفیکنندهای در جهان وجود ندارد که بتواند این نابرابریها را به چالش بکشد. به همین دلیل، مقاومتهایی چون حماس و حزبالله لبنان، که به نوعی در برابر این نظم سلطهگر ایستادهاند، به «تروریست» بودن متهم میشوند.
در نهایت، عبدالکریمی از وضعیت روشنفکر ایرانی و نقش او در تقویت این سیستم سلطه انتقاد میکند. او میگوید که روشنفکر ایرانی به دلیل اسارت در آپاراتوسهای جهانی، به نیروی اثبات تبدیل شده و از مخالفت با نظام جهانی منصرف شده است.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4228/1/297886/0
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بمبهای اهدایی آمریکا به اسرائیل طی بیش از یکسال، ۵۰میلیارد دلار خسارت در غزه به جای گذاشت.
آتشسوزی لسآنجلس، تاکنون ۱۳۵میلیارد دلار به آمریکا خسارت وارد
کردهاست.
#کلیپ_ویژه
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ایرانِ دوران پهلوی، قلعه مستحکم منافع آمریکایی بود؛ از دل این قلعه بود که انقلاب بیرون آمد و جوشید؛ و آمریکاییها نفهمیدند و خواب ماندند، خطای محاسباتی آمریکا یعنی این. بعد از آن هم تا امروز، در طول این چند دهه اشتباه کردند.
#کلیپ_ویژه
✉️ @vatanemrooz
5.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍 لسآنجلس جنگزده
🎥 #در_متن_وطن؛ لسآنجلس و شهرهای اطرافش ۶ روز است که میسوزند و دولت توان اطفای حریق را ندارد
با این که بسیاری تغییرات آب و هوایی را علت اصلی آتشسوزی میدانند؛ رسانههای جمهوریخواه، مدیریت بایدن را علت اصلی این فاجعه معرفی میکنند!
کاهش بودجه آتشنشانی و ارسال تجهیزات به اوکراین را دلایل سوءمدیریت بایدن میدانند. کمبود منابع برای اطفای حریق، باعث شده از زندانیان برای خاموشکردن آتش استفاده کنند.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4229/1/297922/0
✉️ @vatanemrooz
📍 هیچ؛ میراث ترودو
📝 مهدی گرگانی: جاستین ترودو، نخستوزیر و رهبر حزب لیبرال کانادا بالاخره بعد از ۱۰ سال، هفته گذشته اعلام کرد از پست خود کنار خواهد رفت و به این ترتیب راه را برای برگزاری یک انتخابات جدید در این کشور باز کرد.
افزایش نرخ تورم، قیمت مسکن، بدهی عمومی و خدمات درمانی نامناسب از دلایل افزایش نارضایتیهای عمومی از دولت لیبرال جاستین ترودو بود که در نظرسنجیهای مختلف انعکاس یافته بود.
ترودو به عنوان یک رهبر بیمیراث، در سیاست خارجی هم هیچ دستاورد خاصی از خود بهجا نگذاشت. او دنبالهرو صرف سیاستهای آمریکا بود اما حتی آمریکاییها نیز برای وی احترامی قائل نبودند. ترودو در یک دهه رهبری کانادا جایگاه سیاسی این کشور را به قدری تنزل داد که دونالد ترامپ برای او از لفظ تحقیرآمیز فرماندار ایالت پنجاهویکم ایالاتمتحده یاد میکند و خواستار الحاق این کشور به آمریکا برای محافظت در برابر تهدیدهای خارجی شده است!
در ارتباط با کشورمان، جاستین ترودو یک ضدایرانی تمامعیار بود اما مانند همه سیاستمداران ضدانقلاب ایران، در حالی به پایان کار رسید که به هیچ یک از اهداف خود علیه جمهوری اسلامی ایران دست نیافت!
او با استفاده از ابزار حقوق بشر و به بهانههای حقوق بشری، اقدامات ضدایرانی گستردهای را در دوره نخستوزیری خود اعمال کرد.
قطع روابط دیپلماتیک کانادا با ایران که البته در دولت محافظهکار این کشور به بهانههای واهی در سال ۱۳۹۱ انجام شد، از دیگر اقدامات ضدایرانی دولت اتاوا بود. با این حال جاستین ترودو بهرغم انتقاد از این تصمیم دولت وقت کانادا و وعده بازگشایی مجدد...
روزنامه وطن امروز
📍 هیچ؛ میراث ترودو 📝 مهدی گرگانی: جاستین ترودو، نخستوزیر و رهبر حزب لیبرال کانادا بالاخره بعد از ۱
سفارتخانهها در رقابتهای انتخاباتی، به هیچ وجه به وعده خود عمل نکرد و برعکس، تنشها با ایران را تشدید و مشکلات زیادی برای شهروندان ۲ کشور از نظر کنسولی و دیپلماتیک ایجاد کرد.
نقض تاریخی، گسترده و انکارناپذیر حقوق بومیان، نژادپرستی، سیاستهای ضدمهاجرتی، خشونت پلیس و نقض حقوق زندانیان از جمله مهمترین و پرتکرارترین موارد نقض حقوق بشر از سوی این کشور است.
جاستین ترودو با یک کارنامه سراسر سیاه و غیرقابل دفاع برکنار شد و مثل دیگر سیاستمداران غربی دیگر که آرزوهای زیادی علیه جمهوری اسلامی در سر داشتند به زبالهدان تاریخ پیوست.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4229/1/297927/0
✉️ @vatanemrooz
📍 خانواده روی گسل مجازی؛ نگاهی به دلایل کاهش میل جوانان به ازدواج و افزایش میزان طلاق که بیشتر حاصل مؤلفههای اجتماعی است، نه اقتصادی
📝 طوبی معید: در میان گستره، حجم، سرعت و شتاب رخدادها و انتشار اخبار در یک سال گذشته، آمار ازدواج و طلاق هم بیکار نمانده و رکورد جدیدی ثبت کرده است؛ کاهش ۴۲ درصدی ازدواج و افزایش ۳۴ درصدی طلاق آن هم فقط طی ۱۱ سال!
تمرکز سیاستگذاریهای تشویقی بر جنبههای مالی بوده است اما بازی در زمین مسائل اجتماعی در جریان است و ضریب نفوذ اثرگذاری معیشت در رونق ازدواج را کاهش میدهد. در گزارش حاضر در گفتوگو با کارشناسان حوزه خانواده، «پراگماتیسم رسانهای» و «بیبندوباری اجتماعی» متهمان ردیفهای نخست رقم خوردن آمار یادشده هستند.
یکی از این کارشناسان دکتر فاطمه محمدی جامعهشناس است. وی در گفتوگو با «وطنامروز» ضمن غیرقابل استناد خواندن آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، در این باره میگوید: «این شیوه آمارگیری در رابطه با طلاق و ازدواج اصلا درست نیست. حداقل در ۲سال اخیر نرخ طلاق در جامعه ما تکخطی است و رشد نداشتهایم. البته این به آن معنا نیست که در حوزه خانواده اوضاع خوبی داریم. در حال حاضر فرآیندها در جامعه به سمتی حرکت میکنند که نمیشود آنها را در بازههای ۱۰-۱۲ساله بررسی کرد و هر سال دستخوش تغییراتی میشوند»
محمدی ادامه میدهد: «تغییر نگاه بین خانوادهها هم در نوع خود جالب توجه است بهطوری که میبینیم بعضا عرفهای غلطی جا افتاده که دختران را سوق میدهند به سمت اینکه مستقل شوند و دستشان در جیب خودشان باشد. یا هشدار میدهند که ازدواج نکنند...
روزنامه وطن امروز
📍 خانواده روی گسل مجازی؛ نگاهی به دلایل کاهش میل جوانان به ازدواج و افزایش میزان طلاق که بیشتر حاصل
چون اول بدبختی و متوقف شدن آنها است. همچنین مهاجرتهای غیرقابل کنترل دختران جوان مجرد از شهرستانها به کلانشهرها را شاهدیم که تمام اینها کلیشههای غلطی است که در نظام اجتماعی جا میافتد».
محمدی حتی پا را فراتر هم میگذارد و زینت «خانوادهمحوری» را از جامعه ایرانی جدا میکند و یادآور میشود: «جامعه ایرانی جامعه خانوادهمحوری نیست. سیاستگذاری ما در نظام اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی خانوادهمحور نیست. اگر چه دوست داریم باشد و شعارش را هم میدهیم و خیلی هم دنبالش هستیم و خیلی هم خانواده برایمان پررنگ است و واقعا هم اهمیت دارد اما کاری که انجام میدهیم بر مبنای خانوادهمحوری نیست»
از گفتههای دکتر محمدی که بگذریم، صحبتهای معصومه حاجیحسینی، آگاه به مسائل زنان نیز ابعاد دیگری از ماجرا را بیان میکند. وی به «وطن امروز» میگوید: «این یک مساله ذوابعاد است و یک عامل بسیار مهم آن مربوط به ولنگاری جامعه است. در چنین جامعهای عرضگی و هرزگی بالا میرود و افراد نیازهای خود را جور دیگر تامین میکنند و ازدواج به وصله ناجور و مساله خندهداری تبدیل میشود. در این شرایط هم ازدواج شکل نمیگیرد و هم خانوادههای موجود در معرض فروپاشی قرار میگیرند. این عاملیت بسیار موثری است و سایر عوامل با فاصله بسیار زیاد با آن قرار میگیرند».
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4229/1/297926/0
✉️ @vatanemrooz