📍 آیا واقعاً حجتیه هنوز یک خطر زنده در جامعه دینی محسوب میشود؟
📝 حسین مهدیزاده: چند روز قبل حجتالاسلام دکتر سیدحسن افتخارزاده، از پیشگامان انجمن ضدبهائیت ایران که به انجمن حجتیه نیز معروف است از دنیا رفت. خدا او را بیامرزد و به خاطر خطای دیدی که نسبت به کار بزرگ و مهم و اصیل شیعه در انقلاب اسلامی داشته است، از او درگذرد و با او با رحمت و غفرانش برخورد کند.
اما به بهانه فوت ایشان موج بزرگی از بیان نکات درباره انجمن حجتیه بار دیگر شروع شده است. اما سوال این است: واقعا انجمن حجتیه شمای کاملی از همه آن چیزی که انقلاب اسلامی باید آنتیتز مذهبی خود بداند است؟ این یادداشت مدعی است انجمن حجتیه حتی در حوزه مورد ادعای خود هم نماینده تام و تمامی نیست چه رسد به این جایگاهی که امروز برای آن قائل هستند!
در مقابل بسامد پیدا کردن نام حجتیه باید ۲راهبرد را مد نظر داشت.
۱- بدانیم با گروهی که انجمن حجتیه تنها یکی از نمونههای آن است، باید انقلاب اسلامی راهبرد گفتوگو را در پیش بگیرد. این گروه حامل بسیاری از تجربهها و فناوریهای ریز و جزئی زندگی فرهنگی شیعه و به آنها نیز دلبسته است. ما باید هم این دانشهای خرد را از ایشان دریافت کنیم و هم اینکه به آنها نقش بدهیم تا در حوزه مورد علاقه و تجربهشان کار کنند. من این گروه را شیعیان سنتی مینامنم. این دست از شیعیان در دهه اول انقلاب مورد بیمهری شدید انقلابیهای چپ (که بعدا خودشان از انقلاب اسلامی چپ کردند) بودند. در دهههای بعد نظام راهبرد خود را در قبال این گروه تغییر داد ولی دوستان انقلابی متوجه این تغییر مسیر نشدند. شیعیان سنتی...
روزنامه وطن امروز
📍 آیا واقعاً حجتیه هنوز یک خطر زنده در جامعه دینی محسوب میشود؟ 📝 حسین مهدیزاده: چند روز قبل حجتال
به گفتوگو بسیار محتاجند و در مسیر گفتوگوی همدلانه و اخلاقی و مواسات در مشکلات زندگی روزمره واقعا اثر مثبت میپذیرند، چرا که اساسا درک آنها از حکومت، تسهیل زندگی اقتصادی روزمره است و هنوز به لایههای پیچیده حکومتداری و دولتداری التفاط ندارند.
۲- اگر به تاریخ ۴۵ساله انقلاب نگاه کنید، علما و فعلان انقلابی زیادی به وسیله همین برچسب حجتیه، توسط این گروه فکری حذف شدهاند! لذا یکی از ماموریتهای امروز ما این است که کمک کنیم این روایت غلط و مشهور شده، در میان مذهبیها و انقلابیها و طلبهها اصلاح شود، بلکه بدانیم بزرگترین دشمن انقلاب اسلامی که ظرفیت منحرف کردن انقلاب از مسیر بزرگ و مهم آن را دارند، سکولارهای مسلمان هستند، نه مذهبیهای سنتی! ما باید این حربه پوپولیستی را از این گروه خودبرتربین و بیتقوای سیاسی بگیریم و به آنها نشان بدهیم ما میدانیم از قضا مشکل اسلام، قرائت مدرنیستی و منکر ولایتی آنها از شیعه است و نبش قبر گروههای مومن اما با ایدههای کوچک و ضعیف مثل حجتیه و اشباه آن، برای بندبازی روی طناب قدرت دیگر فایدهای ندارد!
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4238/1/298266/0
✉️ @vatanemrooz
📍 زانوی خاکی ارتش اول جهان
#طنز_راهراه
بیبیسی: کسی این ماله منو ندیده؟
اینترنشنال: مالهت پیش منه دو دیقه دیگه میارم.
آتشبس است، دیگر تمامش کنید!
ترامپ: کار خودمونه!
نتان: راستی چی شد.... چه جوری شد؟!
زن بن گویر: بیا بیرون از زیر پتو تموم شد.
صهیونیست شهرکنشین: من از پناهگاه بیرون نمیاما! گفته باشم.
بنگویر: یه استعفای دستهجمعیمون نشه؟
یمن:...نه!... بذار ببینم چی میخاد بگه؟
ساکنان جهنم: یعنی دیگه مهمون نداریم؟
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4238/5/298239/0
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 جلوههای خودباوری
#کیوسک؛ روایتی از حضور مسؤولان، اقتصاددانان، ورزشکاران و فعالان فرهنگی در نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» در حسینیه امام خمینی(ره)
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4239/1/298304/0
✉️ @vatanemrooz
📍 که اینطور آقای ظریف!
📝 امیرعباس نوری: آقای ظریف برای چندمین بار رقابتهای داخلی را به مسائل سیاست خارجی گره زد. وی در نشست اخیر داووس گفت: «اگر امروز به جای مسعود پزشکیان، سعید جلیلی را به عنوان رئیسجمهوری داشتیم، ممکن بود جنگ بزرگی در منطقه در جریان باشد». به عبارتی آقای ظریف در تمام این سالها تلاش کرده بگوید برای منافع آمریکا در منطقه، یک دولت اصلاحطلب در ایران به مراتب بهتر از یک دولت انقلابی است.
درباره این رفتار آقای ظریف ۲ نکته قابل بیان است.
۱- این اظهارات آقای ظریف به این معناست که در جمهوری اسلامی دولتها نقش اساسی در تعیین سیاست خارجی دارند و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران با حضور دولتها میتواند دستخوش تغییراتی اساسی شود؛ تغییراتی که میتواند تاثیر بسیاری روی منافع و سیاستهای آمریکا هم در قبال ایران و هم در منطقه غرب آسیا بگذارد. بنابراین آقای ظریف با این اظهارات تلویحا میگوید دولتها در ایران از تضامین لازم برای اجرای توافقات خارجی برخوردارند.
خب! قاعدتا وقتی آقای ظریف چنین اعتقادی دارد، پس مسؤولیت سیاست خارجی دولتها در ایران بر عهده خود آنهاست اما طی سالهای گذشته همواره شاهد بودهایم همین آقای ظریف به بهانههای نادرست، ادعاهایی را علیه برخی نهادها و قوای دیگر مطرح کرده و مدعی شده مانع توافقات خارجی دولت شدهاند. از جمله او مدعی شده مصوبه اقدام راهبردی مجلس شورای اسلامی مانع احیای برجام در دولت بایدن شد؛ ادعایی که نادرست بود و بعدها ظریف هم با استناد به نتایج پیمان راهبردی، به اشتباه بودن سیاست آمریکا در قبال برجام اشاره کرده بود.
۲- در...
روزنامه وطن امروز
📍 که اینطور آقای ظریف! 📝 امیرعباس نوری: آقای ظریف برای چندمین بار رقابتهای داخلی را به مسائل سیاست
تمام این ۲ دههای که آقای ظریف منافع حزبی و جناحی خود را به سیاست خارجی ایران گره زده، هیچگاه شاهد توفیق او در این زمینه نبودهایم. آقای ظریف تاکنون از این سیاست طرفی نبسته است یا به عبارتی آمریکاییها و مقامات خارجی نیز نشان دادهاند در سیاستگذاری خود نسبت به ایران، به این قبیل اظهارات توجهی نمیکنند. با این حال آقای ظریف همچنان این رویه خود را ادامه میدهد.
بنابراین بهتر است آقای ظریف ابتدا به فکر نگه داشتن شغل خودش باشد تا پیشنهاد به دولت ترامپ برای بستن با پزشکیان. بعید نیست غربیها در مقابل این اظهارات آقای ظریف پیش خودشان بگویند کسی که نمیتواند از شغل خود حفاظت کند، چگونه میتواند با این اعتماد به نفس درباره توافقات خارجی صحبت کند؟
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4239/1/298303/0
✉️ @vatanemrooz
📍 تنبیه رفقای سابق؛ رئیسجمهور آمریکا پس از بولتون، حفاظت فیزیکی پمپئو و هوک را نیز لغو کرد
گروه بینالملل: دونالد ترامپ در آغاز دولت دوم خود، حفاظت فیزیکی از جان بولتون، مایک پمپئو و برایان هوک، سه مقام ارشد دولت اول خود را لغو کرد. این حفاظتها به دلیل تهدیدات امنیتی از سوی ایران تأمین میشد. ترامپ دلیل این اقدام را صرفهجویی در هزینهها و عدم وجود خطر جدی برای این افراد دانست، اما برخی این اقدام را تسویهحساب شخصی و انتقامگیری از آنها به دلیل اختلافات گذشته تلقی کردند.
بولتون که به دلیل نقش در ترور سردار سلیمانی تحت حفاظت قرار داشت، این تصمیم را ناامیدکننده اما غیرمنتظره دانست. ترامپ این تصمیم را نه تنها برای بولتون، بلکه برای پمپئو و هوک نیز اتخاذ کرد. تحلیلگران معتقدند که این اقدامات در پی کینهجویی ترامپ از شخصیتهایی است که به زعم او به او خیانت کردهاند، به ویژه پس از شورش کنگره و انتقادات برخی از این افراد از او.
ترامپ در تلاش است تا از چهرههای قدیمی حزب جمهوریخواه فاصله بگیرد و به سمت نسل جدیدی از سیاستمداران وفادار به خود حرکت کند. برخی این اقدامات را نشاندهنده تمایل ترامپ برای حذف رقبای سیاسی خود و تقویت حضور سیاستمداران جوان با محوریت خود در دولت آینده میبینند.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4239/7/298277/0
✉️ @vatanemrooz
6.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍 که اینطور آقای ظریف!
🎥 #در_متن_وطن؛ ظریف سالها در تلاش است تا نشان دهد دولت اصلاحطلب برای منافع آمریکا بهتر است
درباره این رفتار او دو نکته قابل بیان است. اول این که در جمهوری اسلامی، سیاست خارجی با دولتها میتواند تغییر کند. و دولتهای اصلاحات از قدرت لازم برای توافق و پایبندی به آن برخوردارند.
دوم این که ظریف، منافع جناحی خود را به سیاست خارجی ایران گره زده؛ اما هیچگاه موفقیت و دستاوردی در این زمینه نداشته است. با این حال همچنان این رویه خود را ادامه میدهد.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4239/1/298303/0
✉️ @vatanemrooz
📍 کالابرگ با تورم صفر؛ «وطن امروز» جزئیات طرح یارانهای سال ۱۴۰۴ را بررسی کرد
گروه اقتصادی: محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد که در قانون بودجه ۱۴۰۴ کالابرگ الکترونیک به مردم اختصاص خواهد یافت تا اقشار مختلف جامعه بتوانند اقلام ضروری مانند ۸ قلم مواد غذایی و ۵ قلم کالاهای اساسی جهیزیه را تهیه کنند. این طرح از سال ۱۴۰۱ برای دهکهای اول تا هفتم اجرایی شده و هدف آن تضمین امنیت غذایی اقشار کمدرآمد است. عباس گودرزی، عضو هیاترئیسه مجلس، گفت که دولت باید در بودجه ۱۴۰۴ این طرح را احیا کند و به مردم امکان دهد تا بین کالابرگ و یارانه نقدی انتخاب کنند. همچنین، بسته حمایتی ۴۰ هزار میلیارد تومانی از محل ارز ترجیحی و حذف یارانه 3 دهک بالای جامعه برای کمک به خانوارهای محروم در نظر گرفته شده است. رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق، افزود که هدف از پرداخت یارانه نقدی یا کالابرگ جبران تبعات افزایش نرخ ارز ترجیحی کالاهای اساسی است.
در لایحه بودجه ۱۴۰۴ نرخ ارز ترجیحی از ۲۸۵۰۰ تومان به ۳۸۵۰۰ تومان افزایش خواهد یافت که میتواند منابعی برای حمایت از اقشار آسیبپذیر فراهم کند. همچنین، تعداد یارانهبگیران از ۸۲ میلیون نفر به خاطر حذف دهکهای بالایی کاهش خواهد یافت. در حال حاضر دولت سیزدهم توانسته ۸۶ درصد از خانوارهای یارانهبگیر را در طرح کالابرگ جذب کند.
برای دهکبندی جدید، وزارت تعاون ۶ شاخص تعریف کرده که بر اساس آن منابع جدیدی برای دهکهای پایین جامعه تخصیص خواهد یافت. سرپرستان خانوارهای یارانهبگیر میتوانند داوطلبانه شیوه دریافت یارانه خود را از نقدی به کالابرگ...
روزنامه وطن امروز
📍 کالابرگ با تورم صفر؛ «وطن امروز» جزئیات طرح یارانهای سال ۱۴۰۴ را بررسی کرد گروه اقتصادی: محمدباق
تغییر دهند. با افزایش منابع، طرح کالابرگ برای دهکهای ۷ کمدرآمد ادامه خواهد یافت. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد که ۵ میلیون نفر دچار فقر شدید غذایی هستند و این طرح هدف حمایت از این افراد را دارد.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4239/3/298291/0
✉️ @vatanemrooz