اوج فصاحت و بلاغت حضرت زینب کبری سلام الله علیها در جمله "ما رَاَيْتُ اِلّا جَميلاً"
مشخص می شود. جمیل صفت مشبهه است; یعنی مانند فعل"ضمیری" درون خود دارد و در واقع به این معناست که ندیدم مگر صاحب زیبایی و صاحب زیبا را . اگر جمله به صورت : "ما رَاَيْتُ اِلّا جَمالاً" به این معنا بود که چیزی جز زیبایی ندیدم. یکی از اسمای حُسنای الهی جمیل است "اِنَّ اللهَ جَميلٌ يُحِبُّ الْجَمالَ" جمال یعنی زیبایی است; لکن جمیل به معنای زیبا است.
قابل توجه است که قرب حضرت زینب کبری(سَلامُ اللهِ عَلَيها) در پرتو صبر و شکیبایی به جایی صعود کرده که میفرماید: "من صاحب جمال را دیدم" یعنی"خودِ خدای زیبا "را ملاقات نمودم و لبخند رضایت او را دیدم.
رسد آدمی به جایی که به جز خدا نبیند
بنگر که تا چه حدّ است مکان آدمیّت
#وفات_حضرت_زینب_تسلیت
@qurnwords
امام صادق (علیه السلام):
🔹 ما مِنْ عَبْدٍ يُسِرُّ خَيْراً إِلاَّ لَمْ تَذْهَبِ اَلْأَيَّامُ حَتَّى يُظْهِرَ اَللَّهُ لَهُ خَيْراً وَ مَا مِنْ عَبْدٍ يُسِرُّ شَرّاً إِلاَّ لَمْ تَذْهَبِ اَلْأَيَّامُ حَتَّى يُظْهِرَ اَللَّهُ لَهُ شَرّاً.
🔸 هيچ بنده اى نيست كه کار خيرى را پنهانی انجام دهد، مگر آن كه پس از مدتی، خداوند خوبی او را آشكار سازد و هيچ بنده اى نيست كه در نهان كار شرّى انجام دهد، جز آن كه پس از مدتی، خداوند شرّ او را نمايان سازد.
📚 مستدرک الوسائل (باب الاول)
جلد ۱ صفحه ۹۷
#نهجالبلاغه
▫️واللّهِ، لو أُعطیتُ الاقالیمَ السبعهَ بما تحتَ أفلاکِها علی أنْ أعصیَ اللّهَ فی نملهٍ أَسلُبُها جُلبَ شعیرهٍ ما فَعلتُ
🟠به خدا سوگند! اگر هفت اقلیم را با هرچه زیر افلاک آن است به من بدهند تا با نافرمانی خدا، پوست جوی را از دهان موری بربایم، چنین نخواهم کرد.
✍امام علیه السلام چنان بر عدالت پای می فشرد که با دیدن صحنه تلخ و دردآلود فقر و فلاکت برادرش عقیل و فرزندان ژولیده او، بر عواطفش غلبه کرد و با داغ کردن و نزدیک ساختن آهن تفتیده و برخاستن ناله عقیل، به او نهیب زد که علی علیه السلام طاقت آتش سوزان عذاب الهی را ندارد.همین عدالت خواهی امام علیه السلام باعث شد تا دوستانی سست بنیاد و دنیاخواه از همراهی امام علیه السلام فاصله گرفته، رهسپار شام و هم نشین سیم و هم سفره معاویه شوند، تا بدان جا که بعضی از دوستان حضرت به ایشان خرده گرفتند و از او خواستند قدری در اجرای عدالت کوتاه آید. امام علیه السلام برآشفتند و از آنان گله کردند که چرا چنین انتظاری از آینه حق خواهی دارند
📘#خطبه_ 224
#علی_شناسی
@nahjol_balagheh
💠 امام صادق (عليهالسلام):
🔸 «کسی که زندگی را بر این بنا نهاده که معصیت کند و در پایان عمر توبه کند؛ در پی فریفتنِ کسی است که فریفته نمیشود!»
🌷 #اللَّهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ
📆 امروز شنبه ۰۷ بهمن ۱۴۰۲
👈 مصادف با ۱٥ رجب ١٤٤٥
🆔 @balagh_ir
5.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 موشن گرافیک احکام: تجسّس ممنوع!
🔸 احکامی که باید بدانیم
#آموزش_احکام
🆔 @balagh_ir
﷽؛
💠#حديث1353💠
💎 نهمينِ ايشان، قائمشان است
✳️#امام_حسین_علیه_السلام :
🔸«امام حسين عليهالسلام: از امير مؤمنان ـ كه درودهاى خدا بر او باد ـ در باره معناى اين سخن پيامبر خدا صلّىاللهعليهوآله: «من در ميان شما، دو چيز گرانبها بر جاى مىگذارم: كتاب خدا و عترتم»، سؤال شد كه: چه كسى عترت است؟ فرمود: «من و حسن و حسين و نُه امام از نسل حسين، كه نهمينِ ايشان، مهدى و قائمشان است. اينان هرگز از كتاب خدا جدا نمىشوند و كتاب خدا هم از آنان جدا نمىشود، تا اين كه بر پيامبر خدا، در كنار حوض او، وارد مىشوند».
🔹 «سُئِلَ أميرُ المُؤمِنينَ صَلَواتُ اللّهِ عَلَيهِ عَن مَعنى قَولِ رَسولِ اللّهِ صلّىاللهعليه وآله: «إنّي مُخَلِّفٌ فيكُمُ الثِّقلَينِ؛ كِتابَ اللّهِ و عِترَتي»، مَنِ العِترَةُ؟ فَقالَ: أنَا وَالحَسَنُ وَالحُسَينُ وَالأَئِمَّةُ التِّسعَةُ مِن وُلدِ الحُسَينِ، تاسِعُهُم مَهدِيُّهُم وقائِمُهم، لا يُفارِقونَ كِتابَ اللّهِ ولا يُفارِقُهُم، حَتَّى يَرِدوا عَلى رَسولِ اللّهِ صلّىاللهعليه وآله حَوضَهُ».
📚 كمال الدين: ص٢٤٠ ح٦٤
_________________________