eitaa logo
دانشگاه مجازی
539 دنبال‌کننده
6.4هزار عکس
3.6هزار ویدیو
1.7هزار فایل
در این دانشگاه مدرکی نیست، ان شاء الله علمی باشد. ارتباط با ادمین: @shirvani_shiri
مشاهده در ایتا
دانلود
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد: اگر این علائم را دارید یعنی به ADHD مبتلا هستید/ ۵ نشانه اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی در بزرگسالان اگر این علائم را دارید یعنی به ADHD مبتلا هستید/ ۵ نشانه اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی در بزرگسالان سازمان بهداشت جهانی فهرستی از علایم وجود اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی در بزرگسالان ارائه داده است. نادیا زکالوند: بیشتر علایم اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی (ADHD) واضح است و این مشکل را می‌توان با کمک این علایم در فرد مبتلا تشخیص داد. اما بررسی‌ها نشان داده تقریبا ۲۰درصد از بزرگسالان نمی‌دانند که به این اختلال مبتلا هستند. سازمان بهداشت جهانی، فهرستی از علایم ابتلا به این اختلال در بزرگسالان در اختیار مردم گذاشته است. در گذشته کودکان مبتلا به اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی را به‌اشتباه دارای سندرم کودک شیطان می‌دانستند. اما محققان با بررسی‌های بیشتر این اختلال را بهتر شناختند و به این نتیجه رسیدند، چنانچه این اختلال در کودکی درمان نشود، احتمال اینکه در بزرگسالیِ فرد، همراه او باشد بسیار زیاد است. فهرست علایم اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی در بزرگسالان بنابر نظر محققان سازمان بهداشت جهانی عبارت‌اند از: بی‌دقتی و فقدان توجه به جزئیات افراد مبتلا به ADHD به‌دلیل اینکه سطح دوپامین بسیار کمی دارند، انجام دادن سریع کارها و با دقت کافی، برایشان سخت است. بیقراری و تندخویی این افراد تندخو هم هستند. البته بیقراری آنها با نوشیدن مقدار زیادی کافئین در روز یا داشتن اختلال اضطراب بیشتر هم می‌شود.
نوسانات خلقی و زودرنجی افراد مبتلا به ADHD نمی‌توانند به‌راحتی احساسات خود را کنترل کنند و به همین دلیل دچار نوسانات خلقی می‌شوند و درضمن آنها بسیار زودرنج هستند. عدم توانایی در تمرکز یا اولویت‌بندی کارها افراد مبتلا به ADHD خیلی باید تلاش کنند تا روی کاری متمرکز شوند. آنها معمولا آنقدر حواس‌شان پراکنده است که زمان را از دست می‌دهند و حتی متوجه نمی‌شوند روی هر کاری چقدر وقت صرف کرده‌اند. درضمن آنها همیشه پیش از اینکه کاری را تمام کنند، سراغ کارهای جدید می‌روند و قبلی‌ها را نیمه‌کاره می‌گذارند. مشکل داشتن در ارتباط و گفتگو با دیگران افراد مبتلا به ADHD به‌دلیل حواس‌پرتی‌شان نمی‌توانند ارتباط کلامی و گفتگوی مناسب با دیگران داشته باشند. آنها دایما یا یادشان می‌رود که موضوع گفتگو چه بوده است یا مرتب میان کلام دیگران پریده و حرفی غیر از موضوع مورد صحبت می‌زنند. تعامل با این افراد سخت است.
ز دیگر علایم باید به موارد زیر اشاره کرد: * مهارت‌های سازماندهی بسیار ضعیف * مرتب گم کردن جای اشیا * فراموشکاری * اشکال در آرام ماندن * نداشتن صبر و تحمل * خطر کردن در بسیاری از امور، مانند رانندگی خطرناک اگرچه علایم فوق نشاندهنده اختلال ADHD است،‌ برای تشخیص دقیق و صحیح آن باید حتما با پزشک متخصص مشورت کرد. زیرا ممکن است برخی از افراد بیشتر علایم فوق را داشته باشند اما به اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی مبتلا نباشند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥⭕️ صحبت‌های جالب دختر تازه مسلمان درباره آثار روحی و معنوی وضو برای او 👇👇👇 ┏⊰✾✾⊱━━━─»»»━━┓ 🆔 @mobahesegroup ┗━━─»»»━━━⊰✾✾⊱┛ https://eitaa.com/joinchat/1402208256Cb57404510b
با فرا رسیدن تابستان، پشه‌ها همزمان با گرم شدن هوا و تابش آفتاب باز می‌گردند. این حشرات به ویژه در شرایط مرطوب تکثیر می‌شوند. یک مطالعه اخیر در آمریکا نشان داد رنگ لباسی که می‌پوشید می‌تواند بر جذب پشه‌ها به سمت شما تأثیر بگذارد. تیمی از کارشناسان دانشگاه واشنگتن به سرپرستی «جفری ریفل»، پروفسور زیست‌شناسی، رفتارهای تغذیه‌ای را در پشه‌ها بررسی کردند. این کارشناسان به دنبال درک سیستم‌های حسی پشه‌ها بودند تا بفهمند این حشرات دقیقا چگونه غذای خود را پیدا می‌کنند. آنها همچنین تفاوت‌های رفتاری را بین پشه‌های نر که از شهد تغذیه می‌کنند و نیش نمی‌زنند با ماده‌هایی که برای تولید تخم به خون نیاز دارند، بررسی کردند. آیا همه در برابر پشه‌ها برابرند؟ ممکن است برخی افراد ادعا کنند که بیش از دیگران مورد طمع این حشرات پرنده ‌می‌شوند. ادعایی که می‌تواند اشتباه نباشد. در واقع، ویژگی‌های خاصی مانند دی اکسید کربن آزاد شده توسط بدن، تعریق، دما و بوی پوست می‌تواند ما را برای پشه‌ها جذاب کنند. با این حال، به نظر می‌رسد پشه‌ها ابتدا با بوی پوست جذب می‌شوند و این حشره در شناسایی آن به مانند هیچ حشره دیگری نیست. پروفسور ریفل در این‌باره گفت: بوی پوست ما، عرق، نفس ما و دی اکسید کربنی که منتشر می‌کنیم هر کدام جذب‌کننده‌های بسیار قوی برای پشه‌ها هستند. وی در همین‌باره اضافه کرد: و البته رنگ لباس‌هایی که میپوشیم. پشه‌ها چه رنگی را برای نیش زدن دوست دارند؟ به گزارش یورونیوز، نویسندگان این مطالعه می‌گویند پشه ها بیش از همه جذب رنگ‌های گرم می‌شوند، رنگ‌هایی که رنگ پوست ما را به آنها یادآوری می‌کند. کارشناسان در این‌باره می‌گویند که این حشرات به رنگ های قرمز، نارنجی و سیاه جذب می‌شوند. بنابراین کسانی که می‌خواهند طعمه نیش‌های گزنده پشه‌ها نشوند باید لباس‌هایی با رنگ‌های سبز، آبی روشن، بنفش یا حتی سفید انتخاب کنند. این رنگ‌های روشن گرما و نور بیشتری را منعکس می‌کنند که پشه‌ها آن را دوست ندارند. رنگ بنفش نیز از جمله رنگ‌هایی بود که توسط پشه‌ها نادیده گرفته شد. این موضوع به این دلیل است که بنفش دارای کوتاه‌ترین طول موج در بین هر رنگ در طیف نور مرئی است. همچنین از آنجایی که آن‌ها به رنگ‌های با طول موج بلند مثل قرمز و نارنجی اقبال نشان می‌دهند، به رنگ بنفش نزدیک نمی‌شوند
رشد اقتصادی از ۰.۵ درصد در سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۹ به ۴.۵ درصد در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ رسیده است. به گزارش ایسنا، محمد شیریجیان در یک برنامه تلویزیونی درخصوص رشد اقتصادی گفت: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ در تداوم رشد اقتصادی مثبت سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ رخ داد و می‌تواند بر این مهم دلالت داشته باشد که وضعیت اقتصاد کلان کشور از وضعیت رکودی خارج شده است. علاوه بر این رشد اقتصادی همراه با رشد سرمایه گذاری بوده است و می‌تواند نویدبخش تداوم رشد اقتصادی در سال‌های آتی باشد. نکته دیگر اینکه رشد اقتصادی مذکور در تمام بخش‌های اقتصادی محقق شده است. بدین معنا که در تمام چهار گروه اقتصادی رشد اقتصادی مثبت و با کیفیت داشتیم. وی درخصوص رشد اقتصادی به تفکیک گروه‌های اقتصادی تصریح کرد: رشد تولید ناخالص داخلی به قیمت بازار که تصویر جامع تری از رشد فعالیت‌های مختلف و شرایط اقتصادی ارائه می‌کند، معادل ۵ درصد بوده است. این عدد نسبت به سال ۱۴۰۱، معادل ۱.۲ درصد افزایش پیدا کرده است. تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه معادل ۴.۵ درصد بوده است که نسبت به سال ۱۴۰۱ معادل ۰.۵ درصد افزایش داشته است. معاون سیاست گذاری پولی بانک مرکزی ادامه داد: رشد اقتصادی گروه نفت، ۱۴.۷ درصد که نسبت به سال قبلش ۴.۷ درصد افزایش داشته است. همچنین رشد اقتصادی در گروه صنایع و معادن ۴.۵ درصد و مشخصا زیربخش صنعت ۴.۴ درصد، گروه خدمات ۳.۸ درصد و در گروه کشاورزی، ۰.۲ درصد بوده است. البته امیدواریم در گروه کشاورزی امسال باتوجه به شرایط اقلیمی وضعیت مناسب‌تر باشد. شیریجیان درباره رشد اقتصادی از منظر هزینه یادآور شد: خوشبختانه رشد سرمایه گذاری در سال ۱۴۰۲، معادل ۷.۲ درصد بوده است که این عدد نسبت به سال قبل از آن، ۰.۵ واحد درصد بهبود یافته است. علاوه براین سرمایه گذاری در ماشین آلات معادل ۷.۹ درصد بوده است. شیریجیان خاطرنشان کرد: همچنین در ساختمان عدد بسیار مناسب و معادل ۷.۱ درصد بوده است. این در حالی است که سرمایه گذاری در بخش ساختمان در سال ۱۴۰۱ معادل ۱.۲ درصد بوده است. وی تصریح کرد: از این رو در بخش ساختمان به تفکیک سرمایه گذاری به قیمت جاری بخش دولتی ۵۲.۷ درصد و بخش خصوصی ۴۶.۲ درصد بوده است که براساس قیمت واقعی ۷.۱ درصد بوده است که این امر نشان دهنده آن است که سرمایه گذاری در زیرساخت‌ها به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. معاون سیاست گذاری پولی بانک مرکزی با اشاره به رشد صادرات کالا و خدمات طی سال ۱۴۰۲ عنوان کرد: صادرات کالا و خدمات معادل ۱۷.۱ درصد در سال ۱۴۰۲ بوده است؛ این در حالی است که در سال ۱۴۰۱ معادل ۸.۲ درصد بوده است این بدین معناست که حدود ۹ درصد این میزان افزایش داشته است. همچنین واردات کالا و خدمات ۳ درصد بوده است و مصرف بخش خصوصی نیز ۴.۱ درصد افزایش یافته است و مصرف بخش دولتی منفی ۱.۷ درصد است. این مهم حاکی از آن است که دولت هزینه‌های خود را مدیریت کرده است. شیریجیان در پایان یادآور شد: متوسط رشد اقتصادی در سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۹، معادل ۰.۵ درصد بوده است، این در حالی است که متوسط رشد اقتصادی در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ معادل ۴.۵ درصد بوده است. همچنین متوسط رشد سرمایه گذاری در بازه زمانی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ معادل ۶.۴ درصد بوده است؛ این در حالی است که متوسط رشد سرمایه گذاری در سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۹ منفی ۷.۱ درصد بوده است. خوشبختانه طی دو – سه سال اخیر باتوجه به سرمایه گذاری‌هایی که انجام شده است می‌توانیم نسبت به تداوم رشد اقتصادی در سال‌های آتی امیدوار باشیم.