پرداخت اجارهبهای منزل مسکونی در کشورهای سراسر اروپا بار مالی سنگینی را بهویژه بر قشر کمدرآمد آن وارد میکند که اجارههای کمرشکن بخش عمده حقوق دریافتی آنها را به خود اختصاص میدهد.
«مسکن، آب، برق و گاز» بیشترین بخش از هزینههای هر خانوار در اتحادیه اروپا را تشکیل میدهد. در سال ۲۰۲۲، بهطور تقریبی یکچهارم (۲۴.۱ درصد) از کل هزینههای یک خانوار اروپایی صرفنظر از میزان درآمد آنها به این نیازهای ضروری اختصاص پیدا کرده بود که این رقم بهوضوح نشاندهنده بار مالی سنگین قابلتوجه این بخشها بر بودجه خانوادههای اروپایی است.
به گزارش ایمنا، این نسبت بهطور قابل توجهی در کشورهای اروپایی و مهمتر از آن با توجه به سطح درآمد در هر کشور این قاره متفاوت است و بهطور ویژه خانوارهایی با حداقل دستمزدها را تحتتأثیر قرار میدهد، چراکه آنها باید سهم بیشتری از درآمد خود را به «مسکن، آب، برق و گاز» اختصاص دهند.
سهم درآمدی اختصاصی به اجارهبها در اروپا
سهمی از حداقل درآمدی که یک کارگر در سراسر اروپا برای پرداخت اجارهبهار منزل مسکونی خود هزینه میکند، از ۳۵ درصد در فرانسه تا ۵۶ درصد در هلند متفاوت است. در ادامه به بررسی حداقل دستمزدها و متوسط هزینههای اجاره در کشورهای اتحادیه اروپا میپردازیم. محاسبات اجارهبها بر اساس دادههای یورواستات (اداره آمار اروپا) در سال ۲۰۲۲ انجام گرفته که بر اساس تورم تنظیم شده است.
طبق گزارش کنفدراسیون اتحادیههای کارگری اروپا (ETUC) در ۱۴ کشور عضو اتحادیه اروپا، اجاره ملکی با حداکثر دو اتاق خواب، حداقل ۳۵ درصد از درآمد کارگرانی با حداقل دستمزد قانونی را به خود اختصاص میدهد. این کارگران در سال ۲۰۲۴ بهطور متوسط ۴۵ درصد از درآمد خود را صرف مسکن میکنند.
چنین درصد بالایی حاکی از بار مالی سنگینی است که هزینههای مسکن بر ساکنان کمدرآمد کشورهای اتحادیه اروپا تحمیل میکند. به این ترتیب بخش چشمگیری از حقوق میلیونها کارگر در اکثر کشورهای عضو به محض دریافت حقوق، از حساب آنها خارج و به جیب صاحبخانهها وارد میشود.
حداقل دستمزدها و مبالغ اجارهبها در اروپا
حداقل دستمزدها در سراسر اتحادیه اروپا بسیار متفاوت است. در میان ۱۴ کشور مورد بررسی در گزارش حاضر، حداقل دستمزد قانونی از ۴۷۷ یورو در بلغارستان تا ۲۵۷۱ یورو در لوکزامبورگ متغیر بود و تنها شش کشور حداقل دستمزد بالای ۱۰۰۰ یورو داشتند که در میان آنها کارگران در سه کشور لوکزامبورگ، ایرلند و هلند از حقوق دریافتی بیش از ۲۰۰۰ یورو برخوردار بودند. دانمارک، ایتالیا، اتریش، فنلاند و سوئد نیز هیچگونه حداقل دستمزد قانونی ملی ندارند.
این در حالی است که میانگین اجارهبها در ۱۴ کشور مورد بررسی ۵۹۹ یورو بود و اجاره ملک با حداکثر دو اتاق خواب، از ۲۱۵ یورو در بلغارستان تا ۱۳۴۰ یورو در لوکزامبورگ متغیر بود. در هفت کشور بلغارستان (۲۱۵ یورو)، رومانی (۲۷۷ یورو)، کرواسی (۳۱۱ یورو)، یونان (۳۴۴ یورو)، اسلواکی (۳۷۱ یورو)، استونی (۳۸۷ یورو) و پرتغال (۳۹۱ یورو)، متوسط اجارهبها زیر ۴۰۰ یورو، در لوکزامبورگ، ایرلند و هلند بیش از ۱۰۰۰ یورو، در فرانسه ۶۱۸ یورو و در اسپانیا ۵۷۸ یورو بود.
بخشی از درآمد کارگران با حداقل دستمزد که صرف پرداخت اجارهبهای منزل مسکونی آنها میشود، بینشهای ارزشمندی را در مورد بار مالی اجارههایی فراهم میآورد که بر آنها تحمیل شده است. در میان ۱۴ کشور یادشده، این نسبت از ۳۵ درصد در فرانسه تا ۵۶ درصد در هلند متغیر بود. کارگران کمدرآمد در سراسر این کشورها بسته به روش محاسبه استفادهشده، بهطور متوسط ۴۵ یا ۴۶ درصد از درآمد خود را صرف اجارهخانه میکنند.
البته این سهم در هلند به ۵۶ درصد، در ایرلند به ۵۵ درصد و لوکزامبورگ به ۵۲ درصد میرسد. فرانسه با ۳۵ درصد کمترین سهم را در این زمینه به خود اختصاص داده است و اجارهبها حدود یکسوم درآمد کارگران با حداقل دستمزد را تشکیل میدهد. کرواسی با ۳۷ درصد و یونان با ۳۸ درصد پس از فرانسه قرار میگیرند. گروههای کمدرآمد در اسپانیا ۴۴ درصد و در بلغارستان بهرغم دریافت کمترین دستمزد حداقلی (۴۷۷ یورو)، ۴۵ درصد از درآمد خود را صرف اجارهبهای منزل میکنند.
قابلتوجه است که هزینه اجاره بر اساس میانگین ملی محاسبه میشود، بنابراین وضعیت جاری در شهرهای بزرگ و پایتختها که اکثر مشاغل در آنها متمرکز شدهاند، چالشبرانگیزتر است. از سوی دیگر در این مناطق افراد بهرغم پرداخت اجارههای بالاتر، اغلب به منازل مسکونی با امکانات کافی دسترسی ندارند و سلامتی آنها و خانوادههایشان در معرض خطر است
وجود ۱۴۷۰ نوع ماده مخدر در دنیا
معاون دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر: از منظر «عامل آلودگی» نیز، ما در گذشته با چند نوع محدود از عامل آلودگی روبرو بودیم ولی امروز با ۱۴۷۰ نوع ماده مخدر در دنیا روبرو هستیم که هر روز هم به اسامی آن اضافه میشود.
معاون کاهش تقاضا و مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن بیان اینکه امروز با ۱۴۷۰ نوع ماده مخدر در دنیا روبرو هستیم که هر روز هم به اسامی آن اضافه میشود گفت: در هر آلودگی باید سه رکن مهم «محیط آلوده، عامل آلودگی و میزبان آسیبپذیر» را در نظر بگیریم، در سالهای اخیر؛ هر سه رکن دچار تغییرات بسیاری شدهاند و چالشهای جدیدی را پیش روی خانوادهها و مسئولان این حوزه قرار داده است.
به گزارش ایسنا، محمد جمالو در اختتامیه دومین نمایشگاه یاریگران زندگی گفت: پیشگیری از بروز اعتیاد مهمترین هدفی است که در ستاد مبارزه با مواد مخدر و دستگاههای عضو دنبال میشود.
وی اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه «یاریگران زندگی» نیز با چنین هدفی برگزار شد، نمایشگاهی که توجه به آموزشهای پیشگیرانه برای نسل امروز - قشر دانشآموز و دانشجو- را مد نظر داشت.
به گفته معاون دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر، برپایی دو دوره نمایشگاه «یاریگران زندگی» برای نمایش اقدامات دستگاههای پیشگیری از اعتیاد از سوی بخشهای دولتی و غیردولتی، بسیار امیدوارکننده بود.
جمالو گفت: تمامی دستگاهها با نمونه کوچک شده خدمات و اقداماتشان به نمایشگاه آمدند و این شکل بهترین شکل پیشگیری بود که به نمایش گذاشته شد.
وی ادامه داد: در هر آلودگی باید سه رکن مهم «محیط آلوده، عامل آلودگی و میزبان آسیبپذیر» را در نظر بگیریم، در سالهای اخیر، هر سه رکن دچار تغییرات بسیاری شدهاند و چالشهای جدیدی را پیش روی خانوادهها و مسئولان این حوزه قرار داده است.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای ستاد مبارزه با موادمخدر تصریح کرد: از منظر «محیط آلوده»؛ تا دیروز شاید بچههای ما محیط زندگیشان در خانواده و خویشاوندان بود ولی امروز فرزندان با وجود بستر فضای مجازی، به همه ابعاد جغرافیایی دسترسی دارند.
جمالو ادامه داد: از منظر «عامل آلودگی» نیز، ما در گذشته با چند نوع محدود از عامل آلودگی روبرو بودیم ولی امروز با ۱۴۷۰ نوع ماده مخدر در دنیا روبرو هستیم که هر روز هم به اسامی آن اضافه میشود.
وی افزود: از منظر «میزبان آسیبپذیر»؛ در گذشته بچهها با خودساختگی و قدرت تصمیمگیری بالاتری بزرگ میشدند اما امروز فرصت تابآوری در فرزندان کمتر شده است و با کوچکترین مشکل کم میآورند؛ لذا باید بتوانیم فرزندانمان را بهعنوان میزبان در برابر آسیب مواد مخدر واکسینه کنیم، چرا که محیط آلوده و عامل آلودگی تحت کنترل ما نیست.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ این مقام مسئول در ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه؛ هدف از برگزاری این نمایشگاه را ایجاد فضایی پیشگیرانه نسبت به آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد عنوان کرد و گفت: این رویداد بهمنظور زنده نگاه داشتن فضای پیشگیری و نمایش دستاوردهای دستگاههای دولتی و غیردولتی در مسیر پیشگیری از آسیبها است که قرار است آبان هر سال برگزار شود؛ چرا که برای موفقیت بیشتر باید تمامی دستگاهها و سازمانهای مردمنهاد در کنار یکدیگر قرار گیرند.
اگر یک انسان دستش را بدهد تا صورتش را جراحی کند؛ آیا شما صورت او را تحسین خواهید کرد؟
قطعا خیر
اگر کسی چشمش را بدهد تا قدش را بلند کند آیا شما قد او را تحسین خواهید کرد؟
قطعا خیر
اگر کسی روانش را نابود کند تا موهایش را زیبا کند آیا شما موهای زیبایش را تحسین میکنید؟
قطعا خیر
پس موقع بررسی یک دستاورد باید هزینه آن را حساب کنیم و اگر هزینه غیرمنطقی بود قطعا آن دستاورد را "دستاورد" نمینامیم حتی اگر در ظاهر آوردهای داشته باشد.
ممکن است کشوری تمام ارزشها را نابود کند تا بازارش رونق پیدا کند. (کشورهای غربی)
ممکن است کشوری فرهنگش را نابود کند تا اقتصاد گردشگریاش رونق پیدا کند. (امارات)
ممکن است کشوری آبرویش را نابود کند تا نفت ارزان داعش را بخرد. (ترکیه)
ممکن است کشوری استقلالش را نابود کند تا صادراتش رونق پیدا کند. (کره و ژاپن)
ممکن است کشوری رای و نظر و مشارکت مردم را نابود کند تا اقتصاد نفتیاش رونق پیدا کند.
(دیکتاتوری سعودی)
ممکن است کشوری ظلم کند، استثمار کند، استعمار کند و... تا قدری ثروت کسب کند. (آمریکا و انگلیس و فرانسه و...)
ممکن است کشوری سلاح بفروشد برای کشتن کودکان تا GDPاش بالا رود. (آمریکا)
کشوری که بتواند بدون حراج استقلال و عزت و فرهنگ و آبرو و انسانیت و... به دستاوردهای اقتصادی برسد کجاست بهجز ایران؟
هر کس هنگام مقایسه اقتصاد ایران با سایر کشورها هزینههایی که آن کشورها دادهاند را در نظر نگیرد خواسته یا ناخواسته در حال فریب دادن شماست.